Future of Work Conference: Οι διακριθέντες της λίστας 20 under 40 HR 2024

Με τη συμμετοχή άνω των 250 ατόμων ολοκληρώθηκε, χθες Τετάρτη 3 Απριλίου, το φετινό Future of Work Conference της Boussias Events. Συνεπής στο ετήσιο ραντεβού, υψηλόβαθμα στελέχη HR, business leaders και decision makers από όλους τους κλάδους της αγοράς, παρευρέθηκαν στο Ethniki Asfalistiki Conference Hall, με στόχο να «χαρτογραφήσουν» τον νέο κόσμο της εργασίας.

«Το μέλλον της εργασίας είναι ένα επίκαιρο θέμα που προβληματίζει παγκοσμίως» ανέφερε ο Κωνσταντίνος Αγραπιδάς, Γενικός Διευθυντής Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία και Ένταξης στην Εργασία, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, εξηγώντας ότι οι προοπτικές αναφορικά με την τεχνολογία και την ΑΙ είναι αισιόδοξες, ενώ υπογράμμισε ότι πράγματι υπάρχει το άγχος της διατήρησης θέσεων εργασίας. Από την πλευρά της, η Κωνσταντίνα Δασκαλάκη, Διευθύντρια του Τομέα Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΒ, επισήμανε πως «η τεχνολογική πρόοδος μετασχηματίζει τον κόσμο της εργασίας, δημιουργώντας πολυεπίπεδες προκλήσεις» και εξήγησε ότι από την ΑΙ πλήττονται κυρίως επαγγελματα υψηλά αμειβόμενα επαγγέλματα. Στη συνέχεια, παρατήρησε ότι στην Ελλάδα είναι υψηλό το ποσοστό των αποφοίτων STEM, αλλά υπάρχει χαμηλή απορροφητικότητα στην εργασία, ενώ έκλεισε τονίζοντας ότι ο μετασχηματισμός των μοντέλων εργασίας, αποτελεί μονόδρομο.

«Θα υπάρχει μια εποχή που οι καριέρες μας δεν θα είναι γραμμικές, αλλά θα αλλάζουν μοτίβα» υποστήριξε ο Δημήτρης Πανόπουλος, Προϊστάμενος του Τμήματος Έρευνας και Τεκμηρίωσης Πολιτικών Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ενώ ο Peter Dorrington, Co-Founder and Chief Strategy Officer, Anthrolytics, αφού σημείωσε ότι το υψηλό ποσοστό turnover σηματοδοτεί την παρουσία περισσότερου νέου προσωπικού, άρα και την υπερφόρτωση των αφοσιωμένων εργαζόμενων, συμβούλεψε το κοινό να αρχίσει να ακούει τους εργαζόμενους και να τους αντιμετωπίζει ως το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του. Η ατζέντα του συνεδρίου περιλάμβανε ακόμα πάνελ συζήτησης και διαδραστικά sessions, ενώ ανακοινώθηκαν και οι διακριθέντες στη λίστα 20/40 in HR, δηλαδή οι νέοι επαγγελματίες (κάτω των 40 ετών) που εργάζονται σε θέσεις ευθύνης Ανθρώπινου Δυναμικού και με την εργασία τους έχουν ήδη παρουσιάσει σημαντικό έργο, αφήνοντας ισχυρό αποτύπωμα στην αγορά.

Μπορείτε να δείτε τη σχετική λίστα εδώ.

Pfizer: Νέο πρόγραμμα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης

«Univators: Skilling Future Digital Innovators» είναι η επωνυμία του νέου προγράμματος εκπαίδευσης και επαγγελματικής ανάπτυξης που λανσάρει το Παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕKE και σε συνεργασία με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας.

