Όμιλος Fourlis: Αλλαγές στο τμήμα HR

Ο Γιώργος Παπανικολάου ανέλαβε καθήκοντα Group HR Director στον Όμιλο Fourlis, μετά την αποχώρηση της Νατάσας Σπύρου.

Ο Γ. Παπανικολάου είναι απόφοιτος του ΟΠΑ και κάτοχος Master από το University of Manchester, ενώ στην επαγγελματική του πορεία έχει, μεταξύ άλλων, εργαστεί ως Chief People Officer στην doValue, Head of HR στην Eurobank Financial Planning Services και Talent Head for Central and South Europe Clusters στην Sanofi.

Σημειώνεται ότι η Νατάσα Σπύρου κατείχε τη θέση της Group HR Director από το 2008, ενώ μετά την αποχώρησή της από τον Όμιλο, απασχολείται ως HR Consultant.

Live A Legacy: Για 6η χρονιά από Mastercard και Women On Top

Mε νέες δράσεις εμπλουτίζεται η πρωτοβουλία Live A Legacy της Mastercard και του Women On Top, μέσα από τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν για 6η χρονιά στην Αθήνα και 2η χρονιά στη Θεσσαλονίκη. Με κεντρική θεματική το “Threads of success”, στο φετινό Live A Legacy, που θα πραγματοποιηθεί στο Ωδείο Αθηνών το Σάββατο 18 Μαΐου, σημαντικές ομιλήτριες και ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας.

Μέσω βιωματικών ομιλιών και θεματικών συζητήσεων, οι καλεσμένες/οι θα αναδείξουν τις δυσκολίες και τις επιτυχίες τους στους τομείς της τεχνολογίας, των επιστημών και της επιχειρηματικότητας. Επιπλέον, η Mastercard και το Women On Top υλοποιούν και φέτος τα Live A Legacy Mentoring Days, δύο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 19 Μαΐου στην Αθήνα στον πολυχώρο ATRAKTOS και το Σάββατο 25 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη στο χώρο του MonΑsty Hotel.

«Τα mentoring days έχουν στόχο να εμπνεύσουν και να εφοδιάσουν τις συμμετέχουσες με τα κατάλληλα εργαλεία για να αναγνωρίσουν τις αξίες τους, να θέσουν τους εργασιακούς τους στόχους, και να κάνουν το επαγγελματικό τους όραμα πραγματικότητα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Μέσα από την καθοδήγηση των ειδικών στην επαγγελματική ενδυνάμωση γυναικών του δικτύου μεντόρων του Women On Top, οι γυναίκες που θα λάβουν μέρος στις δύο εκδηλώσεις, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν fireside chats, να διευρύνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους μέσα από mentoring sessions, αλλά και να συμμετάσχουν ενεργά σε διαδραστικά workshops για άμεση πρακτική εξάσκηση».

Τέλος, στo πλαίσιo των δράσεων του Live A Legacy, η Mastercard προσφέρει και φέτος την ευκαιρία σε όσες το επιθυμούν να κάνουν ένα δυναμικό ξεκίνημα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία μέσω των διαθέσιμων θέσεων έμμισθης πρακτικής άσκησης, που προσφέρονται από τη Mastercard, και τις εταιρείες που ανήκουν στο ευρύ δίκτυο συνεργατών της.

Πάνος Τσακλόγλου: Καμία αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης μέχρι το 2027

Η παροχή μητρότητας που θα λάβει συνολικά η αυτοαπασχολούμενη ασφαλισμένη, θα είναι σχεδόν 7.500 ευρώ.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι 100,3. Όπως είπε, το επίδομα θα καταβάλλεται για 9 μήνες, στο ύψος του κατώτατου μισθού, ενώ θα δοθεί αναδρομικά και σε όσες γυναίκες, όταν ψηφιζόταν το σχετικό μέτρο, ήταν ήδη στην περίοδο της λοχείας, δηλαδή από τις 24 Σεπτεμβρίου του προηγούμενου έτους και μετά.

