BNP Paribas: Αλλαγή σκυτάλης στο τμήμα HR

Καθήκοντα HR Business Partner στην BNP Paribas SA, Athens branch ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Μαρία Φίκαρη, διαδεχόμενη την Ελεάνα Σβορώνου, η οποία αποχώρησε από την Τράπεζα λόγω συνταξιοδότησης. Η Μ. Φίκαρη είναι απόφοιτη του American College of Greece – Deree College και εργάζεται στην BNP Paribas από τον Μάιο του 2004, έχοντας τον ρόλο της Custody Operations Manager.

«Είμαι ενθουσιασμένη για την εμπιστοσύνη και την ευκαιρία που μου δίνεται μέσα από τον νέο επαγγελματικό μου ρόλο» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια στο Workforce, ενώ από την πλευρά της η Ελεάνα Σβορώνου ανέφερε ότι «Είναι ώρα να παραδώσω την σκυτάλη σε νέους αξιόλογους συνεργάτες μετά από 35 χρονιά καριέρας στην BNP Paribas SA ».

Η Ε. Σβορώνου με σπουδές Νομικής στην Γκρενόμπλ, Γαλλίας έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Credit Risk Officer, HR & Εngagement Manager και Head of Marketing & Communications.

Παπουτσάνης: Έμπρακτη στήριξη του προγράμματος «Job Shadow»

Η Παπουτσάνης υποδέχθηκε στις εγκαταστάσεις της στη Νέα Κηφισιά, πέντε τελειόφοιτους από το Τμήμα Ένταξης στην Εργασία (ΤΕΕ) του Εργαστηρίου Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα», υποστηρίζοντας τη δράση «Job Shadow». Η δράση υλοποιείται από το ΤΕΕ, με σκοπό να έρθουν σε επαφή οι αιτούντες με νοητική αναπηρία και νευροαναπτυξιακές διαταραχές, με τους εργοδότες. Μέσω του «Job Shadow» οι ωφελούμενοι έχουν την ευκαιρία να ανακαλύψουν δεξιότητες που απαιτούνται για να επιτύχουν στην αγορά εργασίας. Κατά την παραμονή τους στα γραφεία της Παπουτσάνης, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την εταιρεία και τα στελέχη της και να μοιραστούν μια σημαντική επαγγελματική εμπειρία.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρωτοποριακού ταχύρρυθμου προγράμματος που δημιούργησε το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» για την κατάρτιση ανθρώπων με νοητική αναπηρία και νευροαναπτυξιακές διαταραχές, σε προεπαγγελματικές και επαγγελματικές δεξιότητες, ώστε οι συμμετέχοντες να λάβουν τη γνώση και την ειδική υποστήριξη που χρειάζονται με στόχο να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Η Βασιλική Γιαννάκη, HR Manager της Παπουτσάνης ΑΒΕΕ, δήλωσε σχετικά: «Με έντονα θετικό αποτύπωμα σε ό,τι αφορά στην κοινωνική αειφορία, η Παπουτσάνης στέκεται δίπλα σε κάθε ενέργεια που στηρίζει την ενδυνάμωση ευάλωτων ομάδων και καλλιεργεί την κοινωνική ευαισθησία. Εμπνευσμένοι από τον υπέροχο χρόνο που περάσαμε με τους πέντε εξαιρετικούς τελειόφοιτους, αναμένουμε με μεγάλη χαρά την επόμενη συνάντησή μας και τα επόμενα βήματα της συνεργασίας μας με το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ. Προτεραιότητά μας αποτελεί μια κοινωνία στην οποία όλοι έχουμε ίσες ευκαιρίες, χωρίς αποκλεισμούς στην απασχόληση».

Μινέττα Ασφαλιστική: Νέος HR Director ο Ευάγγελος Τάρταρης

Καθήκοντα HR Director στην Μινέττα Ασφαλιστική ανέλαβε ο Ευάγγελος Τάρταρης, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν HR Director στην Volterra.

