Interamerican: Εκπαιδευτικό εργαστήριο δεξιοτήτων με τη συνεργασία της Limra

Ολοκληρώθηκε στην Ερέτρια, το πενθήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο Fast Track to Management, της Limra, για τους νέους managers γραφείων πωλήσεων του δικτύου Agency της Interamerican. Στόχος του προγράμματος ήταν να βοηθήσει τους νέους managers να μεταβούν ομαλά, στο νέο ρόλο τους, πραγματοποιώντας την «αλλαγή νοοτροπίας» που απαιτείται, ώστε να εκτελούν αποτελεσματικότερα τις βασικές δραστηριότητες της εργασίας τους, στοχεύοντας, παράλληλα, σε υψηλότερες παραγωγικές επιδόσεις.

Το εργαστήριο επικεντρώθηκε στην ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων εντοπισμού και επιλογής νέων ασφαλιστικών συμβούλων, στην παρουσίαση των προοπτικών καριέρας που ανοίγεται στα γραφεία πωλήσεων της Interamerican, καθώς και στην εκπαίδευση και διαχείριση της απόδοσής τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης, στο πώς οι νέοι managers μπορούν να βοηθήσουν τα μέλη της ομάδας τους να εντοπίζουν πιθανούς πελάτες και να αναπτύσσουν τη φυσική τους αγορά. Εισηγητής του προγράμματος ήταν o Μανώλης Κυριάκου, Senior Regional Executive Limra and Loma, Senior Limra Consultant & Instructor. Σημειώνεται ότι την εισήγηση της πρώτης μέρας πραγματοποίησε ο Γιάννης Γιαννακόπουλος, Sales Operations Manager της Interamerican.

Eurolife FFH: Διοργάνωσε Business Days στα γραφεία της

Στον θεσμό των Business Days του Πανοράματος Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας συμμετείχε, για μία ακόμα χρονιά, η Eurolife FFH. Στο πλαίσιό του, η εταιρεία υποδέχτηκε στα γραφεία της περισσότερους από 40 νέους επαγγελματίες του αύριο, προερχόμενοι από διάφορες ειδικότητες και 7 ΑΕΙ.

Παρών ήταν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο οποίος μίλησε στους νέους για τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες στο σύγχρονο επιχειρηματικό περιβάλλον, απάντησε στις ερωτήσεις τους, ενώ δε δίστασε να μοιραστεί μαζί τους τις δικές του εμπειρίες από το ξεκίνημα της επαγγελματικής του πορείας.

Στη συνέχεια, η ομάδα της Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας συζήτησε με τους συμμετέχοντες γύρω από θέματα που τους απασχολούν αναφορικά με τη σταδιοδρομία τους και τους έδωσε χρήσιμες συμβουλές και tips για το πώς μπορούν να διαχειριστούν πιο αποτελεσματικά τη διαδικασία της συνέντευξης και της πρακτικής άσκησης σε μια εταιρεία.

Τέλος, οι καλεσμένοι συμμετείχαν σε working groups με στελέχη των ομάδων της Ανάπτυξης Προϊόντων και της Τεχνικής Διεύθυνσης, μαθαίνοντας σημαντικές πληροφορίες για τη λειτουργία και τις διαδικασίες δύο κομβικών τμημάτων της εταιρείας, ενώ προσκλήθηκαν να μοιραστούν και τις δικές τους ιδέες γύρω από πραγματικά case studies.

Β. Αντωνάς: «Η ηθική θα παραμείνει αμιγώς ανθρώπινο δικαίωμα»

Keynote speaker στο πρωτοποριακό Meet Sophia Conference ήταν ο Βασίλης Αντωνάς. Το εν λόγω συνέδριο φιλοξένησε την Sophia, ένα ανθρωποειδές ρομπότ, το οποίο είναι η πρώτη ρομποτική πολίτης με διαβατήριο ανά τον κόσμο.

Ο ιδρυτής της Impact παρουσίασε τα πέντε στάδια λήψης αποφάσεων: Πληροφορία, Γνώση, Σκέψη, Σοφία και Ηθική, υποστηρίζοντας πως, ακόμα και αν η τεχνητή νοημοσύνη καταφέρει να κατακτήσει τα πρώτα τέσσερα, η ηθική θα παραμείνει αμιγώς ανθρώπινο δικαίωμα.

Και αυτό διότι ο αλγόριθμος του AI επιδιώκει το βέλτιστο αποτέλεσμα, ενώ η ηθική το ενάρετο.

