Google: Λανσάρει το AI Skilling Initiative in Greece

Η Google λανσάρει νέο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης για θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης, με τίτλο AI Skilling Initiative in Greece. Το εν λόγω Πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από κοινού με ειδικούς και, μέσω σημαντικών συνεργασιών, θα καλύψει ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, δεξιοτήτων και γνωστικών πεδίων που σχετίζονται με το AI, ενώ θα είναι διαθέσιμο και μέσω της πλατφόρμας Grow with Google.

Ειδικότερα, η πρωτοβουλία αυτή έρχεται σε συνέχεια της νέας οικονομικής έκθεσης που διεξήγαγε η Implement Consulting Group για λογαριασμό της Google, η οποία παρουσιάστηκε κατά τη διάρκεια του 9ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Η μελέτη υπογραμμίζει ότι «η εκτενής υιοθέτηση της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης (Generative AI) έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το ετήσιο ΑΕΠ της Ελλάδας κατά 10-12 δισ ευρώ ετησίως, μια συνεισφορά που θα αποτυπωθεί σε περίπου δέκα χρόνια από τώρα, όταν η συγκεκριμένη τεχνολογία αναμένεται να έχει ενσωματωθεί πλήρως στην παραγωγική διαδικασία και οικονομία. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο +6% του ελληνικού ΑΕΠ. Ο αντίκτυπος της παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση της παραγωγικότητας για την πλειονότητα των εργαζομένων (62%) η οποία υπολογίζεται σε 8-10 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ελλάδα».

Το πρόγραμμα θα εμπλουτιστεί από την Google κατά τη διάρκεια του έτους, ενώ πέρα από το πρόγραμμα AI Skilling Initiative in Greece, περιλαμβάνει τρεις ακόμα πυλώνες:

  • Αναβάθμιση των δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων: Σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, η Google θα παρέχει εκπαίδευση σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης σε δημόσιους υπαλλήλους, με στόχο την ενίσχυση των γνώσεων τους σχετικά με το AI, καθώς και την εξοικείωσή τους με αυτό.
  • Ενίσχυση του βιομηχανικού τομέα: Η Google συνεργάζεται με τον Σύνδεσμο
    Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) για την ανάπτυξη εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης στην Τεχνητή Νοημοσύνη, τόσο για μεγάλες όσο και μικρομεσαίες ελληνικές επιχειρήσεις. Πρόκειται για εξατομικευμένα προγράμματα κατάρτισης προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε κλάδου.
  • Βοηθώντας τους Έλληνες εργαζόμενους να επωφεληθούν από τις δυνατότητες της τεχνητής νοημοσύνης: Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας “AI Opportunity Initiative for Europe”, η οποία ανακοινώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο, το AI Opportunity Fund: Europe” του Google.org, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Centre for Public Impact, θα επεκταθεί και στην Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα υποστηρίξει τους εργαζόμενους σε όλη τη χώρα, οι οποίοι επηρεάζονται περισσότερο από τις αλλαγές που επιφέρει στην αγορά εργασίας η Τεχνητή Νοημοσύνη. Επισημαίνειται, τέλος, ότι για την υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, η Google θα συνεργαστεί με ένα δίκτυο ΜΚΟ και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, οι οποίες θα επιλεχθούν μέσω ανοιχτής πρόσκλησης (open call).

Netcompany-Intrasoft: Νέος κύκλος της in-house Ακαδημίας Ηγεσίας

Ξεκίνησε τον Απρίλιο ο νέος κύκλος της in-house Ακαδημίας Ηγεσίας της Netcompany-Intrasoft. Η αρχή έγινε με πάνω από 60 People Leaders της εταιρείας να συμμετέχουν σε μία σειρά από διαδραστικά workshops, υπό την καθοδήγηση του Δρ. Γιώργου Δερβάκου από την Taolin (The Art of Learning International).

Στα εν λόγω workshops, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να έρθουν πιο κοντά, να διασκεδάσουν μέσω ειδικά σχεδιασμένων παιχνιδιών, αλλά και να λάβουν πολύτιμες γνώσεις.

Επισημαίνεται ότι τους επόμενους μήνες στην Ακαδημία Ηγεσίας θα συμμετέχουν ακόμα 120 People Leaders, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν μέσω εξατομικευμένων προγραμμάτων, σχεδιασμένων για να ανταποκρίνονται στις μοναδικές τους ανάγκες και προκλήσεις. Απώτερος σκοπός είναι η ενδυνάμωση όλων των ηγετών της Netcompany-Intrasoft, προκειμένου να είναι σε θέση να πετύχουν στον ρόλο τους.

