Just One: Νέα Head of People & Culture η Αναστασία Νικολακάκη

Καθήκοντα Head of People & Culture, αλλά και Headhunter στην Just One ανέλαβε η Αναστασία Νικολακάκη, η οποία μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της Senior Regulatory Affairs Manager στην Abbvie. H A. Νικολακάκη είναι απόφοιτη και κάτοχος PhD από το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ διαθέτει εμπειρία άνω των 20 ετών στον κλάδο των Επιστημών Υγείας, έχοντας εργαστεί και στις Novartis και Lavipharm.

«Κατά τη διάρκεια της εντυπωσιακής καριέρας της ήταν πάντα παθιασμένη με την πρόσβαση στην περίθαλψη και την προώθηση της βιωσιμότητας στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, μέσω της καινοτομίας του κλάδου, ενώ πιστεύει ακράδαντα στην αξία του DEI, καθώς και στην ιδέα ότι οι άνθρωποι και η κουλτούρα αποτελούν στρατηγικούς παράγοντες διαφοροποίησης» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση και καταλήγει:

«Δεν είναι μόνο ο κατάλληλος headhunter για τον συγκεκριμένο κλάδο, αλλά και το κατάλληλο άτομο που θα επηρεάσει και θα αναπτύξει μια θετική και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακή κουλτούρα, ευθυγραμμίζοντας τις διαδικασίες ανθρώπινου δυναμικού με τους οργανωτικούς στόχους».

Στο ΕΣΠΑ δράση απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας για άνεργους νέους

Την ένταξη δράσης για την απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας- προεργασίας ανέργων νέων, προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, στο Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», του ΕΣΠΑ 2021-2027 ανακοίνωσαν τα Υπουργεία Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η δράση, συγχρηματοδοτoύμενη πό το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, περιλαμβάνει ενέργειες προετοιμασίας και απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, με σκοπό την προώθηση της ένταξης στην αγορά εργασίας έως 25.000 ανέργων νέων, και θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ανοικτού τύπου προγραμμάτων, δηλαδή θα παραμείνει ανοικτή ως προς την υποβολή των αιτήσεων, μέχρι την κάλυψη των θέσεων ή την εξάντληση του προϋπολογισμού.

Ωφελούμενοι της δράσης είναι άνεργοι ηλικίας 18 – 29 ετών, εγγεγραμμένοι στα μητρώα ανέργων των ΚΠΑ2 της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, οι οποίοι βρίσκονται εκτός απασχόλησης, εκπαίδευσης και κατάρτισης. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 7 μήνες πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις όλης της χώρας.

Στους ωφελούμενους καταβάλλεται από τη ΔΥΠΑ, μηνιαίως αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας και για τον χρόνο συμμετοχής τους στο πρόγραμμα υπάγονται στη μικτή ασφάλιση του e-ΕΦΚΑ. Στους παρόχους των θέσεων προεργασίας (επιχειρήσεις) δεν καταβάλλεται αποζημίωση. Οι ανακοινώσεις για την έναρξη υποβολής αιτήσεων στην σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα γίνονται από την ΔΥΠΑ, που είναι και ο φορέας υλοποίησης του προγράμματος.

Ακαδημία Κρητικός: Συνεργασία με την Hatzi Filax Group

Η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός, στο πλαίσιο του έργου “Ακαδημία Κρητικός”, ανέθεσε στην Hatzi Filax Group Training, HR Consulting, Academy τη διοργάνωση και την υλοποίηση ενός εσωτερικού διαγωνισμού στo πλαίσιo του Employee Experience μιας νέας εταιρικής καμπάνιας με τίτλο «Έχεις ένα φίλο Κρητικό;» που ακολουθεί την ομώνυμη διαφημιστική καμπάνια.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η δράση αυτή έχει ως στόχο να μεταφέρει στους εργαζομένους των καταστημάτων Kρητικός, «το θετικό αποτύπωμα που επιθυμεί η ΑΝΕΔΗΚ Κρητικός να αφήνει σε όλους τους πελάτες της: να νιώθουν ότι έχουν έναν φίλο που πάντα τους καταλαβαίνει και είναι εκεί για να υποστηρίζει τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους».