ΠΑ.ΠΕI: 422 φοιτητές και 120 εταιρείες στις φετινές «Ημέρες Σταδιοδρομίας»

Με τη συμμετοχή 422 τελειόφοιτων, αποφοίτων και μεταπτυχιακών φοιτητών, αλλά και 120 εταιρειών κα φορέων, ολοκληρώθηκαν, στις 11 και 12 Μαρτίου, οι «Ημέρες Σταδιοδρομίας 2024» του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στο Θεμιστόκλειο Συγκρότημα Νίκαιας.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η διευκόλυνση των αποφοίτων του προπτυχιακού και μεταπτυχιακού κύκλου στην αγορά εργασίας, αλλά και η υποστήριξη της διαδικασίας μετάβασής τους από τον ακαδημαϊκό στον επαγγελματικό στίβο.

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο δήμαρχος Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη Κωνσταντίνος Μαραγκάκης, ο οποίος διέθεσε δημοτικά λεωφορεία για την ομαλή μετάβαση των αποφοίτων από και προς το Μετρό Νίκαια, με προορισμό το Θεμιστόκλειο Συγκρότημα.

Συμπερίληψη & Εργασία: Τι συζητήθηκε στο πάνελ του «The Upfront Initiative»

Εσύ θα αποδεχόσουν έναν συνάδελφο… λίγο διαφορετικό; Αυτό ήταν το βασικό ερώτημα που αναλύθηκε στο πάνελ «Από την τυπική στην ουσιαστική συμπερίληψη: Τα checkboxes και οι στρατηγικές που κάνουν τη διαφορά» του συνεδρίου της «The Upfront Initiative». Αρχικά, ο Πρόδρομος Πύρρος, Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας, υπογράμμισε τη σημασία εφαρμογής μετρήσιμων πολιτικών, προκειμένου να «δούμε λίγο καλύτερα πού είμαστε, ώστε να ασκούμε σωστές τακτικές για την ενίσχυση της συμπερίληψης».

Ο Σπύρος Πρωτοψάλτης, Διοικητής & Πρόεδρος Δ.Σ. της ΔΥΠΑ χαρακτήρισε ως αυτονόητη την πρόσβαση στην αγορά εργασίας χωρίς αποκλεισμούς. «Ενόσω παραπονιέσαι ότι δεν βρίσκεις προσωπικό, δεν μπορείς να έχεις παρωπίδες και αποκλεισμούς στην εξεύρεση προσωπικού», σχολίασε σκωπτικά. Επιπρόσθετα, η Βικτωρία Καλφάκη, Head of Public Sector Greece & Cyprus στην Google Cloud, εστίασε στις τεχνολογίες που βοηθούν στη δημιουργία μοντέλων συνεντεύξεων πρόσληψης, οι οποίες δεν εμπεριέχουν προκαταλήψεις, ενώ ο Τριαντάφυλλος Αλεξόπουλος, CHRO στην Teleperformance Ελλάδας, δήλωσε ότι βασικό συστατικό στην καθιέρωση μιας νέας εταιρικής κουλτούρας είναι η δέσμευση και η αποδοχή εκ μέρους της διοίκησης. «Για να αγκαλιαστεί η πολυμορφία, χρειάζεται στρατηγική.

Η Ε.Ε. έχει στρατηγική για την ισότητα των φύλων, για τα ΑμεΑ κ.ά.» ανέφερε η Ελβίρα Φόρτε, Υπεύθυνη Τύπου στο Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι έχουν πλέον ωριμάσει οι συνθήκες για να αυξήσουμε την εκπροσώπηση των γυναικών στα διοικητικά συμβούλια, καθώς και για να ενισχύσουμε την ισότητα και τη διαφάνεια στις αμοιβές. Τέλος, η Ειρήνη Ψημίτη, Chief People & Communications Officer, Cepal Hellas, παραδέχθηκε ότι μέχρι και τον Covid στην εταιρεία της υπήρχαν αρκετά θέματα ταμπού, όμως, σταδιακά και με βάση τα νέα ερεθίσματα, καταρτίστηκε μια στρατηγική, κάτι το οποίο είναι κάτι πολύ σημαντικό, ώστε να επικοινωνηθεί στον κόσμο της εταιρείας.

