My market: Στήριξη εργαζομένων για την διεύρυνση της οικογένειάς τους

Tα My market τίμησαν την Ημέρα της Μητέρας στις 12 Μαΐου και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό σωματείο Be-Live, για 2η συνεχόμενη χρονιά, καλύπτουν πλήρως τα έξοδα για τρεις θεραπείες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής σε εργαζομένους τους, στηρίζοντας έμπρακτα την επιθυμία τους να μεγαλώσουν την οικογένειά τους.

Η συνεργασία με τη Be-Live ξεκίνησε την προηγούμενη χρονιά με αφορμή την Ημέρα της Μητέρας και την Ημέρα του Πατέρα, προσφέροντας τις θεραπείες σε εργαζομένους της εταιρείας που τις έχουν ανάγκη, αλλά δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις τους.

Τα τρία ζευγάρια θα επιλεχθούν με βάση ιατρικά, οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια που έχει ορίσει η Be-Live, «μέσα από μία διάφανη και αξιόπιστη διαδικασία», όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας. Βασικό κριτήριο ένταξης ενός ζευγαριού στο πρόγραμμα είναι ένας από τους δύο συζύγους να ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας, ενώ συμμετοχή μπορεί να δηλώσει κάθε εργαζόμενος/εργαζόμενη, από όλη την Ελλάδα.

Αναφορικά με την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας η Δήμητρα Δασκαλάκη, Γενική Διευθύντρια Οργανωσιακής Ανάπτυξης και Επικοινωνίας σχολίασε: «Είμαστε περήφανοι που για 2η χρονιά συνεχίζουμε τη συνεργασία μας με την Be-Live, στηρίζοντας έμπρακτα το θεσμό της οικογένειας, που αποτελεί και έναν από τους βασικούς πυλώνες της Εταιρικής μας Υπευθυνότητας.

Η ανταπόκριση των ανθρώπων μας σε αυτή την κίνηση ήταν μεγάλη και ήδη τα πρώτα αποτελέσματα της πρωτοβουλίας μας, από την πρώτη χρονιά υλοποίησης της, έχουν πλέον ευχάριστα νέα να μοιραστούν μαζί μας. Μία από τις συναδέλφους μας έχει τη χαρά να κυοφορεί, ενώ οι άλλες τρεις βρίσκονται στο στάδιο της θεραπείας, και τους ευχόμαστε τα καλύτερα!».

Accenture – Eurobank: Δεύτερος κύκλος της TechGen Academy

Τον δεύτερο κύκλο της TechGen Academy, ενός προγράμματος εκπαίδευσης και απασχόλησης για αποφοίτους τεχνολογικών ή θετικών επιστημών, διοργανώνουν από κοινού η Accenture και η Eurobank.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, οι συμμετέχοντες -κατόπιν επιλογής- θα εκπαιδευτούν για διάστημα 4 εβδομάδων σε Mobile τεχνολογίες (iOS & Android) χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, ενώ θα λαμβάνουν διαρκή υποστήριξη και καθοδήγηση από έμπειρα στελέχη και των δύο εταιρειών.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες που θα ολοκληρώσουν με επιτυχία το πρόγραμμα, έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν στο δυναμικό της Accenture και να απασχοληθούν -κατά προτεραιότητα- σε έργα της Eurobank. Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν την αίτησή τους μέχρι και τις 24 Μαΐου.

Tack TMI: Ακαδημία ανάπτυξης δεξιοτήτων για στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών

Την Insurance Accelerator Academy, την πρώτη ολοκληρωμένη Ακαδημία ανάπτυξης δεξιοτήτων (soft skills) για ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές και στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών, δημιούργησε η Tack TMI.

Στόχος της Ακαδημίας είναι η αναβάθμιση του ρόλου των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και των διευθυντικών στελεχών και εν τέλει η επαγγελματική τους αριστεία, καλύπτοντας όλες τις περιοχές αναγκών σε soft skills του ασφαλιστικού κλάδου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο να παρακολουθήσουν το σύνολο του προγράμματος (160 ώρες), με σκοπό την τελική πιστοποίηση από το ACTA του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ή να δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο, tailor made εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με επιλογή συγκεκριμένων ενοτήτων, με βεβαίωση παρακολούθησης από την Tack TMI™ Greece.

