Όμιλος Fourlis: Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 200 ευρώ ανά εργαζόμενο

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση ύψους 200 ευρώ ανά εργαζόμενο για αγορές τροφίμων προσφέρει εν όψει Πάσχα ο όμιλος Fourlis. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εργαζόμενοι του ομίλου στην Ελλάδα ανέρχονται σε 2.700, ενώ το συνολικό ύψος της προσφοράς ανέρχεται σε 540.000 ευρώ.

Σε επιστολή, την οποία υπογράφουν ο Πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου, Βασίλης Φουρλής και Δημήτρης Βαλαχής, αντίστοιχα, αναφέρεται ότι «καθώς πλησιάζουμε την εορτασστική περίοδο του Πάσχα, μια περίοδο συνώνυμη με την αλληλεγγύη, φιλοδοξούμε να κάνουμε πράξη μια από τις βασικές αξίες που πρεσβεύουμε, ότι στο κέντρο μας βρίσκεται ο άνθρωπος».

Η επιστολή αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Γνωρίζοντας ότι καθημερινά δίνετε τον καλύτερό σας εαυτό για να προσφέρετε αξία στον πελάτη μας και να μεγιστοποιήσετε την εμπειρία του και αναγνωρίζοντας την οικονομική συγκυρία της χώρας, αποφασίσαμε να ενισχύσουμε κάθε εργαζόμενο πλήρους ή μερικής απασχόλησης στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στις 29/4 θα είναι διαθέσιμα 200 ευρώ στην επαναφορτιζόμενη κάρτα ΑΒ Βασιλόπουλος που σύντομα θα λάβετε».

Ξεκινά σήμερα το Legal Business Summit στο Costa Navarino

Ξεκινά σήμερα το Legal Business Summit στο Costa Navarino, ένα δυναμικό διήμερο επιχειρηματικών συναντήσεων κορυφής, για τον κλάδο των Νομικών Υπηρεσιών. Στο πλαίσιό του, εξειδικευμένοι προμηθευτές της αγοράς θα έχουν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν ατομικές συναντήσεις με υψηλόβαθμα στελέχη, επικεφαλής νομικών τμημάτων των μεγαλύτερων εταιρειών. Το διήμερο πλαισιώνουν κεντρικές ομιλίες και στοχευμένα πάνελ συζήτησης για τις τάσεις τις προτεραιότητες, τις ανάγκες και τις καλές πρακτικές του κλάδου.

Την 1η μέρα, θα λάβει χώρα το πάνελ «Avoidance of disincentives during mergers and acquisitions negotiations», σε συντονισμό της Σουζάνας Κλημεντίδη, Co-founder and Managing Partner, A.A.K Legal και τη συμμετοχή των Ανθούλας Πανταζίδου, Director of Legal Department, Diamantis Masoutis, Θεόδωρου Ν. Κριθαρά, Νομικού Συμβούλου ΑΚΤΩΡ και Κατερίνας Μαγγανά, Chief Legal Officer, ION, καθώς και το Mini Workshop «Understanding and Fulfilling Client Expectations».

Το πρόγραμμα θα κλείσει τη 2η μέρα με την keynote ομιλία του Δημήτρη Δημητριάδη, Futurist, Institute for Futures & Foresight Research – IFFR DAO, «Navigating New Frontiers: The Integration of AI in Legal Practices». Το διήμερο πλαισιώνουν δραστηριότητες δικτύωσης στον μοναδικό προορισμό του Costa Navarino, προσφέροντας στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να εμβαθύνουν τις επαγγελματικές τους σχέσεις. Ακολουθήστε το Workforce στα social για live στιγμιότυπα και πληροφορίες από την εξέλιξη των εργασιών του Summit. Χορηγοί είναι οι A.A.K Legal, Χρυσός Χορηγός, Machas & Partners, Χορηγός Δείπνου, Νικόλας Κανελλόπουλος–Χαρά Ζέρβα & Συνεργάτες, Χορηγός Γεύματος, CPA Law – KPMG, Χορηγός Γεύματος.

Νέα Powerlist «Wellbeing 50» από το HR Professional

Το HR Professional ανακοινώνει τη δημιουργία μίας νέας powerlist, η οποία – αυτή τη φορά – επικεντρώνεται στην αναγνώριση των στελεχών που ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα και το πάθος τους στην προώθηση προγραμμάτων που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στο εργασιακό περιβάλλον: την Wellbeing 50 Powerlist!