EY Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2023 o Ευτύχιος Βασιλάκης

Τον τίτλο EY Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» για το 2023, κατέκτησε ο Ευτύχιος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Βασιλάκη, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η EY Ελλάδος, την Τετάρτη 13 Μαρτίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής, εκτός από τον Ε. Βασιλάκη, απονεμήθηκαν το Βραβείο Επιχειρηματικής Ανθεκτικότητας στην Μαίρη Χατζάκου, Πρόεδρο, Μεβγάλ, το Βραβείο Διεθνώς Αναπτυσσόμενου Επιχειρηματία στον Κρίστιαν Χατζημηνά, Ιδρυτή & CEO, Theon Group – Ιδρυτή, EFA Group και το Βραβείο Πρωτοπόρου Επιχειρηματία στον Γιώργο Τσαρούχα, CEO & Co-Founder, Dialectica.

Σημειώνεται, τέλος, πως ο Ευτύχιος Βασιλάκης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον διεθνή διαγωνισμό για τον τίτλο ΕΥ World Entrepreneur Of The Year, μαζί με νικητές του αντίστοιχου βραβείου από 47 χώρες και περιοχές, τον Ιούνιο του 2024 στο Μόντε Κάρλο.

Από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου το φετινό Deree Business Week

Την 20η επέτειό του γιορτάζει το φετινό ανοιχτό forum Deree Business Week, το οποίο θα εστιάσει στις ιστορίες ανθρώπων, εταιρειών και οργανισμών καθώς και στις στρατηγικές και τις ενέργειές τους για να «Καθοδηγήσουν Με Τόλμη» τους εαυτούς τους, αλλά και τους οργανισμούς τους.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου στις εγκαταστάσεις του Deree και είναι ανοιχτή στο κοινό, ενώ απώτερος στόχος είναι να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ του επιχειρηματικού και του ακαδημαϊκού κόσμου.

Το φετινό forum θα τιμήσουν με την παρουσία τους ακαδημαϊκοί και επιχειρηματίες, οι οποίοι θα δώσουν συμβουλευτικές ομιλίες προσφέροντας έμπνευση και βοήθεια σε νέους και νέες να εξελίξουν τις ιδέες τους και να τις υλοποιήσουν αποτελεσματικά.

Δόμνα Μιχαηλίδου: Το human trafficking η μεγάλη πρόκληση της παγκόσμιας αγοράς εργασίας

Στο human trafficking ως το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η παγκόσμια αγορά εργασίας εστίασε την ομιλία της η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στο τρίτο συνέδριο «The Upfront Initiative». «Ξέρουμε πού η παραβατικότητα είναι υψηλή. Εκεί, όπου απασχολούνται πολίτες τρίτων χωρών, αλλά και στην εποχική εργασία» είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, σημειώνοντας ότι αυτή η γνώση προέρχεται από τους στοχευμένους και εντατικούς ελέγχους που πραγματοποιούνται σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας. Η Υπουργός Εργασίας υπέγραψε πρόσφατα την Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται οι άξονες προτεραιότητας και ο αριθμός των ελέγχων που θα γίνουν εφέτος.

«Ο ελάχιστος συνολικός αριθμός των ελέγχων που θα διενεργηθούν ανά την Επικράτεια είναι 67.700» είπε σημειώνοντας «ο αριθμός θα αυξηθεί ανάλογα με τις ανάγκες και τα δεδομένα που θα προκύψουν μέσα στη χρονιά. Όπως συνέβη πέρυσι». Κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς πραγματοποιήθηκαν 74.000 έλεγχοι, δηλαδή 8.000 περισσότεροι από τον αρχικό προγραμματισμό που ήταν 66.000, και επιβλήθηκαν πρόστιμα άνω των 45 εκατ. ευρώ. «Οι έλεγχοι αυτοί δε γίνονται χωρίς σχέδιο. Υπάρχουν συγκεκριμένοι άξονες προτεραιότητας και χρονικά ορόσημα μέσα στο έτος» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου η οποία ανέφερε επίσης πως «από τις αρχές της χρονιάς μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 14.000 έλεγχοι και έχουν επιβληθεί πρόστιμα ύψους 8 εκατ. ευρώ». Η Υπουργός σημείωσε πως σχεδιάζονται αυξημένοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις που λειτουργούν σε εποχιακή βάση, σε επιχειρήσεις που έχουν ελεγχθεί κατά την τελευταία τριετία με σκοπό τον επανέλεγχό τους, σε κλάδους στους οποίους απασχολούνται αποσπασμένοι εργαζόμενοι ή εργαζόμενοι πολίτες τρίτων χωρών, σε επιχειρήσεις στις οποίες εφαρμόζεται ή θα εφαρμοστεί το σύστημα της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, στις κατασκευές και στα τεχνικά έργα.

