Sephora Greece: Εκπαίδευση εργαζομένων σε θέματα προσβασιμότητας

Η Black Light στο πλαίσιο της προσπάθειάς της να ευαισθητοποιήσει τις επιχειρήσεις της χώρας σε ζητήματα προσβασιμότητας ξεκίνησε συνεργασία με την αλυσίδα καταστημάτων Sephora Greece. Σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση, τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο εκπαίδευσε τόσο δια ζώσης, όσο και διαδικτυακά, εργαζόμενους/ες και υπεύθυνους/ες καταστημάτων σε ένα φάσμα περιοχών από τα πιο κεντρικά καταστήματα της Αθήνας, έως τα πιο απομακρυσμένα, όπως των Ιωαννίνων και της Καβάλας.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδεύτηκαν στις βέλτιστες τεχνικές προσέγγισης, συνοδείας και εξυπηρέτησης πελατών με οπτική αναπηρία, ενώ μέσω διαδραστικού παιχνιδιού ήρθαν σε επαφή με την γενικότερη ορολογία γύρω από την αναπηρία, καθώς και με τις καθημερινές συνήθειες των τυφλών ατόμων. Παράλληλα, με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, το γυναικείο team της Black Light συμμετείχε σε ένα από τα «Sephora Stands Classes for Confidence».

Η Αθηνά Παπαδοπούλου, Training Manager των καταστημάτων Sephora δήλωσε: «Η συμπεριληπτικότητα είναι θεμελιώδης αξία για τη Sephora παγκοσμίως. Η συνεργασία μας με την Black Light επιβεβαιώνει και αναδεικνύει την αξία αυτή, καθώς δίνει τη δυνατότητα στην ενδυνάμωση και κατάρτιση των ομάδων μας, έτσι ώστε να μπορούν να παρέχουν ποιοτική εξυπηρέτηση σε όλο το εύρος των πελάτων μας. Οι στιγμές που μοιραστήκαμε με τη Black Light μας απέδειξαν ότι η ομορφιά όπως και συμπεριληπτικότητα δεν έχουν όρια και απευθύνονται σε όλους. Έχουν έναν κοινό όραμα και ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι, που οδηγεί στο πάθος για την ικανοποίηση όλων των πελατών μας και των ομάδων μας».

Kestria Greece (MEIHUNT): Νέος Training Manager ο Μάριος Βογιατζής

Την ένταξη στην ομάδα της του Μάριου Βογιατζή, ιδρυτή του Ινστιτούτου Γλώσσας Σώματος, ως Training Manager, ανακοίνωσε η Διοίκηση της Kestria Greece (MEIHUNT). Ο Μ. Βογιατζής είναι αναλυτής συμπεριφοράς, με σπουδές σε Business και MSc σε Human Behavior Analysis και περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας, εντός και εκτός Ελλάδας, σε θέσεις υψηλής ευθύνης.

«Είμαι πολύ περήφανη για την ένταξη του κ. Βογιατζή στην ομάδα μας, ιδιαίτερα γιατί η συνεργασία αυτή έρχεται να συμπληρώσει τις υπηρεσίες μας με εξειδικευμένες και σύγχρονες εκπαιδεύσεις που έχουν εφαρμογή στο σύγχρονο management και είμαι σίγουρη οτι θα έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ελληνική αγορά» δήλωσε σχετικά η Κατερίνα Μεϊμάρογλου, Ιδρύτρια και Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας, ενώ από την πλευρά του ο Μ. Βογιατζής ανέφερε:

«Είναι τιμή και ευθύνη για εμένα προσωπικά η ανάθεση αυτού του ρόλου από την κυρία Μειμάρογλου και την Kestria Greece – MEIHUNT. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε στους επαγγελματίες νέες γνώσεις, νέες δεξιότητες, νέες προσεγγίσεις και κυρίως ένα νέο mindset στην αντιμετώπιση
των επαγγελματικών τους προκλήσεων».