Την παροχή αυτή δικαιούνται όλες οι μητέρες με την προϋπόθεση να έχουν ασφαλιστική ενημερότητα. Κατά τη συμπλήρωση της αίτησης στην πλατφόρμα, ακόμα και αν δεν έχουν ενημερότητα, βγαίνει αυτόματα μήνυμα ρύθμισης οφειλών προκειμένου να καταστούν δικαιούχοι ενώ, τα χρήματα της παροχής θα μπουν στους λογαριασμούς των δικαιούχων την 1η του επομένου μήνα. Το επίδομα δίνεται επίσης και στην περίπτωση υιοθεσίας αλλά και στην περίπτωση ομόφυλων ζευγαριών.

Ερωτώμενος τέλος για το πόσο πιθανό είναι να αναπροσαρμοστούν τα όρια ηλικίας, ανέφερε ότι υπάρχει νομοθεσία η οποία συνδέει τα όρια συνταξιοδότησης με το προσδόκιμο της επιβίωσης στα 65 έτη. «Αυτό εξετάζεται κάθε τρία χρόνια και εξετάστηκε και πέρυσι. Εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία ανέτρεψε την ανοδική πορεία αυτού του δείκτη, μέχρι το 2027 που είναι η επόμενη εξέταση δεν πρόκειται να γίνει καμία μεταβολή στα όρια ηλικίας» κατέληξε.

BNP Paribas: Wellbeing Day με την Ψυχική Υγεία και την Τέχνη στο επίκεντρο

Το ετήσιο Wellbeing Day της διοργάνωσε, την Παρασκευή 29 Μαρτίου, η BNP Paribas, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Φέτος, η εν λόγω πρωτοβουλία, η οποία απευθύνεται στο σύνολο των εργαζομένων της Τράπεζας, εστίασε στην Ψυχική Υγεία, εξού και επιλέχθηκε η Τέχνη ως μέσο έκφρασης, αντιμετώπισης του στρες και ψυχικής ανθεκτικότητας.

Οι άνθρωποι της BNP Paribas είχαν τη δυνατότητα να ξεναγηθούν στην έκθεση με θέμα «Νεοεμπρεσιονισμός» και να συμμετέχουν σε διαδραστικές δραστηριότητες σχετικές με το Mindfulness, αλλά και με τη δημιουργία μιας καρτ-ποστάλ εμπνευσμένης από τα έργα της έκθεσης.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η συμμετοχή των εργαζομένων ήταν μεγάλη, ενώ θετικό ήταν και το feedback τους για την εν λόγω καινοτόμα πρωτοβουλία.

Westnet: Νέος CEO από 1η Μαΐου ο Μάνθος Πάγκαλος

Τη διοικητική της ομάδα ενισχύει η εταιρεία Westnet, μέλος της Olympia Group, καθώς από την 1η Μαΐου αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος ο Μάνθος Πάγκαλος, ο οποίος διαθέτει διαθέτει βαθιά γνώση της αγοράς των καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων και εμπειρία άνω των 20 χρόνων, έχοντας αναλάβει στο παρελθόν κομβικές θέσεις σε σημαντικές εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Sony Hellas, η Hitachi Europe – Hellas Α.Ε. και η LG Electronics Hellas.

«Μέσα από τον νέο του ρόλο, ο κ. Πάγκαλος θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιο της Westnet και θα συμβάλλει σημαντικά στην ισχυροποίηση της θέσης τόσο στην εγχώρια, όσο και στη διεθνή αγορά, συντελώντας στην επίτευξη υψηλών αποτελεσμάτων για την εταιρεία και το εκτεταμένο δίκτυο συνεργατών της» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

ManpowerGroup: Υπερβαίνει την προσφορά η ζήτηση για «πράσινες» δεξιότητες

Η ζήτηση για «πράσινες» δεξιότητες υπερβαίνει σημαντικά την προσφορά αναφέρει η νέα μελέτη του ομίλου ManpowerGroup με τίτλο «Πράσινος Μετασχηματισμός με Προτεραιότητα τον Άνθρωπο».

