Η KPMG εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το SALEScope

Η KPMG λανσάρει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα SALEScope, σε συνεργασία με την ClozeLoop Inc και υπάγεται στα εκπαιδευτικά προγράμματα του KPMG Institute για την ανάπτυξη στελεχών. Μεταξύ άλλων, η μεθοδολογία αυτή παρέχει άμεση και πρακτική εφαρμογή με μετρήσιμα αποτελέσματα, ενώ παράλληλα προσφέρει εξατομικευμένα σχέδια δράσης που στοχεύουν στην άρση των εμποδίων, με σκοπό την προώθηση της ανάπτυξης κάθε επιχείρησης. Σύμφωνα με την εταιρεία, η μεθοδολογία SALEScope βασίζεται σε τρεις κύριους πυλώνες.

Ο πρώτος πυλώνας, γνωστός ως “Market Mastery”, εστιάζει στην ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών ομάδων του οργανισμού, όπως τμήματα πωλήσεων, μάρκετινγκ, οικονομικά και εμπορικά τμήματα. Στο πλαίσιο αυτό, τα μέλη ενημερώνονται για τους ρόλους τους, τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά τους και την αγορά στην οποία απευθύνονται, ενώ εξετάζουν τρόπους να μεταφέρουν τις αξίες τους σε μια συζήτηση και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τον ανταγωνισμό.

Ο δεύτερος πυλώνας, το “Triangle Selling”, είναι μια μέθοδος πωλήσεων που ενισχύει τη διαδικασία πωλήσεων μιας επιχείρησης μέσω οκτώ βασικών κανόνων. Τέλος, ο τρίτος πυλώνας επικεντρώνεται στο “Coach Mastery”, μια στρατηγική που οδηγεί την ατομική απόδοση σε ομαδικό περιβάλλον, με την ενίσχυση των ικανοτήτων των πωλητών μέσω ενός πλαισίου υποστήριξης.

Concentrix+Webhelp: Προαγωγή του Λουκά Λουκά

Στη θέση του People Solutions Director για την Ελλάδα, την Πολωνία, την Τσεχία και τη Σλοβακία της Concentrix+Webhelp προήχθη ο Λουκάς Λουκάς, ο οποίος βρίσκεται στην εταιρεία από τον Απρίλιο του 2022 και μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του HR Director Ελλάδας.

Ο Λ. Λουκάς είναι απόφοιτος της Παντείου και κάτοχος ΜΑ στο HR Management από το Bournemouth University, ενώ στην επαγγελματική του πορεία έχει, μεταξύ άλλων, εργαστεί ως HR Director στην G4S και HR Manager στην Aluminco.

Συνεργασία DS Smith και Εργονομία

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα «Βία, Παρενόχληση και Πρόληψη των Διακρίσεων» πραγματοποίησε, την Παρασκευή 5 Απριλίου, η DS Smith Hellas, σε συνεργασία με την Εργονομία.

Oι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το πώς να προλαμβάνουν και να αντιμετωπίζουν περιστατικά βίας και παρενόχλησης στον χώρο εργασίας, εξασφαλίζοντας ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον για όλους.

«Μέσα από συνεργασίες που κάνουν τη διαφορά στοχεύουμε στη θωράκιση και στην ευαισθητοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού μας και ευχαριστούμε την Εργονομία για τη δέσμευσή της στην προώθηση μιας κουλτούρας σεβασμού και συμπερίληψης» αναφέρει χαρακτηριστικά η DS Smith σε ανάρτησή της.

Συνεργασία Humanis και ACTA

Tη στρατηγική τους συνεργασία ανακοίνωσαν η Humanis Your HR Partner και η ACTA-Τεχνοβλαστός Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος του Tüv Austria Group, για την εισαγωγή ενός σχήματος πιστοποίησης diversity and inclusion. Ειδικότερα, το πρόγραμμα πιστοποίησης «Inclusive Leadership» απευθύνεται σε όλους τους εργαζόμενους και τους μάνατζερς, ενδυναμώνοντάς τους με τις απαραίτητες δεξιότητες προκειμένου να προάγουν τη συμπερίληψη στους οργανισμούς τους.

Το εν λόγω σχήμα πιστοποίησης, το οποίο διεξάγεται από την Humanis και την ACTA αντίστοιχα, αποτελείται από τέσσερις ενότητες που δίνουν στους συμμετέχοντες τις γνώσεις και τα εργαλεία για να αναδείξουν τη διαφορετικότητα του ανθρώπινου δυναμικού στην καρδιά της επιχειρηματικής τους στρατηγικής. Μέσω διαδραστικών ασκήσεων, ανταλλαγής εμπειριών, ομαδικών συζητήσεων και ανάπτυξης στρατηγικών πρακτικών, οι συμμετέχοντες γίνονται επιτυχημένοι πρεσβευτές μιας οργανωσιακής κουλτούρας χωρίς αποκλεισμούς και ανισότητες.

