Intrum Hellas: Τι προβλέπει η δεύτερη ΕΣΣΕ που υπεγράφη

Τη δεύτερη Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) υπέγραψαν η Διοίκηση και ο Σύλλογος Εργαζομένων της Intrum Hellas, στο πλαίσιο της συνεχούς και εποικοδομητικής τους συνεργασίας. Αναλυτικότερα, η 2η ΕΣΣΕ, διάρκειας 2 ετών, προβλέπει την ένταξη του συνόλου των εργαζομένων σε ενιαίο αναβαθμισμένο ομαδικό ασφαλιστικό πρόγραμμα, με την επέκταση των ημερών αδείας για Αιμοδοσία, προληπτικό ιατρικό έλεγχο (checkup) και απώλεια συγγενικού προσώπου.

Παράλληλα, προβλέπεται η θέσπιση ελάχιστων μηνιαίων αποδοχών, καθώς και η αύξηση και η επέκταση των διατακτικών σίτισης. Εκτός των παραπάνω, με τη 2η ΕΣΣΕ εξακολουθούν να ισχύουν και όσα είχαν συμφωνηθεί στο πλαίσιο της 1ης ΕΣΣΕ, που αφορούν επιπλέον στη διασφάλιση της συνεχούς εκπαίδευσης και ανάπτυξης, καθώς και στην επιδότηση εξόδων μετακίνησης με γνώμονα τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την υπογραφή της 2ης Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία είναι αποτέλεσμα γόνιμου διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης και του Συλλόγου Εργαζομένων.

Η υπογραφή της ΕΣΣΕ αναδεικνύει για ακόμα φορά, τη σταθερή προσήλωση όλων μας στη διατήρηση ενός σύγχρονου περιβάλλοντος εργασίας με επίκεντρο τον εργαζόμενο και τις αξίες μας» δήλωσε στο Workforce η Μαρία Φατζικμανώλη, Γενική Διευθύντρια HR, Brand & Communications της Intrum Ελλάδος, ενώ από την πλευρά του, ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η αναπτυξιακή πορεία της Intrum οφείλεται πρωτίστως στους συναδέλφους μας, οι οποίοι με την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό τους στηρίζουν και πετυχαίνουν τους επιχειρησιακούς μας στόχους. Στην Intrum, όλοι μαζί διαμορφώνουμε ένα σύγχρονο περιβάλλον εργασίας με υψηλό βαθμό δέσμευσης στην πορεία προς μια υγιή οικονομία».

Συνεργασία HRP και Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Mε ομάδες από το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών συνεργάστηκε, στις 22 και στις 23 Μαΐου, η HRP, με στόχο την ανάπτυξη δεξιοτήτων ανθεκτικότητας και επικοινωνίας.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, το οποίο πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Project-Zeta, οι συμμετέχοντες αναγνώρισαν τις πηγές άγχους στον χώρο εργασίας και ενημερώθηκαν για στρατηγικές ανθεκτικότητας.

Επιπρόσθετα, έλαβαν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια και συμμετείχαν σε σειρά δραστηριοτήτων, όπως ασκήσεις διαλογισμού, πεζοπορία στις βάθρες των Κενταύρων και επίσκεψη στο Μουσείο του Θεόφιλου και τη βιβλιοθήκη της Ζαγοράς με σπάνια χειρόγραφα. Επισημαίνεται ότι η εκπαίδευση υλοποιήθηκε με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσω του Ταμείου Συνοχής 2021-2027.

6ο Live A Legacy από Mastercard και Women On Top

Η Mastercard και το Women On Top διοργάνωσαν το 6ο Live A Legacy, πρωτοβουλία για τη γυναικεία ενδυνάμωση και συμπερίληψη, στο αμφιθέατρο του Ωδείου Αθηνών, το Σάββατο 18 Μαΐου, με κεντρική θεματική το “Threads of success”. Το συνέδριο φιλοξένησε επιτυχημένες/ους επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, των κλάδων τεχνολογίας, επιστήμης και επιχειρηματικότητας, με ομιλίες, fireside chats, βιωματικές συνεντεύξεις και διαδραστικά panels.

Παράλληλα, το Live A Legacy υλοποίησε φέτος δύο ακόμα φυσικές εκδηλώσεις, προκειμένου να προσφέρει στις γυναίκες τα τεχνικά εργαλεία για την επαγγελματική τους καταξίωση. Έτσι, τα Mentoring Days επέστρεψαν ξανά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, στις 19 και 25 Μαΐου. Πρόκειται για δύο επιπλέον ημέρες αφιερωμένες στη γυναικεία ενδυνάμωση, όπου οι συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με επιτυχημένες επαγγελματίες, να λάβουν μέρος σε speed mentoring sessions και διαδραστικά workshop ενδυνάμωσης για πρακτική εξάσκηση.