Ο Ε. Τάρταρης έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες και είναι κάτοχος Master στο HR Management από το Alba και MBA από το ΕΚΠΑ, ενώ στην επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει και HR Manager στην Bloom Travel.

EAPM: Παγκόσμιο Webinar στις 14 Μαΐου

Παγκόσμιο διαδικτυακό σεμινάριο διοργανώνει, την Τρίτη 14 Μαΐου, στις 12:00, ο EAPM, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρώπινου Δυναμικού.

Το εν λόγω webinar, με τίτλο «Unleashing Potential: Embracing AI for future-ready workplaces» θα εστιάσει σε τέσσερα καίρια για το HR θέματα: την προάσπιση της ηθικής ενσωμάτωσης της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, τους επαναπροσδιορισμένους μελλοντικούς χώρους εργασίας, την αριστεία στην ηγεσία των ανθρώπων και τις συνεχείς επενδύσεις σε δεξιότητες και εκπαίδευση.

Ομιλητές θα είναι η Niamh McNamara, Head of Labour Relations, People Consultants and Transformation EMEA, Salesforce από την Ιρλανδία, Jarle Hildrum, Director for consulting services in HR analysis, Deloitte και Bjørn Taale Sandberg, Chief Strategy Officer and Transformation Lead at DNA Oyj, Finland, από τη Νορβηγία, Dr. Austeja Landsbergiene, Author and educational advisor, από την Λιθουανία και η Alessandra Lazazzara, Associate Professor of Organization Theory and Human Resource Management, Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, Ιταλία.

Alumil: Συνεργασία με Workwell

Διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα την εργονομία στο σπίτι και στο γραφείο πραγματοποίησε η Alumil, σε συνεργασια με την Workwell, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία. Στο εν λόγω σεμινάριο, οι εργαζόμενοι της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον σκοπό και τις υπηρεσίες της WorkWell, να ενημερωθούν για τη σπουδαιότητα της εργονομίας στην καθημερινότητα, αλλά και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό video σχετικά με τις επιπτώσεις της κακής στάσης σώματος στο γραφείο.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έλαβαν εξατομικευμένες συμβουλές για την αναδιαμόρφωση των γραφείων τους και τη διατήρηση μιας σωστής στάσης που δεν επιβαρύνει το σώμα και αποτρέπει πιθανούς τραυματισμούς που οφείλονται σε χρόνιες κακές συνήθειες. Τέλος, έλαβαν χώρα εξειδικευμένες ασκήσεις stretching και τεχνικές για την ξεκούραση των ματιών.

Επισημαίνεται πως, εκτός από το συγκεκριμένο διαδικτυακό σεμινάριο, η Alumil δημιούργησε ενημερωτικό υλικό για τους ανθρώπους της που εργάζονται στο εργοστάσιο στο Κιλκίς, με πρακτικές συμβουλές για να προστατεύουν τη μέση, τα γόνατα και την πλάτη, αλλά και ήπιες ασκήσεις για την ενδυνάμωση του σώματός τους.

kariera.gr: Έρευνα Πρακτικών Προσέλκυσης & Επιλογής Ταλέντων 2024

Την τρίτη Έρευνα Πρακτικών Προσέλκυσης και Επιλογής Ταλέντων υλοποιεί το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία, για πρώτη φορά, με το kariera.gr.

Στόχος της εν λόγω έρευνας είναι να αποτυπώσει την υπάρχουσα κατάσταση που επικρατεί στην Eλληνική αγορά σχετικά με τις στρατηγικές, τις πολιτικές και τις διαδικασίες προσέλκυσης και επιλογής ανθρώπινου δυναμικού για το 2023, ειδικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές. Εκτός από το να εξαχθούν συμπεράσματα σχετικά με τις βέλτιστες πρακτικές που ήδη επιχειρούνται, στόχος επίσης είναι να εντοπιστούν ενδιαφέρουσες τάσεις για την εξέλιξη των συγκεκριμένων τομέων του Ανθρώπινου Δυναμικού στο μέλλον.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στην έρευνα μπορεί να γίνει εδώ, ενώ επιστημονικά υπεύθυνος είναι ο Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς & Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΟΠΑ, Ιωάννης Νικολάου.