Υπουργείο Εργασίας: Συνάντηση με 12 ελληνικές επιχειρήσεις για το brain drain

Συνάντηση με υψηλόβαθμα στελέχη 12 σημαντικών ελληνικών επιχειρήσεων σε δυναμικούς κλάδους της ελληνικής οικονομίας είχε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου παρουσία της Γενικής Γραμματέως Εργασιακών Σχέσεων Άννας Στρατινάκη και του Γενικού Διευθυντή Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας Ασφάλειας και Ένταξης στην Εργασία Κωνσταντίνου Αγραπιδά. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθεί το επίκαιρο και σύνθετο ζήτημα της έλλειψης εργαζομένων υψηλής εξειδίκευσης/ταλέντων που αντιμετωπίζουν οι μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις, ζήτημα που επηρεάζει καίρια την παραγωγικότητα και την ανταγωνιστικότητα των εξωστρεφών επιχειρήσεων και εν γένει της ελληνική οικονομίας.

Σύμφωνα με το Υπουργείο, στη συζήτηση αναδείχθηκε ο καίριος ρόλος των συνεργειών του δημόσιου τομέα και του ελληνικού επιχειρείν με σκοπό τον συντονισμό των δράσεων για να αντιμετωπιστεί συλλογικά το φαινόμενο του brain drain.

«Το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, πέραν των μέτρων που έχει λάβει η Πολιτεία για την ανάσχεση του φαινομένου, έχει θεσμοθετήσει, τον Σεπτέμβριο του 2023, τον μηχανισμό διασύνδεσης Rebrain Greece που προωθεί δράσεις προσέλκυσης εργαζόμενων υψηλών δεξιοτήτων για την κάλυψη θέσεων εργασίας υψηλής εξειδίκευσης» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση. Οι εταιρείες που συμμετείχαν μέσω εκπροσώπων τους στην συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας ήταν οι Alpha Bank, GEK Terna, Ernst & Young, OTE, ΔΕΗ, Viohalco, Elvalhalcor, Cenergy Holdings, Lamda Developments, AANG Holdings Group, Demo Pharmaceutical, Archirodon. Στο πλαίσιο αυτό, το Yπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε την διοργάνωση της πρώτης σε σειρά εκδήλωσης ειδικού σκοπού στο Λονδίνο στις 20 Απριλίου με τίτλο «Rebrain Greece Strategy: Connecting talents with leading enterprises», στην οποία θα συμμετάσχουν οι ανωτέρω επιχειρήσεις με σκοπό να προσελκύσουν Έλληνες εργαζόμενους υψηλής εξειδίκευσης που σταδιοδρομούν στην Μεγάλη Βρετανία.

ΑΙ: Εντείνεται η κατάρτιση εργαζομένων από μεγάλες εταιρείες

«Οι τράπεζες χρησιμοποιούν την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη (AI) εδώ και χρόνια για εφαρμογές όπως τη διαχείριση απάτης. Δεν έχουμε όμως ξεκάθαρες κατευθυντήριες γραμμές για το πώς θα χρησιμοποιούμε τη νέα μορφή της.

Η παραδοσιακή AI θα προσφέρει πολλά οφέλη και στον τραπεζικό τομέα» επισήμανε ο Στράτος Μολυβιάτης, General Manager – Chief Operating Office της Εθνικής Τράπεζας στο πλαίσιο συζήτησης για «την τεχνητή νοημοσύνη για όλους, στην πορεία προς μια υπεύθυνη και βιώσιμη τεχνολογία», του 9oυ Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο πραγματοποιείται στους Δελφούς. Όπως είπε, η Εθνική Τράπεζα θέλει για το 2024 να χρησιμοποιήσει ένα chat bot κυρίως ως έναν εικονικό βοηθό και να αντικαταστήσει τα chat bots που είχε στο παρελθόν.

«Καταρτίζουμε ήδη πάνω από 260 εργαζόμενους, ώστε κατόπιν να προωθήσουμε την κατάρτιση αυτή σε πάνω από 600 άτομα. Ένα συγκεκριμένο τμήμα 25 εργαζόμενων, ασχολούνται μόνο με projects τεχνητής νοημοσύνης» ανέφερε χαρακτηριστικά. Από την πλευρά του, ο Bill Karnazes, Chief Services Officer, Viohalco, Greece σημείωσε ότι η πιο δημιουργική δουλειά θα οδηγήσει σε μεγαλύτερη αποδοτικότητα δίνοντας στον εργαζόμενο και μεγαλύτερη ευελιξία. «Στη Viohalco έχουμε πάνω από 12.000 εργαζόμενους. Αντιμετωπίζουμε αυτό το περιβάλλον και εστιάζουμε πολύ στις νέες τεχνολογίες. Εξετάζουμε στο πώς θα περιλάβουμε την εκπαίδευση και στην επιχειρηματική της πτυχή. Δημιουργούμε μια βιβλιοθήκη ΑΙ ώστε όλοι οι υπεύθυνοι να έχουν πρόσβαση σε αυτήν» επισήμανε μεταξύ άλλων.

