Best WorkplacesTM Hellas 2024: Οι 35 εταιρείες που διακρίθηκαν

Τις 35 επιχειρήσεις που αναδείχθηκαν στη λίστα Best WorkplacesTM Hellas 2024 ανακοίνωσε, την Κυριακή 12 Μαΐου, το Great Place to Work® Hellas. Υποψήφιες για τη λίστα ήταν όλες οι εταιρείες που πιστοποιήθηκαν μέσα στο 2023 για το καλό τους εργασιακό περιβάλλον από το Great Place Τo Work® και είχαν υποβάλει την έκθεση Culture Audit© με τις πολιτικές και πρακτικές διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού τους, μέχρι το τέλος του 2023.

Η σχετική έρευνα, η οποία διεξήχθη για 22η συνεχή χρονιά στη χώρα μας, μέσω ανώνυμων ερωτηματολογίων και με την ακαδημαϊκή υποστήριξη του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, στηρίζεται κατά κύριο λόγο στην άποψη που έχουν οι εργαζόμενοι για την εταιρεία τους.

Οι εταιρείες που διακρίθηκαν χωρίζονται σε τρεις κατηγόριες, ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους, ενώ η μεγαλύτερη εταιρεία που διακρίνεται στη λίστα απασχολεί πάνω από 11.000 εργαζόμενους και η μικρότερη μόλις 22.

Για το 2024, οι εταιρείες που διακρίνονται είναι:

Coffee Berry: Δημιούργησε θέση Talent Acquisition and Development Specialist

Θέση Talent Acquisition and Development Specialist δημιούργησε η Coffee Berry, με σκοπό τη στρατηγική προσέλκυση ταλέντων και τη δημιουργία οργανωμένων δράσεων Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης για το σύνολο του οργανισμού.

Καθήκοντα στη νέα αυτή θέση ανέλαβε η Ευαγγελία Κουριδάκη, η οποία κατέχει πτυχίο Marketing από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής και Μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών από το ΟΠΑ. Η Ε. Κουριδάκη ξεκίνησε από τον κλάδο της Διαφήμισης, ωστόσο τα τελευταία 12 έτη την κέρδισε το πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων.

Είναι πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων από τον ΕΟΠΠΕΠ και μέλος της Επιστημονικής Ένωσης Εκπαίδευσης Ενηλίκων, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, εργαστεί στις εταιρείες OTEAcademy, Optimal HR Group και Coffee island.

Induction Trainings: Πιο επίκαιρα και αναγκαία από ποτέ

Πιο επίκαιρες και αναγκαίες από ποτέ κρίνονται οι εκπαιδεύσεις και οι ενέργειες που σχετίζονται με την ομαλή ένταξη και προσαρμογή των εργαζομένων, σε κλάδους -όπως ο τουρισμός- με μεγάλες ελλείψεις, αλλά και εναλλαγές εργαζομένων.

«Η πλειοψηφία των ξενοδοχείων στην Ελλάδα είναι εποχικά. Αυτό σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι γνωρίζονται το πολύ μία εβδομάδα πριν το άνοιγμα και μάλιστα υπό δύσκολες συνθήκες καθώς βοηθούν στο στήσιμο των ξενοδοχείων» επισημαίνει στο Workforce η Ανθή Μανέτα, ιδρύτρια της My Ikigai, εταιρείας στρατηγικής ανθρώπινου δυναμικού, και συνεχίζει:

«Μετά το άνοιγμα του ξενοδοχείου, τους παίρνει τουλάχιστον έναν μήνα να γνωριστούν και να επικοινωνήσουν ουσιαστικά μεταξύ τους λειτουργώντας ως ομάδα, παράγοντας που είναι σημαντικός για την αποτελεσματικότητα και την απόδοσή τους. Επιπλέον, υπάρχουν back of the house εργαζόμενοι, σε τμήματα όπως η κουζίνα, το housekeeping, η συντήρηση κ.ά., που δεν τους γνωρίζει καν η υπόλοιπη ομάδα, ενώ υπάρχουν και αρκετοί που αποχωρούν μέσα στον πρώτο μήνα ανοίγματος λόγω πίεσης».

