Focus Bari: Δυσαρεστημένοι οι Έλληνες με την εργασία τους

Έντονη δυσαρέσκεια με τα οικονομικά, την υγεία και την εργασία /καριέρα δηλώνουν οι Έλληνες στην πρόσφατη Πανελλαδική Έρευνα της Focus Bari. Συγκεκριμένα, οι 7 στους 10 είναι δυσαρεστημένοι με τα οικονομικά τους, γεγονός που επηρεάζει και συμπαρασύρει τον βαθμό ικανοποίησης και από τους άλλους τομείς, με κύρια επιρροή στον τομέα αίσθησης ασφάλειας, με 1 στους 2 Έλληνες να δηλώνει πολύ χαμηλό βαθμό ικανοποίησης, αλλά και σε άλλους τομείς, όπως η εργασία/επαγγελματική απασχόληση.

Ανησυχητική όμως είναι μια παρόμοια αναλογία—σχεδόν ένας στους δύο—που δηλώνουν ιδιαίτερα χαμηλό βαθμό ικανοποίησης από τους τομείς της υγείας, της εξέλιξης/προόδου και των προσωπικών ενδιαφερόντων. Αντιθέτως, οι τομείς με τον ψηλότερο βαθμό ικανοποίησης στην ζωή των Ελλήνων είναι η οικογένεια και οι φίλοι.

Επιπρόσθετα, βάσει της έρευνας, ιδιαίτερα χαμηλή αίσθηση αυτοπεποίθησης παρουσιάζουν οι νέοι 18-24 ετών, ενώ οι νέοι και οι γυναίκες παρουσιάζουν αρκετά χαμηλότερη ικανοποίηση από τον τομέα εργασία σε σύγκριση με τους μεγαλύτερους και τους άντρες. Ως στόχους βελτίωσης για το μέλλον, το «τοπ 3» για τους Έλληνες είναι η υγεία / σωματική κατάσταση, η εργασία / καριέρα και τα οικονομικά, κάτι που χαρακτηρίζει σχεδόν εξίσου όλες τις δημογραφικές ομάδες.

Επιπλέον, σύμφωνα με την έρευνα, οι 2 στους 5 Έλληνες έχουν στραφεί σε τουλάχιστον μία μέθοδο αυτοβελτίωσης / ψυχικής υγείας τους τελευταίους 12 μήνες, και ο 1 στους 2 σκοπεύει να το κάνει μέσα στον επόμενο χρόνο, με τις γυναίκες και τους νέους να είναι σαφώς πιο ανοικτοί / ενεργοί. Βιβλία αυτοβελτίωσης, βίντεο από ειδικούς του χώρου και προσωπικές συνεδρίες θεραπείας είναι οι πιο δημοφιλείς μέθοδοι που ακολουθούν οι Έλληνες για την προσωπική τους ανάπτυξη, ενώ από εκείνους που δηλώνουν πως καθημερινά/ συστηματικά «δουλεύουν με τον εαυτό τους»,
οι 3 στους 4 διαπιστώνουν θεαματικά αποτελέσματα.

Four Seasons: Φιλοξένησε τα παιδιά του Συλλόγου Αναγέννηση

Τα παιδιά του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Αναγέννηση», καθώς και τους εκπαιδευτές τους, φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του το Four Seasons, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού.

Η εν λόγω πρωτοβουλία ξεκίνησε με δύο παρουσιάσεις από την Ηλιάνα Τσουκνίδα, Fitness Instructor του Ξενοδοχείου και κάτοχο BSc στην Φυσική Αγωγή και Αθλητική Επιστήμη, με εξειδίκευση στις Ειδικές Ανάγκες και την Θεραπευτική Άσκηση, και την Μαρία Θεοδωράκη, Επικεφαλής των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Αναγέννησης.

