Vodafone Business: 50 νέες θέσεις εργασίας και πρόγραμμα Upskilling και Reskilling

Σε ολοκληρωμένο πάροχο τεχνολογίας αιχμής εξελίσσεται το Vodafone Business, το οποίο παρέχει συμβουλευτική υποστήριξη στις ελληνικές επιχειρήσεις για να πετύχουν στο ταξίδι της ψηφιακής τους μετάβασης.

Η επανατοποθέτηση του Vodafone Business περιλαμβάνει στοχευμένες πρωτοβουλίες και συγκεκριμένα τον ανασχεδιασμό των λύσεων και υπηρεσιών που προσφέρει, τη δημιουργία 50 θέσεων εργασίας υψηλής τεχνολογικής εξειδίκευσης, αλλά και ένα εντατικό πρόγραμμα διεύρυνσης των τεχνολογικών δεξιοτήτων για περισσότερους από 300 υφιστάμενους εργαζομένους. Πρόκειται για ένα στρατηγικό σχέδιο, το οποίο θα ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος του εντός του τρέχοντος έτους και θα υποστηριχθεί από μια επένδυση πλέον των 17 εκατ. ευρώ.

«Με το νέο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών, τις 50 νέες προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού αλλά και τα ολοκληρωμένα προγράμματα upskilling και reskilling για τους εργαζόμενους μας, δημιουργούμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο υποστήριξης προορισμένο να ενισχύει την κινητήριο δύναμη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, που είναι η μικρομεσαία επιχείρηση, με τεχνογνωσία και καινοτομία» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Τζανετάκος, Γενικός Διευθυντής του Vodafone Business.

Rebrain Greece Strategy: 600 ενδιαφερόμενοι στην εκδήλωση του Λονδίνου

Ολοκληρώθηκε με σημαντική συμμετοχή στο Λονδίνο, στις 20 Απριλίου, η πρώτη εκδήλωση προσέλκυσης Ελλήνων εργαζομένων υψηλών δεξιοτήτων με τίτλο «Rebrain Greece Strategy: Connecting talents with leading enterprises» που διοργανώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και 12 μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι υποψήφιοι ξεπέρασαν τους 600, ενώ από τις συζητήσεις που διεξήχθησαν αναδείχθηκαν οι ελλείψεις ταλέντων στις ελληνικές επιχειρήσεις καθώς και οι ανάγκες της αγοράς εργασίας για σύγχρονες δεξιότητες που προσδίδουν εξωστρέφεια, καινοτομία αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Μετά την ολοκλήρωση των εταιρικών παρουσιάσεων, ακολούθησαν οι συνεντεύξεις των ενδιαφερόμενων από τους επικεφαλής των μονάδων Ανθρωπινού Δυναμικού των ανωτέρω εταιρειών, οι οποίοι και διαπίστωσαν τον υψηλό δείκτη προσόντων που διαθέτουν οι έλληνες που σταδιοδρομούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Για το λόγο αυτό πολλές κρίθηκαν επιτυχείς και αναμένεται να οδηγήσουν στη κάλυψη της πλειοψηφίας των ανοικτών θέσεων εργασίας που είχαν στην αναρτηθεί στην πλατφόρμα «Rebrain Greece». Σημειώνεται δε ότι το ενδιαφέρον που εκφράστηκε μέσω της πλατφόρμας από τους Έλληνες του Ηνωμένου Βασιλείου ανήλθε σε 1.500 εγγραφές.

Four Seasons: Φιλοξένησε γυναίκες από το Δίκτυο Μέλισσα

Το Δίκτυο Μέλισσα φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις του το Four Seasons. Συγκεκριμένα, μία ομάδα γυναικών του Δικτύου είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει μία σειρά από Workshops που υλοποίησαν τα στελέχη του ξενοδοχείου σε σχέση με βασικά skills, όπως η χρήση του LinkedIn και tips για τις συνεντεύξεις.

Στόχος των εν λόγω workshops ήταν ο εξοπλισμός των μεταναστριών με εργαλεία που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας.

Παράλληλα, οι συμμετέχουσες έλαβαν μέρος και σε διάφορες δραστηριότητες, όπως ένα yoga session.