Συνεργασία BNP Paribas και Randstad

Μία νέα συνεργασία υλοποίησαν η BNP Paribas και η Randstad, στο πλαίσιο των Ημερών Καριέρας που διοργανώνει παγκοσμίως η τράπεζα.

Συγκεκριμένα, μετά από τοπική πρωτοβουλία, οι εργαζόμενοι της BNP Paribas είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία παρουσίαση από τον Χρήστο Μπέκιο, Sales Manager της Randstad, με τίτλο «Future Career International Trends».

Μέσω αυτής, οι άνθρωποι της Τράπεζας, οι οποίοι επέδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον, ενημερώθηκαν για τις νέες τάσεις στην αγορά εργασίας και εξοπλίστηκαν με πολύτιμες γνώσεις.

Δημόσιο: Θεσπίζεται πριμ αποδοτικότητας 15%

Μετά τις αυξήσεις μισθών και επιδομάτων που ισχύουν από 1/1/2024, η κυβέρνηση προχωρά σε νέα ενίσχυση των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός στο χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, θεσπίζοντας πριμ αποδοτικότητας 15% σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων.

Το bonus παραγωγικότητας θα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ θα καθορίζονται δείκτες μέτρησης απόδοσης και οι προϊστάμενοι θα προτείνουν τους δικαιούχους για πριμ ανάμεσα σε 400.000 υπαλλήλους.

Το 40% του ποσού της ανταμοιβής θα κατανέμεται ισομερώς σε εργαζομένους και το 60% ανάλογα με την προσφορά του καθενός. Το bonus θα ισχύει οριζοντίως στο Δημόσιο και στόχος της ρύθμισης είναι να λειτουργήσει ως ένα επιπρόσθετο κίνητρο για την αύξηση της παραγωγικότητας του Δημοσίου, αλλά και για να μην αισθάνονται «ριγμένοι» όσοι εργαζόμενοι προσπαθούν και αποδίδουν.

Υπ. Εργασίας: Άνω των 80.000 θέσεων εργασίας αντιπροσωπεύει η ναυτιλία

«Η γαλάζια οικονομία αναπτύσσεται διεθνώς με πολύ υψηλή ταχύτητα και χρειάζεται εργαζομένους σε όλη την αλυσίδα του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό το βήμα διασύνδεσης κάνουμε σήμερα εδώ στον Πειραιά με τη ΔΥΠΑ», δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την εκδήλωση «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία», που διοργάνωσε για πρώτη φορά η ΔΥΠΑ στον Πειραιά.

«Για την Ελλάδα» είπε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «η γαλάζια οικονομία είναι μέρος του DNA της. Μόνο η ναυτιλία αντιπροσωπεύει πάνω από το 8% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η επίδρασή της στην αγορά εργασίας ξεπερνά τις 80.000 θέσεις εργασίας. Αν προσθέσουμε και τους υπόλοιπους κλάδους που σχετίζονται με τη γαλάζια οικονομία, όπως είναι ο παράκτιος τουρισμός και η αλιεία, τότε η συμβολή της στην εθνική οικονομία ξεπερνά το 25%».

Όμως παρά το γεγονός ότι η γαλάζια οικονομία αποτελεί μέρος της κουλτούρας μας και είναι συνυφασμένη με την εθνική μας οικονομία, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους κλάδους δεν βρίσκουν ή δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό και οι εργαζόμενοι αντίστοιχα τις θέσεις που επιθυμούν.

