ΔΕΗ: Νέος HR Head ο Διονύσης Κλαυδιανός

Καθήκοντα HR Head στο Conventional Generation Projects Planning & Implementation της ΔΕΗ ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα ο Διονύσης Κλαυδιανός, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν HR Business Partner στην Qualco.

O Δ. Κλαυδιανός είναι κάτοχος BSc στην Ψυχολογία από το University of La Verne και MSc στην Οργανωσιακή Ψυχολογία από το University of New Haven, ενώ στην επαγγελματική του πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Group Talent Acquisition Manager στην Ellaktor Group.

Κατ. Δασκαλάκη: «Μονόδρομος ο μετασχηματισμός του μοντέλου της αγοράς εργασίας»

Στις περίπου 90.000 κενές θέσεις εργασίας στη Βιομηχανία σε τεχνικές ειδικότητες, οι οποίες κατατάσσουν την Ελλάδα 16η ανάμεσα στις χώρες της Ε.Ε. αναφέρθηκε η Κατερίνα Δασκαλάκη, Διευθύντρια στον τομέα Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΒ, στο Future of Work Conference.

«Παρόμοια εικόνα υφίσταται στον τομέα των τεχνολογιών πληροφορικής, με πολυάριθμες κενές θέσεις εργασίας, περίπου 10.000 ετησίως, για τα επόμενα 3-5 χρόνια» επισήμανε χαρακτηριστικά. Επιπρόσθετα, η ίδια σχολίασε πως «παρόλο που η Ελλάδα διαθέτει υψηλό ποσοστό αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, η απορρόφηση είναι πολύ μικρή σε τομείς υψηλής ψηφιακής έντασης», ενώ παρότι, όπως είπε, στην Ελλάδα ένα περίπου 30% παίρνει πτυχίο STEM, «το ποσοστό των απασχολουμένων σε τομείς υψηλής ψηφιακής έντασης (κατασκευή εξοπλισμού, μεταφορές, τηλεπικοινωνίες, πληροφορική, χρηματοπιστωτικός τομέας) είναι πολύ μικρό, γεγονός που συνέτεινε κυρίως στο φαινόμενο του brain drain».

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με την Κ. Δασκαλάκη, οφείλεται κυρίως στο χαμηλό βαθμό διείσδυσης νέων ψηφιακών τεχνολογιών στην παραγωγή και στην μη ετοιμότητα συστημάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης να προσαρμόσουν τα προγράμματα σπουδών τους. «Δεν υπάρχουν διαθέσιμοι οι εργαζόμενοι με τις κατάλληλες δεξιότητες για τις υπάρχουσες αλλά και για τις νέες θέσεις εργασίας. Είτε γιατί έχουν φύγει στο εξωτερικό, είτε γιατί πρέπει να καλλιεργήσουμε αυτές τις ειδικότητες και δεξιότητες.

Ο μετασχηματισμός του μοντέλου της αγοράς εργασίας συνεπώς αποτελεί μονόδρομο γιατί οι αλλαγές είναι ριζικές», τόνισε η ομιλήτρια και εστίασε στην ανάγκη μείωσης της υψηλής φορολόγησης της εργασίας και του μη μισθολογικού κόστους εργασίας, αλλά και για μία νέα προσέγγιση στην οργάνωση της εργασίας, με στόχο την άρση αγκυλώσεων και στρεβλώσεων στην αγορά εργασίας. Τέλος, αναφέρθηκε στους δύο βασικούς στόχους του ΣΕΒ για το 2030, δηλαδή την ανάπτυξη κουλτούρας ενδο-επιχειρησιακής κατάρτισης και την ενίσχυση της σύνδεσης της έρευνας με τις επιχειρήσεις.

kariera.gr: Λανσάρει νέα σειρά events με τον τίτλο Xecutive Xperience

Το kariera.gr σε συνεργασία με την Executive Level δημιούργησε και λανσάρει τη σειρά events με τίτλο Xecutive Xperience. Πρόκειται για events που έχουν ως στόχο «να φέρουν σε επαφή επιδραστικούς ηγέτες της αγοράς εργασίας, C-Level στελέχη, decision makers που θα μοιράζονται με το εταιρικό κοινό πολύτιμες στρατηγικές ηγεσίας, μυστικά επιχειρηματικής ανάπτυξης και μεθόδους ενδυνάμωσης του ανθρώπινου δυναμικού, εστιάζοντας σε σημαντικές σύγχρονες ανάγκες όπως η ευελιξία σε έναν κόσμο που αλλάζει συνεχώς, αλλά και η εφαρμογή πρακτικών Διαφορετικότητας-Ισότητας-Συμπερίληψης (DEI)».

