LG CEO F.U.N. Talk: Φόρουμ επικοινωνίας με τους εργαζόμενους

“CEO F.U.N. Talk” είναι η επωνυμία ενός φόρουμ που δημιούργησε ο CEO της LG, William Cho, με στόχο να επικοινωνεί με τους εργαζόμενους της LG για κρίσιμα θέματα της εταιρείας. Το πρώτο CEO F.U.N. Talk του 2024 πραγματοποιήθηκε στις 15 Απριλίου και επικεντρώθηκε στην ηγεσία. Σύμφωνα με την LG, ο CEO W. Cho πριν από την ομιλία του Απριλίου, διεξήγαγε έρευνα για να κατανοήσει τις απόψεις των εργαζομένων για έναν οργανισμό υψηλών επιδόσεων και τις επιμέρους επιπτώσεις του για την LG.

«Ένας οργανισμός υψηλών επιδόσεων είναι αυτός που επιδιώκει επίμονα την αριστεία για την επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων και προωθεί την αμοιβαία ανάπτυξη μεταξύ της εταιρείας και των εργαζομένων της», δήλωσε, ενώ εξήγησε περαιτέρω ότι το πάθος για συνεχή εκμάθηση, ο καθορισμός στόχων και η ανάπτυξη δεξιοτήτων είναι απαραίτητα.

Aim for Clarity
Υπογράμμισε επίσης πώς η αποτελεσματική ηγεσία σε όλα τα επίπεδα οδηγεί σε υψηλές επιδόσεις και επιτυχή μετασχηματισμό του οργανισμού. «Η δύναμη μιας συμμετοχικής οργανωτικής κουλτούρας ενισχύεται όταν κάθε μέλος επιδεικνύει ηγετική ικανότητα και τηρεί τις αρχές του A.C.E.», δήλωσε. Οι αρχές A.C.E. του CEO Cho περιλαμβάνουν: “Aim for Clarity”, θέτοντας μετρήσιμους στόχους, αναλύοντάς τους σε στάδια και παρουσιάζοντας σαφή αποτελέσματα, “Conduct with Agility” για τον γρήγορο εντοπισμό των βασικών ζητημάτων και την προώθηση ενός παραγωγικού εργασιακού περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα βάζοντας σε προτεραιότητα τις εργασίες, και “Excellence in Process” – ενθαρρύνοντας τους εργαζόμενους να καθορίσουν ενεργά τους ρόλους και τις ευθύνες τους, να ενισχύσουν τη συνεργασία με τους ενδιαφερόμενους, να αναλύσουν σχολαστικά όλες τις διαδικασίες και να κατανείμουν τους πόρους κατάλληλα. Το 10ο CEO F.U.N. Talk έλαβε χώρα στο LG Twin Tower στη Σεούλ και το παρακολούθησαν πάνω από 10.000 εργαζόμενοι.

Κατά τη διάρκεια του 2024, ο CEO Cho σχεδιάζει να συμμετάσχει και να επικοινωνήσει με περισσότερους εργαζόμενους της LG επεκτείνοντας το πρόγραμμα σε άλλες επιχειρησιακές τοποθεσίες στην Κορέα.

Theon International: Νέος Group HR Director ο Γιάννης Αγραφιώτης

Καθήκοντα Group HR Director στην Theon International ανέλαβε ο Γιάννης Αγραφιώτης.

Ο Γ. Αγραφιώτης είναι απόφοιτος και κάτοχος MBA από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ενώ μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του HR Program Manager της DS Smith στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στην επαγγελματική του πορεία έχει διατελέσει και HR Director South East (Greece, Bulgaria, Romania) στην DS Smith, ενώ έχει εργαστεί και στον Ηρακλή.

ManpowerGroup Ελλάδας: Πέντε συμβουλές καριέρας

Ενημερωτικό σημείωμα με πέντε συμβουλές καριέρας εξέδωσε η ManpowerGroup Ελλάδος, επισημαίνοντας πως η ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού mindset «μπορεί να ανοίξει πόρτες σε έναν κόσμο ευκαιριών».

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι πέντε αυτές συμβουλές αφορούν στην διαρκή αναζήτηση γνώσης, στον καθορισμό σαφών και ξεκάθαρων στόχων, στην αποδοχή της αποτυχίας ως μέρος του «παιχνιδιού», στην προσπάθεια επιλογής των σωστών ανθρώπων και στην στρατηγική επιλογή του να μην διστάζει το στέλεχος να βγαίνει από την ζώνη άνεσής του.

«Η πρώτη προϋπόθεση για την ανάπτυξη ενός επιχειρηματικού μυαλού είναι η δημιουργία και η ενίσχυση μιας νοοτροπίας ανάπτυξης και συνεχούς μάθησης. Να ζητάτε ανατροφοδότηση και να έχετε ανοιχτή επικοινωνία, επιτρέποντας στον εαυτό σας να εντοπίζει πεδία για βελτίωση και να χτίζει στρατηγικές για ανάπτυξη. Αυτό θα σας επιτρέψει να προσαρμόζεστε στην αλλαγή, να αποδέχεστε την καινοτομία και να αναπτύσσετε συνεχώς τις δεξιότητές σας, εξασφαλίζοντας ότι παραμένετε ευέλικτοι και ανθεκτικοί σε ένα γρήγορα εξελισσόμενο επιχειρηματικό τοπίο», δηλώνει η Laura D’Amico, Vice President Global Learning and Leadership Development του ομίλου ManpowerGroup.