Για την επίτευξη της καμπάνιας πραγματοποιήθηκε ένας εσωτερικός διαγωνισμός μεταξύ των καταστημάτων Κρητικός. Οι εργαζόμενοι είχαν την δυνατότητα να δηλώσουν τη συμμετοχή τους από τις 9 Δεκεμβρίου 2023 έως τις 31 Ιανουαρίου 2024 και να περιγράψουν μικρές ή μεγάλες πράξεις, δικές τους πρακτικές που εφαρμόζουν καθημερινά, και με τις οποίες ο κάθε πελάτης νιώθει μοναδικός και αποκτά ένα «Φίλο Κρητικό» στο κατάστημα τους.

Όλες οι δράσεις συγκεντρώθηκαν ώστε να αναδειχθούν οι “καλύτεροι” στην εφαρμογή των ακόλουθων κατηγοριών: Όραμα και Αξίες, Εξυπηρέτηση Πελατών, Ενημέρωση Πελατών για νέες υπηρεσίες, νέα προϊόντα, προσφορές κλπ., Συμβολή στην Εταιρική Κουλτούρα και την Ενιαία Εταιρική Ταυτότητα, Υγιεινή και Ασφάλεια, Ορθή Εφαρμογή Διαδικασιών, Καινοτόμες Πρακτικές. Η Επιτροπή Αξιολόγησης του διαγωνισμού θα επιλέξει και θα βραβεύσει τα 3 καλύτερα καταστήματα με βάση τις πρακτικές που έχουν εφαρμόσει στις παραπάνω κατηγορίες.

Δόμνα Μιχαηλίδου: 19 επιδόματα θα παρασύρει προς τα πάνω η αύξηση του κατώτατου μισθού

Η εισήγησή για το ύψος του νέου κατώτατου μισθού είναι αποτέλεσμα τόσο του διαλόγου με τους κοινωνικούς εταίρους, δηλαδή εκπροσώπους των εργοδοτών και των εργαζομένων, όσο και των εισηγήσεων των επιστημονικών φορέων, όπως η Τράπεζα της Ελλάδος, ο ΙΟΒΕ και το ΚΕΠΕ, επισήμανε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε συνέντευξή τη στο Talk Radio (πρώην Alpha 98,9 FM) και στον δημοσιογράφο Γιώργο Ευγενίδη.

«Επιδίωξή μας είναι από τη μία πλευρά να στηρίξουμε τα νοικοκυριά κι από την άλλη να κρατήσουμε την οικονομία της χώρας σε ένα διεθνώς ανταγωνιστικό επίπεδο» τόνισε χαρακτηριστικά. Ο νέος κατώτατος μισθός που θα εφαρμοστεί από την 1η Απριλίου αναμένεται να επηρεάσει και τα 19 επιδόματα, μεταξύ των οποίων το επίδομα ανεργίας, τα προγράμματα ενεργητικής απασχόλησης της ΔΥΠΑ αλλά και τις τριετίες. Αναφερόμενη η Υπουργός στην πλατφόρμα εργαζόμενων συνταξιούχων επισήμανε ότι μέσα σε τρεις εβδομάδες τη σχετική δήλωση υπέγραψαν 46.000 εργαζόμενοι συνταξιούχοι, ενώ πριν τη λειτουργεία της πλατφόρμας το Υπουργείο γνώριζε ότι εργάζονταν 36.000 συνταξιούχοι.

