Εθνική Ασφαλιστική: Συνεργασία με την Kyndryl για την ολοκλήρωση του Digital Workplace

Η Kyndryl και η Εθνική Ασφαλιστική ξεκίνησαν συνεργασίας για την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του περιβάλλοντος εργασίας της τελευταίας. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Kyndryl θα δημιουργήσει ένα ευέλικτο και ασφαλές περιβάλλον εργασίας για τους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής. «Αντιμέτωπη με τις προκλήσεις του παραδοσιακού μοντέλου εργασίας, η Εθνική Ασφαλιστική προσπάθησε να ενισχύσει την ευελιξία στο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και να προσελκύσει υποψηφίους υψηλών δυνατοτήτων.

Η επιλογή της Kyndryl έδωσε στους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής τη δυνατότητα να εργάζονται εξ αποστάσεως, εξαλείφοντας τους περιορισμούς της φυσικής παρουσίας στο γραφείο. Αυτή η επιλογή διευκολύνει την επίτευξη ισορροπίας μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, δίνοντας τη δυνατότητα στην Εθνική Ασφαλιστική να προσελκύσει νέο προσωπικό» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση. Επιπλέον, στόχος της συνεργασίας είναι η αξιοποίηση τεχνολογιών αιχμής όπως η τεχνητή νοημοσύνη, η μηχανική μάθηση και η αυτοματοποίηση των διαδικασιών.

«Η μείωση του όγκου εργασίας αλλά και του χρόνου που απαιτείται για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων, θα έχει άμεση επίδραση στη βελτίωση της απόδοσης αλλά και την καλύτερη διαχείριση δεδομένων. Συνεπώς, μέσω της καλύτερης διαχείρισης των workflows αλλά και της επίσπευσης των διαδικασιών λήψης αποφάσεων, η Εθνική Ασφαλιστική θα μπορέσει να ενισχύσει την αποδοτικότητα αλλά και τον ρυθμό ανάπτυξής της» αναφέρεται σχετικά.

Η διαδικασία μετασχηματισμού της Εθνικής Ασφαλιστικής ξεκίνησε με την υιοθέτηση της τεχνολογίας cloud, που περιλαμβάνει την εγκατάσταση της υβριδικής υπηρεσίας Active Directory και την ενσωμάτωση υπηρεσιών cloud στις ήδη υπάρχουσες υποδομές του Ομίλου, δημιουργώντας έτσι ένα ενοποιημένο ψηφιακό περιβάλλον. Τέλος, η εφαρμογή του Intune Endpoint Management «μετέβαλλε ριζικά το περιβάλλον εργασίας, εξασφαλίζοντας ότι οι εργαζόμενοι μπορούν να έχουν άνετη πρόσβαση σε εφαρμογές από οπουδήποτε».

Kaizen Gaming: Νέα Senior Talent Acquisition Specialist η Ειρήνη Σωσσάνη Λαγού

Καθήκοντα Senior Talent Acquisition Specialist (Tech & Product) στην Kaizen Gaming ανέλαβε η Ειρήνη Σωσσάνη Λαγού, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Senior IT Recruitment Officer στην Arhs Development Hellas.

Η Ε. Σ. Λαγού είναι απόφοιτη του τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος Master στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Senior Talent Acquisition Professional/ Project Coordinator στην Netcompany-Intrasoft.

ΣΕΒ-ΣΔΑΔΕ: Δημιουργούν Οδηγό για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή της τηλεργασίας

Οδηγό που αφορά στην αποτελεσματική εφαρμογή της τηλεργασίας δημιουργεί ο ΣΕΒ, στο πλαίσιο του έργου ΣΕΒ TELEWORKREAD. Ο Οδηγός θα διατεθεί δωρεάν σε όλες τις επιχειρήσεις και, εκτός των άλλων, θα περιλαμβάνει καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζονται στην Ελλάδα και αφορούν σε διαφορετικές περιοχές της τηλεργασίας, όπως η οργάνωση της υβριδικής εργασίας, η τηλεκπαίδευση, η αξιολόγηση, το work-life balance κ.ά..