Σύμφωνα με αυτήν, το 70% των εργοδοτών προσλαμβάνει επί του παρόντος ή σχεδιάζει να προσλάβει «πράσινα» ταλέντα και άτομα με δεξιότητες βιωσιμότητας. Εξάλλου, παρά τη ζήτηση, μόνο 1 στους 8 εργαζόμενους διαθέτει σήμερα περισσότερες από μια «πράσινες» δεξιότητες, προκαλώντας εκθετική έλλειψη, καθώς οι εταιρείες ανταγωνίζονται σε ένα πλαίσιο περιορισμένου αριθμού ταλέντων.

Από την άλλη πλευρά, Ενέργεια & Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας (81%), Πληροφορική (77%), Χρηματοοικονομικά & Κτηματομεσιτικά (75%), Βιομηχανία & Κατασκευές (74%) και Μεταφορές και Εφοδιαστική Αλυσίδα(73%) βρίσκονται στην κορυφή του πίνακα κατάταξης με τις υψηλότερες προθέσεις εργοδοτών να προσλάβουν «πράσινα» ταλέντα για την επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας.

Επιπρόσθετα, ως σημαντικά εμπόδια που επιβραδύνουν την πρόοδο, οι ηγέτες ανέφεραν στη μελέτη την εύρεση κατάλληλων υποψηφίων (44%), τη δημιουργία αποτελεσματικών προγραμμάτων επανεκπαίδευσης (39%) και τον προσδιορισμό μεταβιβάσιμων δεξιοτήτων (36%) ως τα κορυφαία εμπόδια για την υλοποίηση προγραμμάτων «πράσινων» μεταβάσεων. Παράλληλα, ενώ το 70% των υπαλλήλων γραφείου αναφέρει ότι είναι έτοιμο να «αγκαλιάσουν» την «πράσινη» μετάβαση, μόνο το 57% των συνομηλίκων τους εργατοτεχνιτών λέει το ίδιο.

Όσον αφορά στη σημασία της περιβαλλοντικής φήμης για τη Gen Z, τα τρία τέταρτα (75%) των υποψηφίων της Γενιάς Ζ ερευνούν την «πράσινη» φήμη μιας επιχείρησης και σχεδόν οι μισοί (46%) λένε ότι θα επηρεάσει την πιθανότητα επιλογής ενός συγκεκριμένου εργοδότη. Τέλος, το 66% της Gen Z και το 64% των Millennials πιστεύουν ότι οι προσπάθειες βιωσιμότητας θα ενισχύσουν την εργασία τους, σε σύγκριση με μόλις το 44% των Baby Boomers.

Μελέτη EY Ελλάδος και ΣΕΒ: Η βιομηχανία έχει δημιουργήσει 117.000 νέες θέσεις εργασίας τα τελευταία 10 χρόνια

Τις τάσεις και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η βιομηχανία σε παγκόσμιο, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο, αναλύει η μελέτη με τίτλο «Χτίζοντας το μέλλον για ακόμα πιο ισχυρή βιομηχανία» που εκπόνησαν η EY Ελλάδος και ο ΣΕΒ. Όπως επισημαίνεται, η βιομηχανία στην Ελλάδα έχει δείξει ανθεκτικότητα στις κρίσεις και τα τελευταία χρόνια διευρύνει το οικονομικό της αποτύπωμα και τη συνεισφορά της στην ελληνική οικονομία. Χαρακτηριστικά, η ευρύτερη βιομηχανία προσφέρει σημαντικό αριθμό καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας και συγκεκριμένα 117.000 νέες θέσεις εργασίας έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία 10 χρόνια, 3.500 ερευνητές εργάζονται αποκλειστικά σε αυτή, ενώ το σύνολο λαμβάνει 32% υψηλότερες μέσες αμοιβές σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία.