«Γι’ αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Γιατί η αντιμετώπιση της ασυμμετρίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης βρίσκεται ψηλά ατζέντα του Υπουργείου Εργασίας και η διασύνδεση των πολιτών με την αγορά εργασίας μέσα από ενεργές δράσεις απασχόλησης, προτεραιότητά μας», ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου. Στην εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» συμμετείχαν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα ναυπηγεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting, που αναζητούσαν προσωπικό για 1.000 θέσεις εργασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι συνομίλησαν με στελέχη επιχειρήσεων, πραγματοποίησαν αρχικές συνεντεύξεις εργασίας και ενημερώθηκαν από εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους και στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) για τις δράσεις και υπηρεσίες της ΔΥΠΑ. Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων είχαν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν σημαντικό αριθμό βιογραφικών, ώστε να καλύψουν τις θέσεις εργασίας που διαθέτουν. Σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ, μέχρι σήμερα πάνω από 5.000 πολίτες έχουν βρει δουλειά σε περισσότερες από 700 επιχειρήσεις, μέσω των δράσεων «Ημέρες Καριέρας».

EY Ελλάδος: Δεύτερος κύκλος της Ακαδημίας Ελεγκτικών Υπηρεσιών

Τη λειτουργία, για δεύτερη χρονιά, του «EY Assurance FutureLab Academy – Junior Auditors», ανακοίνωσε η EY Ελλάδος. Πρόκειται για μία ακαδημία ελεγκτικών υπηρεσιών, η οποία παρέχει τη δυνατότητα σε νέες και νέους πτυχιούχους να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, ενώ όσες και όσοι ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα, θα προσληφθούν από την εταιρεία ως Assistant Auditors.

Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα απευθύνεται σε κατόχους πτυχίου ή/και μεταπτυχιακού στη Λογιστική, στα Χρηματοοικονομικά, στα Οικονομικά, στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ή συναφές πεδίο σπουδών, οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα αξιολόγησης, που θα τους δώσει τη δυνατότητα να μάθουν περισσότερα για το ελεγκτικό επάγγελμα και την προσέγγιση της ΕΥ, αλλά και να αναπτύξουν τις προσωπικές τους γνωστικές δεξιότητες.

Επιπρόσθετα, θα συμμετάσχουν σε μια ζωντανή εκδήλωση στις εγκαταστάσεις της ΕΥ Ελλάδος, στη διάρκεια της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με έμπειρους επαγγελματίες για τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας στις ελεγκτικές υπηρεσίες της ΕΥ. Επισημαίνεται, τέλος, ότι οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τις 17 Μαΐου.

Deloitte: Σειρά δράσεων για την υποστήριξη των γυναικών εργαζομένων

Στην πραγματοποίηση δράσεων για την υποστήριξη των γυναικών, οι οποίες απαρτίζουν το 43% των εργαζομένων της, πραγματοποιεί η Deloitte Ελλάδος, κάτω απ’ τον πυλώνα «EmPowerful Women by Deloitte».

Συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει αναπτύξει το πρόγραμμα ανάπτυξης και ενδυνάμωσης «Shatter the Glass Ceiling», με σκοπό την ενίσχυση των γυναικών για την ανέλιξή τους σε θέσεις ηγεσίας, καθώς και την εσωτερική ομάδα SHE.Leads, με στόχο την παροχή ενός υποστηρικτικού δικτύου σε αυτή την πορεία. Παράλληλα, ενισχύει τις γυναίκες για να κατακτήσουν τον τομέα του STEM, τόσο εσωτερικά μέσω της ομάδας Her.NET, όσο και εξωτερικά μέσω του προγράμματος «HerInTech Acellerator» και του ετήσιου «Her Way Forward: Upskilling and Reskilling Event».

Επιπρόσθετα, η εταιρεία παρέχει ευέλικτα ωράρια εργασίας, υποστηρίζοντας έτσι την εξισορρόπηση εργασιακής και προσωπικής ζωής των μητέρων αλλά και των γονέων γενικότερα. Τέλος, έχοντας την ψυχική υγεία στην κορυφή των αξιών της, όλοι οι εργαζόμενοί της Deloitte έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν ανώνυμα την 24ωρη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης. «Μέσα από την ενδυνάμωση και υποστήριξη των γυναικών, δημιουργούμε ένα πιο συμπεριληπτικό και δημιουργικό εργασιακό περιβάλλον, μέσα στο οποίο όλα τα φύλα έχουν ίσες ευκαιρίες και μπορούν να φέρουν τον καλύτερο τους εαυτό», αναφέρει η Ανάλια Κόκκορη, Audit Partner και People & Purpose Leader της Deloitte Ελλάδoς.