Στην πρωτοβουλία συμμετέχει και ο ΣΔΑΔΕ, έχοντας ήδη υλοποιήσει τη σχετική έρευνα. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα στις επιχειρήσεις που εφαρμόζουν καλές πρακτικές σε ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω θέματα, να τις καταθέσουν μέχρι και τις 9 Απριλίου, με στόχο τον εμπλουτισμό του υπό διαμόρφωση Οδηγού.

Η κατάθεση μπορεί να γίνει επώνυμα και ανώνυμα, ενώ η επιλογή των αντιπροσωπευτικότερων πρακτικών θα πραγματοποιηθεί από τον ΣΕΒ. O Οδηγός αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούλιο, με τη λήξη του σχετικού έργου.

Uber: Ανανέωσε τη στήριξή της στο Women On Top

Με αφορμή τη Διεθνή «Ημέρα της Γυναίκας» στις 8 Μαρτίου, η Uber ανακοίνωσε την υποστήριξή της για 2η συνεχόμενη χρονιά στην οργάνωση Women On Top. Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, το 2023 η Uber κάλυψε το 70% των μετακινήσεων που χρειάστηκαν τα μέλη του Women Οn Top, εστιάζοντας στη μεταφορά των μελών της ομάδας με στόχο την συγκέντρωση πόρων, σε μεταφορές ομιλητών και ομιλητριών με ειδικές ανάγκες με άνεση και ασφάλεια, καθώς και στην μεταφορά ατόμων προς και από προγράμματα υποστήριξης του οργανισμού.

Η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Το 2023, η εταιρεία κατάφερε να έχει μια σύνθεση Διοικητικού Συμβουλίου που να αποτελείται κατά 40% από γυναίκες, τη στιγμή που ο μέσος όρος των εταιρειών που συμπεριλαμβάνονται στον S&P 500, έχουν Διοικητικά Συμβούλια με μόλις 32% των μελών τους να είναι γυναίκες. Ακόμη, η εταιρεία έχει καθιερώσει μια σειρά πρωτοβουλιών για τους εργαζομένους της, με στόχο την ενίσχυση των γυναικών στον χώρο της εργασίας και της ηγεσίας. Αποκορύφωμα για αυτές τις πρωτοβουλίες, αποτελεί ο Μάρτιος, ο μήνας που η Uber έχει θεσπίσει ως “Μήνα της Ιστορίας των Γυναικών”».

Στις γυναίκες εργαζόμενες αφιερωμένος ο Μάρτιος
Μέσα στο διάστημα αυτού του μήνα, επιτυχημένες γυναίκες μοιράζονται το ταξίδι της προσωπικής τους νίκης και στρατηγικές για την επίτευξη της επαγγελματικής επιτυχίας, μέσα από ομιλίες τύπου Ted-Talks, αναδεικνύοντας δύσκολα θέματα όπως η γονεϊκότητα σε συνάρτηση με την εργασία.

Παράλληλα, πραγματοποιούνται εργαστήρια για την ανάπτυξη βασικών δεξιοτήτων όπως η διαμόρφωση της προσωπικής αφήγησης και η αυτοπροώθηση, αλλά και συζητήσεις με γυναίκες που βρίσκονται σε υψηλόβαθμες διοικητικές θέσεις όπως η Oona King – Chief Diversity & Inclusion Officer της Uber που έχει γίνει διεθνώς γνωστή για το ρόλο της στην ανανέωση της νομοθεσίας ενάντια στις διακρίσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Uber σημείωσε αύξηση 35% στον αριθμό των οδηγών που είναι γυναίκες σε σύγκριση με το 2023. Πλέον, το 8% του συνολικού αριθμού των οδηγών της Uber στην Ελλάδα είναι γυναίκες, ποσοστό που αντιστοιχεί σχεδόν σε μία οδηγό στους δέκα.