Οι βασικοί τομείς εστίασης περιλαμβάνουν στρατηγικές για τον εντοπισμό, την αντιμετώπιση και την πρόληψη των διακρίσεων στον χώρο εργασίας, καθημερινές πρακτικές για την προώθηση της διαφορετικότητας και της ενσωμάτωσης, ηγετικές δεξιότητες για την ανάπτυξη ενός εργασιακού περιβάλλοντος που υποστηρίζει την ισότητα και την συμπερίληψηκαι εφαρμογή πρακτικών για τη συμπερίληψη των εργαζομένων και την προώθηση μίας κουλτούρας ισότητας. Σημειώνεται, τέλος, ότι οι συμμετέχοντες έχουν την ευε λιξία να επιλέξουν συγκεκριμένες ενότητες που ευθυγραμμίζονται με τους οργανωσιακούς τους στόχους, με κάθε επιτυχή ολοκλήρωση να καταλήγει στην πιστοποίηση «Inclusive Leadership».

Δόμνα Μιχαηλίδου: Στόχος κατώτατος μισθός 950 ευρώ έως το 2027

«Η ανάπτυξη της χώρας δεν γίνεται χωρίς την ενίσχυση των εισοδημάτων των εργαζομένων. Θα συνεχίσουμε να αυξάνουμε τον κατώτατο μισθό και να μειώνουμε την ανεργία. Στόχος μας η ανεργία να υποχωρήσει στο 8% μέχρι το 2027 και ο κατώτατος μισθός να φθάσει τα 950 ευρώ. Ήδη πριν από λίγες ημέρες προχωρήσαμε στην τέταρτη διαδοχική αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ».

Αυτά ανέφερε μεταξύ άλλων η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της στο 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας στο Ζάππειο. Η Υπουργός προανήγγειλε ότι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας, που προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένων, θα εφαρμοστεί καθολικά σε όλους τους κλάδους της οικονομίας εντός του έτους. Επίσης αναφέρθηκε στην επέκταση της ειδικής παρομχής μητρότητας και σε μη μισθωτές μητέρες αλλά και στη δυνατότητα που έχουν πλέον οι συνταξιούχοι να εργάζονται νόμιμα και να λαμβάνουν τη σύνταξή τους στο ακέραιο. «Προνοούμε», είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, σε άλλο σημείο της ομιλίας της «για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και υλοποιούμε προγράμματα κατάρτισης και επανακατάρτισης για να μπορούν όλοι οι συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας με καλοπληρωμένες δουλειές».

«Οι εργοδότες ήθελαν πολύ χαμηλότερο κατώτατο μισθό»
Εξάλλου, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης μιλώντας στον ANT1 και στην εκπομπή «Στούντιο με θέα» με τη Φαίη Μαυραγάνη, για το θέμα του κατώτατου μισθού, ανέφερε ότι ναι μεν, η αύξηση των 50 ευρώ δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες μιας οικογένειας, πόσο μάλλον εκείνες των ευάλωτων νοικοκυριών, ωστόσο «πρέπει να κοιτάξουμε πού βρισκόμαστε».

Και συνέχισε: «Βρισκόμαστε σε μία κατάσταση όπου η αύξηση στο κατά κεφαλήν εισόδημά μας είναι διπλάσια από την αύξηση σε ολόκληρη την Ευρώπη. Επιπλέον, από το 2019 μέχρι σήμερα η αύξηση του πληθωρισμού σε σχέση με την αύξηση τόσο του κατώτατου, όσο και του μέσου μισθού, είναι αρκετά χαμηλότερη. Δηλαδή η αύξηση των τιμών δεν έχει “φάει” την αύξηση των μισθών». Τέλος, τόνισε ότι οι εργοδότες ήθελαν πολύ χαμηλότερο κατώτατο μισθό από αυτό που έδωσε η κυβέρνηση. «Οι εργοδότες ήθελαν αύξηση από 3% μέχρι 4%. Εμείς προχωρήσαμε σε αύξηση 6,4% του κατώτατου μισθού λαμβάνοντας υπόψιν πόσο μπορεί να αντέξει και η εργοδοσία, αλλά και η οικονομία. Τηρήσαμε δηλαδή μια ισορροπία έτσι ώστε από τη μία να ενισχύσουμε το νοικοκυριό κι από την άλλη το νοικοκυριό να μείνει στη θέση εργασίας του, και όλα αυτά χωρίς να δημιουργηθούν πληθωριστικές πιέσεις και πληθωριστικές προσδοκίες».