Οι δύο ομιλήτριες αναφέρθηκαν στα Αθλήματα σε σχέση με τα άτομα με αυτισμό, τονίζοντας τη σημασία της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας για όλους. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εμπλακούν σε μία σειρά από κιναισθητικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Υπ. Εργασίας: Ξεκινά η καταβολή του επιδόματος μητρότητας

Άνοιξε η πλατφόρμα, https://parentalbenefits.dypa.gov.gr για την καταβολή του επιδόματος μητρότητας και σε μη μισθωτές, δηλαδή σε ελεύθερες επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες.

Πλέον και αυτή η κατηγορία δικαιούχων θα λαμβάνει μηνιαίως ποσό ίσο με τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτατο μισθό, που σήμερα ανέρχεται στα 830 ευρώ, για εννέα μήνες. Δηλαδή συνολικά 7.470 ευρώ. Το μέτρο αυτό έχει αναδρομική ισχύ, καθώς την ειδική παροχή προστασίας της μητρότητας δικαιούνται και όσες μητέρες απέκτησαν παιδί έως και 14 εβδομάδες, πριν από τη λήξη του 2023, δηλαδή από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023 και μετά. Λαμβάνεται, δηλαδή, μέριμνα για τις μητέρες που διένυαν την περίοδο της λοχείας κατά την ψήφιση του νόμου.

Οι μη μισθωτές θα λαμβάνουν μηνιαίως ποσό ίσο με τον εκάστοτε ισχύοντα κατώτατο μισθό, που σήμερα ανέρχεται στα 830 ευρώ, με την προϋπόθεση ότι έχουν λάβει επίδομα κυοφορίας και λοχείας από τον e-ΕΦΚΑ και είναι ασφαλιστικά ενήμερες.

Η αίτηση υποβάλλεται στη Δ.ΥΠ.Α. και συγκεκριμένα στην πλατφόρμα parentalbenefits.dypa.gov.gr εντός δύο (2) μηνών, από την επομένη της καταβολής του επιδόματος κυοφορίας και λοχείας του e-ΕΦΚΑ. ή εντός δύο (2) μηνών από την επομένη της ένταξης του παιδιού στην οικογένεια, ή της τελεσιδικίας της δικαστικής απόφασης αν πρόκειται για υιοθεσία. Διευκρινίζεται ότι, στις περιπτώσεις που ο/η αιτών/ούσα δεν είναι εγγεγραμμένος/η στο Ψηφιακό Μητρώο Δ.ΥΠ.Α είναι αναγκαία η εγγραφή στη νέα πλατφόρμα μέσω ειδικής φόρμας που διατίθεται για το σκοπό αυτό. Η είσοδος στην ειδική φόρμα πραγματοποιείται με τη χρήση κωδικών TAXIS και του ΑΜΚΑ.

Ν. Παπαθανάσης: Να φτιάξουμε ιδανικές συνθήκες για να επενδύουν οι πολυεθνικές σε ανθρώπινο δυναμικό

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ και του Ταμείου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας, εστίασε στα επενδυτικά εργαλεία για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη βελτίωση των υποδομών, και συγκεκριμένα στις δράσεις που υλοποιούνται μέσω: των Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων.

Αναφερόμενος στις δράσεις της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας, έδωσε έμφαση στις ΜμΕ, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα, έχουν δοθεί πάνω από 45.000 δάνεια, με το 75% να αφορά σε επιχειρήσεις με έως 10 άτομα προσωπικό. Επίσης, τόνισε τον ρόλο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων, η οποία διαχειρίζεται κεφάλαια 2,1 δισ. ευρώ, με τη μόχλευση των συνολικών επενδύσεων στην πραγματική οικονομία να έχει ισχυρούς πολλαπλασιαστές, συμβάλλοντας στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και στη στήριξη των επιχειρήσεων με εξαγωγικό προσανατολισμό, στην αλλαγή ουσιαστικά, του παραγωγικού μοντέλου της χώρας.