Σύμφωνα με την εταιρεία, «σκοπός του προγράμματος, είναι η ισότιμη πρόσβαση των νέων ανθρώπων, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής, σε εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους φέρουν πιο κοντά στην αγορά εργασίας», ενώ η υποστήριξη του προγράμματος λειτουργεί ως γέφυρα μεταξύ της ακαδημαϊκής κοινότητας και της αγοράς εργασίας, παρέχοντας στους φοιτητές ευκαιρίες για αλληλεπίδραση με επαγγελματίες της αγοράς. Ήδη ολοκληρώθηκαν τρία courses του προγράμματος σε τελειόφοιτους και μεταπτυχιακούς φοιτητές στα Πανεπιστήμια Αιγαίου, Πελοποννήσου και Θεσσαλίας.

Συνολικά 120 φοιτητές, 8 διαφορετικών Τμημάτων από την Τρίπολη, την Λάρισα και την Σάμο, παρακολούθησαν τα προγράμματα κατάρτισης 40 ωρών σε Business Intelligence, που λειτουργούν ως συμπληρωματική εξειδίκευση στα υφιστάμενα προγράμματα σπουδών.

ΑΔΜΗΕ: Εγκαινιάζει εκπαιδευτικό κέντρο κατάρτισης στον ενεργειακό κλάδο

Ο ΑΔΜΗΕ εγκαινιάζει επισήμως την επόμενη Πέμπτη 11 Απριλίου το νέο του Εκπαιδευτικό Κέντρο στο Περιστέρι, στο οποίο διεξάγεται το εξειδικευμένο και δομημένο πρόγραμμα κατάρτισης του φορέα για τεχνικό προσωπικό στον κλάδο της Ενέργειας.

Με το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο επαγγελματικής κατάρτισης και ανάπτυξης δεξιοτήτων, υπό τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΑΔΜΗΕ, η εταιρεία επενδύει στην επιμόρφωση και στην τεχνική κατάρτιση των εργαζομένων της, τόσο για τα μεγάλα project που «τρέχουν», όσο και εκείνα που αναμένεται να ξεκινήσουν, όπως οι νέες διεθνείς διασυνδέσεις με χώρες των Βαλκανίων, της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Το νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο του ΑΔΜΗΕ άνοιξε τις πύλες του τον Σεπτέμβριο του 2023 και τον Δεκέμβριο ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης για τεχνικούς Γραμμών Μεταφοράς, Τεχνικούς Υποσταθμών και ΚΥΤ και Χειριστές Επιτηρητές.

Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κτίριο, με πέντε αίθουσες εκπαίδευσης εξοπλισμένες με σύγχρονα μέσα διδασκαλίας και εργαστήριο ηλεκτροτεχνίας, οι τεχνικοί Γραμμών Μεταφοράς, οι τεχνικοί Υποσταθμών / Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης και οι Χειριστές – Επιτηρητές Υποσταθμών / Κέντρων Υπερυψηλής Τάσης της εταιρείας, λαμβάνουν όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τεχνικές ικανότητες, προκειμένου να εκτελούν τις εργασίες τους με ασφάλεια και τεχνικά ορθό τρόπο.

Το πρόγραμμα του Εκπαιδευτικού Κέντρου περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, εργαστηριακή εκπαίδευση, πρακτικές ασκήσεις και εκπαίδευση στο πεδίο. Μετά την ολοκλήρωση της θεωρητικής και πρακτικής εκπαίδευσης οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν αποκτήσει στοχευμένη τεχνική εξειδίκευση και θα έχουν τη δυνατότητα, μετά από επιτυχή εξέταση, να αποκτήσουν σχετική πιστοποίηση. Στο νέο Εκπαιδευτικό Κέντρο δίνεται η δυνατότητα σχεδιασμού εξειδικευμένων και καινοτόμων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, όπως on demand εκπαιδεύσεις, ειδικά σχεδιασμένες για τις ανάγκες του Συστήματος Μεταφοράς, στοχευμένες εκπαιδεύσεις σε εξειδικευμένα αντικείμενα, εκπαιδεύσεις σε νέα πεδία και νέες τεχνολογίες και προγράμματα Υγείας & Ασφάλειας.