Οι πολιτικές ένταξης μεταναστών ενισχύουν το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας
Ειδική αναφορά έκανε η Υπουργός Εργασίας στις μετακλήσεις εργαζομένων από τρίτες χώρες και στην κοινωνική ένταξη μεταναστών και προσφύγων που διαμένουν στη χώρα. Για τις μετακλήσεις εργαζομένων είπε ότι «είναι ένας τρόπος να καλύπτονται οι ανάγκες των επιχειρήσεων σε ανθρώπινο δυναμικό, δεν είναι όμως ο μοναδικός. Βαρύνουσα σημασία έχουν αποκτήσει και οι πολιτικές ένταξης των μεταναστών και προσφύγων, όχι μόνο γιατί το επιτάσσει το Διεθνές δίκαιο αλλά και γιατί ενισχύει το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και δημιουργεί εργασιακές και επενδυτικές ευκαιρίες, συμβάλλοντας στην οικονομική ανάπτυξη».

Το Υπουργείο Εργασίας βρίσκεται σε επικοινωνία με το Υπουργείο Μετανάστευσης στο πλαίσιο λειτουργίας διυπουργικής Τεχνικής Ομάδας Εργασίας που επεξεργάζεται τρόπους, προγράμματα και δράσεις που στοχεύουν στην κοινωνική ένταξη μεταναστών και προσφύγων. «Συζητάμε», ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «την επέκταση προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης και σε πολίτες τρίτων χωρών, την ίδρυση ειδικών επαγγελματικών σχολών μαθητείας για μετανάστες, τη διασφάλιση πρόσβασης μεταναστών και προσφύγων σε προγράμματα μαθητείας του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση τεχνικών ζητημάτων, όπως η έκδοση ΑΜΚΑ και ΑΜΑ».

Εκδήλωση για τη Διαφορετικότητα από τις Sistech και Concentrix + Webhelp

Εκδήλωση με τίτλο «Η Διαφορετικότητα εν δράσει: Επιτεύγματα, αληθινές ιστορίες και πραγματικοί αριθμοί» διοργανώνουν, την Πέμπτη 21 Μαρτίου, η Sistech και η Concentrix + Webhelp στο βιοκλιματικό κτίριο Metropolis της εταιρείας.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως ομιλητές οι Στέλλα Κάσδαγλη, ιδρύτρια και CEO της Women On Top, Χρυσάνθη Παλλάδα, η οποία διευθύνει τις νομικές και δημόσιες σχέσεις της Concentrix +Webhelp στην Ελλάδα και είναι επίσης η τοπική πρέσβειρα για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, η Σπυριδούλα Ζινέλη, επικεφαλής του τμήματος People and Culture στην Netsteps, Πάνος Κοψαύτης, υπεύθυνος της Manpower IT στην Ελλάδα, Diana Maksymenko και Eliane Irankunda, απόφοιτες των προγραμμάτων επαγγελματικής ανέλιξης της Sistech.

Aldi: Δεύτερη αύξηση μισθών μέσα σε έξι μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το ωρομίσθιο του ανθρώπινου δυναμικού της αυξάνει, για δεύτερη φορά μέσα στο 2024, η Aldi στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με πηγές του Independent.

Συγκεκριμένα, η γερμανική αλυσίδα σούπερ μάρκετ αυξάνει το ωρομίσθιο των εργαζομένων της στο Λονδίνο από 13,55 λίρες σε 13,65 λίρες, ενώ οι πληρωμές για βοηθούς καταστημάτων και αναπληρωτές διευθυντές καταστημάτων εκτός Λονδίνου θα αυξηθούν σε 12,40 λίρες από 12 λίρες, από την 1η Ιουνίου 2024.

Σύμφωνα με το Independent, πρόκειται για τη δεύτερη αύξηση μισθών της Aldi στη Βρετανία φέτος, ύστερα από τις αυξήσεις που ακολούθησαν τον Φεβρουάριο. Η Aldi ανταμείβει επίσης τους καταστηματάρχες με διαλείμματα επί πληρωμή, ενώ με την τελευταία αύξηση μισθών, μέχρι στιγμής φέτος η εν λόγω επένδυση αγγίζει συνολικά τις 79 εκατομμύρια λίρες.