Το πρώτο Xecutive Xperience πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Μαρτίου στο OTE Academy από την Κωτσόβολος. Εκεί, ο Γιάννης Βασιλάκος, CEO της εταιρείας και βραβευμένος ως CEO of the Year, μαζί με τον Γιώργο Κουμαρτζή, Chief Peoples Officer μίλησαν για τον τρόπο που χειρίζονται δύσκολα θέματα μεταβλητότητας, μέχρι στρατηγικές που προκύπτουν από εξελίξεις, όπως ήταν η εξαγορά της Κωτσόβολος από τη ΔΕΗ έναντι 200 εκατομμυρία ευρώ.

Στο κοινό παρευρέθηκαν C-Level στελέχη από τον επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας, αλλά και στελέχη του kariera.gr, αλληλεπιδρώντας με τους βασικούς προσκεκλημένους. Σύμφωνα με το kariera.gr σκοπός του είναι «να σχεδιάσει αντίστοιχες εμπειρίες για C-Level στελέχη, φτιαγμένες από C-Level στελέχη, βάζοντας στο επίκεντρο περισσότερες εταιρείες που θα μοιραστούν με το κοινό την προσωπική τους ανοδική πορεία».

KPMG: Νέα εκπαιδευτικά προγράμματα από το KPMG Institute

Το KPMG Institute, που λειτουργεί 20 και πλέον χρόνια ως φορέας επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης της KPMG στην Ελλάδα, ανακοίνωσε σειρά νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, τα οποία θα ενταχθούν κάτω από την ομπρέλα τριών εκπαιδευτικών πυλώνων, Ηγεσία, Επιχειρησιακή Αποτελεσματικότητα, Ανθεκτικότητα και Καινοτομία.

Σύμφωνα με την KPMG, οι θεματικές αυτές μπορούν να παρουσιαστούν είτε ως ανοιχτά στο κοινό εκπαιδευτικά σεμινάρια, είτε να προσαρμοστούν στις ανάγκες της εκάστοτε εταιρείας, είτε να ενταχθούν σε εκπαιδευτικές ακαδημίες με την προσθήκη μαθημάτων e-learning.

Οι θεματικές που θα υλοποιήσει το KPMG Institute το τρίμηνο Απρίλιος-Ιούνιος 2024 είναι οι εξής: Ανάπτυξη Καινοτόμων Λύσεων με τη Μεθοδολογία Design Thinking (11/04/2024), Εργαλεία & Τεχνικές Επίλυσης Προβλημάτων (25/04/2024), Δημιουργία Κουλτούρας & Στρατηγικής για επιτυχημένη Εμπειρία Πελάτη (23/05/2024), Διαμόρφωση Εταιρικής Κουλτούρας Διαφορετικότητας & Συμπερίληψης (11/06/2024).

Όπως αναφέρει η εταιρεία, «το KPMG Institute έχει ως όραμα να ενδυναμώνει το ανθρώπινο δυναμικό των εταιρειών της ελληνικής αγοράς, μέσα από τις εκπαιδευτικές λύσεις και τα προγράμματά που προσφέρει, ώστε να συνεχίζουν να αναπτύσσουν στο εσωτερικό τους στελέχη που θα έχουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να λειτουργούν με υψηλή απόδοση και να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που αναδύονται στην καθημερινότητα της εργασίας τους».

Zone01 Athens: Ξεκίνησε η διαδικασία επιλογής υποψηφίων σπουδαστών

Με τη συμμετοχή 120 και πλέον ατόμων ξεκίνησε, τη Δευτέρα 1 Απριλίου, το πρώτο «Selection Piscine» στις εγκαταστάσεις του Zone01 Athens στη Νέα Ιωνία. Πρόκειται για τη διαδικασία επιλογής των ατόμων που θα γίνουν μελλοντικοί σπουδαστές του Zone01, διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων, κατά την οποία οι υποψήφιοι θα βρίσκονται καθημερινά στη σχολή και θα καταπιάνονται με δοκιμασίες υψηλής δυσκολίας, μέσω ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας με δεκάδες γλώσσες προγραμματισμού.