Επικεφαλής της Insurance Accelerator Academy της Tack TMI είναι ο Γιάννης Γεωργακόπουλος, (Practice Leader, Trainer, Accredited Business Coach), ενώ στο δυναμικό της Ακαδημίας έχει ενταχθεί και η Στέλλα Ζουλινάκη, Life Business Coach, Sales Mentor, EMCC Accreditation, Senior Practitioner.

kariera.gr: Το burnout μεταξύ των πιο ανησυχητικών τάσεων στην εργασία

Το burnout, η τετραήμερη εργασία, το wellbeing και η ψυχική υγεία, καθώς και το πώς αυτά γίνονται αντιληπτά από τους Έλληνες εργαζόμενους ήταν το αντικείμενο της πρόσφατης έρευνας μέσω LinkedIn, που πραγματοποίησε το kariera.gr.

Μέσα από περισσότερες από 18.000+ απαντήσεις, τα Insights του kariera.gr ρίχνουν φως στην ψυχολογία των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, ερωτηθέντες για το αν έχουν βιώσει burnout και τι το προκάλεσε, το 42% των ερωτηθέντων απαντά “καθόλου work-life balance”, 36% επισημαίνει την έλλειψη υποστήριξης, 14% την ανάθεση μεγάλων ευθυνών, ενώ μόλις 8% λέει πως δεν έχει βιώσει burnout. Εξάλλου, για την καταπολέμηση του burnout, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες θεωρούν την 4ήμερη εργασία τον πιο αποδοτικό τρόπο αντιμετώπισης από τον εργοδότη, ενώ 38% εκτιμά πως θα ήταν χρήσιμη η διαχείριση του φόρτου εργασίας και μόλις 10% η υποστήριξη της ψυχικής υγείας.

Από την άλλη πλευρά, ιδιαίτερα απογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα όσον αφορά στην ευαισθητοποίηση των εργοδοτών απέναντι στο burnout και το πώς το εκλαμβάνουν οι εργαζόμενοι. Ερωτηθέντες σχετικά με το πόσο ευαισθητοποιημένους θεωρούν τους εργοδότες απέναντι στο burnout, το wellbeing και θέματα ψυχικής υγείας στην εργασία, μόλις το 8% απαντά “όλο και περισσότερο”, ενώ περισσότεροι από τους μισούς (53%) απαντούν πως είμαστε πολύ μακριά από αυτό.

Μάλιστα αν προστεθούν και οι ουδέτερες κατά ένα βαθμό, απαντήσεις (“θεωρητικά ναι, πρακτικά δεν”) με 39%, σε ποσοστό 92% οι Έλληνες εργαζόμενοι πιστεύουν ότι οι εργοδότες δεν αντιλαμβάνονται πραγματικά τι συμβαίνει με την ψυχολογία τους. Σε ερώτηση, δε, σχετικά με το αν η εταιρεία που δουλεύουν υποστηρίζει το wellbeing τους, πάνω από 70% απαντά αρνητικά. 43% απαντά “wellbeing, τι είναι αυτό;” ενώ 31% επισημαίνει την καλή πρόθεση χωρίς αποτέλεσμα, επιλέγοντας “θα ήθελε, αλλά δεν”.

Παρ’ όλα αυτά, είναι θετικό ότι σε ποσοστό 26% απαντούν πως υποστηρίζεται με πολλούς τρόπους. Αναφορικά με την προτεραιοποίηση της ψυχικής τους υγείας στη δουλειά, οι ερωτηθέντες υπογράμμισαν την ανάγκη οριοθέτησης. “Θα θέτω όρια και θα λέω ΟΧΙ”, απάντησαν σε ποσοστό 70%, ενώ ακολούθησαν σε 16% το να φεύγουν στην ώρα τους, σε 9% να ζητούν βοήθεια πιο συχνά και σε 6% να κάνουν πιο συχνά διαλείμματα. Τέλος, αν ζητούσαν ένα δώρο από τον Άγιο Βασίλη, απαντούν πως θα ήθελαν ψυχική υγεία (49%), αλλά και λεφτά (35%) και δουλειά (13%).