Επιπρόσθετα, η μελέτη σημειώνει ότι σήμερα, σε παγκόσμιο επίπεδο, η βιομηχανία αντιμετωπίζει πλήθος προκλήσεων, όπως οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες, οι επιτακτικές ελλείψεις πρώτων υλών και εξαρτημάτων και η εκτίναξη του κόστους ενέργειας. Έτσι, αναδεικνύει τρία κρίσιμα στοιχήματα, τα οποία η ελληνική βιομηχανία πρέπει να κερδίσει για να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται. Αυτά είναι η επένδυση στη «βιομηχανική αριστεία», η προώθηση και εμβάθυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και η μετάβαση σε ένα μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης. Και τα τρία αυτά στοιχήματα, είναι άμεσα συνδεδεμένα με το ανθρώπινο κεφάλαιο και την ανάγκη ανάπτυξης των γνώσεων και δεξιοτήτων του. Συνεπώς, η μελέτη καταλήγει σε μια δέσμη προτάσεων, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται η τοποθέτηση του ανθρώπου στο επίκεντρο και η διαρκής επένδυση στην υγεία και ασφάλεια στην εργασία.

Το ανθρώπινο δυναμικό η σημαντικότερη πρόκληση για την επόμενη τριετία
Στο πλαίσιο της μελέτης, καταγράφηκαν οι απόψεις 112 εκπροσώπων βιομηχανικών επιχειρήσεων στη χώρα μας, το 58% των οποίων εμφανίζεται αισιόδοξο για τις προοπτικές της βιομηχανίας και της μεταποίησης στην Ελλάδα κατά την επόμενη τριετία, ενώ μόνο το 28% πιστεύει ότι το reshoring αποτελεί ευκαιρία για ανάπτυξη της δικής του επιχείρησης. Παράλληλα, ως σημαντικότερες εξωτερικές προκλήσεις της τελευταίας τριετίας αναφέρονται το κόστος της ενέργειας και των καυσίμων (72%), τα ζητήματα του ανθρώπινου δυναμικού (65%), οι διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες (63%), και το κόστος των πρώτων υλών και υλικών παραγωγής (61%), ενώ για την επόμενη τριετία, ως σημαντικότερη πρόκληση, με διαφορά, αναδεικνύεται το ανθρώπινο δυναμικό (73%). Ειδικότερα, οι επιχειρήσεις ανησυχούν για τις προοπτικές εύρεσης εξειδικευμένου προσωπικού με συγκεκριμένη εμπειρία και γνώση (85%), αλλά και ανειδίκευτου ή entry-level προσωπικού με βασικές δεξιότητες και προσόντα (62%). Τέλος, η μεγάλη πλειοψηφία δηλώνει ότι έχει εφαρμόσει δράσεις βιομηχανικής αριστείας (81%), ψηφιακού μετασχηματισμού (87%) και πρωτοβουλίες βιώσιμου μετασχηματισμού (87%), οι οποίες αφορούν, κυρίως, τις λειτουργικές περιοχές της παραγωγής (90%) και της ποιότητας (69%), ενώ ως σημαντικότερους παράγοντες για την επιτυχή υλοποίησή τους αναφέρουν τη δέσμευση και υποστήριξη από την ανώτατη διοίκηση (76%) και την υψηλή συμμετοχή του ανθρώπινου δυναμικού (57%).