Με τον τρόπο αυτόν, η ομάδα του Zone01 ξεχωρίζει εκείνους που έχουν ταλέντο στον προγραμματισμό, αλλά και απαραίτητα χαρακτηριστικά όπως αφοσίωση, πειθαρχία και επιμονή, ενώ και οι ίδιοι οι υποψήφιοι διαπιστώνουν αν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις προσδοκίες και απαιτήσεις του προγράμματος.

Όσοι επιλεγούν από την εν λόγω διαδικασία, θα γίνουν και επίσημα σπουδαστές του Zone01 για δύο έτη και στη συνέχεια θα εργαστούν σε μεγάλες εταιρείες για τρία έτη. Επισημαίνεται, τέλος, ότι θα ακολουθήσουν και άλλες διαδικασίες επιλογής μέσα στο 2024, ούτως ώστε το Zone01 Athens να φτάσει τους 250 εκπαιδευόμενους για το πρώτο έτος, αλλά και να υλοποιήσει τον στόχο του, που είναι να ενσωματώσει 8.000 developers στην ελληνική αγορά μέχρι το 2030.

Helleniq Energy: Προσφέρει 30 υποτροφίες για Μεταπτυχιακές σπουδές

Μέχρι και τις 12 Μαΐου πραγματοποιούνται οι αιτήσεις για τις υποτροφίες Μεταπτυχιακών Σπουδών που προσφέρει η Helleniq Energy, για 12η συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΚΕ «Proud of Youth».

Οι υποτροφίες απευθύνονται σε αριστούχους τελειόφοιτους και απόφοιτους Πανεπιστημίων που επιθυμούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε Ελληνικά και Διεθνή Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ενώ για πρώτη φορά φέτος, το πρόγραμμα επεκτείνεται και στην Κύπρο, με τις 10 από τις συνολικά 30 υποτροφίες να χορηγούνται σε Κύπριους αριστούχους.

Επισημαίνεται ότι μέχρι σήμερα η Helleniq Energy έχει προσφέρει 292 υποτροφίες.

Γρηγόρης: Διαγωνισμός μαγειρικής για τους εργαζομένους της

Τη δημιουργικότητα των εργαζομένων του δικτύου της θέλησε να βραβεύσει η Γρηγόρης, διοργανώνοντας έναν διαγωνισμό μαγειρικής. Συγκεκριμένα, η εταιρεία ζήτησε από τους ανθρώπους της να μοιραστούν τις δικές τους πρωτότυπες συνταγές, αναδεικνύοντας το ταλέντο και την αγάπη τους στη μαγειρική.

Οι δημιουργοί των 3 πιο ευφάνταστων προτάσεων προσκλήθηκαν στη συνέχεια στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, όπου και αξιολογήθηκαν από τη σχετική κριτική επιτροπή, με τις νικήτριες να κερδίζουν μαγειρικά δώρα.

Timac Agro International: HR Seminar για 38 εκπροσώπους από 27 χώρες

Με τη συμμετοχή 38 εκπροσώπων του HR από 27 χώρες ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή 12 και το Σάββατο 13 Μαρτίου, το Timac Agro HR Seminar που διοργάνωσε η Timac Agro International στα κεντρικά γραφεία του Ομίλου Roullier, στη Γαλλία.

Κατά τη διάρκεια των δύο αυτών ημερών, τα στελέχη HR ενημερώθηκαν για το στρατηγικό πλάνο 2024-2026 της εταιρείας και αντάλλαξαν ιδέες και καλές πρακτικές, ενώ το εν λόγω διήμερο έδωσε την ευκαιρία στα στελέχη να δικτυωθούν και να αντλήσουν έμπνευση. Το παρών έδωσε και ο Δημήτρης Ρουμελιώτης, HR Manager & BoD Member, South Eastern Europe, ο οποίος μάλιστα παρουσίασε και ένα Success Story, που αφορούσε στη θυγατρική της Ελλάδας.

«Θα ήθελα πραγματικά να ευχαριστήσω όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτού του εγχειρήματος. Ήταν μία εκδήλωση που ανέδειξε την παγκόσμια εμβέλεια και το πνεύμα συνεργασίας της HR κοινότητας της Timac Agro, προσφέροντας έμπνευση και καλές πρακτικές. Παράλληλα, ήταν εξαιρετικά τιμητικό για μένα το ότι κατάφερα να παρουσιάσω επιτυχημένες πρακτικές και πρωτοβουλίες που εφαρμόζει η εταιρεία στην Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δ. Ρουμελιώτης.

