Eco Skills: Πρόγραμμα εκπαίδευσης στελεχών της Forum ΑΕ σε Βιωσιμότητα και ESG

H EcoSkills, εταιρεία που εξειδικεύεται στην παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών για επαγγελματίες όλων των κλάδων σε θέματα που άπτονται της βιώσιμης ανάπτυξης, της κλιματικής αλλαγής και του ESG, με διεθνώς πιστοποιημένα προγράμματα, υλοποίησε ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό σεμινάριο στα γραφεία της Forum ΑΕ, με στόχο την κατάρτιση 12 διοικητικών στελεχών της, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντα Συμβούλου της εταιρείας, Θάνου Παναγούλια και του Οικονομικού Διευθυντή και Μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου, Στράτου Αποστολάκου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μέρος της ευρύτερης δέσμευσης της Forum SA για τη βιωσιμότητα, η οποία περιλαμβάνει επίσης την εφαρμογή βιώσιμων πρακτικών στον σχεδιασμό και την εκτέλεση των εκθέσεών της με πιστοποίηση ISO 20121:2012».

Το ειδικά σχεδιασμένο στις ανάγκες της Forum ΑΕ εκπαιδευτικό μονοήμερο πρόγραμμα κάλυψε καίρια θέματα, όπως τα επιχειρηματικά οφέλη της βιωσιμότητας/ESG, η στρατηγική βιωσιμότητας/ESG και η αποτελεσματική ενσωμάτωσή της στην εταιρική στρατηγική, οι τρέχουσες και μελλοντικές τάσεις, οι νέοι κανονισμοί και νομοθεσίες, καθώς και τα πλέον διαδεδομένα πρότυπα.

Ergoman: Παρουσίασε την πλατφόρμα της monday.com

Εκδήλωση με τίτλο «Unlocking Productivity with Ergoman & monday.com» διοργάνωσε, την Πέμπτη 22 Μαΐου, στο Domotel Καστρί, η Ergoman. Στο πλαίσιό της, παρουσιάστηκε το πώς η πλατφόρμα της Monday.com μπορεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλες τις επιχειρήσεις, παρέχοντας, μεταξύ άλλων, ευελιξία, έξυπνο work planning και άμεση επικοινωνία.

Ειδικότερα, χαιρετισμούς στην εκδήλωση απηύθυναν ο Δημήτρης Μανούσος, Managing Director & President και ο Στέφανος Μανούσης, Vendor & Professional Services Director της Ergoman, με τον τελευταίο να μιλά για την παρουσία, τις συνεργασίες και τους τομείς εξειδίκευσης της εταιρείας, η οποία απασχολεί πάνω από 40 εργαζόμενους.

Τον λόγο πήρε ο Shaked Hershkovitz, Head of Sales Engineering, Monday.com, εξηγώντας τις λειτουργίες και τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας. Στη συνέχεια, o Δημήτρης Ρόκκος, Presales & Product Manager, Ergoman προχώρησε σε μία επίδειξη των λειτουργιών της πλατφόρμας και επισήμανε τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να βοηθήσει η Ergoman για την ορθή χρήση της, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ένα πάνελ, στο οποίο συμμετείχαν στελέχη από την Vitex, την Gen Plus Group και την OK Anytime Market. Τα εν λόγω στελέχη υπογράμμισαν το που βρήκε εφαρμογή η πλατφόρμα στις εταιρείες τους, αλλά και ποια οφέλη αποκόμισαν.

Ευρωβαρόμετρο: Αναγκαία η ενίσχυση των κυβερνοδεξιοτήτων

Την αύξηση της έλλειψης κυβερνοδεξιοτήτων, την ανάγκη για περισσότερους ειδικούς στην κυβερνοασφάλεια και την ανάγκη για αύξηση του αριθμού του ανθρώπινου δυναμικού με καλή γνώση ζητημάτων κυβερνοασφάλειας σε κάθε εταιρεία, σε ολόκληρη την Ε.Ε, αναδεικνύει με νέα έρευνά του το Ευρωβαρόμετρο.

Τα παραπάνω πορίσματα συνάδουν με μια πρόσφατη έκθεση ανάλυσης προοπτικών που δημοσίευσε ο Οργανισμός της Ε.Ε. για την Κυβερνοασφάλεια (ENISA), στην οποία επισημαίνεται ότι το χάσμα κυβερνοδεξιοτήτων φαίνεται να συνδέεται στενά με τις κυβερνοαπειλές. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή έχει ενισχύσει τις προσπάθειες ευαισθητοποίησης και προβολής των πρωτοβουλιών για τις δεξιότητες κυβερνοασφάλειας, καθώς και για την αύξηση του αριθμού των ειδικευμένων επαγγελματιών κυβερνοασφάλειας στην Ε.Ε.