Κ. Χατζηδάκης: Από 8 θα ξεκινάει ο νέος κατώτατος μισθός

«Ο πρώτος αριθμός θα είναι 8» ανέφερε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης αναφερόμενος στο ύψους του νέου κατώτατου μισθού, που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου και αναμένεται να διαμορφωθεί στο 4-5% επιπλέον του σημερινού.

Σε συνέντευξή του στο Mega, ο Κ. Χατζηδάκης τόνισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα γίνει γνωστό το ύψος του, όταν και θα παρουσιαστεί στο επερχόμενο Υπουργικό Συμβούλιο που είναι προγραμματισμένο για την Τετάρτη 27 Μαρτίου. «Πάντοτε η κυβέρνηση προσπαθεί να συγκεράσει δύο διαφορετικές ανάγκες.

Πρώτον, την πίεση που έχουν οι μισθωτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό, και από την άλλη τις αντοχές των επιχειρήσεων. Η κυβέρνηση προσπαθεί μέσα στα όρια αντοχών της οικονομίας και των επιχειρήσεων. Βρήκαμε τον κατώτατο μισθό στα 650 ευρώ, τον ανεβάσαμε στα 780 ευρώ. Η νέα αύξηση θα είναι σημαντική.

Πριν την τελευταία αύξηση ήμασταν στην 18η θέση της Ε.Ε. στους 22 που έχουν το καθεστώς του κατώτατου μισθού, ανεβήκαμε στην 12η, τώρα χάσαμε 2-3 θέσεις επειδή άλλες χώρες αύξησαν τον μισθό τους, ωστόσο τώρα πάλι θα ανέβουμε» εξήγησε χαρακτηριστικά.

Μνημόνιο Συνεργασίας Παντείου Πανεπιστημίου και Ομίλου BBDO

Ο Όμιλος Επικοινωνίας BBDO και το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Digital Transformation: E-Diplomacy, e-Campaigning και Digital Law” (Digi-DCL) του Παντείου Πανεπιστημίου υπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας σε θέματα επικοινωνίας στο ψηφιακό περιβάλλον. Η συνεργασία εστιάζει στους τομείς digital campaigning, digital branding, digital-immersive media, digital experience και digital R με τη χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «βασικοί στόχοι της συνεργασίας είναι η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, τεκμηριωμένης γνώσης, θεωρητικών επεξεργασιών και ερευνητικής εμπειρίας, η σύνδεση της έρευνας και της ψηφιακής καινοτομίας με την αγορά εργασίας, και η ανταλλαγή εκπαιδευτικών και πρακτικών γνώσεων μεταξύ των Μερών».

Το Μνημόνιο προβλέπει σειρά δράσεων, όπως σχεδιασμός και δημιουργία ψηφιακών εκστρατειών, ADtech λύσεων, στοχευμένων ερευνών κ.ά, με χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών, ανταλλαγή ερευνητικών δεδομένων ψηφιακών εργαλείων και μεθοδολογιών σε σχέση με ζητήματα ESG, DEI, SDGs, πρακτική άσκηση φοιτητών στο πλαίσιο του υπάρχοντος προγράμματος BBDO Greece Young Talent Internship Program for Tomorrow’s Communication Executives, που καλύπτει όλους τους κλάδους της επικοινωνίας: Διαφήμιση, Δημόσιες σχέσεις, MME, Social Media, ή/και χορηγία ετήσιας εγγραφής ενός φοιτητή/τριας, συνεργασία στο Digi-Diplo challenge Hackathon και θεσμοθέτηση του BBDO Hackathon Challenge Award, πειραματικά projects, αξιοποιώντας τις ψηφιακές πλατφόρμες, εργαλεία και σημαντικά έργα των εταιρειών του Ομίλου BBDO από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας ξεκινάει με τρία εργαστήρια Στρατηγικής στη Διαφήμιση, στα ΜΜΕ και στις Δημόσιες Σχέσεις, στο πλαίσιο του μαθήματος Digital Strategic Design Communications σε συνεργασία με την αναπληρώτρια καθηγήτρια Μπέττυ Τσακαρέστου, διευθύντρια του ADandPRLAB και αναπληρώτρια διευθύντρια του μεταπτυχιακού προγράμματος.

«Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας»: 29 με 31 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής

Το «Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας» θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών από τις 29 έως τις 31 Μαρτίου, περιλαμβάνοντας περισσότερες από 100 ομιλίες με σχεδόν 300 εισηγητές. Παράλληλα, φιλοξενεί 55 και πλέον σημαντικές επιχειρήσεις στα Career Days, τα οποία θα πραγματοποιούνται παράλληλα με τις ομιλίες. Το Πανόραμα απευθύνεται σε νέα στελέχη που αναζητούν το επόμενο επαγγελματικό τους βήμα, αποφοίτους που αναζητούν την πρώτη τους εργασία και μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές που επιθυμούν να μάθουν τι ζητά η αγορά εργασίας ώστε να προετοιμαστούν κατάλληλα. Όσον αφορά στο εκπαιδευτικό υπόβαθρο των συμμετεχόντων, αφορά σε νέους επαγγελματίες, αποφοίτους και φοιτητές πολυτεχνικών σχολών, σχολών πληροφορικής, οικονομικών σχολών, θετικών επιστημών (κυρίως χημικούς, φυσικούς, μαθηματικούς) κ.ά. Οι επισκέπτες του Πολυσυνεδρίου θα έχουν τη δυνατότητα:

  • Να παρακολουθήσουν περισσότερες από 100 θεματικές ενότητες (πάνελ, “meet the executives” και “meet our company”) με τη συμμετοχή περισσότερων από 300 διακεκριμένων ομιλητών, μεταξύ των οποίων είναι Διευθύνοντες Σύμβουλοι μεγάλων ελληνικών και πολυεθνικών επιχειρήσεων, Διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού, Ανώτατα Στελέχη, πρωτοπόροι Καθηγητές Πανεπιστημίου, Επιχειρηματίες επιτυχημένων start-ups, κ.α.
  • Να παρευρεθούν στα Career Days όπου 55+ εταιρείες από τους κλάδους της πληροφορικής, των συμβουλευτικών υπηρεσιών, των τροφίμων, των υπηρεσιών, της βιομηχανίας κτλ θα χαρούν να τους γνωρίσουν και να τους ενημερώσουν για τις δεκάδες ανοιχτές θέσεις εργασίας που διαθέτουν
  • Να συμμετάσχουν στα Meet The Executives. Επιτυχημένα στελέχη θα μοιραστούν την καθημερινότητα, τις προκλήσεις και τα skills που απαιτούνται για να διεκπεραιώσουν τα καθήκοντά τους.
  • Να συμμετάσχουν στα Meet Our Company. Πρόκειται για μία νέα προσθήκη και πρωτοπορία στο φετινό Πανόραμα, όπου κορυφαία στελέχη ανθρώπινου δυναμικού θα παρουσιάσουν την εταιρεία τους και θα απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με ανοιχτές θέσεις εργασίας, συνεντεύξεις κ.ά..
  • Να επισκεφτούν το CV Corner και το LinkedIn και Social Media Corner και να λάβουν δωρεάν συμβουλευτική για το βιογραφικό τους και την παρουσία τους στα social media.
    Περισσότερες πληροφορίες για τον θεσμό εδώ: http://www.pan-orama.org/

Ergo Ασφαλιστική: Με 335 μέλη η ομάδα της στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας

Tον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας υποστήριξε, ως μέγας χορηγός, η Ergo Ασφαλιστική. Για μια ακόμη χρονιά, η Ergo Running Team έδωσε το «παρών» με 335 μέλη, ενώ, για πρώτη φορά, εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετείχαν με τα παιδιά τους στον οικογενειακό αγώνα Family Run.

Παράλληλα, η εταιρεία ασφάλισε όλους τους δρομείς κατά τη διάρκεια του αγώνα για τον κίνδυνο του ατυχήματος και της αστικής ευθύνης, ενώ τους προσέφερε την τσάντα του αγώνα, κατασκευασμένη από ανακυκλώσιμο υλικό.