Skywalker.gr: Στις 17 Απριλίου το #JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου-Δέλτα

Tο #JobDay Δήμων Ωραιοκάστρου-Δέλτα διοργανώνει, την Τετάρτη 17 Απριλίου, το skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τους Δήμους Ωραιοκάστρου και Δέλτα.

Η εν λόγω εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 17:00 έως τις 21:00 στο 2ο ΓΕ.Λ. Ωραιοκάστρου, απευθύνεται σε όποιον αναζητά εργασία ή σκέφτεται να αλλάξει επάγγελμα και θέλει να διευρύνει τις γνώσεις και τις δεξιότητές του.

Περιλαμβάνει εισηγήσεις αλλά και παράλληλες δράσεις, ενώ η είσοδος είναι ελεύθερη.

Tech Academies: Εκπαίδευση και Πιστοποίηση στη γλώσσα SAP ABAP

Την εκπαίδευση στη γλώσσα προγραμματισμού SAP ABAP εντάσσουν στα προγράμματα τους οι Tech Academies της ManpowerGroup Ελλάδας που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν γνώσεις και δεξιότητες σε απόφοιτους Πληροφορικής και STEM γενικότερα αλλά και σε υφιστάμενους εργαζόμενους εταιρειών στον κλάδο της Τεχνολογίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση, προσπαθεί με αυτό το πρόγραμμα να βοηθήσει, μέσω των Tech Academies, τους υποψηφίους/ες να αποκτήσουν, υπό την επίβλεψη πιστοποιημένων SAP Trainers, τεχνικές δεξιότητες και να λάβουν μετά το πέρας της εκπαίδευσης, αναγνώριση ως SAP Certified Associate – Back-End Developer – ABAP Cloud.

Ταυτόχρονα, οι συμμετέχοντες εκπαιδεύονται σε προσωπικές δεξιότητες (soft skills), οι οποίες είναι απαραίτητες για την ένταξή τους σε μια παραγωγική ομάδα (επικοινωνία, συνεργασία, διάδραση με πελάτες και δημιουργία παρουσιάσεων). Στην πράξη, η ManpowerGroup Ελλάδας προσλαμβάνει πτυχιούχους STEM / Πληροφορικής, με στόχο να ενταχθούν στο τελευταίο της SAP ABAP Academy – Program στην Ευρώπη.

Οι εκπαιδευόμενες/ες θα είναι μέρος διεθνών φοιτητικών ομάδων, καθοδηγούμενοι/ες από μια ομάδα SAP Experts, που έχουν εκπαιδευτεί σε Τεχνολογίες SAP και ανάπτυξης σε SAP ABAP. Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος οι απόφοιτοι θα έχουν δυνατότητα άμεσης πρόσληψης ως πιστοποιημένοι SAP ABAP Developers, σε κορυφαίες παγκόσμιες εταιρείες στον κλάδο της Πληροφορικής. Παράλληλα η δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης Custom Technical Training / Ακαδημίας αποτελεί σημαντικό κομμάτι της στρατηγικής εκπαίδευσης των Tech Academies για τους οργανισμούς «προκειμένου να εκπαιδεύσουν τους υφιστάμενους εργαζόμενούς/ές τους και να βρουν λύσεις ανθρώπινου δυναμικού προσαρμοσμένες στις επιχειρηματικές ανάγκες τους». Επισημαίνεται, τέλος, ότι η έναρξη των Ακαδημιών έχει οριστεί για τις 8 Μαΐου.

Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική: Αυξήσεις μισθών και επιπλέον προνόμια για τους εργαζόμενους

Σε νέες σημαντικές αυξήσεις μισθών και επιπλέον παροχές προς το ανθρώπινο δυναμικό της προχώρησε η Χ.Α. Παπαέλληνας Εμπορική, αναγνωρίζοντας τον επαγγελματισμό και την αφοσίωση των ανθρώπων της.

Αναλυτικότερα, από τον Νοέμβριο του 2023 έως και τον Μάρτιο του 2024, οι εργαζόμενοι των Υπεραγορών Αλφαμέγα και του Bean Bar έλαβαν μισθολογικές αυξήσεις, οι οποίες συνολικά ξεπερνούν τα €4,500,000 ετησίως. Παράλληλα, η εταιρεία εμπλούτισε το πακέτο προνομίων που προσφέρει στους εργαζομένους της.