Έτσι, η έρευνα του Ευρωβαρόμετρου αποτελεί μέρος των δράσεων που αναλήφθηκαν μέσω της Ακαδημίας Κυβερνοδεξιοτήτων, η οποία ξεκίνησε να λειτουργεί πριν από έναν χρόνο, με στόχο την ενίσχυση των συνεργειών μεταξύ ιδιωτικών και δημόσιων πρωτοβουλιών σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο για την αντιμετώπιση των αναγκών της αγοράς εργασίας στον τομέα της κυβερνοασφάλειας και για την ανθεκτικότητά της.

Τέλος, η Επιτροπή συμπεριέλαβε το δίκτυο Women4Cyber στην πλατφόρμα της Ακαδημίας για την ενεργό καταπολέμηση των έμφυλων στερεοτύπων στον τομέα της κυβερνοασφάλειας.

Δόμνα Μιχαηλίδου: 188.000 νέες θέσεις εργασίας το α’ 4μηνο του 2024

«Το πρώτο τετράμηνο δημιουργήθηκαν περισσότερες από 188.000 νέες θέσεις εργασίας, εκ των οποίων οι 132.000 τον Απρίλιο. Πρόκειται για ρεκόρ νέων θέσεων εργασίας. Μάλιστα οι 6 στις 10 θέσεις ήταν πλήρους απασχόλησης». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, από το βήμα του εκδήλωσης της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ), που πραγματοποιείται στην Ύδρα.

«Ως Πολιτεία», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «έχουμε δημιουργήσει ένα δίχτυ ασφαλείας που είναι γενναιόδωρο για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και όλους τους συμπολίτες μας, ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος του κράτους πρόνοιας και αυτόν ακολουθούμε πιστά». Αναφερόμενη στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, επισήμανε ότι «οι πρόσφατες νομοθετικές προσπάθειες για τη μεταρρύθμιση της επαγγελματικής ασφάλισης αποτελούν ένα καίριο βήμα για την εξασφάλιση μεγαλύτερης συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και την ενθάρρυνση της αποταμιευτικής κουλτούρας των Ελλήνων».

Ειδική αναφορά έκανε, η Δόμνα Μιχαηλίδου, στη μεταρρύθμιση-ορόσημο στις επικουρικές συντάξεις μέσω της δημιουργίας του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Νέων Ασφαλισμένων (ΤΕΚΑ). «Η μεταρρύθμιση αυτή», τόνισε, «εισάγει ατομικούς συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς για τους νέους εργαζόμενους, προωθώντας μια κουλτούρα μακροπρόθεσμων επενδύσεων και αποταμίευσης». Τέλος, σχετικά με τη δυνατότητα που δόθηκε στους συνταξιούχους που επιθυμούν να εργαστούν, η Δόμνα Μιχαηλίδου, ανέφερε πως οι αριθμοί ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. «Περισσότεροι από 82.000 συνταξιούχοι εγγράφηκαν στην πλατφόρμα, ενισχύοντας σημαντικά τα προβλεπόμενα έσοδα του ΕΦΚΑ κατά 200 εκατ. ευρώ» είπε.

Accenture: Οι εργαζόμενοί της μαγείρεψαν για καλό σκοπό

Στο Εθελοντικό Συντονιστικό Κέντρο του Humanity Greece βρέθηκαν, τη Δευτέρα 20 Μαΐου, 30 εργαζόμενοι της Accenture.

Οι άνθρωποι της εταιρείας μαγείρεψαν και διένημαν 150 μερίδες φαγητού σε άστεγους συνανθρώπους μας στο κέντρο της Αθήνας.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ΣΤΑ.ΣΥ και Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν οι Σταθερές Συγκοινωνίες και το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, με στόχο την ανάπτυξη συνδυασμένων δράσεων σε επίπεδο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτόμων προγραμμάτων.

Το Μνημόνιο υπεγράφη από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ, Αθανάσιο Κοτταρά, και τον Πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου, καθηγητή Ιωάννη Καλαβρουζιώτη. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η παροχή εκπαιδευτικών, επιμορφωτικών προγραμμάτων στους εργαζομένους της ΣΤΑ.ΣΥ, μέσω του Κέντρου Επιμόρφωσης και Δια βίου Μάθησης του Ε.Α.Π., η συνεργασία σε ευρωπαϊκά προγράμματα, καθώς και η ανάπτυξη δράσεων για την υλοποίηση αστικών παρεμβάσεων και ανάπλασης δημόσιων χώρων.

Παράλληλα, η συνεργασία θα διευρυνθεί και στον τομέα της έρευνας μέσω συνεργειών των ερευνητικών ομάδων του Ε.Α.Π. και της ΣΤΑ.ΣΥ και θα ενισχυθεί με τις αμοιβαίες επισκέψεις μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας και των Σταθερών Συγκοινωνιών. Συμφωνήθηκε τέλος, η ΣΤΑ.ΣΥ να αποτελέσει εργασιακό χώρο πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές του Ε.Α.Π.