Τέλος, ιδιαίτερο τόνο έδωσαν και οι ομάδες των επίσημων εμψυχωτών της Ergo, οι οποίες ήταν διάσπαρτες στη διαδρομή.

Γ. Καρούντζου: «Η πραγματική αξία του ανθρώπου δεν περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά»

Την αντίθεσή της στα νέα στερεότυπα που καθιερώνονται στον εργασιακό χώρο, αλλά και τη δέσμευσή της στην προώθηση της ισότητας εξέφρασε η Γεωργία Καρούντζου, Διευθύντρια Εταιρικών Υποθέσεων & Επικοινωνίας της JTI, κατά τη συμμετοχή της στο πάνελ με θέμα «Καλή είναι, για γυναίκα – Καταρρίπτοντας καθημερινά πολλαπλά στερεότυπα», του ετήσιου συνεδρίου του The Upfront Initiative.

Συγκεκριμένα, η Γ. Καρούντζου τόνισε ότι «η πραγματική αξία του ανθρώπου – τόσο άνδρα όσο και γυναίκας – αποτελείται από ένα ευρύ σύνολο ιδιοτήτων και δεξιοτήτων που περιλαμβάνει τόλμη, ευφυία, μόρφωση, καλλιέργεια, αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα και δεν περιορίζεται μόνο σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά», καταρρίπτοντας το στερεότυπο που θέλει τις γυναίκες να διαθέτουν κατά βάση συναισθηματική νοημοσύνη και ενσυναίσθηση.

Η ίδια εξήρε τη σημασία της αυθεντικότητας και επεσήμανε πως οι γυναίκες, παρά το ανδροκρατούμενο περιβάλλον, πρέπει να παραμένουν ο εαυτός τους, ενώ υπογράμμισε ότι ένα σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον πρέπει να ενθαρρύνει τις γυναίκες να αναπτύσσουν την αυτοπεποίθησή τους.

Έρευνα: Οι εταιρείες δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις κυβερνοασφάλειας

Tο 41% των εταιρειών επιβεβαιώνει ότι οι ομάδες του στον τομέα της κυβερνοασφάλειας είναι υποστελεχωμένες. Αυτό αναδεικνύει η νέα έρευνα «The portrait of the modern Information Security professional» της Kaspersky, η οποία επιδιώκει να αξιολογήσει την τρέχουσα κατάσταση της αγοράς εργασίας και να αναλύσει τους ακριβείς λόγους για τους οποίους εκλείπουν οι ειδικοί της κυβερνοασφάλειας.

Αναλυτικότερα, οι συμμετέχοντες στην εν λόγω έρευνα επισημαίνουν ότι χρειάζονται πάνω από έξι μήνες για να καλύψουν μια μέση θέση εργασίας στον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών, με το 36% των εταιρειών να δηλώνει ότι απαιτείται σχεδόν ένας χρόνος ή και περισσότερο για θέσεις υψηλόβαθμων στελεχών, ενώ το 42% εξηγεί ότι χρειάζεται ένας έως τρεις μήνες για θέσεις κατώτερων στελεχών.

Επιπλέον, όταν ρωτήθηκαν για τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην εύρεση και πρόσληψη του κατάλληλου υποψηφίου, η πλειονότητα των ερωτηθέντων ανέφερε την ασυμφωνία μεταξύ πιστοποίησης και πραγματικών πρακτικών δεξιοτήτων (52%) και την έλλειψη εμπειρίας (49%), τονίζοντας ότι η αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία είναι ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι εταιρείες σε έναν επαγγελματία στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Η έρευνα τέλος σημειώνει ότι το υψηλό κόστος πρόσληψης ειδικών αποτελεί εμπόδιο για το 48% των εργοδοτών, ενώ ο παγκόσμιος ανταγωνισμός, ο οποίος εκδηλώνεται με επιθετικές και ανταγωνιστικές πρακτικές στις προσλήψεις από πολλούς οργανισμούς, απασχολεί περισσότερο από το 41% των ερωτηθέντων.