Ε.Ε.: Από το 26% στο 53% η ευαισθητοποίηση ανάπτυξης δεξιοτήτων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κήρυξε το τέλος του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, στόχος του οποίου ήταν να βοηθήσει τους πολίτες να αποκτήσουν τις δεξιότητες που χρειάζονται για ποιοτικές θέσεις εργασίας και να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν τις ελλείψεις δεξιοτήτων στην Ε.Ε.. Καθ’ όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων, η Ε.Ε. συντόνισε 190 πρωτοβουλίες για τις δεξιότητες και διοργάνωσε πάνω από 2.000 εκδηλώσεις και δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη, κινητοποιώντας εκατομμύρια ανθρώπους και θέτοντας τις δεξιότητες στο επίκεντρο των ικανοτήτων σε τοπικό, περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συνολικά, η ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάπτυξη δεξιοτήτων αυξήθηκε από το 26% στο 53% σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα έρευνας για τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων που συγκεντρώθηκαν από 3.500 άτομα που ερωτήθηκαν σε 12 κράτη μέλη. Επιπλέον, το 64% των ερωτηθέντων που είδαν την εκστρατεία του Ευρωπαϊκού Έτους Δεξιοτήτων δήλωσαν ότι πλέον προτίθενται να παρακολουθήσουν ένα πρόγραμμα κατάρτισης.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, «το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων χρησίμευσε ως πλατφόρμα διαλόγου, συνεργασίας και δράσης μεταξύ των εθνικών αρχών και των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων, κοινωνικών εταίρων, παρόχων εκπαίδευσης και κατάρτισης, εκπαιδευομένων, δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης και επιχειρήσεων, με στόχο την οικοδόμηση μιας βιώσιμης νοοτροπίας αναβάθμισης των δεξιοτήτων και επανειδίκευσης στην Ευρώπη». Το Ευρωπαϊκό Έτος Δεξιοτήτων ξεκίνησε τον Μάιο του 2023, ενώ είχε προαναγγελθεί στην ομιλία της Προέδρου κ. Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για την κατάσταση της Ένωσης το 2022.

Το Έτος Δεξιοτήτων τόνισε πόσο σημαντικό είναι να προωθηθεί η διά βίου μάθηση και να γίνουν επενδύσεις σε αυτή. Επίσης έδωσε το έναυσμα για απτές δράσεις για την επίτευξη του ευρωπαϊκού στόχου για ετήσια κατάρτιση τουλάχιστον του 60% των ενηλίκων ως το 2030. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση δε, οι προσπάθειες της Ε.Ε. για την ενίσχυση των δεξιοτήτων θα συνεχιστούν, όπως περιγράφεται στο σχέδιο δράσης το οποίο η Επιτροπή παρουσίασε τον Μάρτιο του 2024 για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού και δεξιοτήτων.

ΔΥΠΑ: Ανοίγει η πλατφόρμα Jobmatch

Aνοίγει εντός των προσεχών ημερών η πλατφόρμα Jobmatch, η οποία αφορά στη σύζευξη ανέργων και εργοδοτών από τους κλάδους της εστίασης και του τουρισμού, όπου σύμφωνα με την ΔΥΠΑ, καταγράφονται περισσότερες από 50.000 κενές θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρο Πρωτοψάλτη, εντός του τρέχοντος μηνός αναμένεται να «ανοίξουν» οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα απόκτησης επαγγελματικής εμπειρίας, για 25.000 νέους από 18-29 ετών. Εξάλλου, τον Ιούνιο θα «ανοίξουν» προγράμματα κατάρτισης 30.000 ανέργων σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες, ενώ από το φθινόπωρο θα υλοποιηθούν δράσεις επαγγελματικής κατάρτισης για οδηγούς αλλά και προσωπικό ασφαλείας.

Τέλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης, εντός του Μαϊου θα υλοποιηθούν συνολικά 75 εργαστήρια συμβουλευτικής (τόσο δια ζώσης όσο και διαδικτυακά), ενώ το 2023 αυξήθηκε κατά 32% ο αριθμός των αιτήσεων για την εισαγωγή στις 50 Επαγγελματικές Σχολές (ΕΠΑΣ) Μαθητείας της ΔΥΠΑ, καταγράφοντας ρεκόρ πενταετίας.