Όπως εξήγησε η ίδια, οι «παρενέργειες» των παραπάνω δυσκολιών, μπορούν να μειωθούν μέσω Induction προγραμμάτων, σε συνδυασμό και με άλλες ενέργειες. Συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εξατομικευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων και ενεργειών, βασισμένων στις ανάγκες του κάθε ξενοδοχείου, έχουν ωwς απώτερο σκοπό τη γνωριμία και το δέσιμο, όχι μόνο των νεοπροσλήφθέντων, αλλά και όλης της ομάδας ενός ξενοδοχείου.

«Η γνωριμία των εργαζομένων με την κουλτούρα της εταιρείας, αλλά και διαδραστικές ομαδικές ασκήσεις, με στόχο το δέσιμο της ομάδας, είναι οι δύο πυλώνες στους οποίους βασίζονται αυτές οι ενέργειες» υπογραμμίζει η Α. Μανέτα. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η My Ikigai, όντας εξειδικευμένη στον κλάδο των ξενοδοχείων, έχει ήδη σχεδιάσει και υλοποιήσει Induction Trainings για την Empiria Group, το ξενοδοχείο White Rocks Kefalonia και το Liostasi Hotel στην Ίο.

Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας: Προγράμματα ισότιμης πρόσβασης ΑΜΕΑ στα ακαδημαϊκά ιδρύματα

Σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δομών και υπηρεσιών ισότιμης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Πάτρα, χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2021-2027». Συγκεκριμένα, εντάσσονται δράσεις προϋπολογισμού άνω των 4 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα:

  • Η υποστήριξη παρεμβάσεων ισότιμης πρόσβασης ΑμΕΑ και άλλες ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στο Πανεπιστήμιο Πατρών, χρηματοδοτείται με 2,2 εκ ευρώ.
  • Στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, αντίστοιχες δράσεις χρηματοδοτούνται με 1 εκατ. ευρώ.
  • Τέλος, η Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που λειτουργεί
    στην Πάτρα χρηματοδοτείται με 980.833 ευρώ για την ηλεκτρονική προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

Μεταξύ των δράσεων περιλαμβάνονται υπηρεσίες για τη φυσική πρόσβαση των φοιτητών με αναπηρία στους ακαδημαϊκούς χώρους, η δημιουργία ψηφιακού συστήματος διαχείρισης προγράμματος μετακίνησης, η ηλεκτρονική προσβασιμότητα σε εκπαιδευτικές πλατφόρμες, η υποστήριξη στην ελληνική νοηματική γλώσσα, η παροχή ατομικών υποστηρικτικών τεχνολογιών πληροφορικής κ.ά..

Cream Team: Νέα Head of HR η Σοφία Χατζηφώτη

Καθήκοντα Head of HR στην Cream Team ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Σοφία Χατζηφώτη, η οποία μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της HR Manager στην Olympia Electronics.

Η Σ. Χατζηφώτη είναι απόφοιτη του ACT και κάτοχος Master στο HR Management/ Personnel Administration από το Cardiff University, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Manager στο Sani Resort.

ΛΑΡΚΟ: Δημιουργείται πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων απολυμένων της

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (με αριθμό ΦΕΚ 2686/Απόφαση 31178/9 Μαϊου 2024) απόφαση για την κατάρτιση ειδικών προγραμμάτων απασχόλησης για ανέργους, απολυθέντες της μεταλλευτικής και μεταλλουργικής εταιρείας ΛΑΡΚΟ, άνω των 55 ετών. Στόχος του προγράμματος είναι η άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας των απολυθέντων της εταιρείας, οι οποίοι σωρευτικά πληρούν τις εξής προϋποθέσεις: Είναι ηλικίας άνω των 55 ετών, συμπεριλαμβανομένων και όσων διανύουν το 55ο έτος της ηλικίας του εντός του 2024, ενώ δεν έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο συντάξιμο χρόνο για θεμελίωση πλήρους συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω γήρατος, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Αντικείμενο του προγράμματος είναι η δημιουργία 320 νέων θέσεων απασχόλησης μέσω της τοποθέτησης των ανέργων αυτών τους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, που δεν ασκούν οικονομική δραστηριότητα. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 60 εκατ. ευρώ περίπου και βαρύνει την ΔΥΠΑ, η οποία θα έχει και την ευθύνη υλοποίησής του.