Inte*learn: Νέα εταιρική παροχή για τα παιδιά των εργαζομένων

Το Λογόμετρο®-εταιρική παροχή λάνσαρε η Inte*learn, ως εταιρική παροχή προς τις εταιρείες.

Η εν λόγω παροχή περιλαμβάνει μία ολοκληρωμένη εμπειρία ανίχνευσης γλωσσικών δυσκολιών από εξειδικευμένο και πιστοποιημένο επαγγελματία ως παροχή προς τα παιδιά των εργαζόμενων, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση σε τυχόν γλωσσικές και μαθησιακές δυσκολίες. Η υπηρεσία ολοκληρώνεται με την παρουσίαση της γλωσσικής ετοιμότητας του παιδιού στους εργαζόμενους-γονείς.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι το 2017 η εταιρεία είχε δημιουργήσει το Λογόμετρο®, ένα ψηφιακό σταθμισμένο τεστ για ανίχνευση γλωσσικών δυσκολιών σε παιδιά ηλικίας έως 7 ετών, σε συνεργασία με ομάδα Ελλήνων πανεπιστημιακών και έκτοτε έχουν χορηγηθεί πλέον των 20.000 τεστ σε Ελλάδα και Κύπρο, μέσω Πανελλαδικού δικτύου πιστοποιημένων χορηγητών.

Δόμνα Μιχαηλίδου: «Διασφαλίζουμε την εργασία όλων των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ»

«Η κυβέρνηση προστατεύει τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 12 Μαΐου, αλλά και τους φορολογούμενους που έχουν επιβαρυνθεί με δισεκατομμύρια ευρώ από τη λειτουργία αυτής της επί σειρά ετών ζημιογόνου επιχείρησης». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. «Εκδώσαμε μια Κοινή Υπουργική Απόφαση για να ενισχύουμε τους πρώην εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ.

Τους παρέχουμε εγγυημένα εργασία, καλοπληρωμένη με 1.200 ευρώ, με ένα μισθό ουσιαστικά κατά 50% υψηλότερο από τον κατώτατο μισθό. Συγκεκριμένα σε όλους τους πρώην εργαζομένους οι οποίοι είναι πάνω από 55 ετών εξασφαλίζουμε τουλάχιστον 7 χρόνια εργασίας με 1.200 ευρώ σε Δήμους και Περιφέρειες, προκειμένου να συμπληρώσουν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για συνταξιοδότηση. Για όσους είναι έως 54 ετών, τους έχουμε εξασφαλίσει εργασία για δύο έτη σε φορείς του Δημόσιου τομέα με μισθό επίσης 1.200 ευρώ.

Από τη ΛΑΡΚΟ κανείς δεν θα μείνει στον δρόμο. Διασφαλίζουμε την εργασία όλων» τόνισε. Ερωτώμενη για τις μετακλήσεις εργαζομένων επισήμανε ότι η απάντηση στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού δεν είναι μία.

«Κομμάτι αυτής της απάντησης είναι η μετάκληση ανθρώπων απ’ έξω. Κομμάτι επίσης είναι και η κατάρτιση άλλων ανθρώπων. Σε ότι αφορά τις μετακλήσεις, υπάρχει μια διμερής συμφωνία με την Αίγυπτο σχετικά με την απλούστευση των όρων εισόδων εργατών από την Αίγυπτο στη χώρα μας για 9 μήνες. Αυτό ξεκινάει για εργάτες γης, αλλά επίσης εμπεριέχει και τον κλάδο της εστίασης και τον κλάδο του τουρισμού. Αυτό γίνεται μέσω μία πλατφόρμας. Έχουμε τη λίστα των πρώτων 2.400 από τους 5.000 που αρχικά προβλέπει η διμερής αυτή συμφωνία που έρχονται για να βοηθήσουν την ελληνική οικονομία για 9 μήνες κάτω από πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις».

Τέλος, σχολιάζοντας τη νέα πλατφόρμα της ΔΥΠΑ, JOBmuch, η οποία άνοιξε από χθες, τόνισε ότι πρόκειται για πλατφόρμα και ένα application που μπορούν να κατεβάζουν στο κινητό τους ή στο tablet τους εργοδότες και εργαζόμενοι. Οι επιχειρήσεις δημιουργούν το προφίλ τους εντός της εφαρμογής και «ανεβάζουν» τις θέσεις εργασίας που προσφέρουν, επιλέγοντας συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, όπως ειδικότητα, επιλογή τύπου εργασίας (μόνιμη, εποχική, άλλη), ημερομηνία έναρξης εργασίας και εύρος μισθού.