«Πρόκειται για μια ουσιώδη βελτίωση στο εισόδημα των εργαζόμενων συνταξιούχων καθώς πλέον λαμβάνουν το 100% της σύνταξής τους από το 70% που λάμβαναν έως τώρα. Το γεγονός ότι καθημερινά όλο και περισσότεροι συνταξιούχοι που εργάζονται μπαίνουν στην πλατφόρμα και το δηλώνουν, επιβεβαιώνει την ορθότητα του μέτρου. Με τη νέα αυτή μεταρρύθμιση, προστατεύουμε τους συνταξιούχους, αυξάνουμε το εισόδημά τους και καταπολεμούμε την αδήλωτη εργασία» τόνισε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η Υπουργός και στην αναστολή λειτουργίας το εργοστασίου υαλικών Γιούλα, επισημαίνοντας ότι «είναι πολύ δυσάρεστη εξέλιξη και για εμάς, τη στιγμή που έχουμε καταφέρει η ανεργία να υποχωρήσει σε μονοψήφιο ποσοστό και η αγορά εργασίας να καταγράφει ανοδική πορεία».

Και κατέληξε: «Μέχρι στιγμής, δεν μας έχει ζητηθεί να παρέμβουμε. Γνωρίζω ότι εργαζόμενοι και εργοδότης βρίσκονται σε διαβούλευση, έτσι ώστε να βρεθεί μια λύση».

Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη: Δημιούργησε Δανειστική Βιβλιοθήκη για τους εργαζόμενους

Το δικό του Book Club, ήτοι μία Δανειστική Βιβλιοθήκη για τους εργαζομένους του, δημιούργησε ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης. Ειδικότερα, ο Όμιλος Σαρακάκη έδωσε δεύτερη ζωή σε παλιές βιβλιοθήκες, γεμίζοντας τα ράφια με βιβλία κάθε είδους, από εγκυκλοπαίδειες, διηγήματα και μυθιστορήματα μέχρι επιστημονικά και παιδικά βιβλία, βιβλία ποίησης και ιστορίας, λευκώματα και βιογραφίες.

Έτσι, οι άνθρωποι του Ομίλου θα μπορούν να διαβάζουν ό,τι θέλουν, ενώ προτρέπονται να συμβάλλουν και οι ίδιοι στον διαμοιρασμό των βιβλίων, αλλά και στον εμπλουτισμό της βιβλιοθήκης. «Στην εποχή της υπερπληροφόρησης, των social media, του GenAI και των fake news, η αξία της γνώσης αλλά και της παρέας που προσφέρει ένα βιβλίο επανέρχεται με έναν ανακουφιστικό, σχεδόν θεραπευτικό τρόπο…

Η ανάγνωση των βιβλίων έχει ευεργετικό χαρακτήρα στη διάθεσή μας καθώς μας βοηθά να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας, να ανακαλύπτουμε νέες κουλτούρες, να βελτιώνουμε τον εαυτό μας και να ταξιδεύουμε νοερά στον χρόνο και σε τόπους μακρινούς» επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη σε σχετική ανάρτησή του.

Στην KPMG Greece ο Πάνος Πεζούλας

Καθήκοντα Supervising Senior Advisor, Executive Search & Selection στην KPMG Greece ανέλαβε ο Πάνος Πεζούλας.

Ο Π. Πεζούλας είναι κάτοχος Bachelor στην Εφαρμοσμένη Ψυχολογία από το City University of Seattle και MBA στο International Business από το University of East London, ενώ μέχρι πρότινος εργαζόταν ως Talent Acquisition Team Lead στην LMW HR Group.

EKA Hellas: Αναγνωρίστηκε ως Steelcase Platinum Partner

Ως Platinum Partner αναγνωρίστηκε, για 6η χρονιά, η ΕΚΑ Hellas από τη Steelcase. Πρόκειται για την υψηλότερη διάκριση που δίνει η Steelcase στους συνεργάτες/dealers της, αναγνωρίζοντας τη δέσμευσή τους στη βιώσιμη ανάπτυξη και στην προώθηση ενός ανθρωποκεντρικού εργασιακού χώρου, βασισμένου σε επιστημονικές έρευνες.