Σε αυτό το πλαίσιο, σας προσκαλούμε να συμμετέχετε στη δημιουργία μίας δυναμικής λίστας, η οποία έρχεται να μας «συστήσει» τα στελέχη που έχουν συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής του ανθρώπινου δυναμικού, εφαρμόζοντας καινοτόμες πρακτικές και αναπτύσσοντας προγράμματα που προάγουν την ψυχική και σωματική ευημερία.

Σημειώνεται ότι η πλατφόρμα θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι και τη Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024. Μπορείτε να δηλώσετε τα ονόματα των στελεχών εκείνων που, κατά τη γνώμη σας, ξεχωρίζουν για τη δημιουργικότητα και την αφοσίωσή τους στην ανάπτυξη και υλοποίηση πρωτοβουλιών wellbeing στον χώρο εργασίας, μπαίνοντας εδώ!

Apivita: Προαγωγή της Φιλαρέτης Κριμπάλη

Την προαγωγή της Φιλαρέτης Κριμπάλη σε Junior HR Business Partner ανακοίνωσε επίσημα η Apivita. Η Φ. Κριμπάλη είναι απόφοιτη του ΕΚΠΑ και κάτοχος Master στο HR Management από το ΟΠΑ. Ξεκίνησε την πορεία της στην εταιρεία το 2021 ως HR Trainee, ενώ μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της People Development Coordinator.

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη συγκίνηση και τιμή που λαμβάνω αυτή την αναγνώριση, τόσο μέσω της προαγωγής μου όσο και στην καθημερινότητα, μέσω της εκτίμησης της σκληρής δουλειάς και των δεξιοτήτων μου.

Είναι μεγάλη χαρά να εργάζεσαι καθημερινά σε ένα περιβάλλον όπου μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και να έχεις το κίνητρο να εξελιχθείς. Μπαίνοντας στο ρόλο του Junior HR Business Partner, αισθάνομαι ανυπόμονη να βιώσω νέες προκλήσεις, ενθουσιασμένη να συνεργαστώ στενότερα με τις ομάδες, να υποστηρίξω νέα έργα και να επενδύσω σε βέλτιστες πρακτικές που θα αναπτύξουν τα ταλέντα μας και εμένα ως επαγγελματία HR» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

efood: Αύξηση κατά 20% των διανομέων του για το Α’ τρίμηνο του 2024

Στην αύξηση του αριθμού των διανομέων του κατά 20% το πρώτο τρίμηνο του 2024, προχώρησε η efood, προκειμένου να εξυπηρετήσει τη ζήτηση που δημιουργεί η περαιτέρω επέκταση της υπηρεσίας delivered by efood, καθώς και των αναγκών που προκύπτουν από τη δημιουργία του efood last mile.

Η εταιρεία, μάλιστα, επίσπευσε τις διαδικασίες ενίσχυσης του αριθμού του στόλου διανομέων του, με τις αρχικές προβλέψεις να προσδιορίζουν την αύξηση αυτή του 20%, για το σύνολο του έτους.

Έτσι, με τη ζήτηση πλέον των υπηρεσιών του να είναι διαρκώς αυξανόμενη, το efood προγραμματίζει 1.500 έως 2.000 νέες συνεργασίες διανομέων το επόμενο διάστημα και μέχρι το τέλος του έτους, με τις αιτήσεις για εργασία από διανομείς να ξεπερνούν σήμερα τις 5.000.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Deloitte και Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Deloitte και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ), προκειμένου να συμβάλλουν στην αναβάθμιση των δεξιοτήτων, αλλά και στον εμπλουτισμό των γνώσεων των μελών της Ομοσπονδίας.

Ειδικότερα, μέσα από διαδραστικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, με θέμα την οργάνωση και την επαγγελματική διοίκηση ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, αλλά και μέσα από εισηγήσεις, οι οποίες θα αξιοποιούν καινοτόμα εργαλεία, όπως η χρήση σεναρίων (scenario-based learning) και μελετών περιπτώσεων, η παρουσίαση βέλτιστων πρακτικών και επιτυχημένων παραδειγμάτων και οι ασκήσεις προσομοίωσης ρόλων, οι συμμετέχοντες – μέλη της ΠΟΞ θα εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, σε σχέση με τις νέες τάσεις και ανάγκες της σύγχρονης τουριστικής αγοράς.

ΣΟΕΛ-ACCA: Ολοκληρώθηκε το «Move on or Move up» Career and Networking Event

Με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε, για 3η συνεχή χρονιά, το «Move on or Move up» Career and Networking Event, που διοργάνωσαν η Ένωση Ορκωτών Λογιστών Ηνωμένου Βασιλείου Νότιας Ευρώπης (ACCA Southern Europe) και το Σώμα Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (ΣΟΕΛ) της Ελλάδας, στις 16 Απριλίου, στο Divani Caravel.