ΜΒΑ International: Ημέρα Καριέρας 2024

Tο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα MBA International του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με τον Σύλλογο Αποφοίτων του Προγράμματος διοργανώνουν για 21η χρονιά την Ημέρα Καριέρας (Career Fair) του ΜΒΑ International. To Career Fair του ΜΒΑ International αποτελεί σημείο συνάντησης εκπροσώπων πολυεθνικών και ελληνικών εταιρειών με φοιτητές και απόφοιτους του προγράμματος στο πλαίσιο προγραμματισμένων συνεντεύξεων.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση συγκεντρώνει κάθε χρόνο περισσότερες από 40 επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύτατο φάσμα κλάδων της οικονομίας (λιανικό εμπόριο, υπηρεσίες, υψηλή τεχνολογία, καταναλωτικά προϊόντα, τράπεζες, σύμβουλοι επιχειρήσεων κ.ά.).

Σύμφωνα δε με τους διοργανωτές, «αποτελεί εξαιρετική ευκαιρία επαγγελματικής δικτύωσης των φοιτητών και αποφοίτων του ΜΒΑ International, ενώ ταυτόχρονα παρέχει στις συμμετέχουσες εταιρείες τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να αντλήσουν στελέχη από τους φοιτητές και απόφοιτους του βραβευμένου μεταπτυχιακού του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών». Το Career Fair θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων, ενώ θα συμμετέχουν μόνο φοιτητές και απόφοιτοι του MBA International.

Μαρίνα Φλοίσβου: Άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 22 Μαΐου, στη Μαρίνα Φλοίσβου, η ετήσια άσκηση αντιμετώπισης περιστατικού θαλάσσιας ρύπανσης, η οποία εντάσσεται στο πλάνο εκπαιδεύσεων που έχει θεσπίσει και εφαρμόζει η Lamda Flisvos Marina για τη διαχείριση κινδύνων, με σκοπό τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός τέτοιου περιστατικού.

Στόχος της εν λόγω άσκησης ήταν η αξιολόγηση της ετοιμότητας του προσωπικού, η καταλληλότητα του εξοπλισμού και η αποτελεσματικότητα των διαδικασιών προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, για την έγκαιρη και επιτυχή αντιμετώπιση περιστατικών θαλάσσιας ρύπανσης.

Η άσκηση εκτελέστηκε από την ομάδα της Μαρίνας Φλοίσβου, με τη συνεργασία της εταιρείας αντιρρύπανσης Τεχνική Προστασίας Περιβάλλοντος Α.Ε. και τη χρήση αντιρρυπαντικού σκάφους ΑΚΤΕΑ.

ΔΥΠΑ: Μνημόνιο συνεργασίας με την Ελληνική Ένωση Σχεδιαστών Μόδας

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο Διοικητής της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), Σπύρος Πρωτοψάλτης, και ο σχεδιαστής μόδας και μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας (ΕΕΣΜ), Κωνσταντίνος Τσιγαρός, στο πλαίσιο της εκδήλωσης επίδειξης μόδας «ΗΧΩ», που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Μαΐου, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, από την 2η Επαγγελματική Σχολή (ΕΠΑΣ) Θεσσαλονίκης.

Στόχος της εν λόγω συνεργασίας είναι η ενίσχυση της ειδικότητας «Υφάσματος, Ένδυσης και Σχεδιασμού Ενδύματος» και τη διασύνδεση των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.

Έτσι, το Μνημόνιο, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την εναρμόνιση μεταξύ προσφοράς και ζήτησης γνώσεων και δεξιοτήτων στον τομέα Υφάσματος, Ένδυσης και Σχεδιασμού Ενδύματος, την εξασφάλιση παροχής γνώσεων για την ομαλή μετάβαση των εκπαιδευόμενων σε καταξιωμένες επιχειρήσεις του κλάδου, την προσφορά ποιοτικών θέσεων μαθητείας, την παροχή συμβουλευτικής καθοδήγησης, την ενημέρωση για το τμήμα Υφάσματος-Ένδυσης της ΔΥΠΑ και τη συνεργασία για την υλοποίηση σχετικών δράσεων εξωστρέφειας.

Knowcrunch: Τρίμερο σεμινάριο Advanced Digital Marketing Strategy

Η Knowcrunch διοργανώνει, στη Θεσσαλονίκη και μέσω Zoom, στις 10, 11 & 12 Ιουνίου, το τριήμερο Advanced Digital Marketing Strategy course με ομιλητές τους Τόλη Αϊβαλή (CEO, Knowcrunch), Νίκο Ξυδά (CEO, Humble) και Βασίλη Καλλάρα (CEO, Advisable).

Tην πρώτη ημέρα το θέμα είναι «Digital marketing strategy & performance on a funnel», με εισηγητή τον Τόλη Αϊβαλή, την δεύτερη «Digital marketing & performance tactics case studies», με τον Νίκο Ξυδά και την τρίτη ημέρα το θέμα είναι «Advanced techniques & performance tips for campaigns», με εισηγητή τον Βασίλη Καλλάρα.