Cosmos Sport: Διήμερο Training για την ομάδα του Senior Retail Management

Διήμερο Training για την ομάδα του Senior Retail Management της σχεδίασε η Cosmos Sport, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Με στόχο τη συνεχή εξέλιξη των εργαζομένων, η Δρ. Ευδοκία Τσώνη, καθηγήτρια του ΟΠΑ, και η Μαρία Βακόλα, Διευθύντρια του ΠΜΣ στη ΔΑΔ του ΟΠΑ, μέσα από παρουσιάσεις και βιωματικές ασκήσεις, μίλησαν για τη Συναισθηματική Νοημοσύνη στην Ηγεσία αλλά και για καλές πρακτικές στο Management.

Επισημαίνεται ότι η εν λόγω εκπαίδευση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρόσφατου Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν η Cosmos Sport και το ΟΠΑ, ενώ συμμετείχαν εργαζόμενοι της εταιρείας τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Κύπρο.

Women on Top: Νέο μέλος του Δικτύου Worldplaces

Τον οργανισμό Women on Top στο Δίκτυο “Worldplaces – Workplaces Working with Migrant Women” υποδέχτηκε το Diversity in the Workplace.

«Μία από τις βασικές μας αρχές στο Women On Top είναι η διαρκής μάθηση και θέλουμε το Worldplaces να γίνει για εμάς ένα εργαλείο ανάπτυξης των δεξιοτήτων μας σε ό,τι αφορά τη συμπερίληψη ατόμων ποικίλων εθνικών καταγωγών και φυσικά εκείνων με μεταναστευτικό ή προσφυγικό υπόβαθρο, στην αγορά εργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά η Στέλλα Κάσδαγλη, συνιδρύτρια του Women On Top, με αφορμή της ένταξη του οργανισμού ως μέλος στο Δίκτυο.

Σημειώνεται ότι μέσω του Δικτύου Worldplaces, τα μέλη έχουν πρόσβαση σε καλές πρακτικές που αφορούν στη συμπερίληψη, σε εργαλεία σχεδιασμού συμπεριληπτικών περιβαλλόντων, αλλά και σε εκπαιδεύσεις διαχείρισης της διαφορετικότητας.

Upstream: Νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας

Ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας σχεδίασε η Upstream, το οποίο περιλαμβάνει συνεργασίες με ΜΚΟ, ενώ την υλοποίησή του έχουν αναλάβει οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας, από όλες τις χώρες δραστηριοποίησής της, δημιουργώντας την ομάδα Updreamers και συμμετέχοντας σε εθελοντικές δράσεις.

Η πρώτη δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σ.Π.Α.Υ., με 45 Updreamers να πραγματοποιούν καθαρισμό της περιοχής από τα Γλυκά Νερά έως το Μοναστήρι Αγίου Ιωάννη Κυνηγού.

Παράλληλα, ενημερώθηκαν για τη σημασία της διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος του Υμηττού, για την αντιπυρική περίοδο που βρίσκεται προ των πυλών καθώς και για την αξία του εθελοντισμού και το πολύτιμο έργο που επιτελούν οι εθελοντικές ομάδες σε όλο τον Υμηττό.

Επισημαίνεται ότι οι βασικοί πυλώνες του προγράμματος της Upstream εστιάζουν στην τεχνολογία, στο περιβάλλον και στην κοινωνία. Έτσι, ως προς την τεχνολογία, η εταιρεία έχει σχεδιάσει ένα πρόγραμμα mentoring , με στόχο την εκπαίδευση των εργαζομένων σε ΜΚΟ, αλλά και για μαθητές, καθοδηγώντας τους ως προς τις επαγγελματικές τους επιλογές, ενώ στον τομέα του περιβάλλοντος, οι Updreamers αναλαμβάνουν δράση για τη προστασία και την φροντίδα του φυσικού περιβάλλοντος και στον πυλώνα της κοινωνίας, οι εθελοντικές δράσεις επικεντρώνονται στη κάλυψη αναγκών ευάλωτων κοινωνικών ομάδων σε συνεργασία με οργανισμούς.

Interlife Ασφαλιστικη: Τρεις κοινωνικες δρασεις την περιοδο του Πασχα

Σε τρεις παράλληλες κοινωνικές δράσεις προχώρησε, την περίοδο του Πάσχα, η Interlife Ασφαλιστική, στο πλαίσιο του Προγράμματος ΕΚΕ «προσφέρω …αλλιώς».

Συγκεκριμένα, η εταιρεία προσέφερε 1,5 τόνο τρόφιμα σε Κοινωνικές Δομές του Δήμου Θεσσαλονίκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Υπνωτήριο Αστέγων, το Ανοικτό Κέντρο Ημέρας Αστέγων και τον Ξενώνα κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, την Παιδική Στέγη Περιστερίου στην Αθήνα και το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λαρισαίων.

Επισημαίνεται ότι μέσω του εν λόγω προγράμματος ΕΚΕ, η εταιρεία, από το 2012 έως σήμερα, έχει προσφέρει 40,5 τόνους τροφίμων προς 58 Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς στην Ελλάδα, ενώ έχουν υλοποιηθεί 30 εθελοντικές δράσεις με την ενεργή συμμετοχή του Ανθρώπινου Δυναμικού.