WeFin: Δωρεάν πρόγραμμα Ενδυνάμωσης Νέων Γυναικών

Την ανάγκη του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων γυναικών ως μέσο ανάπτυξης της ισότητας, της ανεξαρτησίας, της ελευθερίας, τους αισθήματος αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας καθώς και της ευεξίας, θα αντιμετωπίσει το έργο «WeFin» (Women Empowerment through Financial Literacy), το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στο πλαίσιο του προγράμματος BUILD, με συντονιστή το Ινστιτούτο Πρόληψης και Ανάπτυξης – IPD, σε συνεργασία με το Small Educational Paradises.

Το εν λόγω έργο θα εκπαιδεύσει δωρεάν τις νέες γυναίκες στον χρηματοοικονομικό αλφαβητισμό, εστιάζοντας σε ζητήματα financial literacy – financial wellbeing, βασισμένο στο κοινό πλαίσιο χρηματοοικονομικών ικανοτήτων ΕΕ/ΟΟΣΑ-INFE για ενήλικες.

Ως εκ τούτου, σε διάρκεια οκτώ (8) μηνών (Απρίλιος-Νοέμβριος 2024), θα υλοποιηθούν ομαδικές διαδικτυακές δράσεις εκπαίδευσης (24 ώρες), ατομικές συνεδρίες coaching (60 ώρες), 8 podcasts, μία εκδήλωση ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης, ανοιχτή στο κοινό και ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας, μεταξύ των φορέων υλοποίησης του έργου στην Ελλάδα και εκείνων της Ευρώπης. Η άμεση ομάδα στόχος είναι 60 νέες γυναίκες (19-30 ετών) από την ευρεία Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Interamerican: Υποδέχθηκε φοιτητές από το Πανεπιστήμιο του Χρόνινγκεν

Φοιτητές από το τμήμα Οικονομετρίας και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Χρόνινγκεν της Ολλανδίας υποδέχτηκε η Interamerican στα κεντρικά της γραφεία.

Στελέχη της εταιρείας, μεταξύ των οποίων και η Χριστιάνα Γιαννιώτη, HR Advisor, ενημέρωσαν τους επισκέπτες σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με τον κλάδο της ασφάλισης, τα analytics, αλλά και τις πραγματικές ευκαιρίες καριέρας, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με διαδραστικές παρουσιάσεις, οι οποίες συνδύαζαν την ενημέρωση και τη διασκέδαση.

Alpha Bank: Απέσπασε 5 βραβεία στα PR Awards 2024

Συνολικά 5 βραβεία απέσπασε η Alpha Bank στα «PR Awards 2024» της Boussias Events, για τη συνεισφορά της στην Κοινωνία, στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό. Συγκεκριμένα, η Τράπεζα έλαβε Gold βραβείο στην κατηγορία «CSR Activity» για την πρωτοβουλία «Πολιτισμός για Όλους» και Silver βραβείο στην κατηγορία «Media Relations» για τη διοργάνωση media event, με αφορμή την πρώτη καθολικά προσβάσιμη έκθεσή της «Η άλλη όψη του Νομίσματος».

Επιπρόσθετα, η Alpha Bank απέσπασε Bronze στην κατηγορία «Low Budget» για τη δράση «Μαθητικό Πρωτάθλημα Μπότσια: μαζί για ένα πιο συμπεριληπτικό αύριο», σε συνεργασία με τον Χρυσό Παραολυμπιονίκη Γρηγόρη Πολυχρονίδη και Bronze στην κατηγορία «Diversity/Inclusion» για την Επετειακή Έκθεση της Νομισματικής Συλλογής της «Η άλλη όψη του Νομίσματος».

Τέλος, τιμήθηκε με ένα ακόμα Bronze στην κατηγορία «Internal Communications/Employee Engagement» για το Πρόγραμμα Εθελοντισμού της Alpha Bank «ΜΑΖΙ». Σημειώνεται ότι το εν λόγω πρόγραμμα δίνει την ευκαιρία στους εργαζομένους να συμμετέχουν ενεργά και να συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση των αποτελεσμάτων και του αντίκτυπου των πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας, κάνοντας το «Μαζί» πράξη.