Ως εκ τούτου, οι άνθρωποι της εταιρείας συνεχίζουν να απολαμβάνουν έκπτωση στα προϊόντα των δύο αλυσίδων, της τάξης του 10% και 20% αντίστοιχα, ενώ τον Μάρτιο του 2024 ανανεώθηκε η παρεχόμενη ιδιωτική ιατροφαρμακευτική ασφάλεια με επιπλέον καλύψεις.

Τέλος, τόσο οι εργαζόμενοι της εταιρείας όσο και τα εξαρτώμενα παιδιά τους, επωφελούνται υποτροφιών με πλήρη κάλυψη διδάκτρων σε Πανεπιστήμια, στη λίστα των οποίων εντάχθηκε από τον Ιανουάριο του 2024 και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. «Διαχρονική μέριμνά μας αποτελεί η διασφάλιση ενός θετικού και υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος, με προοπτικές προσωπικής ανάπτυξης, αλλά και με εγγυήσεις αξιοκρατίας και ισότητας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Διευθυντής του Τμήματος Ανθρώπινου Δυναμικού της εταιρείας, Μάριος Αντωνίου.

Συνεργασία Intracom Telecom και ΙΕΚ Ακμή

Σε μία νέα εκπαιδευτική συνεργασία προχώρησαν η Intracom Telecom και το ΙΕΚ Ακμή,ως απάντηση στην έλλειψη σε εξειδικευμένα στελέχη που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια η χώρα μας. Βασικός στόχος της εν λόγω συνεργασίας είναι η εκπαίδευση των αυριανών επαγγελματιών του κλάδου της Πληροφορικής και των Νέων Τεχνολογιών, ενώ αποτυπώνει το όραμα και των δύο πλευρών για εξειδικευμένα στελέχη, με σύγχρονες γνώσεις, τα οποία θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν πλήρως στις νέες απαιτήσεις που αναδύονται.

«Μέσω της νέας αυτής εκπαιδευτικής συνεργασίας, οι σπουδαστές στους Τομείς Δικτύων, Ηλεκτρολογίας και Αυτοματισμών θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αποκτήσουν πρόσβαση σε προγράμματα εξειδίκευσης και σεμινάρια, αλλά και να κάνουν την πρακτική τους άσκηση στο περιβάλλον μίας πολυεθνικής, δίνοντας προστιθέμενη αξία στο βιογραφικό τους και τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία» επισήμανε ο Δημήτρης Τσίρκας, Γενικός Διευθυντής του ΙΕΚ Ακμή, ενώ από την πλευρά του ο Ιωάννης Πούλος, Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής τομέα Υπηρεσιών της Intracom Telecom δήλωσε:

«Οι κυριότερες ενέργειες της συνεργασίας μας περιλαμβάνουν τον σχεδιασμό και την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και σεμιναρίων τεχνολογικής φύσεως, με έμφαση στον τομέα των Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων, αλλά και την απορρόφηση σπουδαστών στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης ή και πρόσληψης, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες της εταιρείας μας».

Δράση καθαρισμού στον Υμηττό από την Henkel Consumer Brands και το Dixan

Τους καθαρισμούς σε όλη την Ελλάδα, με το πρόγραμμα «Καθάρισε σε Βάθος – Καθάρισε στην Πηγή», συνεχίζουν, για 5η συνεχόμενη χρονιά, η Henkel Consumer Brands και το Dixan.

Ειδικότερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Δασών, ο νέος κύκλος του προγράμματος ξεκίνησε από την περιοχή του Υμηττού με ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής.

Έτσι, 95 εθελοντές της εταιρείας, μαζί με την ομάδα Sympraxis, τον Δήμο Κρωπίας, τον ηθοποιό Νίκο Κουρή και επτά ΜΚΟ- εθελοντικές οργανώσεις μάζεψαν 26 τόνους, ξεπερνώντας τη συνολική ποσότητα απορριμμάτων στον προηγούμενο κύκλο καθαρισμών.

e-shop.gr: 2η εθελοντική αιμοδοσία για τον Σύλλογο Εθελοντών αιμοδοτών του

Την 2η εθελοντική αιμοδοσία στις κεντρικές του εγκαταστάσεις διοργανώνει το e-shop.gr, σε συνεργασία με το Γενικό και Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι».

Σημειώνεται, ότι αμέσως μετά την ολοκλήρωση της 2ης αιμοδοσίας, το e-shop.gr εξετάζει ήδη τη διοργάνωση άλλης μιας εθελοντικής αιμοδοσίας μέσα στο 2024.