IPMA Greece: Άνοιγμα στην ενδυνάμωση δεξιοτήτων των παιδιών

Η IPMA Greece ανακοίνωσε την έναρξη του προγράμματος «IPMA Kids» σε συνεργασία με τους παιδότοπους Volta Fun Park. Τα πρώτα εργαστήρια (workshops) θα πραγματοποιηθούν στους παιδότοπους Volta Fun Park, στο Avenue-Μαρούσι 17/5 και 24/5, στο Metro Mall-Λεωφ. Βουλιαγμένης στις 31/5, και στη Λάρισα 7/6 και 13/6 και ώρα 18.00-20.00.

Τα πρώτα αυτά εργαστήρια αφορούν παιδιά ηλικίας 6 έως 15 ετών. Σύμφωνα με την εταιρεία, «στόχος είναι μέσα από ομαδική εργασία και δημιουργικά παιχνίδια τα νέα παιδιά, να αναπτύξουν την επικοινωνία, τη δημιουργικότητα, τις ηγετικές τους ικανότητες, τη διαχείριση συγκρούσεων και άλλες δεξιότητες απαραίτητες για το χτίσιμο της προσωπικότητάς τους, καθώς έχει παρατηρηθεί διεθνώς ότι αυτές οι δεξιότητες λείπουν σήμερα στα νέα παιδιά».

Ως επιβράβευση τα παιδιά θα πάρουν δίπλωμα ΡΜ kid/teen από το International Project Management Association- ΙPΜΑ.

Ergo Ασφαλιστική: Παρούσα και φέτος στο 14ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας

Στο 14ο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας, το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, συμμετείχε η Ergo Ασφαλιστική.
Συγκεκριμένα, η Μαρίνα Κατσαντούρα και ο Δημήτρης Σταθάτος, μέλη της Βασικής Λειτουργίας Αναλογιστικής της εταιρείας, παρουσίασαν το έργο ενός Αναλογιστή – Data Analyst, αποκαλύπτοντας τα καθήκοντα και τις προκλήσεις του ρόλου.

Επιπρόσθετα, ο Κωνσταντίνος Χατζησυμεών, Chief Information & Processes Transformation Officer, συμμετείχε σε πάνελ με θέμα την αξιοποίηση της ανάλυσης δεδομένων και τις προκλήσεις που επιφέρει η τεχνητή νοημοσύνη στον κλάδο, ενώ η Μαίρη Καραπατάκη, Software Development Manager, και ο Γρηγόρης Διρδίρης, Business Analysis & Application Development Governance Supervisor, παρουσίασαν το case study του chatbot εξυπηρέτησης πελατών «Χαρά», στη θεματική «Πώς υλοποιούνται μεγάλα έργα πληροφορικής και ποιες ειδικότητες συμμετέχουν;».

Παράλληλα με τις εν λόγω ομιλίες, η Ομάδα Ανθρώπινου Δυναμικού και άλλα στελέχη της Ergo Ασφαλιστικής προσέφεραν στους επισκέπτες επαγγελματική καθοδήγηση και συμβουλές για την ανάπτυξη καριέρας, αλλά και ενημέρωση για τις ευκαιρίες καριέρας στην εταιρεία.

«Η συμμετοχή μας στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας δεν είναι μια μεμονωμένη κίνηση. Αποτελεί μέρος του στρατηγικού μας σχεδιασμού, με στόχο αφενός να στηρίξουμε τις νέες και τους νέους στα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα και αφετέρου να αναδείξουμε την Ergo ως εργοδότη επιλογής. Με δέσμευση και αφοσίωση, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός ελπιδοφόρου μέλλοντος για τους νέους της Ελλάδας» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Ελισάβετ Κοκκίνου, Διευθύντρια Τομέα Ανθρώπινου Δυναμικού της Ergo Ασφαλιστικής.