Αντίστοιχα, όσοι αναζητούν εργασία σε επιχειρήσεις τουρισμού-εστίασης μπορούν να «κατεβάσουν» το JOBmatch, να δημιουργήσουν προφίλ και να διαμορφώσουν τις επιλογές τους με τη χρήση φίλτρων, όπως επαγγέλματα που τους ενδιαφέρουν, ωράριο, περιοχή, εύρος μισθού, ημερομηνία διαθεσιμότητας. Μετά η πλατφόρμα κάνει το συνταίριασμα παρέχοντας στον εργοδότη τη δυνατότητα να βρει τον εργαζόμενο που αναζητά και στον εργαζόμενο τη δουλειά που μπορεί και θέλει να κάνει.

Ergo Ασφαλιστική: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Ερρίκος Μοάτσος

Καθήκοντα Διευθύνοντος Συμβούλου στην Ergo Ασφαλιστική αναλαμβάνει από την 1η Ιουνίου ο Ερρίκος Μοάτσος, διαδεχόμενος τον Νίκο Αντιμησάρη, ο οποίος αποχωρεί μετά από τέσσερα χρόνια για προσωπικούς λόγους.

Ο Ε. Μοάτσος έχει περισσότερα από τριάντα χρόνια πείρας στην ανώτατη διοίκηση ασφαλιστικών εταιρειών, ιδίως μέσω της επταετούς θητείας του ως Διευθύνοντος Συμβούλου της AXA Ελλάδος. Προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση, ο Ν. Αντιμησάρης θα υποστηρίξει τον νέο CEO της ERGO Ασφαλιστικής μέχρι το τέλος Ιουλίου.

OTS: Διακρίθηκε ως Best Workplace

Tην ανάδειξη της ως ένα Best Workplace στην Ελλάδα για το 2024 από το Great Place to Work Hellas ανακοίνωσε η OTS. Συγκεκριμένα, η εταιρεία κατέκτησε την 10η θέση στην κατηγορία επιχειρήσεων με 50 έως 250 εργαζομένους.

«Η απόκτηση μιας θέσης ανάμεσα στους κορυφαίους χώρους εργασίας στην Ελλάδα είναι η απόδειξη των συλλογικών προσπαθειών και της αφοσίωσης της ομάδας της OTS. H αναγνώριση αυτή είναι μια στιγμή υπερηφάνειας για όλους τους εργαζομένους της εταιρείας και αποτελεί έμπνευση για συνεχή βελτίωση» δήλωσε χαρακτηριστικά η Ελευθερία Παμπουκίδου, HR Manager της OTS.

Συνεργασία Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου και ΕΚΠΑ

Στις 20 Μαΐου ξεκινά, από την AHK Akademie του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, ο δεύτερος κύκλος του εκπαιδευτικού προγράμματος «ESG – Βιώσιμη Ανάπτυξη Επιχειρήσεων», που θα λάβει χώρα σε συνεργασία με το ΕΚΠΑ.

Η εν λόγω πρωτοβουλία αφορά στην εκπαίδευση αποκλειστικά στελεχών των εταιρειών – μελών του Επιμελητηρίου, πάνω σε θέματα ESG και οδηγεί στην απόκτηση Πιστοποιητικού Επιμόρφωσης από το ΚΕΔΙΒΙΜ του ΕΚΠΑ.

Inter Cars: Συμμετείχε στην πρωτοβουλία Easter Bunny του «Μαζί για το Παιδί»

Στην πρωτοβουλία Easter Bunny του «Μαζί για το Παιδί» συμμετείχε η Inter Cars, προσφέροντας πασχαλινά δώρα για τα παιδιά μίας από τις δομές που ενισχύει ο οργανισμός.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της εταιρείας έφτιαξαν λαμπάδες και συγκέντρωσαν σοκολατένια αυγά, τσουρέκια, αλλά και καινούργια υποδήματα, τα οποία δόθηκαν σε παιδιά που υποστηρίζει το «Μαζί για το Παιδί».