Σχολιάζοντας την παραπάνω πρωτοβουλία, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου ανέφερε τα εξής: «Με γνώμονα τη στήριξη των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 12 Μαΐου, η Κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση δύο στοχευμένων προγραμμάτων εξασφαλίζοντας την εργασιακή τους ασφάλεια. Στους άνω των 55 ετών παρέχουμε τη δυνατότητα να εργαστούν έως 7 έτη, σε Δήμους και Περιφέρειες, προκειμένου να συμπληρώσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση. Ειδική πρόνοια υπάρχει και για όσους είναι έως 54 ετών, στους οποίους έχουμε εξασφαλίσει εργασία για δύο έτη σε φορείς του Δημόσιου τομέα». Η ΛΑΡΚΟ, η οποία τελεί υπό Ειδική Διαχείριση από τον Φεβρουάριο του 2020 λόγω της αδυναμίας της να αποπληρώνει συσσωρευμένα χρέη, έχει παύσει να λειτουργεί τους τελευταίους μήνες. Στο διάστημα αυτό (από το 2020) η μισθοδοσία των εργαζομένων καλύπτεται από το Δημόσιο με δαπάνη, που έχει ξεπεράσει μέχρι στιγμής τα 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Workforce, η εξέλιξη του συγκεκριμένου σχεδίου θα παρακολουθείται προσεκτικά από το Υπουργείο Εργασίας, με απώτερο στόχο να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητά του και ενδεχομένως να αποτελέσει οδηγό για την αντιμετώπιση αντίστοιχων προβλημάτων στο μέλλον, σε προβληματικές επιχειρήσεις αναλόγου βαρύτητας.

Helleniq Energy: Παράταση των αιτήσεων για τις υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών

Παράταση έως τις 20 Μαΐου έδωσε η Helleniq Energy για την υποβολή των αιτήσεων σχετικά με τις υποτροφίες μεταπτυχιακών σπουδών, λόγω μεγάλου ενδιαφέροντος.

Οι εν λόγω υποτροφίες εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Proud of Youth», δίνοντας τη δυνατότητα σε 30 αριστούχους τελειόφοιτους και απόφοιτους Πανεπιστημίου να αποκτήσουν μεταπτυχιακό δίπλωμα σε ελληνικά και διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα κύρους στους τομείς Μηχανικής και Ενέργειας, Ψηφιακού Μετασχηματισμού, Επιστημών του Περιβάλλοντος και Οικονομίας και Διοίκησης.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, ενώ επεκτείνεται για πρώτη χρονιά φέτος και στην Κύπρο, καθώς συνολικά 10 από τις 30 υποτροφίες θα χορηγηθούν σε Κύπριους αριστούχους.

Netcompany-Intrasoft: Νέος Talent Acquisition Professional ο Μάριος Ρώτας

Καθήκοντα Talent Acquisition Professional στην Netcompany-Intrasoft ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα ο Μάριος Ρώτας.

Ο Μ. Ρώτας είναι απόφοιτους του τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και κάτοχος Master στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ μέχρι πρότινος ήταν HR Assistant στην Timac Agro.

Inventio: Νέα HR Executive η Γεωργία Αποστολάκη

Καθήκοντα HR Executive στην Inventio ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Γεωργία Αποστολάκη.

Η Γ. Αποστολάκη είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και κάτοχος Master στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Senior HR Consultant στην ΕΛΤΑ.

Βιοιατρική: Οικονομική στήριξη της We4all εις μνήμην του Ευάγγελου Σπανού

Την οικονομική στήριξη του προγράμματος δενδροφύτευσης της We4all σε επιλεγμένες περιοχές της Ελλάδας, ανέλαβε ο Όμιλος Βιοιατρική, εις μνήμην του Ιδρυτή της, Ευάγγελου Σπανού.

Στο πλαίσιο της εν λόγω δωρεάς, ύψους €10.000, ο Όμιλος συμμετέχει ως «Guardian» στην περιβαλλοντική συμμαχία της We4all, γεγονός που συνεπάγεται μεταξύ άλλων δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης των εργαζομένων αλλά και του κοινού, διευρύνοντας περαιτέρω τα προσδοκώμενα οφέλη για τα θέματα περιβάλλοντος και αειφορίας.