Grant Thornton: Best Workplace for Women 2024

Στη λίστα Best Workplaces for Women Hellas 2024 του Great Place to Work συμπεριλαμβάνεται, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Grant Thornton.

«Ως οργανισμός, δεσμευόμαστε πλήρως για την προάσπιση των αρχών και των αξιών που συγκροτούν την εταιρική μας ταυτότητα, υποστηρίζοντας ενεργά την προσωπική ανάπτυξη και ευημερία των εργαζομένων μας και καταπολεμώντας καθημερινά κάθε μορφή εργασιακού αποκλεισμού ή περιθωριοποίησης» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Βασίλης Καζάς, Διευθύνων Σύμβουλος της Grant Thornton στην Ελλάδα, ενώ από την πλευρά της η Κατερίνα Κουλούρη, Partner, Επικεφαλής του τμήματος People Experience and Culture, δήλωσε:

«Είναι μεγάλη τιμή να αναγνωριζόμαστε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ως Best Workplace for Women και νιώθω ευγνωμοσύνη που οι άνθρωποί μας αγκαλιάζουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος ίσων ευκαιριών, χωρίς αποκλεισμούς, διακρίσεις ή προκαταλήψεις».

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η εταιρεία έχει λάβει και το «Diversity Award» στα Go Beyond Awards της Grant Thornton International, έχει υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας και αποτελεί μία από τις 18 εταιρείες στην Ελλάδα που απέκτησαν το Σήμα Ισότητας Share.

Motor Oil: Προσφέρει 20.000€ σε κάθε εργαζόμενο με πάνω από δύο παιδιά

Στην υλοποίηση μίας νέας πρωτοβουλίας προχώρα η Motor Oil, προκειμένου να συμβάλλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας.

Συγκεκριμένα, η εταιρεία θα προσφέρει σε κάθε οικογένεια εργαζομένων της που αποκτά περισσότερα από δυο παιδιά, το ποσό των 20.000€, για κάθε ένα νέο παιδί. Έτσι, για κάθε παιδί μετά το δεύτερο, οι εργαζόμενοι θα ενισχύονται με 5.000€ με τη γέννηση, 5.000 € μόλις το παιδί συμπληρώσει τα πρώτα έξι έτη ζωής, 5.000€ αφού γίνει 12 ετών και τέλος 5.000 € με την ενηλικίωσή του.

«Με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα τη διαχρονική στήριξη των εργαζομένων του, το Διυλιστήριο της Motor Oil συμβάλλει έμπρακτα στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, προσεγγίζοντας με σεβασμό και ευαισθησία τις ανάγκες των ανθρώπων του» επισημαίνει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

ΓΣΕΕ: Ζητά επαναφορά συλλογικών συμβάσεων εργασίας

Την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας ζήτησε ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρήστος Παναγόπουλος, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης σχετικά με την απεργία της 17ης Απριλίου, ενώ ζήτησε και να υπάρξουν «πραγματικές αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στο ύψος του σημερινού κόστους ζωής».

Ο Χρήστος Παναγόπουλος επεσήμανε ότι η Ελλάδα είναι η δεύτερη χώρα στην Ε.Ε. σε ακρίβεια τροφίμων μετά την Μάλτα, η πρώτη σε συμμετοχή κερδών των επιχειρήσεων στο ΑΕΠ, αλλά η προελευταία σε συμμετοχή της εργασίας στο ΑΕΠ, καθώς και η τελευταία χώρα στην Ε.Ε. σε ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων με συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με 24%, όταν η ευρωπαϊκή οδηγία ορίζει το 80%.

Τέλος, ζήτησε επαναφορά του θεσμικού πλαισίου των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, διευκρινίζοντας ότι οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα δεν επιβαρύνουν ούτε με ένα ευρώ τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τίτλοι τέλους για το Impact Diploma

Τη διαδρομή του κλείνει, μετά από 16 συναπτά έτη, το Impact Diploma, η πρώτη παγκοσμίως πιστοποιημένη εκπαίδευση από το Association for Coaching.