Οι συμμετέχοντες, φοιτητές και απόφοιτοι σχολών Χρηματοοικονομικής, Λογιστικής, Οικονομικών και Διοίκησης Επιχειρήσεων, είχαν την ευκαιρία να εγγραφούν δωρεάν στην εκδήλωση και να διεκδικήσουν τρεις υποτροφίες (IΕΣΟΕΛ – Υποτροφία μαθημάτων, Globaltraining Greece – ACCA Tuition Scholarship, Altium Training – ACCA Tuition Scholarship).

Ειδικότερα, η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρουσίαση από τους δύο συνδιοργανωτές, ΣΟΕΛ και ACCA, της μεταξύ τους συνεργασίας, μέσω του Κοινού Προγράμματος Εξετάσεων (JES – Joint Examination Scheme), ενώ οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιρειών, να εξετάσουν ευκαιρίες εργασίας και να υποβάλουν το βιογραφικό τους για πιθανή μελλοντική συνεργασία. Τέλος, απέκτησαν πολύτιμες γνώσεις για τις τάσεις της τρέχουσας αγοράς εργασίας και δέχτηκαν σημαντικές συμβουλές και οδηγίες για την αναζήτηση εργασίας.

IPMA Young Crew Greece: Διοργάνωσε το 1ο Πανελλήνιο Project Management Championship

Το Project Management Championship (PMC) διοργάνωσε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, το IPMA Young Crew Greece.

Πέντε ομάδες από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς (ΠΑ.ΠΕΙ.), το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διαγωνίστηκαν, το Σάββατο 13 Απριλίου, για τον τίτλο, ο οποίος, μετά από δύο γύρους κατέληξε στην ομάδα Master Strategy Planners από το ΠΑ.ΠΕΙ..

Δόμνα Μιχαηλίδου: 150.000 πολίτες καταρτίστηκαν ήδη σε «πράσινες» και υψηλής εξειδίκευσης δεξιότητες

«Η πρόκληση σήμερα είναι να ενσωματώσουμε περισσότερους ανθρώπους στην αγορά εργασίας. Είτε είναι γυναίκες, είτε είναι συμπολίτες μας μικρότερης ηλικίας», επισήμανε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στην εκδήλωση του Fortune Greece με τίτλο «Most Powerful Women Summit 2024». Όπως είπε, «έχουμε να κερδίσουμε πολλά από την ένταξη των γυναικών και των μικρότερων σε ηλικία συμπολιτών μας στην αγορά εργασίας. Όπως κερδίζουμε και από τους μεγαλύτερους συμπολίτες μας».

Ως παράδειγμα ανέφερε τους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο αριθμός των οποίων από 26.000 που ήταν τον προηγούμενο χρόνο, μέσα σε έναν μήνα από τη στιγμή που καταργήθηκε η παρακράτηση του 30% στη σύνταξή τους, έχει φθάσει τους 72.000. Ειδική αναφορά έκανε η Δόμνα Μιχαηλίδου στα προγράμματα κατάρτισης. Όπως είπε, «ήδη έχουν καταρτιστεί 150.000 συμπολίτες μας σε πράσινες και υψηλής εξειδίκευσης δεξιότητες και συνεχίζουμε. Αλλά αυτό που χρειάζεται είναι η κατάρτιση να γίνεται και εντός του τόπου εργασίας και κυρίως εντός βιομηχανίας.

Με ανθρώπους της επιχείρησης, με τον εξοπλισμό της επιχείρησης, έτσι ώστε να είναι πολύ πιο θελκτικό για τον εργοδότη να πάρει έναν εργαζόμενο με συγκεκριμένες δεξιότητες». Και συνέχισε: «Δεν υπάρχουν μεγάλες αλλαγές, ούτε κάποιο μαγικό ραβδί. Όσα υλοποιούμε είναι ένα άθροισμα οριακών αλλαγών, μεταρρυθμίσεων τις οποίες προτεραιοποιούμε» σημείωσε, αναφέροντας ως μια από τις αλλαγές τις μη μισθωτές εργαζόμενες, οι οποίες λαμβάνουν πλέον την παροχή μητρότητας. Η Υπουργός εκτίμησε δε ότι το μέτρο αυτό σε συνδυασμό με το επίδομα γέννησης, αλλά και τα προγράμματα ενεργητικής απασχόλησης, που εστιάζουν στις γυναίκες, έχουν οδηγήσει το μισθολογικό κενό στην Ελλάδα να είναι χαμηλότερο απ’ ότι σε άλλες χώρες της Ευρώπης, Ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας είναι χαμηλότερη.