Ν. Αντιμησάρης: «Πρωταρχικό μέλημα η ανάδειξη σε εργοδότη επιλογής»

Στο πάνελ «The Future of Work: The Innovative Workplace, Smart Policy, Thriving Workforce» του φετινού Delphi Economic Forum συμμετείχε ο Νίκος Αντιμησάρης, Διευθύνων Σύμβουλος της Ergo Ασφαλιστικής. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο ίδιος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της προσέλκυσης και διατήρησης ταλέντων στον ασφαλιστικό κλάδο και τόνισε πως ο άκρως ανταγωνιστικός κλάδος της ασφάλειας, ωθεί τις εταιρείες σε σημαντικές επενδύσεις για την ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Όπως εξήγησε, βασική αιτία για αυτήν την επενδυτική επιλογή αποτελεί η ολοένα αυξανόμενη ζήτηση για ανθρώπινο δυναμικό με ψηφιακές δεξιότητες, δεξιότητες ανάλυσης και διαχείρισης δεδομένων, σε συνάρτηση με μια πελατοκεντρική προσέγγιση η οποία πλέον επικρατεί στον κλάδο. Επιπρόσθετα, ο Ν. Αντιμησάρης υπογράμμισε πως η προσέγγιση αυτή βρίσκεται στον επιχειρηματικό πυρήνα της Ergo Ασφαλιστικής, σε συνδυασμό με τη στρατηγική της εταιρείας να διατηρεί την ηγετική της θέση σε κάθε αγορά στην οποία δραστηριοποιείται.

«Για την υλοποίηση αυτού του στόχου, η Ergo έχει θέσει ως πρωταρχικό μέλημα την ανάδειξή της σε εργοδότη επιλογής. Η προσέγγισή μας, όμως, δεν περιορίζεται στην προσέλκυση ταλέντων. Εξίσου σημαντική είναι η διατήρηση του υφιστάμενου ανθρώπινου δυναμικού μας» σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Προς τον σκοπό αυτό, υιοθετούμε καινοτόμες πρακτικές, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες για τη διαμόρφωση μιας βελτιωμένης εμπειρίας εργαζομένου (employee experience). Στόχος μας είναι η βελτιστοποίηση και η προσαρμογή των καθηκόντων στις σύγχρονες απαιτήσεις, διασφαλίζοντας παράλληλα την ικανοποίηση και την επαγγελματική ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μας».

Τέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ergo αναφέρθηκε στις επενδύσεις της εταιρείας στην ψηφιακή τεχνολογία και στην υιοθέτηση υβριδικού μοντέλου εργασίας, με στόχο την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ευημερίας των εργαζομένων.

Kariera.gr: Συμμετοχή 652 coders στο codeweek

Με τη συμμετοχή 652 προγραμματιστών, Data Analysts και Security Engineers ολοκληρώθηκε, από τις 15 έως τις 17 Απριλίου, το codeweek που διοργάνωσε για 2η φορά το kariera.gr.

Οι συμμετέχοντες πέρασαν κατά μέσο όρο 3,5 ώρες σε 2 ψηφιακά stages, ενώ 31 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό συζήτησαν συνολικά 21,5 ώρες μαζί τους για τις νέες τάσεις.

Παράλληλα, εκτός από τα 28 webinars, 11 θεματολογιών (tracks) που έλαβαν χώρα, για πρώτη φορά διοργανώθηκε, σε συνεργασία με την Audax Cybersecurity, δίωρο CTF Challenge (Capture The Flag), στο οποίο οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλύσουν ζητήματα ασφαλείας, και να κερδίσουν τρία δώρα. Σημειώνεται ότι η συμμετοχή στο codeweek ήταν δωρεάν.

ΚPMG: Το 75% των εργαζομένων αισθάνεται ψυχολογικά ασφαλής στον χώρο εργασίας

H KPMG oλοκλήρωσε διαδικτυακή έρευνα με τίτλο «Ψυχολογική Ασφάλεια στην Εργασία: Διερευνώντας Προκλήσεις και ευκαιρίες», η οποία είχε σαν στόχο, σύμφωνα με την εταιρεία, να εστιάσει στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας, πώς το βιώνουν οι εργαζόμενοι στην καθημερινότητά τους και στους παράγοντες που την επηρεάζουν.