Επιπρόσθετα, όπως κάθε χρόνο στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Live A Legacy, η Mastercard προσφέρει το Internship Program, στο πλαίσιο του οποίου δίνονται θέσεις έμμισθης πρακτικής άσκησης από το δίκτυο συνεργατών της Mastercard, ώστε να βοηθήσει έμπρακτα τις νέες γυναίκες να κάνουν το πρώτο επαγγελματικό τους βήμα.

Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας: Να αλλάξει άμεσα το εργασιακό μοντέλο της χώρας

Συζήτηση με θέμα «Μπορεί η χώρα να επιβιώσει χωρίς να θέλουμε να εργαστούμε;» διοργάνωσε το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας της Ελλάδας, με στόχο να αναζητηθούν λύσεις και προτάσεις απέναντι στο νέο περιβάλλον της αγοράς εργασίας, όπως διαμορφώνεται διεθνώς και χαρακτηρίζεται από μειωμένη απασχόληση, υβριδικό μοντέλο εργασίας και τη σημαντική τάση των νέων εργαζομένων να θέτουν την προσωπική τους ζωή ως προτεραιότητα έναντι της επαγγελματικής ανέλιξης.

Προσκεκλημένοι ήταν επιχειρηματίες που ηγούνται σημαντικών ομίλων και εταιρειών της χώρας, ακαδημαϊκοί και ειδικοί επιστήμονες. Σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν, η χώρα πρέπει να αναζητήσει επειγόντως νέο εργασιακό μοντέλο, ενώ η Πολιτεία οφείλει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και να συνδέσει επιτέλους την τριτοβάθμια παιδεία με την πραγματική οικονομία. Όπως επισημάνθηκε από τους ομιλητές, η ελληνική επιχειρηματικότητα πρέπει να ξεφύγει από την ατραπό της παραβατικότητας, της μαύρης εργασίας, της απλήρωτης εργασίας και της ανασφάλιστης εργασίας.

Από την άλλη πλευρά, το έντονο δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας επιβάλλει ουσιαστική ένταξη όλων των ηλικιών στο εργασιακό μοντέλο και αξιοποίηση της εμπειρίας αυτών.

«Απαιτούνται κίνητρα και όραμα στη νέα γενιά για να επιστρέψει στο αξιακό μοντέλο της εργασίας. Η αξιοκρατία και η αξιολόγηση πρέπει να διαχυθούν οριζόντια και κάθετα στην αγορά, τόσο στον δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα» επισημάνθηκε χαρακτηριστικά.

Όπως υπογραμμίστηκε εξάλλου, το να μιλάμε σήμερα για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα με τις παρούσες εργασιακές συνθήκες δεν έχει κανένα νόημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο Ανταγωνιστικότητας θα επεξεργασθεί και θα κυκλοφορήσει ένα white paper για την εργασία, «προκειμένου να δομηθεί ένας ουσιαστικός και αποτελεσματικός δημόσιος διάλογος», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Pfizer: Λανσάρει τον 3ο κύκλο του Start4Health

Το Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (CDI) της Pfizer στη Θεσσαλονίκη, μετά από δύο επιτυχημένους κύκλους, διοργανώνει για 3η χρονιά το Start4Health, ένα Πρόγραμμα Επιτάχυνσης και Συνεργασίας που εστιάζει στην ανάδειξη καινοτόμων ιδεών και λύσεων στον χώρο της υγειονομικής περίθαλψης. Φέτος, ο ανανεωμένος κύκλος του Start4Health απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης.

Το βασικό track (η βασική κατεύθυνση) του προγράμματος, που ονομάζεται “Acceleration Lab”, είναι ειδικά σχεδιασμένο για startups που αναζητούν καθοδήγηση (mentorship) και πόρους για να προχωρήσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο. Οι δύο startups που θα ξεχωρίσουν, θα βραβευθούν με τα χρηματικά έπαθλα των 25.000 και των 10.000 ευρώ. Πέραν αυτού, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να βελτιστοποιήσουν το επιχειρηματικό τους μοντέλο και να διερευνήσουν πιθανές συνέργειες σε επόμενο στάδιο.

Επιπλέον, στον τρίτο κύκλο του Start4Health θα υπάρξει ένα νέο track (μια νέα κατεύθυνση), το “ScaleUps Studiο”, το οποίο απευθύνεται ειδικότερα στις πιο ώριμες startups που ενδιαφέρονται να διερευνήσουν μια πιθανή συνεργασία με την Pfizer. Οι εταιρείες που θα επιλεγούν, θα συμμετέχουν σε workshop με στελέχη/business units της Pfizer με σκοπό τη διερεύνηση συνεργασιών.