«Τα εργαλεία αυτά, συνολικά, ως στόχο έχουν τη στήριξη της επιχειρηματικότητας, τη βελτίωση των υποδομών, την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Η πατρίδα μας το 2023, είχε ανάπτυξη 2%, σε μία Ευρώπη όπου η μεσοσταθμική ανάπτυξη ήταν στο 0,4%, δηλαδή, είχαμε πέντε φορές την ανάπτυξη της υπόλοιπης Ευρώπης. Και το 2024, η ανάπτυξη στην Ελλάδα αναμένεται να είναι πολύ πιο πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης, και αυτό αποτυπώνει, εμπράκτως, την ορθότητα της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής. Η μείωση της ανεργίας είναι από τους βασικούς μας στόχους, έτσι ώστε να μπορέσουν οι συμπολίτες μας, τα νέα παιδιά, να ξεκινήσουν να βρίσκουν δουλειά, να ελπίζουν σε ένα καλύτερο αύριο. Επίσης, να δημιουργηθούν οι συνθήκες, στις οποίες πολύ μεγάλες και σοβαρές εταιρείες- παγκόσμιοι πρωταθλητές- όπως η Microsoft, η Pfizer, η Cisco, να συνεχίσουν να εμπιστεύονται την Ελλάδα, να συνεχίσουν να επενδύουν στη χώρα μας», σημείωσε.

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Great Place to Work για 3η συνεχή χρονιά

Την Πιστοποίηση του Great Place to Work απέκτησε, για τρίτη συνεχή χρονιά, η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

«Η τρίτη διαδοχική πιστοποίηση ως Great Place to Work είναι ιδιαίτερα τιμητική για την εταιρεία μας. Ενισχύει ακόμη περισσότερο το αίσθημα υπερηφάνειας και ευθύνης για τους στόχους που έχουμε κατακτήσει, ενώ παράλληλα μας ωθεί να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι, να εξελισσόμαστε και να στηρίζουμε τους ανθρώπους μας με καινοτόμες πρακτικές για την διαρκή βελτίωση των εργασιακών συνθηκών τους» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Μαύρος, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ενώ από την πλευρά της, η Γενική Διευθύντρια Ανθρώπινων Πόρων και Οργάνωσης Ομίλου ΔΕΗ, Αλίνα Παπαγεωργίου, δήλωσε:

«Στον Όμιλο ΔΕΗ προάγουμε μία κουλτούρα και ένα εργασιακό περιβάλλον όπου κάθε φωνή ακούγεται και αναγνωρίζεται, ενώ η συνεισφορά όλων εκτιμάται, με την στήριξη και την ενίσχυση της διαφορετικότητας και της ισότητας. Προωθούμε την συνεχή εκπαίδευση και εξέλιξη των ανθρώπων μας, παρέχοντας πρόσβαση σε σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και βελτιώνοντας αδιάλειπτα τις συνθήκες εργασίας με την δημιουργία καινοτόμων πρακτικών που βρίσκονται σε πλήρη αντιστοιχία με τον πράσινο μετασχηματισμό του Ομίλου ΔΕΗ».

Όμιλος Attica: Υλοποίησε την 6η περιβαλλοντική απόΔραση στον Πόρο

Στον Πόρο υλοποιήθηκε η 6η περιβαλλοντική απόΔραση του Όμιλου Attica, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας της Γης.

Η εν λόγω τετραήμερη απόΔραση, η οποία έλαβε χώρα από τις 4 έως τις 7 Απριλίου, έφερε κοντά 92 εθελοντές – εργαζόμενους του Ομίλου Attica, 19 εθελοντές της ΜΚΟ «Aegean Rebreath» καθώς και την ομάδα της ΜΚΟ «Πράκτορες του Πλανήτη», που από κοινού πραγματοποίησαν δράσεις με στόχο την εκπαίδευση και υλοποίηση βιωματικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων σε σχολεία, αλλά και τον εκτενή καθαρισμό του βυθού του λιμανιού του Πόρου.

Δ. Μιχαηλίδου: Οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας υπάρχουν

«Υπάρχει ένας γενικότερος αποπροσανατολισμός και καλλιεργείται μία εικόνα ότι δε υπάρχουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Αντιθέτως, οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας υπάρχουν και είναι για εμάς πάρα πολύ σημαντικές».

Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή της στο Action 24 η Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι η κυβέρνηση τις «κινητροδοτεί» «διότι σηματοδοτούν καλύτερους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους». Όπως είπε, αυτή τη στιγμή περνούν από το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας δύο νέες συλλογικές συμβάσεις, μία στον κλάδο των ασφαλιστικών εταιρειών και μία τοπική στα Χανιά της Κρήτης.

Όσον αφορά στο κομμάτι της Γενικής Συλλογικής Σύμβασης, η Υπουργός είπε ότι «ακολουθούμε την πρακτική των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ορίζει ότι οι λειτουργεί τριμερώς, δηλαδή από τους εργαζόμενους, τους εργοδότες και το Κράτος το οποίο πολύ συχνά επεμβαίνει προς όφελος των εργαζομένων όπως έγινε πρόσφατα με την αύξηση του νέου κατώτατου μισθού».

Unilever: Νέα Corporate Communications Manager, South East Europe η Αλεξάνδρα Κατσινέλη

Καθήκοντα Corporate Communications Manager, South East Europe στην Unilever ανέλαβε από την 1η Απριλίου η Αλεξάνδρα Κατσινέλη, με στόχο να συμβάλει ουσιαστικά στην περαιτέρω ενίσχυση της εικόνας και της φήμης της εταιρείας.

Η Α. Κατσινέλη είναι πτυχιούχος Επικοινωνίας και Μ.Μ.Ε του ΕΚΠΑ και κάτοχος Μεταπτυχιακού από το St. Andrews University, ενώ στο παρελθόν κατείχε διαφορετικούς global ρόλους-κλειδιά στην Coca-Cola HBC, μεταξύ των οποίων Group Corporate Communications Manager, Group Digital & Social Media Manager.

Sales Excellence Awards 2024: Μέχρι τις 26 Απριλίου η υποβολή υποψηφιοτήτων

Μέχρι την Παρασκευή 26 Απριλίου θα μπορούν οι ενδιαφερόμενες ομάδες να υποβάλουν τις υποψηφιότητες τους στα Sales Excellence Awards διεκδικώντας μία θέση ανάμεσα στους μεγάλους νικητές της φετινής χρονιάς.

Τα βραβεία διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Πωλήσεων Ελλάδος και την Boussias Events και αποτελούν τον καθιερωμένο θεσμό για την παρουσίαση και επιβράβευση των βέλτιστων πρακτικών πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους. Μεταξύ των κορυφαίων διακρίσεων της χρονιάς είναι η ανάδειξη του Τμήματος Πωλήσεων (ανά κλάδο), του/της Διευθυντή/Διευθύντριας Πωλήσεων και του/της Διευθυντή/Διευθύντριας Τμήματος Πωλήσεων, ενώ για πρώτη χρονιά θα απονεμηθεί ο τίτλος Στέλεχος Πωλήσεων της Χρονιάς.

Στη φετινή διοργάνωση θα παρουσιαστούν, επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, 3 εταιρίες που σημείωσαν τις υψηλότερες επιδόσεις σε ρυθμό ανάπτυξης, καινοτομία και στρατηγική βιωσιμότητας, διεκδικώντας τους αντίστοιχους τίτλους Sales Company of the Year– Growth, Sales Company of the Year – Innovation, Sales Company of the Year – Sustainability. Τους νικητές θα αναδείξει η επιτροπή αξιολόγησης που αποτελείται από 44 εκπροσώπους από το χώρο των πωλήσεων, ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων και εκπροσώπους φορέων και οργανισμών.