Η έρευνα, που διεξήχθη μεταξύ 8-21 Φεβρουαρίου 2024 και συμπλήρωσαν 419 εργαζόμενοι, προερχόμενοι από κάθε κλάδο, ειδικότητα, ιεραρχικό επίπεδο και επαγγελματικό προφίλ της ελληνικής αγοράς, ανέδειξε χρήσιμα συμπεράσματα σχετικά με το βαθμό ψυχολογικής ασφάλειας που νιώθουν οι εργαζόμενοι στην Ελλάδα, συνολικά και ανά κατηγορία, τους παράγοντες που την επηρεάζουν, καθώς και τις ενέργειες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του αισθήματος ψυχολογικής ασφάλειας στον εργασιακό χώρο. Ενδεικτικά, κύρια, ευρήματα της έρευνας:

  • Τρείς στους τέσσερις συμμετέχοντες αισθάνονται συναισθηματικά ασφαλείς στην εργασία τους
  • Οι παράγοντες που ανέδειξαν οι εργαζόμενοι ότι επηρεάζουν περισσότερο το αίσθημα της ψυχολογικής τους ασφάλειας, κατά σειρά προτεραιότητας, είναι: Εμπιστοσύνη, Αναγνώριση, Υποστήριξη
  • Μεταξύ των φύλων παρατηρούνται οριακές διαφοροποιήσεις, γεγονός που καταδεικνύει συλλογικότητα στο αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας
  • Η συμπερίληψη αναδεικνύεται πιο έντονα από τους εργαζόμενους μικρότερης ηλικίας ως παράγοντας που επηρεάζει το αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας
  • Το αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας είναι μεγαλύτερο σε εργαζόμενους άνω των 51 ετών (σε σχέση με τους 41-50 και ακόμα περισσότερο σε σχέση με τους έως 40 ετών). Επίσης, οι άνω των 51 ετών ανέφεραν ότι νιώθουν πιο άνετα να επικοινωνήσουν ανοιχτά τις θέσεις τους και εμπιστεύονται περισσότερο τους συναδέλφους τους
  • Ένας στους δύο εργαζόμενους έως 40 ετών επιθυμεί περισσότερη ευελιξία στις εργάσιμες ώρες και υβριδικό τρόπο εργασίας, έναντι των εργαζομένων άνω των 51 ετών όπου μόνο ένας στους πέντε επιθυμεί κάτι αντίστοιχο
  • Για τους εργαζόμενους που κατέχουν διοικητικές θέσεις, το αίσθημα της ψυχολογικής ασφάλειας είναι αυξημένο σε σύγκριση με τους εργαζόμενους σε μη διοικητικά πόστα
  • Υπάρχει σταδιακή κλιμάκωση του αισθήματος ασφάλειας ανάλογα το μέγεθος της Εταιρείας, πιο συγκεκριμένα, όσο περισσότερο προσωπικό απασχολεί μια Εταιρεία τόσο πιο ασφαλείς αισθάνονται οι εργαζόμενοί της
  • Η αναγνώριση επιτυχιών σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο, μαζί με την εποικοδομητική ανατροφοδότηση από προϊσταμένους, είναι οι σημαντικότερες ενέργειες που επιθυμούν οι εργαζόμενοι για την ενίσχυση του αισθήματος ψυχολογικής ασφάλειάς τους
  • Σε κλάδους με ιδιαίτερη δυναμική, όπως αυτός της τεχνολογίας, οι εργαζόμενοι αισθάνονται ιδιαίτερα ασφαλείς, με πολύ υψηλά αποτελέσματα ως προς τους παράγοντες της καινοτομίας και της δεκτικότητας σε νέες ιδέες, αλλά και ως προς την υποστήριξη που νιώθουν ότι έχουν στις προσωπικές τους ανάγκες.

Intracom Telecom: Μνημόνιο συνεργασίας με το ΟΠΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και η Intracom Telecom με στόχο την ενδυνάμωση της σχέσης μεταξύ ακαδημαϊκής κοινότητας και επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το κοινό σχέδιο δράσης περιλαμβάνει τη διευκόλυνση της ανταλλαγής πληροφοριών και γνώσεων, την ενθάρρυνση ανάληψης κοινών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ερευνητικών έργων, την προώθηση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας, τις συνέργειες για να περιοριστεί το χάσμα ανάμεσα στην εκπαιδευτική διαδικασία και την αγορά εργασίας, καθώς και την υλοποίηση προγράμματος Πρακτικής ‘Ασκησης φοιτητών και φοιτητριών του ΟΠΑ στην Intracom Telecom.