Eurobank: 5 βραβεία στα PR Awards 2024

Με συνολικά 5 βραβεία, 1 Platinum, 3 Gold και 1 Silver, στα PR Awards 2024 διακρίθηκε η καμπάνια με τίτλο «THE INTERVIEW | Σκεφτόμαστε Πρωτοποριακά Δουλεύουμε Διαφορετικά» που δημιούργησε η Eurobank για τους ανθρώπους της.

Μέσα από μια μίνι χιουμοριστική σειρά 12 επεισοδίων με πρωταγωνιστές τα στελέχη της Ανώτατης Διοίκησης και δύο ηθοποιούς, η εν λόγω καμπάνια παρουσίασε στους εργαζόμενους το νέο μοντέλο εργασίας της Eurobank, ούτως ώστε να υιοθετήσουν εύκολα και αποτελεσματικά τις 12 νέες πρακτικές στην καθημερινότητά τους, αλλά και τη νέα επαγγελματική κουλτούρα της Τράπεζας, αναδεικνύοντας την καινοτομία και την πρωτοπορία του οργανισμού.

Φάρμα Κουκάκη: Ενημερωτική συνάντηση για τη σημασία της σωστής διατροφής

Την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας γιόρτασε η Φάρμα Κουκάκη. Συγκεκριμένα, η εταιρεία οργάνωσε ενημερωτική συνάντηση στις κεντρικές της εγκαταστάσεις για τους εργαζομένους της, με καλεσμένη τη διατροφολόγο, Ανθούλα-Ισμήνη Ναούμη.

Η κα. Ναούμη μίλησε στους ανθρώπους της εταιρείας για τη σημασία της σωστής διατροφής, αλλά και για το πώς μπορεί αυτή να ενσωματωθεί στην καθημερινότητά τους, με απλούς και γευστικούς τρόπους.

IWG: Νέοι χώροι εργασίας στην Αθήνα υπό το brand ΗQ

Η IWG, διεθνής πάροχος ευέλικτων χώρων εργασίας, με brand όπως η Spaces και η Regus, δημιουργεί δύο νέους χώρους εργασίας, υψηλής τεχνολογίας, στην Αθήνα, υπό το brand HQ, αυτή τη φορά, καθώς η ζήτηση για υβριδική εργασία αυξάνεται ραγδαία. Ειδικότερα, Οι εν λόγω νέες τοποθεσίες HQ θα περιλαμβάνουν εγκαταστάσεις όπως ιδιωτικά γραφεία, αίθουσες για meetings, κοινόχρηστους χώρους εργασίας και δημιουργικούς χώρους.

«Αυτές οι τοποθεσίες που βρίσκονται στην Ομόνοια και στην Κυψέλη είναι μέρος μιας προσπάθειας της IWG να ανταποκριθεί στην έντονα αυξανόμενη ζήτηση για χώρους υβριδικής εργασίας υψηλής ποιότητας στην περιοχή», αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία στη σχετική της ανακοίνωση.

Τα συγκεκριμένα κτίρια θα παρέχουν χώρο σε ήδη εδραιωμένες εταιρείες, καθώς και start-ups από μια ποικιλία κλάδων, συμπεριλαμβανομένων και τοπικών επιχειρήσεων. Σύμφωνα μάλιστα με την IWG, το 30% των εμπορικών ακινήτων θα είναι ευέλικτοι χώροι εργασίας έως το 2030, αφού η υβριδική εργασία «προσφέρει στις εταιρείες μια σημαντικά μικρότερη βάση κόστους με μέση εξοικονόμηση 10.500 ευρώ (9.000 λίρες) ανά εργαζόμενο».

Τέλος, οπως αναφέρει η IWG, καθώς η συνεχής μετάβαση προς την υβριδική εργασία επιταχύνεται, η δυναμική για περαιτέρω ανάπτυξη είναι εκθετική, με 1,2 δισεκατομμύρια εργαζόμενους παγκοσμίως και μια αγορά αξίας άνω των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σύμφωνα με εκτιμήσεις.

«Τα συμβατικά γραφεία θα συνεχίσουν να μειώνονται καθώς οι επιχειρήσεις απαιτούν λιγότερο χώρο και αναζητούν ευέλικτους χώρους εργασίας» καταλήγει η εταιρεία.

Ην. Βασίλειο: Λιγότερο πιθανές οι προαγωγές και οι αυξήσεις μισθών για τους τηλεργαζόμενους

Περισσότερα εμπόδια ως προς την εξέλιξη της καριέρας τους αντιμετωπίζουν τα άτομα που εργάζονται εξ αποστάσεως, είτε εξ ολοκλήρου είτε στο πλαίσιο ενός υβριδικού μοντέλου. Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα της νέας έρευνας που διεξήγαγε το Πανεπιστήμιο της Βαρσοβίας, με δείγμα 937 managers διαφορετικών κλάδων από το Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία εντοπίζει σημαντικές διαφορές στα ποσοστά προαγωγών, αλλά και στις μισθολογικές αυξήσεις. Αναλυτικότερα, βάσει της εν λόγω έρευνας, τα άτομα που εργάζονται εξ ολοκλήρου από το σπίτι έχουν 11% λιγότερες πιθανότητες να λάβουν κάποια προαγωγή σε σχέση με τους εργαζόμενους που πηγαίνουν αποκλειστικά στο γραφείο.