Πρόεδρος της επιτροπής είναι ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου ELTRUN, και Πρόεδρος του ΙΕΛΚΑ. Στην οργανωτική επιτροπή των βραβείων συμμετέχουν η διευθύντρια του ΙΠΕ, Αντιγόνη Μαυρογονάτου και τα μέλη ΔΣ ΙΠΕ, Θανάσης Μπέης και Γιώργος Παστίδης. Πληροφορίες για τα βραβεία και εγγραφές μέχρι 26/4 στο https://www.salesexcellenceawards.gr/

ΕΑΣΕ/ICAP CRIF CEO Index: Κάμψη του Οικονομικού Κλίματος στο Α’ 3μηνο 2024

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος μεταξύ των CEOs στο πρώτο τρίμηνο του 2024 παρουσίασε κάμψη έναντι του προηγούμενου τριμήνου, ενώ 1 στους 2 CEOs συμφωνούν με την πρόσφατη ανακοίνωση του Economist ότι η Ελλάδα ήταν η χώρα με τη μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό περιβάλλον. Τέλος, το 56% των CEOs πιστεύει ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν θα έχει καμία αρνητική επίδραση στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, ενώ το 41% «βλέπει» μέτρια αρνητική επίδραση. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η 3μηνιαία έρευνα που διεξάγεται σε δείγμα 2.570 Διευθυνόντων Συμβούλων/Γενικών Διευθυντών των μεγαλυτέρων ελληνικών επιχειρήσεων από την Ένωση Ανωτάτων Στελεχών Επιχειρήσεων (ΕΑΣΕ) σε συνεργασία με την ICAP CRIF. Συγκεκριμένα, το πρώτο τρίμηνο του 2024 ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος (ΕΑΣΕ/ICAP CRIF-CEO General Index) σημείωσε κάμψη και διαμορφώθηκε στις 162 μονάδες έναντι 170 το προηγούμενο τρίμηνο.

Η διακύμανση του δείκτη τα τελευταία τρίμηνα εκφράζει την αβεβαιότητα για τις εξελίξεις στις εστίες έντασης διεθνώς και τις ενδεχόμενες συνέπειες από την διατήρηση τους στην οικονομία σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα. Η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανά κατηγορία μεγέθους δείχνει μείωση του δείκτη για τις μικρές, μεσαίες και πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και οριακή άνοδο για τις μεγάλες. Ο δείκτης τρέχουσας οικονομικής κατάστασης (ΕΑΣΕ-CEO Current status Index) παρουσίασε μείωση στις 157 μονάδες έναντι 163 μονάδων το προηγούμενο τρίμηνο και ο δείκτης προσδοκιών (ΕΑΣΕ-CEO Expectation Index) στις 166 μονάδες έναντι 176 το προηγούμενο τρίμηνο.

«Γκρίζα ζώνη» η βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος
Εκτός των βασικών ερωτήσεων που υποβάλλονται κάθε τρίμηνο στους CEOs, ζητήθηκε επιπλέον η αξιολόγηση της ανακοίνωσης του Economist για την Ελλάδα. Έτσι, τo 51% των CEOs συμφωνεί με αυτή τη διαπίστωση (ποσοστό που αυξάνεται σε 63% για τους CEOs των μεγάλων επιχειρήσεων). Το 43% των CEOs διατηρούν επιφυλάξεις για την διαπίστωση αυτή, ενώ μικρό μερίδιο των CEOs (6%) διαφωνεί με τη διαπίστωση ότι στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη βελτίωση στο επιχειρηματικό κλίμα έναντι των υπόλοιπων χωρών σε παγκόσμιο επίπεδο, ποσοστό διαφωνίας που αυξάνεται σημαντικά σε 17% για τους CEOs των βιομηχανικών επιχειρήσεων. Από τους CEOs ζητήθηκε επιπλέον η άποψή τους για την επίδραση της αύξησης του κατώτατου μισθού στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων. Τέσσερις στους δέκα CEOs (μερίδιο που αυξάνεται σε 55% για τους CEOs των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων) θεωρούν ότι η αρνητική επίδραση από την αύξηση του κόστους θα είναι μέτρια. Παράλληλα το 56% των CEOs (63% για τους CEOs των εμπορικών επιχειρήσεων) δηλώνει η αύξηση του μισθολογικού κόστους, λόγω αύξησης του κατώτατου μισθού δεν θα έχει καμία αρνητική επίδραση στην ανταγωνιστικότητα. Αντίθετα μικρό μερίδιο των CEOs (3%) πιστεύουν ότι θα υπάρξει υψηλή αρνητική επίδραση στις επιχειρήσεις.