CNBC/Generation Lab: Κερδίζει έδαφος η 4ήμερη εργασία στις ΗΠΑ

H τετραήμερη εργασία φαίνεται ότι κερδίζει έδαφος και στις ΗΠΑ, όπως δείχνουν τα ευρήματα της έρευνας «Youth & Money in the USA» που διεξήχθη σε 1.033 εργαζόμενους ηλικίας 18 έως 34 ετών από το CNBC/Generation Lab.

Σύμφωνα με τα ευρήματά της, το 81% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι μια τετραήμερη εβδομάδα εργασίας θα ενίσχυε την παραγωγικότητα της εταιρείας τους, ενώ μόλις το 19% ανέφερε ότι θα την μείωνε. Πέρα από αυτό ωστόσο, οι ερωτηθέντες στην έρευνα δεν είχαν την ίδια κοινή άποψη σχετικά με το πως θα λειτουργήσει το μοντέλο, κυρίως όσον αφορά στην τηλεργασία.

Το 60% ανέφερε ότι εργάζεται καλύτερα στο γραφείο, ενώ το υπόλοιπο 40% είπε ότι τα καταφέρνει καλύτερα από το σπίτι. Όπως ανέφερε το CNBC, δεν είναι λίγες οι εταιρείες στις ΗΠΑ που δοκιμάζουν το νέο μοντέλο εργασίας και όπως αναφέρουν οι ίδιες, έχει μειώσει την εξάντληση των εργαζομένων και ενίσχυσε την επιχειρηματική απόδοση. Τα παραπάνω δεδομένα οδήγησαν και την πολιτική ηγεσία να εστιάσει στο θέμα αυτό.

Πάντα σύμφωνα με το CNBC, ο γερουσιαστής Bernie Sanders εισήγαγε νομοσχέδιο τον Μάρτιο που θα μείωνε την τυπική εβδομάδα εργασίας στις 32 ώρες χωρίς μείωση των μισθών. Τέλος, ο ιδιοκτήτης της New York Mets, Στίβεν Κοέν, μιλώντας στην εκπομπή «Squawk Box» του CNBC δήλωσε ότι πιστεύει πως μια ευρέως διαδεδομένη τετραήμερη εβδομάδα εργασίας είναι στον ορίζοντα, επικαλούμενος την άνοδο της τεχνητής νοημοσύνης και γενικά τη χαμηλότερη παραγωγικότητα των εργαζομένων τις Παρασκευές.

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 10,2% η ανεργία τον Μάρτιο

Στο 10,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα τον Μάρτιο του 2024, έναντι του 11,4% τον περυσινό Μάρτιο και του 10,8% τον Φεβρουάριο του 2024, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Ως προς τους ανέργους, αυτοί ανήλθαν σε 492.867, σημειώνοντας μείωση κατά 47.319 σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023 (8,8%) και κατά 24.176 σε σχέση με τον Φεβρουάριο του 2024 (4,7%), ενώ το ποσοστό για τις γυναίκες ανήλθε σε 13,8% και στους άνδρες σε 7,2%.

Όσον αφορά στους απασχολούμενους, ανήλθαν σε 4.325.848, καταγράφοντας αύξηση κατά 115.672 σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2023 (2,7%) και κατά 33.442 σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο του 2024 (0,8%). Τέλος, αναφορικά με τα «άτομα εκτός του εργατικού δυναμικού», δηλαδή που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, ανήλθαν σε 2.966.414, παρουσιάζοντας μείωση κατά 95.459 συγκριτικά με τον Μάρτιο του 2023 (3,1%) και κατά 11.608 συγκριτικά με τον Φεβρουάριο του 2024 (0,4%).