Αντίστοιχα, οι υβριδικά εργαζόμενοι έχουν 7% λιγότερες πιθανότητες για να πάρουν κάποιου είδους προαγωγή. Παρόμοια εικόνα εντοπίζεται και ως προς τη μισθολογική αύξηση, με τους τηλεργαζόμενους και τους υβριδικά εργαζόμενους να είναι 9% και 7% λιγότερο πιθανό αντίστοιχα να λάβουν αύξηση των μισθολογικών αποδοχών τους, συγκριτικά με όσους εργαζόμενους πηγαίνουν στο γραφείο. Επιπρόσθετα, η έρευνα εξέτασε και τον παράγοντα του φύλου, σημειώνοντας πως οι άντρες τηλεργαζόμενοι έχουν 15% λιγότερες πιθανότητες προαγωγής και 10% λιγότερες πιθανότητες για αύξηση του μισθού, ενώ για τις γυναίκες τα ποσοστά αυτά καταγράφονται στο 7% και στο 8% αντίστοιχα.

Τέλος, η έρευνα του Πανεπιστημίου τονίζει και τον ρόλο της εταιρικής κουλτούρας, αφού τα ευρήματα δείχνουν ότι σε περιβάλλοντα με αυστηρές εργασιακές κουλτούρες, τα εμπόδια για τους τηλεργαζόμενους οξύνονται. Αντιθέτως, στις εταιρείες με υποστηρικτικά περιβάλλοντα και φιλικές προς τις οικογένειες πολιτικές δεν παρατηρήθηκαν αρνητικές συνέπειες της εξ αποστάσεως εργασίας σε σχέση με την εξέλιξη της καριέρας των εργαζομένων.

Οικ. Φόρουμ Δελφών: Μεγάλη θεματική για το Ανθρώπινο Δυναμικό

Mε μια μεγάλη θεματική αφιερωμένη στον άνθρωπο και το μέλλον της εργασίας θα διεξαχθεί φέτος το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, από 10 έως 13 Απριλίου.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, η θεματική θα προσπαθήσει να δώσει απαντήσεις σε ερωτήματα όπως εάν μπορεί το upskilling για την τεχνητή νοημοσύνη να μετασχηματίσει το ανθρώπινο ταλέντο, πως θα αποκρυπτογραφηθεί η τεχνητή νοημοσύνη προς όφελος ενός αποτελεσματικότερου δημόσιου τομέα, εάν είναι μετρήσιμη η ανισότητα, πως θα μεταμορφώσει η συμπερίληψη τον εργασιακό χώρο, τι περιλαμβάνει η ατζέντα της γυναικείας ενδυνάμωσης, με ποιο τρόπο μεταμορφώνονται οι χώροι εργασίας από την αξιοποίηση των ανθρώπινων χαρισμάτων, πως γεφυρώνεται το κενό μεταξύ τεχνολογίας, δεξιοτήτων και συμπερίληψης κ.α.

Μεταξύ των ομιλητών στην ενότητα αυτή θα είναι ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Mario Nava, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα, Γιάννα Ανδρονοπούλου, ο Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Motor Oil, Φάνης Βουτσαράς, ο Γενικός Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού & Διοικητικών Υπηρεσιών Ομίλου της HELLENiQ ENERGY, Αλέξανδρος Τζαδήμας, η Γενική Διευθύντρια του Τμήματος People & Culture, της Παπαστράτος, Μαρία Πατακιούτη, ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς, Γιώργος Γεωργόπουλος, η Αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ, συνιδιοκτήτρια και συν-Διευθύνουσα Σύμβουλος της PHĀEA Resorts, Αγάπη Σμπώκου, το Μέλος του ΔΣ της Enterprise Greece και Αντιπρόεδρος του Empiria Group, Κάλια Κωνσταντινίδου, η Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας της Metro AEBE, Δήμητρα Δασκαλάκη, η Γενική Διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων & Οργάνωσης της ΔΕΗ, Αλίνα Παπαγεωργίου, η Γενική Διευθύντρια του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της Alpha Bank, Φραγκίσκη Μελίσσα, ο Γενικός Διευθυντής Marketing και Επικοινωνίας της Eurobank, Μιχάλης Βλασταράκης, ο Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού του Ιδρύματος Ωνάση, Σωτήρης Σταματίου κ.α.