ΕΥΔΑΠ: Πρόγραμμα απασχόλησης φοιτητών στα γραφεία της

Η ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας και κοινωνικής πολιτικής της ενέκρινε την απασχόληση 80 φοιτητών/τριών προπτυχιακών ή μεταπτυχιακών (διαφόρων κατευθύνσεων) από τα δημόσια ΑΕΙ – εκ των οποίων 80 θέσεων οι 40 θα αφορούν παιδιά εργαζομένων της-, στην εταιρεία για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο.

Σκοπός της πρωτοβουλίας είναι η απόκτηση γνώσεων και εργασιακής εμπειρίας σε πραγματικό περιβάλλον εργασίας. Η απασχόληση θα γίνεται στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ στις περιοχές ευθύνης της εντός Αττικής, Βοιωτίας και Φωκίδας.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα πρέπει να υποβληθούν μόνο ηλεκτρονικά στο www.eydap.gr από τις 28 Μαϊου έως τις 3 Ιουνίου. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία της ΕΥΔΑΠ έχει υλοποιηθεί και κατά τα προηγούμενα χρόνια, με ιδιαίτερη επιτυχία. Σε περίπτωση που οι αιτήσεις ξεπερνούν τις 80, η επιλογή θα γίνει κατόπιν κλήρωσης την Τετάρτη 6 Ιουνίου, στις 11 το πρωί.

kariera.gr: 7.500+ συνεντεύξεις στις φετινές Ημέρες Καριέρας Θεσσαλονίκης

Με τη συμμετοχή 30 εταιρειών-εργοδοτών, 1.500+ Υποψηφίων και την πραγματοποίηση πάνω από 7.500 συνεντεύξεων εργασίας, ολοκληρώθηκαν οι Ημέρες Καριέρας του kariera.gr, που πραγματοποιήθηκαν στις 24 και στις 25 Μαΐου, στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Οι επισκέπτες μπόρεσαν να συμμετάσχουν σε 5 workshops, λαμβάνοντας tips αλλά και συμβουλευτική για το ιδανικό βιογραφικό και την καλύτερη συνέντευξη.

Το Mediterranean College συμμετείχε ως χορηγός εκπαίδευσης και προσέφερε -κατόπιν κλήρωσης- μια πλήρη υποτροφία για μεταπτυχιακές σπουδές, ενώ διέθεσε 40% επιδότηση στα δίδακτρα σε όσους επισκέπτες δήλωσαν συμμετοχή, σε πρόγραμμα της επιλογής τους.

Fleet Complete: Στην Αθήνα το f2f workshop του Ευρωπαϊκού Leadership Team

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε φέτος η τακτική ετήσια face-to-face συνάντηση του Ευρωπαϊκού Leadership Team της Fleet Complete. Συγκεκριμένα, οι ηγέτες των ευρωπαϊκών χωρών, όπου έχει παρουσία η εταιρεία συγκεντρώθηκαν στην Αθήνα, για να συμμετέχουν στη διήμερη συνάντηση. Κάθε χρόνο, ακολουθείται η πρακτική να συγκεντρώνεται η ομάδα και να αφιερώνει μία ολόκληρη ημέρα στην ανασκόπηση των επιχειρηματικών αποτελεσμάτων και στη συζήτηση της στρατηγικής, ενώ η δεύτερη ημέρα αφιερώνεται περισσότερο στην αυτο-ανάπτυξη και στην ηγεσία.

Έτσι, την πρώτη ημέρα έγινε ανασκόπηση των τελευταίων 6 μηνών, με τα στελέχη να συζητούν τα αποτελέσματα και τους στόχους που επιτεύχθηκαν, ενώ συζητήθηκαν οι στόχοι για τα επόμενα τρίμηνα. Η δεύτερη ημέρα περιλάμβανε 5ωρη εκπαίδευση, που διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Brain Up, με στόχο την κινητοποίηση και την ενδυνάμωση των ηγετών, υπό τον τίτλο #Succeed Together#, μέσω ατομικής δύναμης και ενίσχυσης της ομαδικής εργασίας. Το εν λόγω workshop, υπό την καθοδήγηση του Μάρκου Μαντέ, ανέδειξε τη σημασία της κατανόησης της πραγματικής ώθησης και των κινήτρων των ανθρώπων, αξιοποιώντας παράλληλα τη θετική σκέψη για την επίτευξη ατομικών και ομαδικών στόχων.