Γ. Καρούζος: «Κι όμως υπάρχει 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα»

Την εκτίμηση ότι η 6ήμερη εργασία στην Ελλάδα ισχύει με έναν «γκρίζο» τρόπο ανέπτυξε στην ERTnews o γνωστός εργατολόγος Γιάννης Καρούζος, υποστηρίζοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει με ένα πρόστιμο από την Επιθεώρηση Εργασίας. Όπως είπε αυτό δεν αφορά στις επιχειρήσεις που έχουν το σπαστό ωράριο να δουλεύουν 6,40 ώρες κάθε μέρα επί εξαήμερο, αλλά σε επιχειρήσεις που είχαν το πενθήμερο και έπρεπε οι εργαζόμενοι να εργαστούν μια ημέρα παραπάνω.

Εκεί όσοι εργαζόντουσαν έπαιρναν, και ακόμα το παίρνουν, το επιπλέον 30% για την έκτη μέρα απασχόλησης. «Ήρθε όμως ο νόμος 5053/23 πέρσι το καλοκαίρι και λέει, στις επιχειρήσεις, κυρίως βιομηχανίες, όπου έχουμε δύο χαρακτηριστικά, έχουμε τη συνεχή λειτουργία, δηλαδή η επιχείρηση δουλεύει 24 ώρες την ημέρα επί επτά μέρες, αλλά και επίσης σε όσες επιχειρήσεις δεν είναι συνεχούς λειτουργίας, έχουν όμως ένα σύστημα βαρδιών σε 24ωρη βάση, πενθήμερη, εξαήμερη λειτουργία, σε αυτές τις επιχειρήσεις, μονομερώς ο εργοδότης, με συναίνεση όχι του εργαζόμενου, δεν το διευκρινίζει ο νόμος, μπορεί να βάλει το προσωπικό σε έκτη μέρα απασχόλησης με δύο κριτήρια. Το πρώτο έχει να κάνει με το εάν είναι συνεχούς λειτουργίας, αρκεί να πληρώσει 40% στην 6η μέρα και όχι πάνω από 8 ώρες εργασίας το 24άωρο. Και το δεύτερο εάν δεν είναι συνεχούς λειτουργίας, αλλά με πενθήμερο εξαήμερο, τότε θα πρέπει να αποδείξει και έκτακτο φόρτο εργασίας στην παραγωγική διαδικασία, πάλι πληρώνοντας 40%». Και ο Γ. Καρούζος συνέχισε:

«Ο εργαζόμενος μπορεί να αρνηθεί καταρχάς, αλλά η άρνησή του αυτή, σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα, δεν πρέπει να αντιβαίνει την καλή πίστη, συνεπώς, κατά την άποψή μου, πάντα θα υποχωρεί ο εργαζόμενος», ενώ τόνισε παράλληλα ότι «υπάρχει ένα θέμα, η πλατφόρμα για να ενεργοποιηθεί το δικαίωμα αυτό στις επιχειρήσεις και αναφέρομαι κυρίως στη βιομηχανία, σε κλάδους όπως τα αναψυκτικά, τα νερά, η ζυθοποιία που από την άνοιξη και μετά λόγω των τουριστών, της ζέστης κ.λπ., έχουν μεγάλη ζήτηση, ανοίγει 1η Ιουλίου». Καταλήγοντας, τόνισε ότι πρέπει να προστατευθεί το δικαίωμα άρνησης του εργαζόμενου και να θωρακιστεί, με την έκδοση συστατικής εγκυκλίου του Υπουργείου, η οποία να λέει ότι θα υπάρχει εναλλαγή του προσωπικού για να καλύπτονται οι οικογενειακές ανάγκες. Από την πλευρά της, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στα Παραπολιτικά FM 90.1 εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο θέμα παρουσιάζεται μονόπλευρα και παραπειστικά.

Όπως είπε, η 6ημερη εργασία είναι νομοθετημένη από το 2005 και αφορά αποκλειστικά και μόνο σε συγκεκριμένες οικονομικές δραστηριότητες συνεχούς λειτουργίας. «Η αλλαγή η οποία έγινε, και πολύ ορθώς έγινε, είναι για να ενημερώνεται το Υπουργείο μέσω του συστήματος Εργάνη ΙΙ για το εάν ο εργαζόμενος πληρώνεται τα Σάββατά του με μισθό 40% επάνω, όπως ορίζει η νομοθεσία. Κι αν δεν πληρώνεται, να έρχεται ο ΣΕΠΕ και να υποχρεώνει τον εργοδότη να καταβάλει στον εργαζόμενο τα δεδουλευμένα του μαζί με ένα πρόστιμο για την παράβαση αυτή» ανέφερε χαρακτηριστικά.