Dr E. Ernst: «Η τεχνητή νοημοσύνη θα συμπληρώσει την ανθρώπινη εργασία»

«Η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα αντικαταστήσει την ανθρώπινη εργασία, αλλά θα την συμπληρώσει. Η ΑΙ βοηθάει τους ανθρώπους να είναι πιο παραγωγικοί και να κάνουν τη δουλειά τους πιο γρήγορα, με μεγαλύτερη ακρίβεια και να έχουν καλύτερη ποιότητα στο αποτέλεσμα».

Αυτό υποστήριξε ο Dr Ekkehard Ernst, ερευνητής στη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας (ILO), μιλώντας στο Τhe Future of Work conference που διοργάνωσε η Boussias events. Ειδικότερα, όπως εξήγησε ο ίδιος, υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εργαζομένων (30 με 40%) που θα μπορούσε να επωφεληθεί από τα εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης.

«Η ΑΙ μπορεί να μας βοηθήσει στην παραγωγικότητα. Έχει πολύ μικρή δυνατότητα να αντικαταστήσει τους ανθρώπους και να πάρει στην ουσία θέσεις εργασίας. Είναι εργαλείο» τόνισε χαρακτηριστικά ο Dr E. Ernst και πρόσθεσε: «Πριν μερικά χρόνια μιλούσαμε για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε μαζική απώλεια των θέσεων εργασίας και το στοίχημά μας ήταν πώς θα διασφαλίσουμε τις θέσεις των νέων ανθρώπων που έρχονται στην εργασία. Είδαμε όμως ότι η αγορά εργασίας αποδείχτηκε πολύ ανθεκτική». Τέλος, ο ερευνητής της ILO έκανε ειδική αναφορά στην έλλειψη ταλέντου που έχει διαπιστωθεί στην αγορά εργασίας.

«Πρέπει να κατανοήσουμε πόσο μεγάλη είναι η ζήτηση στην αγορά εργασίας και πόσα κενά υπάρχουν. Υπάρχουν περισσότερες ανοιχτές θέσεις εργασίας σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία και το βλέπουμε να συμβαίνει και στις αναδυόμενες αγορές αυτό. Επομένως, αυτή τη στιγμή συγκρινόμαστε με την κατάσταση που είχαμε πριν την παγκόσμια οικονομική κρίση» κατέληξε ο ομιλητής.

ΤΕΚΑ: Εκστρατεία επικοινωνίας για τη νέα γενιά εργαζομένων

Νέα εκστρατεία επικοινωνίας, με κεντρικό μήνυμα «Επένδυσε σήμερα στο δικό σου αύριο!», δημιούργησε το Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), προκειμένου να ενημερώσει τη νέα γενιά εργαζομένων για τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα της κεφαλαιοποιητικής επικουρικής ασφάλισης.

Η εν λόγω εκστρατεία παρουσιάζει τα στοιχεία που διαφοροποιούν το νέο σύστημα, προς όφελος των νέων ασφαλισμένων, όπως είναι η δημιουργία «ατομικού κουμπαρά» για την αποταμίευση των εισφορών επικουρικής ασφάλισης, η κρατική εγγύηση των εισφορών, η προοπτική για υψηλότερες επικουρικές συντάξεις και η δυνατότητα για συνεχή και πλήρη έλεγχο του ατομικού λογαριασμού μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής myTEKA.

Παράλληλα, σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται και οι λογαριασμοί του ΤΕΚΑ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ενημερωτικό και εκπαιδευτικό περιεχόμενο, προσαρμοσμένο στις ανάγκες των χρηστών. «Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για το ΤΕΚΑ είναι η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης με τους ασφαλισμένους, αλλά και ευρύτερα με την κοινωνία.

Σε αυτή την προσπάθεια, η επικοινωνία αποτελεί βασικό όχημα. Με την πρώτη μας καμπάνια θέλουμε να απευθυνθούμε στο ευρύ κοινό και ειδικότερα στους νέους, που είναι οι άμεσα ωφελούμενοι ώστε να τους ενημερώσουμε και να τους παροτρύνουμε να ενταχθούν στο ΤΕΚΑ και να επωφεληθούν από τα πλεονεκτήματα του νέου συστήματος» δήλωσε σχετικά ο Κίμων Βολίκας, Διευθύνων Σύμβουλος του ΤΕΚΑ.