Επίσης, αναδείχθηκε η σημασία της σαφούς επικοινωνίας και των στόχων ως πτυχή της οικοδόμησης αυτοπεποίθησης. Φυσικά, οι ηγέτες που συμμετείχαν, εκτός από το να μάθουν οι ίδιοι, ενθαρρύνθηκαν να χρησιμοποιήσουν το σχετικό υλικό για να πραγματοποιήσουν παρόμοιες συζητήσεις με τις ομάδες τους, προκειμένου να αναπτυχθούν και να πετύχουν μαζί. Σημειώνεται ότι η Fleet Complete είναι μία εταιρεία παροχής λογισμικού από τον Καναδά, η οποία άνοιξε τα γραφεία της στη χώρα μας τον Απρίλιο του 2019 και απασχολεί πάνω από 35 εργαζόμενους στην Ελλάδα.

Campeón Gaming: Ένας χρόνος λειτουργίας των γραφείων της στη Θεσσαλονίκη

Street party διοργάνωσε, την Τετάρτη 22 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη, η Campeón Gaming, για τον έναν χρόνο λειτουργίας των γραφείων της στη πόλη. Εργαζόμενοι, φίλοι και συνεργάτες της εταιρείας, αλλά και περαστικοί, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν δροσιστικά cocktails στους ρυθμούς του DJ set που είχε στηθεί ειδικά για το event.

Έναν χρόνο από την έναρξη της λειτουργίας τους, τα γραφεία της Campeón Gaming στη Θεσσαλονική στελεχώνονται σήμερα από άτομα διαφορετικών κλάδων -marketing, development, event planning, administration, customer support, Know Your Customer (KYC), με τις γυναίκες να αποτελούν το 62% και το ανθρώπινο δυναμικό να έχει υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με τον Μάιο του 2023, ενώ παραμένουν ανοιχτές και 5 νέες θέσεις εργασίας σε διαφορετικούς τομείς.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία διαθέτει γραφεία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λευκωσία και τα τελευταία χρόνια έχει αποσπάσει πολλαπλές βραβεύσεις (Great Place To Work® Hellas, Best Workplaces™ Hellas, Best Workplaces™ for Women Hellas, Best Workplaces™ in Tech Hellas), ενώ στο πλαίσιο της αναζήτησης νέων ταλέντων, υλοποιεί το «The C-Roadshow», ένα career roadshow μέσω του οποίου ταξιδεύει σε διαφορετικούς προορισμούς και career events ανά την Ελλάδα.

Έτσι, μέσα στον Μάιο, η Campeón Gaming συμμετείχε στο Techsaloniki 2024 και στις Ημέρες Καριέρας του kariera.gr. Παράλληλα, αναλαμβάνει και μια σειρά από CSR πρωτοβουλίες, με πιο πρόσφατες τη στήριξη ως Premium Partner της Democritus Racing Team και την υποστήριξη ως Volunteer Together Sponsor στο 1ο Pink Together που διοργάνωσε το Άλμα Ζωής, την Κυριακή 26 Μαΐου, στη Θεσσαλονίκη.

ΕΟ Accelerator: Scaling Up Summit στις 2 Ιουνίου

Το EO Accelerator, παγκόσμιο πρόγραμμα εκμάθησης και υποστήριξης νέων επιχειρηματιών διοργανώνει το Scaling Up Summit στις 2 Ιουνίου, από τις 10.00 μέχρι τις 15:00, στο κέντρο Δαΐς στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «στο Scaling Up Summit θα απαντηθούν ερωτήματα με σκοπό να βοηθήσουν τους επιχειρηματίες που θέλουν να φτάσουν την επιχείρησή τους στο επόμενο επίπεδο και να μάθουν από τους πιο καταξιωμένους επιχειρηματίες, πώς θα επιτύχουν το Scale-Up της επιχείρησής τους, ξεπερνώντας το 1Μ ευρώ σε μόλις 36 μήνες».

Το summit περιλαμβάνει ομιλίες από κορυφαίους επιχειρηματίες, networking, εκπαίδευση, αλλά και συζήτηση επί πραγματικών εμπειριών από μέλη του ΕΟ Greece. «Το EO Accelarator θα προσδώσει αξία στους συμμετέχοντες επιχειρηματίες, προσφέροντας τα εργαλεία, το accountability και το δίκτυο γνωριμιών που απαιτούνται για ένα επιτυχημένο Scaling up, μέσα από 4 βασικούς Πυλώνες: People, Strategy, Execution και Cash», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση του EO Accelerator. Ο EO είναι ένα παγκόσμιο επιχειρηματικό δίκτυο 14.000 και πλέον επιχειρηματιών, που διαθέτει περισσότερα από 198 παραρτήματα σε 61 χώρες.