«Πρόκειται για μία διάκριση που αποδίδεται σε ένα μικρό μόνο ποσοστό των συνεργατών της Steelcase κάθε χρόνο και είμαστε περήφανοι που για ακόμη μία χρονιά πετυχαίνουμε αυτή τη διάκριση, ως αναγνώριση της αφοσίωσης μας στις αρχές και τις αξίες που μοιραζόμαστε με τη Steelcase και οι οποίες θέτουν στο επίκεντρο της εργασιακής ζωής την ευεξία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της εταιρείας και καταλήγει:

«Στόχος μας είναι και τα επόμενα χρόνια να στηρίζουμε τους πελάτες μας με ανθρωποκεντρικές λύσεις για τους εργασιακούς τους χώρους, στοχεύοντας στην ολική ευεξία των εργαζομένων και παρέχοντας τους υψηλής ποιότητας προϊόντα και υπηρεσίες».

EY CEO Outlook Pulse: Αύξηση κερδών αναμένουν οι CEOs

Σχεδόν τα δύο τρίτα των CEOs παγκοσμίως, αναμένουν αύξηση των εσόδων και των κερδών, παρά τις παγκόσμιες οικονομικές προκλήσεις αναφέρει η νέα τακτική έρευνα EY CEO Outlook Pulse που δόθηκε στη δημοσιότητα χθες. Η ίδια έρευνα δείχνει ότι το 58% αυτών, σχεδόν τριπλάσιοι σε σχέση με τον Ιούλιο του 2023, επιταχύνουν τα σχέδια μετασχηματισμού των επιχειρήσεών τους. Ωστόσο, οι κρίσιμες εκλογικές αναμετρήσεις, η πολιτική αβεβαιότητα και η παραπληροφόρηση μέσω τεχνητής νοημοσύνης, προκαλούν ανησυχίες. Η έρευνα της EY καταγράφει τις απόψεις 1.200 CEOs από 21 χώρες, σχετικά με τις προοπτικές, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν. Πιο συγκεκριμένα, σημαντική πλειοψηφία των CEOs που συμμετείχαν στην έρευνα, αναμένουν αύξηση των εσόδων (64%) και της κερδοφορίας (63%).

Η αισιοδοξία αυτή καταγράφεται, παρά το γεγονός ότι οι CEOs αναγνωρίζουν τις συνεχιζόμενες προκλήσεις του μακροοικονομικού περιβάλλοντος, με τα τρία τέταρτα (76%) των ερωτηθέντων να αναμένουν ότι η παγκόσμια οικονομία θα συνεχίσει να κινείται με χαμηλούς ή μηδενικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Επιπλέον, το 78% των ερωτηθέντων CEOs αναμένουν ότι τα επιτόκια θα παραμείνουν «υψηλά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» εξαιτίας των συνεχιζόμενων πληθωριστικών πιέσεων, ενώ πάνω από τους μισούς (57%) προβλέπουν αύξηση του κόστους των επιχειρήσεων. Από την άλλη πλευρά, οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι αναμένουν ανάκαμψη των συμφωνιών, με οκτώ στους 10 (79%) ερωτηθέντες να προβλέπουν άνοδο των μεγάλων συμφωνιών συγχωνεύσεων και εξαγορών (Σ&Ε), άνω των 10 δισ. δολ. (megadeals).

Το 36% των ερωτηθέντων επιδιώκουν, επίσης, ενεργά, Σ&Ε κατά τους επόμενους 12 μήνες, ενώ ένα επιπλέον 29% επιδιώκουν αποεπενδύσεις. Οι ΗΠΑ διατήρησαν τη θέση τους ως η πιο ελκυστική περιοχή-στόχος, όσον αφορά τη δραστηριότητα Σ&Ε, ακολουθούμενες από την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Κίνα και την Ινδία. Η μεταποίηση αναδεικνύεται ως ο κορυφαίος τομέας για Σ&Ε, ενώ ακολουθούν στην πρώτη πεντάδα, ο τραπεζικός κλάδος και οι κεφαλαιαγορές, ο ασφαλιστικός κλάδος, τα καταναλωτικά προϊόντα και ο κλάδος κινητικότητας. Τέλος, οι CEOs υιοθετούν, επίσης, την τεχνολογία ως μέσο ενίσχυσης της αποτελεσματικότητας, με το 41% να επιδιώκουν να υιοθετήσουν την τεχνητή νοημοσύνη για να αυξήσουν την αποτελεσματικότητα και να ενισχύσουν την επιχειρηματική απόδοση. Παρόλα αυτά, είναι ενδιαφέρον πως τρεις στους τέσσερις CEOs (76%) εκτιμούν ότι η τεχνολογία θα έχει μικρό αντίκτυπο στην αύξηση των εσόδων.

