Insurancemarket: Έκτακτη χορήγηση επιπλέον μισθού στους εργαζομένους του

Έκτακτη οικονομική χορήγηση ενός επιπλέον μηνιαίου μισθού έλαβαν τον Απρίλιο οι εργαζόμενοι του insurancemarket, ως επιβράβευση για την πρωτοφανή κερδοφορία που σημείωσε η εταιρεία την προηγούμενη χρονιά. «Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και υπερηφάνεια για την κίνηση αυτή.

Επιτυχία για εμένα δεν είναι τόσο οι αριθμοί, όσο το να μπορούμε να κάνουμε αυτούς τους αριθμούς πράξη ανταποδοτικότητας και ένδειξη ευγνωμοσύνης για τους ανθρώπους μας» σημείωσε ο Μανώλης Μαρσέλλος, CEO της εταιρείας και πρόσθεσε: «Εύχομαι οι χρονιές που ακολουθούν να είναι πάντα τόσο επιτυχημένες, ώστε να δημιουργούνται συνεχώς ευκαιρίες για παρόμοιες κινήσεις. Γνωρίζοντας καλά την κουλτούρα και τις ικανότητες των ανθρώπων που απαρτίζουν το insurancemarket, είμαι βέβαιος ότι αυτό ήταν μόνο η αρχή».

Επισημαίνεται ότι, για 12η συνεχόμενη χρονιά, το insurancemarket καταγράφει διψήφιο ποσοστό ανάπτυξης τόσο σε αριθμό πελατών, όσο και σε παραγωγή ξεπερνώντας, το 2023, τα €50.000.000, με όλα τα ποιοτικά στοιχεία να ακολουθούν θετική τροχιά.

Mythos: Συνεργασία με τον ΣΚΕΠ και τη Black Light

Δύο εξειδικευμένα σεμινάρια για τους επαγγελματίες του κλάδου της HORECA διοργάνωσαν ο Mythos, σε συνεργασία με τον ΣΚΕΠ και τη Black Light, με στόχο να τους εκπαιδεύσουν πάνω σε θέματα συμπερίληψης των ατόμων με αναπηρία στον κλάδο της εστίασης.

Το πρώτο σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στον πλήρως προσβάσιμο χώρο τις Ατράκτου, στην Αθήνα, ενώ το δεύτερο στον προσβάσιμο πολυχώρο «WE» στη Θεσσαλονίκη. Εκεί, οι ενδιαφερόμενοι εργαζόμενοι του κλάδου της HORECA ενημερώθηκαν σχετικά με την προσβασιμότητα, ώστε να έχουν τις βασικές γνώσεις και τη δυνατότητα να εξυπηρετούν ακόμα πιο αποτελεσματικά άτομα με αναπηρία, καθιστώντας τις επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται, προσβάσιμες σε όλους.

Ειδικότερα, όλοι όσοι συμμετείχαν, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια, να συνομιλήσουν με ειδικούς στο κομμάτι της αναπηρίας και να ενημερωθούν για όλους τους παράγοντες και τις ανάλογες εγκαταστάσεις που απαιτούνται, προκειμένου να θεωρηθεί μία επιχείρηση εστίασης πλήρως προσβάσιμη σε άτομα με αναπηρία, είτε πρόκειται για άτομα με κινητικά προβλήματα είτε με προβλήματα όρασης.

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας: Υποχρεωτικές στις ασφαλιστικές εταιρείες

Υποχρεωτικές, για το σύνολο του κλάδου των ασφαλιστικών εταιρειών αλλά και για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις των Χανίων, κηρύχθηκαν με δύο αποφάσεις που υπέγραψε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνας Μιχαηλίδου, κατόπιν ομόφωνης γνωμοδότησης της Ολομέλειας του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας (ΑΣΕ), οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) των εργαζομένων στις ασφαλιστικές εταιρείες και στα ξενοδοχεία των Χανίων.

Οι προβλέψεις των Σ.Σ.Ε. αφορούν τις αποδοχές, τα επιδόματα, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, επεκτείνονται και ισχύουν υποχρεωτικά για όλους τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία των Χανίων και στις ασφαλιστικές εταιρείες, ανεξάρτητα αν οι εργαζόμενοι ανήκουν σε κάποια συνδικαλιστική οργάνωση και αντιστοίχως ανεξάρτητα αν οι εργοδότες μετέχουν σε εργοδοτική οργάνωση που είχε υπογράψει τη Σ.Σ.Ε. Ειδικότερα στην Σ.Σ.Ε. για τον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης προβλέπεται πως ο μισθός στο πρώτο κλιμάκιο είναι 1.024 ευρώ και φθάνει στα 1.396 ευρώ στο 14ο κλιμάκιο.

Επίσης προβλέπεται επίδομα πτυχίου ίσο με ποσοστό 18% επί του εκάστοτε βασικού μισθού του εργαζόμενου ή 10% για πτυχιούχους σχολών ανώτερης εκπαίδευσης πρώην ΤΕΙ, αλλά και επίδομα διδακτορικού και επίδομα master που είναι ίσο με ποσοστό 28% και 23% αντίστοιχα, επί του βασικού μισθού. Η Σ.Σ.Ε. των ασφαλιστικών εταιρειών προβλέπει επίσης επίδομα τοκετού που έχει οριστεί στα 1.000 ευρώ, επίδομα γάμου αλλά και επίδομα τέκνων.

Sunlight Group: Ποσοστό ανάπτυξης 113% το 2023 αναφορικά με τον αριθμό των εργαζομένων

Ισχυρές λειτουργικές και οικονομικές επιδόσεις παρουσίασε το 2023 η Sunlight Group, μέλος του διεθνούς επενδυτικού Oμίλου Olympia. Συγκεκριμένα, τα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 1.087,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας σημαντική αύξηση από 416,5 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος και άνω των 120 εκατ. ευρώ σε ετησίως συγκρίσιμη βάση. Παράλληλα, τα κέρδη σημείωσαν βελτίωση κατά 141%, ενώ 124,4 εκατ. ευρώ διατέθηκαν για Κεφαλαιουχικές Δαπάνες.

Επιπρόσθετα, στις 31 Δεκεμβρίου 2023, η Sunlight Group διέθετε συνολικά 3.630 εργαζομένους, καταγράφοντας σημαντική αύξηση κατά 2.075 άτομα σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ήτοι ποσοστό ανάπτυξης 133%. Το 56,2% του ανθρώπινου δυναμικού δραστηριοποιείται εκτός των συνόρων της Ελλάδας, με αξιοσημείωτη επέκταση να παρατηρείται κυρίως στη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες, ενώ οι δαπάνες της εταιρείας για μισθούς, παροχές και κοινωνική ασφάλιση αυξήθηκαν σε 155,8 εκατ. ευρώ το 2023, έναντι 53,3 εκατ. ευρώ το προηγούμενο έτος.

«Το 2023, φτάσαμε σε μια σημαντική καμπή της πορείας μας, εστιάζοντας στην ενίσχυση της δεξαμενής ταλέντων μας για να συνεχίσουμε να προωθούμε την μελλοντική αναπτυξιακή μας πορεία. Με μια ενισχυμένη ομάδα, ξεκινάμε μια συνολική αναδιοργάνωση με στόχο την προώθηση μεγαλύτερης ευελιξίας και διαρθρωτικής σαφήνειας στις διαδικασίες λήψης αποφάσεων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μας που συνεχίζουν να αποτελούν πηγή έμπνευσης για εμάς. Οι άνθρωποί μας είναι οι συντελεστές αυτής της επιτυχίας και ανυπομονώ να δω τι μπορούμε να επιτύχουμε όλοι μαζί στη συνέχεια» σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Λάμπρος Μπίσαλας, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Sunlight.

Στην KPMG το βραβείο Microsoft Prestige Award για τον Προμηθευτή της Χρονιάς

Η KPMG φέτος απέσπασε τη διάκριση «Προμηθευτής της Χρονιάς» από την Microsoft στα ετήσια βραβεία Microsoft Supplier Prestige Awards, ως αναγνώριση της δέσμευσης των εταιρειών της KPMG για επιτάχυνση της καινοτομίας και ενίσχυση της εμπειρίας των εργαζομένων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Σύμφωνα με την εταιρεία, το βραβείο «Προμηθευτής της Χρονιάς», «έρχεται ως επιβεβαίωση της επιτυχημένης συνεργασίας μεταξύ της KPMG και της Microsoft, για την ενίσχυση των λειτουργιών της ίδιας της Microsoft, αλλά και των σημαντικών βημάτων που έχουν κάνει οι εταιρείες της KPMG στην κατεύθυνση της αριστείας των συμβουλευτικών και φορολογικών υπηρεσιών, θέτοντας ψηλά τον πήχη για τους υπόλοιπους παγκόσμιους πελάτες στον κλάδο».

Ως προτιμώμενος προμηθευτής της Microsoft εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, η KPMG και οι ομάδες της έχουν συνεργαστεί με τη Microsoft σε τομείς όπως, ο ψηφιακός μετασχηματισμός, βάσεις δεδομένων και τεχνητής νοημοσύνης, καθώς και σε λύσεις Cloud και βιωσιμότητας σε ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών, όπως η φορολογική και η οικονομική λειτουργία, η διαχείριση κινδύνων, τα νομικά τμήματα και τα τμήματα Ανθρώπινου Δυναμικού.

Η KPMG έχει επίσης ενσωματώσει στη συνεργασία της με τη Microsoft το δικό της Trusted AI Framework, που αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της δέσμευσής της για εφαρμογή ηθικών και υπεύθυνων πρακτικών Τεχνητής Νοημοσύνης. Τέλος, η KPMG αναγνωρίστηκε επίσης για τη δέσμευση και τη συνεισφορά της στην κοινότητα ως φιναλίστ στην κατηγορία “Showstopper of the Year: Commitment to Community”.

Στην Archirodon Group o Σπύρος Μαλανδρίνος

Καθήκοντα HR Officer στην Archirodon Group ανέλαβε ο Σπύρος Μαλανδρίνος, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν Senior HR Generalist στην Voyager Worldwide.

O Σ. Μαλανδρίνος είναι απόφοιτος Παντείου Πανεπιστημίου και κάτοχος Master στο HR από το ΟΠΑ.

Στην επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει Recruitment & Talent Acquisiton Trainee στον ΟΤΕ, ενώ στο παρελθόν έχει ασχοληθεί και με το κομμάτι των πωλήσεων. Ο ίδιος είχε αναδειχθεί και στην HR Powerlist 2022.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Συμμετέχει στην πρωτοβουλία #SupportForWomen της ΔΥΠΑ

Στην πρωτοβουλία #SupportForWomen της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) συμμετέχει η AB Βασιλόπουλος, στηρίζοντας έμπρακτα τη δράση «Ανεξάρτητη Δυνατή Ελεύθερη» για κακοποιημένες γυναίκες που έχουν ανάγκη επαγγελματικής αποκατάστασης.

Με τη συμμετοχή της στην εν λόγω πρωτοβουλία, η εταιρεία υιοθετεί πλήρως τους σκοπούς της συγκεκριμένης ενέργειας και θα συμβάλει στην παροχή θέσεων εργασίας σε κακοποιημένες γυναίκες, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος αυτού του εγχειρήματος, το οποίο υλοποιείται με τη στήριξη των Υπουργείων Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και Προστασίας του Πολίτη, είναι να δώσει τη δυνατότητα απασχόλησης και οικονομικής ανεξαρτησίας σε γυναίκες που ενώ θέλουν να φύγουν από κακοποιητικό περιβάλλον, δεν μπορούν λόγω οικονομικής δυσχέρειας.

ΔΥΠΑ: Νέα δράση τον Μάιο με 55 εργαστήρια συμβουλευτικής

Μετά την επιτυχημένη πορεία των εργαστηρίων ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας που ξεκίνησαν τον Απρίλιο, η νέα δράση συνεχίζεται με 55 εργαστήρια συμβουλευτικής σε 41 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της ΔΥΠΑ τον Μάιο, σε όλη την χώρα.

Έτσι, τον Μάιο η ΔΥΠΑ θα υλοποιήσει 55 δια ζώσης εργαστήρια σε 41 ΚΠΑ2 σε όλη την Ελλάδα. Τα εργαστήρια, διάρκειας 3 ωρών, θα πραγματοποιηθούν από εργασιακούς συμβούλους από τις 9:00 έως τις 11:00.

Οι συμμετέχοντες θα ενημερώνονται για τη σύνταξη ενός αποτελεσματικού βιογραφικού, καθώς και την προετοιμασία για συνεντεύξεις με επιχειρήσεις. Επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν και να αναπτύξουν τη δική τους επιχειρηματική ιδέα και το δικό τους επιχειρηματικό σχέδιο.

«Let’s Get Digital»: Διήμερο workshop από την HP Hellas και με το Ίδρυμα Χατζηγάκη

Στο πλαίσιο της Εταιρικής και Κοινωνικής Ευθύνης η ΗP Hellas συνεχίζει την στρατηγική της συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Χατζηγάκη, με στόχο την ενίσχυση κλάδων όπως η Παιδεία, η Κοινωνική Προσφορά και το Περιβάλλον.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για τα Κορίτσια στην Τεχνολογία και σε συνδυασμό με την εθελοντική δράση των εργαζομένων της HP, «40 Days of Doing Good», η εταιρεία διοργάνωσε το πρώτο διήμερο workshop “Let’s Get Digital” με την υποστήριξη του Δήμου Κορυδαλλού και με την συνεργασία του Πολιτιστικού Ιδρύματος Χατζηγάκη. Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση κοριτσιών 14 έως 17 ετών με ελάχιστη ή καθόλου γνώση και επαφή με την τεχνολογία.

Σύμφωνα με την εταιρεία δε, αποτελεί το πρώτο από μία σειρά workshops επικεντρωμένα στις ψηφιακές δεξιότητες που θα πραγματοποιηθούν με το επόμενο ραντεβού να δίνεται τέλος Μαΐου.

Η πρωτοβουλία αυτή πραγματοποιήθηκε στο χώρο του «Ανοιχτού Ψηφιακού Σχολείου για Όλους», το οποίο λειτουργεί εδώ και δύο χρόνια προσφέροντας ισότιμη συμμετοχή όλων στην νέα ψηφιακή εποχή, παρέχοντας δωρεάν μαθήματα δεξιοτήτων πληροφορικής τα οποία διευκολύνουν την καθημερινότητά και παράλληλα συνιστούν εφόδια για την επαγγελματική εξέλιξη και την κοινωνική κινητικότητα.

ΣΔΑΔΕ: Παρουσίαση σε φοιτητές του Alba

Παρουσίαση στους φοιτητές και στις φοιτήτριες του μεταπτυχιακού προγράμματος Strategic HR Management του Alba Graduate Business School πραγματοποίησε, την Πέμπτη 25 Απριλίου, ο Σύνδεσμος Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού (ΣΔΑΔΕ).

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του ΣΔΑΔΕ, Σωτήρης Σταματίου και τα μέλη του Δ.Σ., Λένα Ράικου και Κέλλυ Παπακωστοπούλου, έκαναν μια επισκόπηση του έργου του Συνδέσμου, ενώ ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους φοιτητές του προγράμματος σε σχέση με τις τάσεις που επικρατούν στον κλάδο του Ανθρώπινου Δυναμικού, το μέλλον του επαγγέλματος, αλλά και τις προκλήσεις που φέρνει η Τεχνητή Νοημοσύνη.

Σημειώνεται ότι η εν λόγω πρωτοβουλία πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Λίλα Ευσταθιάδη, Director of Academic Programs και τον Διονύσιο Διονυσίου, Associate Professor of Organization & Management.