IPMA Greece: έναρξη του προγράμματος IPMA Kids

Την έναρξη του προγράμματος «IPMA Kids», σε συνεργασία με τους παιδότοπους Volta Fun Park, ανακοίνωσε το IPMA Greece.

Στόχος είναι, μέσα από ομαδική εργασία και δημιουργικά παιχνίδια, τα νέα παιδιά να αναπτύξουν την επικοινωνία, τη δημιουργικότητα, τις ηγετικές τους ικανότητες, τη διαχείριση συγκρούσεων και άλλες δεξιότητες απαραίτητες για το χτίσιμο της προσωπικότητάς τους, με το πρόγραμμα IPMA Kids να στοχεύει στην ενδυνάμωσή τους μέσα από σειρά workshops.

Επισημαίνεται ότι τα πρώτα αυτά εργαστήρια αφορούν παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών, ενώ ως επιβράβευση, τα παιδιά θα πάρουν μια κονκάρδα «Ι am a PM Κid» και ένα δίπλωμα ΡΜ kid/teen από το International Project Management Association- ΙPΜΑ.

Age Calculator: Οι χώρες με τη μεγαλύτερη αύξηση στην μέση ηλικία συνταξιοδότησης

Τις χώρες με την μεγαλύτερη αύξηση ως προς την μέση ηλικία συνταξιοδότησης αποκαλύπτει νέα μελέτη τoυ AgeCalculator.com, η οποία ανέλυσε στοιχεία από τον OECD από το 2000 μέχρι και το 2020, προκειμένου να ανακαλύψει ποια χώρα παρουσιάζει τη μεγαλύτερη άνοδο.

Σύμφωνα με την εν λόγω μελέτη, στην πρώτη θέση βρέθηκε η Βουλγαρία με 13,26% αύξηση στον μέσο όρο ηλικίας συνταξιοδότησης, ο οποίος το 2000 ήταν τα 56 χρόνια και το 2020 ανέβηκε στα 63. Δεύτερη κατετάγη η Εστονία με 11,93% αύξηση (από τα 58 τα 65 έτη) και Τρίτη η Λετονία με 10,57% αύξηση (από τα 59 στα 65).

Τέταρτη βρέθηκε η Νέα Ζηλανδία με 9,84% αύξηση (από τα 61 στα 67), η οποία είναι και η μοναδική χώρα εκτός Ευρώπης που βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Ουγγαρία με αύξηση 8,56% (από τα 56 στα 60).

Αναφορικά με την Ελλάδα, η μελέτη την καταγράφει στην 46η θέση, με μέσο όρο ηλικίας συνταξιοδότησης το 2000 τα 61,45 έτη και το 2020 τα 59,5 έτη. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας εμφανίζει μείωση της τάξης του 3,17%, ενώ η Κύπρος βρίσκεται στην 34η θέση με αύξηση 1,79% (από τα 61,3 έτη στα 62,4 έτη).

ΔΥΠΑ: 976.373 οι άνεργοι τον Μάρτιο

Σε 976.373 άτομα ανήλθε για τον Μάρτιο του 2024, το σύνολο των εγγεγραμμένων στο μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. ανέργων, εκ των οποίων τα 479.244 (49,1%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και τα 497.129 (50,9%) για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών, με τους άνδρες να αποτελούν το 35,4% (345.445) και τις γυναίκες το 64,6% (630.928).

Ως προς το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, δηλαδή των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του Μαρτίου, ανέρχεται σε 198.858, από τους οποίους οι 138.172 (69,5%) είναι κοινοί άνεργοι και λοιπές κατηγορίες επιδοτούμενων ανέργων και οι 60.686 (30,5%) εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, με τους άνδρες να ανέρχονται σε 89.163 (44,8%) και τις γυναίκες σε 109.695 (55,2%).

Τέλος, αναφορικά με το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 63,5% (126.269) είναι κοινοί, το 1,6% (3.171) οικοδόμοι, το 30,5% (60.686) εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, το 3,9% (7.666) εποχικοί λοιποί (αγροτικά), το 0,5% (913) εκπαιδευτικοί και το 0,1% (153) λοιποί.