Εξελίσσοντας περισσότερα από 200 επιλεγμένα στελέχη, το πρόγραμμα έφερε στη χώρα μας μερικούς από τους πιο επιδραστικούς εισηγητές, όπως η Ana Rhodes, η Jeannette Marshall, ο Bernd Leygraf και ο Ρένος Παπαδόπουλος.

Η επόμενη εκπαίδευση σχεδιάζεται ήδη από τον Βασίλη Αντωνά, θα ακολουθεί τα πρότυπα του Diploma και θα είναι έτοιμη το 2025, ενώ στο ενδιάμεσο, δύο από τους σημαντικότερους εισηγητές θα επισκεφτούν την Ελλάδα το φθινόπωρο του 2024, για μία σειρά από Masterclasses. Περισσότερες πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες τις επόμενες εβδομάδες.

Στην KPMG η Άντζελα Γερούκη

Καθήκοντα Senior Advisor, Executive Search & Selection στην KPMG Greece ανέλαβε, από τον τρέχοντα μήνα, η Άντζελα Γερούκη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν Senior Talent Acquisition Associate στην PeopleCert.

Η Α. Γερούκη είναι απόφοιτη του ΑΠΘ και κάτοχος Master στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Global Recruiting Coordinator στην Salescode και Recruitment Consultant στον Όμιλο Adecco.

Netcompany – Intrasoft: Νέος HR Business Partner o Βασίλης Ρουφάνης

Καθήκοντα HR Business Partner στην Netcompany – Intrasoft ανέλαβε, από τον τρέχοντα μήνα, ο Βασίλης Ρουφάνης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Talent Acquisition Manager στην Sitecore.

Ο Β. Ρουφάνης είναι απόφοιτος του ΟΠΑ και κάτοχος MSc στο HR Management από το Rotterdam School of Management, Erasmus University, ενώ στην επαγγελματική του πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Senior Talent Acquisition Specialist στην Kaizen Gaming.

Huawei: Summer School 2024 για την γυναικεία ηγεσία στην ψηφιακή εποχή

Tην τέταρτη διοργάνωση του Summer School για την Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή ανακοίνωσε η Ακαδημία European Leadership Academy της Huawei. Πρόκειται για ένα εντατικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα μίας εβδομάδας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 26 Ιουλίου 2024, στη Βαρσοβία της Πολωνίας, με στόχο να ενδυναμώσει περαιτέρω τις γυναίκες και να τους προσφέρει τα απαραίτητα εφόδια, ώστε να προοδεύσουν και να συμμετέχουν ενεργά στην προσπάθεια της Ευρώπης προς ένα βιώσιμο και χωρίς αποκλεισμούς ψηφιακό μέλλον.

«Με τo generative A.I. το οποίο θα επιφέρει επανάσταση σε διάφορες πτυχές της ζωής μας, είναι επιτακτική ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στη συμπερίληψη αυτής της νέας τάσης. Οι γυναίκες διαδραματίζουν κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση του αυριανού κόσμου και οι δεξιότητες και τα ταλέντα τους μπορούν να εγγυηθούν ότι τα μελλοντικά εργαλεία και οι δομές θα ωφελούν τους πάντες» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Berta Herrero, Επικεφαλής Διαφορετικότητας, Ισότητας και Ένταξης της Huawei Europe και Διευθύντρια των Σχολείων για τη Γυναικεία Ηγεσία στην Ψηφιακή Εποχή.

Από την πλευρά της, η Τόνια Πέτροβιτς, Senior Public Relations Manager, ανέφερε: «Η αδιάλειπτη συμμετοχή μας αναδεικνύει τη συνειφορά της Huawei Ελλάδος στη δημιουργία ενός πιο συμπεριληπτικού και χωρίς αποκλεισμούς ψηφιακού μέλλοντος». Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις παραμένουν ανοιχτές έως τις 30 Απριλίου και μπορούν να υποβληθούν μέσω του ιστότοπου της European Leadership Academy.