Up Hellas: Νέα HR Assistant η Λίνα Μαρκεζίνη

Καθήκοντα HR Assistant στην Up Hellas ανέλαβε η Λίνα Μαρκεζίνη.

Η Λ. Μαρκεζίνη είναι κάτοχος πιστοποίησης στο HR Management and Organizational Analysis από το ΕΚΠΑ.

Στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, εργαστεί στην Gruppo Cucine και την Leroy Merlin.

Η τεχνητή νοημοσύνη, η πελατοκεντρική προσέγγιση των νομικών υπηρεσιών και η τέχνη των διαπραγματεύσεων στο επίκεντρο

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Legal Business Summit @ Costa Navarino στις 25-26 Απριλίου, με περισσότερους από 60 παρευρισκόμενους, τόσο επικεφαλής νομικών τμημάτων μεγάλων εταιρειών, όσο και προμηθευτές της αγοράς παροχής νομικών υπηρεσιών, με στόχο τη δικτύωση και τη συζήτηση επίκαιρων θεμάτων που απασχολούν συνολικά τον κλάδο.
Κατά τη διάρκεια του 2ημέρου, το οποίο συντόνισε η Αλεξάνδρα Βαρλά (Attorney at Law LL.M, Head of «LAWYER») πραγματοποιήθηκαν στοχευμένες one2one συναντήσεις που έδωσαν τη μοναδική ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ανταλλάξουν απόψεις, να μοιραστούν προβληματισμούς και να ακούσουν προτάσεις.

Το εναρκτήριο λάκτισμα δόθηκε με μια συζήτηση panel, με θέμα «Avoidance of disincentives during mergers and acquisitions negotiations». Τη συζήτηση συντόνισε η Σουζάνα Κλημεντίδη (Co-founder and Managing Partner, ΑΑΚ Legal), με τη συμμετοχή των Ανθούλα Πανταζίδου (Προϊσταμένη Νομικής Υπηρεσίας, Διαμαντής Μασούτης), Κατερίνα Μαγγανά (Chief Legal Officer, ION) και Θεόδωρο Κριθαρά (Νομικός Σύμβουλος, ΑΚΤΩΡ).

Οι συμμετέχοντες μίλησαν για την τέχνη των διαπραγματεύσεων στον δυναμικό τομέα των εξαγορών και των συγχωνεύσεων, τονίζοντας τον ρόλο του εσωτερικού νομικού συμβούλου ως ενδιάμεσου ανάμεσα στην εταιρεία και στον εξωτερικό νομικό συνεργάτη, μέχρι να υλοποιηθεί η συμφωνία, αλλά και στην επόμενη μέρα, ώστε η συμφωνία να είναι βιώσιμη. Μάλιστα, το panel υιοθέτησε μια απόλυτα πρακτική ματιά, με την αναφορά σε πολύ ενδιαφέροντα παραδείγματα και case studies από διαφορετικούς κλάδους της αγοράς, σκιαγραφώντας τις προκλήσεις και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε διαφορετικού κλάδου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, στο διαδραστικό mini workshop με θέμα «Understanding and Fulfilling Client Expectations», το οποίο συντόνισαν η Αλεξάνδρα Βαρλά (Attorney at Law LL.M, Head of ‘LAWYER’) και η Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου (General Counsel Southeast Europe/ Country leader 3M), οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να εξασκηθούν, μέσω πρακτικών ασκήσεων, στη μεθοδολογία του Legal Design, η οποία καθιστά τις νομικές υπηρεσίες πιο αποτελεσματικές και φιλικές προς τον πελάτη. Το εν λόγω workshop ξεκίνησε με ένα σύντομο fireside chat, στο οποίο η Αντιγόνη Παπαγγελοπούλου τόνισε τη σημασία της πελατοκεντρικής προσέγγισης στις νομικές υπηρεσίες, υπογραμμίζοντας ότι οι δικηγόροι πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες που αφουγκράζονται και καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες των πελατών τους. Στη συνέχεια, παρουσιάστηκαν τα βήματα του Legal Design και, περνώντας από τη θεωρία στην πράξη, οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν να καταγράφουν το προφίλ και τα χαρακτηριστικά του πελάτη σε ένα συγκεκριμένο σενάριο που τους δόθηκε. Στη συνέχεια, ζητήθηκε από το κοινό να ξαναγράψει μια φράση-απόσμασμα νομικής γνωμοδότησης, χρησιμοποιώντας απλή γλώσσα, ώστε να είναι κατανοητή από τον αποδέκτη του εγγράφου.

Το 2ημερο Summit έκλεισε με την keynote ομιλία του Δημήτρη Δημητριάδη (Futurist, Institute for Futures & Foresight Research – IFFR DAO), με θέμα «Navigating New Frontiers: The Integration of AI in Legal Practices». Στη διάρκεια της πολύ ενδιαφέρουσας, «προβοκατόρικης» παρουσίασής του, ο ομιλητής αναφέρθηκε στην αλματώδη ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης και στις πρακτικές εφαρμογές στην παροχή νομικών υπηρεσιών, με αναφορά σε συγκεκριμένα εργαλεία που τίθενται στη διάθεση των δικηγόρων. «AI will not take your job. A human using AI will», είπε κλείνοντας ο Δημήτρης Δημητριάδης, επισημαίνοντας ότι η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα βγάλει από την εξίσωση τον άνθρωπο, θα μετασχηματίσει όμως τον τρόπο που εργαζόμαστε.
Μεταξύ των one2one meetings, των συζητήσεων και των ομιλιών, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύματα, δείπνο, οινογνωσία και γευσιγνωσία λαδιού, αλλά και την μοναδική εμπειρία του golf, στο όμορφο και χαλαρωτικό περιβάλλον του Costa Navarino.

Στιγμιότυπο από το Golf experience που βίωσαν οι συμμετέχοντες

Marks & Spencer: Σε εφαρμογή το πρόγραμμα «Plan A» με τον άνθρωπο στο επίκεντρο

Το πρόγραμμα Plan A θέτουν σε εφαρμογή τα Marks & Spencer παγκοσμίως, στο πλαίσιο της δέσμευσής τους για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο αύριο. Στο πλαίσιο αυτό, τα Marks & Spencer Ελλάδας έχουν σχεδιάσει και υλοποιούν σειρά δράσεων, που σχετίζονται άμεσα με τις δραστηριότητες της εταιρείας στην εφοδιαστική αλυσίδα, στη μείωση της ενέργειας και στην εδραίωση ενός συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος.

Εκτός από την υπεύθυνη χρήση πρώτων υλών, το Zero waste, την κυκλική οικονομία και τη διαχείριση για τη μείωση ενέργειας, η εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις τους με την ΑΜΚΕ Με Άλλα Μάτια, πραγματοποιώντας δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης των εργαζομένων των καταστημάτων, με στόχο την εξοικείωση και την πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση πελατών με οπτική, κινητική και ακουστική βλάβη.

Επιπρόσθετα, οργανώνει τρεις φορές το χρόνο εθελοντική αιμοδοσία για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους, ενώ μέσω της Ημέρας Εθελοντισμού, οι άνθρωποί της έχουν την ευελιξία να συνεισφέρουν εθελοντικά σε Οργανισμό της επιλογής τους.

Παράλληλα, η Marks & Spencer δίνει έμφαση στη διατήρηση και ενίσχυση ενός υγιούς κλίματος, προωθώντας διαρκώς, μέσα από διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες το DEI. Τέλος, υποστηρίζει έμπρακτα την ψυχική υγεία των εργαζομένων της, παρέχοντάς 24ωρη υποστήριξη τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους, μέσω της συνεργασίας με την Ergonomia.