HP Hellas: Υποδέχτηκε 25 μαθητές του ΓΕΛ Κρυονερίου

Επίσκεψη στα γραφεία της HP Hellas πραγματοποίησαν 25 μαθητές και μαθήτριες του ΓΕΛ Κρυονερίου, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στα προγράμματα του Junior Achievement Greece.

Τους φιλοξενούμενους υποδέχθηκαν 11 στελέχη εθελοντές της εταιρείας, μεταξύ των οποίων οι Νίκος Χρηστάκης, Managing Director, Greece & Cyprus και Λένα Οικονόμου, Regional HR Manager, Middle East, Africa, Greece & Turkey.

Τα εν λόγω στελέχη μοιράστηκαν με τα παιδιά τις εμπειρίες και τα μονοπάτια της σταδιοδρομίας τους, αλλά και πληροφορίες για τους ρόλους τους στην εταιρεία, ενώ τους δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν με τα παιδιά και για τις παγκόσμιες προκλήσεις σε θέματα βιωσιμότητας.

Savy.gr: Το 52% των CEOs στην Ελλάδα φοίτησε σε ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο

Έρευνα του Savy.gr μεταξύ 346 ιδρυτών επιχειρήσεων στην Ελλάδα έδειξε ότι πάνω από 52% των Ελλήνων και Ελληνίδων επιχειρηματιών με δραστηριότητα στην Ελλάδα και το εξωτερικό έχει φοιτήσει σε τουλάχιστον ένα ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο.

Η εν λόγω έρευνα συγκέντρωσε πάνω από 300 προφίλ Ελλήνων και Ελληνίδων επιχειρηματιών με δραστηριότητα στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, ενώ πραγματοποιήθηκε με στόχο να αναδείξει ποια πανεπιστήμια παρείχαν τις απαραίτητες γνώσεις και εργαλεία σε αυτούς τους ανθρώπους, επιτρέποντάς τους να φτάσουν στις ηγετικές θέσεις που κατέχουν σήμερα.

Αναλυτικότερα, για να εντοπιστούν αυτά τα ιδρύματα, το Savy.gr ανέλυσε δεδομένα από το Fortune Greece και συγκεκριμένα τις λίστες 40 under 40 για τα έτη 2013-2022. Στη συνέχεια συγκέντρωσε πάνω από 300 προφίλ Ελλήνων και Ελληνίδων επιχειρηματιών με δραστηριότητα στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, προκειμένου να εντοπίσει το ποσοστό των ιδρυτών που έχουν φοιτήσει σε δημόσια κρατικά πανεπιστήμια της Ελλάδας σε σύγκριση με αυτούς που έχουν φοιτήσει σε ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Ως εκ τούτου, σύμφωνα με την έρευνα, το 13% από τους νέους αυτούς επιχειρηματίες που έχουν παρακολουθήσει μαθήματα σε δημόσια ελληνικά πανεπιστήμια έχει φοιτήσει σε δύο διαφορετικά, ενώ το 2% έχει φοιτήσει σε τρία διαφορετικά ελληνικά πανεπιστήμια. Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη λίστα, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο ξεχωρίζει με 24% στη λίστα των επιχειρηματιών που έχουν φοιτήσει σε ελληνικά πανεπιστήμια.

Ακολουθεί το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με 19%, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με 13%, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλα.