Φάρμα Κουκάκη: Αποχώρησε ο Παύλος Μαυρίδης

Την αποχώρηση του από τη θέση του Head of People & Culture στη Φάρμα Κουκάκη ανακοίνωσε με σχετική ανάρτησή του στο LinkedIn o Παύλος Μαυρίδης.

Ο Π. Μαυρίδης είναι κάτοχος Bachelor στο HR Management/Personnel Administration από το Keele University και MSc στο Marketing από το University of Birmingham, ενώ στην επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει και HR Manager στην Κρι Κρι.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι ο Παύλος Μαυρίδης βρισκόταν στην Φάρμα Κουκάκη από τον Φεβρουάριο του 2023, ενώ το επόμενο επαγγελματικό του βήμα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Ελ. Στάσση: Δημιουργία κοινής εταιρικής κουλτούρας για Intrakat και Άκτωρ

Η δημιουργία μίας κοινής κουλτούρας μεταξύ της Intrakat και της Άκτωρ είναι σήμερα το μεγαλύτερο σχετικό πρόγραμμα Ανθρώπινου Δυναμικού που υλοποιείται στη χώρα και έχει ως στόχο την υιοθέτηση του κατάλληλου μοντέλου λειτουργίας, συμβάλλοντας στην επιτάχυνση των 370 έργων των δύο εταιρειών σε Ελλάδα και εξωτερικό και την μετεξέλιξή τους. Αυτό τόνισε η Chief Human Resources Officer του Ομίλου Intrakat, Έλενα Στάσση, μιλώντας στο συνέδριο «Most Powerful Women Summit 2024» του Fortune Greece.

Ειδικότερα, όπως εξήγησε η Ε. Στάσση, το εν λόγω πρόγραμμα σκοπεύει να φέρει κοντά τους 5.800 εργαζομένους του Ομίλου Intrakat, να δημιουργήσει έναν ενιαίο κώδικα αξιών και να υιοθετήσει κοινά συστήματα για τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν διαφορετικά μεγέθη και αφετηρίες.

Παράλληλα, η CHRO του Ομίλου αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο η τεχνολογία μετασχηματίζει τις επιχειρήσεις σήμερα, σημειώνοντας ότι σταδιακά καταργεί τα εσωτερικά «σύνορα» των οργανισμών και φέρνει μία νέα προσέγγιση στην παραγωγή έργου και την επιχειρησιακή οργάνωση. Επιπλέον, η ίδια επισήμανε ότι ο τεχνολογικός μετασχηματισμός δοκιμάζει τα παλιότερα μοντέλα, καθώς γίνεται όλο και περισσότερο αποδεκτό πως οι ανθρώπινες δεξιότητες είναι συχνά ισχυρότερες της τυπικής εξειδίκευσης.

Τέλος, η Ε. Στάσση υπογράμμισε τη σημασία που έχει για μία επιχείρηση να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη των ικανοτήτων των ανθρώπων της και την εξέλιξή τους μέσω προγραμμάτων reskilling/upskilling, οριζόντιων μονοπατιών καριέρας, job rotation και ανάληψης διαφορετικών απαιτήσεων έργων, ενώ εστίασε και στις προσπάθειες του Ομίλου Intrakat να φέρει πίσω στην Ελλάδα ταλέντο που είχε φύγει από τη χώρα κατά την περίοδο της κρίσης, οι οποίες χρειάζονται και τη στήριξη της πολιτείας.

Συλλογικές Συμβάσεις: Καλύπτουν μόλις το 40% των εργαζομένων στην Ελλάδα

Στην Ελλάδα η κάλυψη των εργαζομένων από συλλογικές συμβάσεις δεν ξεπερνά το 35%-40%, την ώρα που ο αντίστοιχος μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 70%-80%. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η Κοινοτική Οδηγία 2022/2041 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, η οποία θα πρέπει μέχρι τις 15 Νοεμβρίου του τρέχοντος έτους να έχει ενσωματωθεί στην ελληνική νομοθεσία, εγκρινόμενη από τη Βουλή.

Η συγκεκριμένη οδηγία έχει σαν στόχο την ενίσχυση των μισθών στον ιδιωτικό τομέα και την στήριξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Με την ενσωμάτωσή της, η Ελλάδα δεσμεύεται στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού σε επαρκή επίπεδα τα οποία καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να καλύπτουν μια αξιοπρεπή διαβίωση (Αρχή 6 του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων) και στην προώθηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τον καθορισμό των μισθών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Workforce, για τον λόγο αυτό έχει ήδη συσταθεί ειδική επιτροπή στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, η οποία θα πρέπει να ολοκληρώσει το προπαρασκευαστικό έργο της μέχρι την 31η Οκτωβρίου.

Όπως ορίζεται, οι χώρες– μέλη της Ε.Ε. θα πρέπει να λαμβάνουν συγκεκριμένα μέτρα που θα στηρίζουν τις συλλογικές διαπραγματεύσεις και θα καθορίζουν τους μισθούς στον ιδιωτικό τομέα. Ο κατώτατος μισθός θα επικαιροποιείται τουλάχιστον ανά διετία (ή το αργότερο ανά τετραετία για τις χώρες που χρησιμοποιούν μηχανισμό αυτόματης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής).

Milkplan: Καμπάνια ευαισθητοποίησης των εργαζομένων σε θέματα ασφάλειας

Καμπάνια με τίτλο «Έχε Το Νου Σου, Σε Περιμένουν Σπίτι» υλοποιεί η Milkplan, με σκοπό την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση σε θέματα ασφάλειας των εργαζομένων σε όλα τα τμήματά της, από τα γραφεία και την παραγωγή, μέχρι και τους τεχνικούς που επισκέπτονται φάρμες.

Στο πλαίσιο αυτό, τις τελευταίες μέρες 130 εργαζόμενοι της εταιρείας παρακολούθησαν δύο ενδοεταιρικά σεμινάρια, με πυλώνες τη Βιοασφάλεια και την Ασφάλεια και την Υγεία στην παραγωγή.

Επιπρόσθετα, τον Μάιο θα λάβουν χώρα και οι λοιπές δράσεις της καμπάνιας, που περιλαμβάνουν εκπαιδεύσεις και ενημερώσεις για τους ανθρώπους των γραφείων, αναβάθμιση ΜΑΠ με επιλογές υψηλής τεχνολογίας, Mobile app σε λειτουργία για την καταγραφή παρ’ ολίγων ατυχημάτων και ελέγχους εξοπλισμού εκτάκτου ανάγκης, όπως απινιδωτής, φαρμακεία και πυροσβεστήρες.

#InspireInclusion Talks: Σειρά podcasts της KPMG για ισότητα και διαφορετικότητα

Από τον Μάρτιο και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η KPMG πραγματοποίησε τη σειρά podcasts #InspireInclusion Talks, όπου προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο και την ναυτιλία, την πολιτική, την ακαδημαϊκή κοινότητα, και τον πολιτισμό μοιράζονται τις εμπειρίες τους, τις προκλήσεις που έχουν αντιμετωπίσει, καθώς και τις επιτυχίες τους.

Τα στελέχη της KPMG, Άρτεμις Πάνου, Έφη Αδαμίδου, Νιόβη Σαρρή και Αλκιβιάδης Σιαράβας ήταν οι συντονιστές των podcast, τα οποία εστίασαν σε ζητήματα, όπως η ισότητα, η διαφορετικότητα και η κοινωνική δικαιοσύνη.

Για πρώτη δε φορά, στη σειρά #InspireInclusion Talks εντάσσονται δυο video podcasts με πρωταγωνίστριες τις Σοφία Ζαχαράκη, Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και Μυλαίδη Στούμπου, Περιφερειακή Διευθύντρια της Microsoft και Πρόεδρο της επιτροπής Women in Business, του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Οι άνθρωποι που μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους σχετικά με την αντίληψη της έννοιας της συμπερίληψης τόσο στον επαγγελματικό όσο και στον προσωπικό τους βίο είναι οι Αφροδίτη Παναγιωτάκου, Διευθύντρια Πολιτισμού του Ιδρύματος Ωνάση, Ράνια Αικατερινάρη, Senior Advisor & Independent Board Director, Στέλλα Κάσδαγλη, Συγγραφέας και Συνιδρύτρια της inc.lude και του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Women On Top, Μελίνα Ταπραντζή, Ιδρύτρια Wise Greece και Earth & Co, Φραγκίσκος Μονογυιός, Chief Commercial Officer Adnetwork at Adweb & Advisory board member of Sherpa Society, Δανάη Μπεζαντάκου, CEO, Navigator Shipping Consultants & Concept Founder, Young Executives Shipping (YES) FORUM, Ελένη Ακτύπη, Managing Director, WE LEAD, Ντόρα Οικονόμου, Διευθύντρια στον Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και Θέτιδα Γούλιου, COO, Ε-food. Τα επεισόδια είναι διαθέσιμα σε όλες τις πλατφόρμες podcast της KPMG στην Ελλάδα.

3ο LinkedIn Connect: Στις 17 Μαϊου, από LinkedIn και Code.Hub

Tο LinkedIn και η Code.Hub διοργανώνουν τον 3ο LinkedIn Connect στην Ελλάδα, στις 17 Μαϊου, στο Δαϊς Αμαρουσίου. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, τα βασικά θέματα περιλαμβάνουν 5 ενότητες:

  1. Τεχνητή Νοημοσύνη και νέες δυνατότητες: Εξερεύνηση των πρωτοποριακών τεχνολογιών της τεχνητής νοημοσύνης και τις μετασχηματιστικές τους δυνατότητες.
  2. Το μέλλον της Εργασίας και της Απασχόλησης: Εμβάθυνση στο εξελισσόμενο τοπίο της απασχόλησης από τους ηγέτες του κλάδου.
  3. Διαρκής Εκπαίδευση και προσαρμογή: H δια βίου μάθηση και οι στρατηγικές ευέλικτης προσαρμογής για διαρκή επιτυχία.
  4. Δημόσιο και Κυβερνητικές πρωτοβουλίες: Πρωτοβουλίες που διαμορφώνουν το μέλλον της εργασίας σε εθνική κλίμακα.
  5. Executive Branding: Η σημασία της προσωπικής επωνυμίας και η επαγγελματική παρουσία στην ψηφιακή εποχή.

Praktiker Hellas: Εθελοντική δράση στο Άσυλο Ανιάτων στην Κυψέλη

Εθελοντική δράση στις εγκαταστάσεις του Ασύλου Ανιάτων στην Κυψέλη πραγματοποίησε, τη Δευτέρα 29 Απριλίου, η Praktiker Hellas.

Οι εθελοντές της εταιρείας, μαζί με το επιστημονικό προσωπικό του Ασύλου Ανιάτων και με κύριους πρωταγωνιστές τους ωφελούμενους του Ιδρύματος, καθάρισαν τον κήπο του Ασύλου με σκοπό να τον καταστήσουν βιώσιμο και προσιτό, ενώ όλα τα εργαλεία και ο εξοπλισμός που χρησιμοποιήθηκαν δωρίστηκαν στο Άσυλο.

Στη συνέχεια, η εθελοντική ομάδα της Praktiker συμμετείχε σε ψυχοεκπαιδευτική δράση ζωγραφικής του Ασύλου, προσφέροντας χαρά στους ωφελούμενους.

Dialectica: Πρόγραμμα Graduate για την επαγγελματική ανάπτυξη των νέων

Η Dialectica, εταιρεία information services, ανακοίνωσε την έναρξη νέου Graduate προγράμματος για την ανάπτυξη νέων ταλέντων. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους που αποφοίτησαν πρόσφατα από το πανεπιστήμιο ή πρόκειται να αποφοιτήσουν εντός του 2024. Όσοι φτάσουν στο τελικό στάδιο, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά σεμιναρίων και εξατομικευμένης εκπαίδευσης συνολικής διάρκειας πάνω από ένα μήνα, όπου θα εκπαιδευτούν δίπλα σε έναν μέντορα-συνεργάτη.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, η Dialectica προσφέρει στους εργαζομένους της «πληθώρα ευκαιριών σε Ελλάδα και εξωτερικό μέσα από διεθνή επενδυτικά project, ανταγωνιστικά πακέτα αποδοχών καθώς και δυνατότητα μετακίνησης σε κάποιο από τα διεθνή γραφεία της».

Η εταιρεία έχει διακριθεί για το εργασιακό περιβάλλον της έχοντας αποσπάσει τον τίτλο του Best Workplace από το Great Place to Work® Hellas. Παράλληλα, βρίσκεται σταθερά στη λίστα των «Financial Times» με τις «ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες» για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια (2021-2024).

“Where HR meets Legal”: 8 οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου

Οκτώ είναι τελικά οι θεματικές ενότητες του φετινού συνεδρίου που διοργανώνει η Νομική Βιβλιοθήκη με τίτλο “Where HR meets Legal”, με θέμα τις Σύγχρονες Εργασιακές Σχέσεις.

Οι ενότητες αυτές είναι οι εξής: Η λειτουργία του κατώτατου μισθού στην εποχή των επαναλαμβανόμενων κρίσεων, Οδηγία equal pay directive, Χρόνος απασχόλησης και επιχειρησιακές ανάγκες, Συμβάσεις κατά παραγγελία-Προβλέψιμοι όροι εργασίας, τα πρώτα πορίσματα από την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας και οι προκλήσεις της μισθοδοσίας, Υγεία και ασφάλεια στην εργασία, η ψυχική υγεία ως ταχύτατα αναδυόμενος παράγοντας κινδύνου της υγείας και ασφάλειας της εργασίας, απασχολώντας εργατικό δυναμικό πέρα από την Ευρώπη.

Όπως έγραψε και χθες το Workforce, το συνέδριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 16 Μαΐου στο Wyndham Grand Athens, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, του ΕΒΕΑ, του ΣΔΑΔΕ και του ΣΕΒ.

Interamerican: Πασχαλινά bazaar για την ενίσχυση τεσσάρων οργανισμών

Πασχαλινά Bazaar των οργανισμών ΕΛΕΠΑΠ, Παιδικά Χωριά SOS, Φιλανθρωπικού Συλλόγου «Η Αγκαλιά» και «Σχεδία» φιλοξένησε, τη Δευτέρα 29 και την Τρίτη 30 Απριλίου η Interamerican στα κεντρικά της γραφεία.

Το εν λόγω διήμερο, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν τα πασχαλινά τους δώρα, ενισχύοντας έτσι το σημαντικό κοινωνικό έργο των οργανισμών.

«Και φέτος το Πάσχα, η Interamerican συνεχίζει τη μακρά παράδοσή της στο να κατανοεί τις πραγματικές ανάγκες των συνανθρώπων μας, επιλέγοντας να συνδράμει στο έργο πολλών μη κερδοσκοπικών οργανισμών, ως ελάχιστη κοινωνική προσφορά» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.