Νέα Group HR Director στην Sarkk

Καθήκοντα Group HR Director στην Sarkk ανέλαβε η Δήμητρα Λαμπροπούλου, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Manager στo Grand Hyatt Athens.

Η Δ. Λαμπροπούλου είναι απόφοιτη του BCA College και κάτοχος μεταπτυχιακού στο HR Management από το University of Surrey, ενώ διαθέτει εμπειρία άνω των 20 χρόνων από τον κλάδο του τουρισμού, έχοντας διατελέσει, μεταξύ άλλων, HR Director στην Ella Resorts, Assistant HR Manager/ Training Manager στην Hilton και HR Payroll Administrator στο Intercontinental Athens.

Salescode: Προαγωγή της Γρηγορίας (Ρίτας) Παπαδοπούλου

Στη θέση της Talent Acquisition Working Team Leader της Salescode προήχθη η Γρηγορία (Ρίτα) Παπαδοπούλου, η οποία βρίσκεται στην εταιρεία από τον Μάρτιο του 2022 και μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της HR Talent Acquisition Specialist.

H Γ. Παπαδοπούλου είναι κάτοχος Executive MBA από το University of Bolton, ενώ έχει, μεταξύ άλλων, Bachelor στον προγραμματισμό και πιστοποίηση στο Digital Marketing & Sourcing. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η ίδια έχει αναδειχθεί τόσο στην HR100 Powerlist 2022, όσο και στην HR100 2023.

Microsoft: Οι 3 στους 4 εργαζόμενους χρησιμοποιούν πλέον ΑΙ στην εργασία τους

Σημαντικές συζητήσεις για τον ρόλο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην ψηφιακή μετάβαση οργανισμών και επιχειρήσεων στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν στη φετινή εκδήλωση Microsoft Envision Greece, την ελληνική εκδοχή της παγκόσμιας πλατφόρμας σκέψης, ηγεσίας και διαλόγου της Microsoft.

Στην εν λόγω εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν περισσότερα από 600 υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, παρουσιάστηκαν στοιχεία για τη μεγάλη διείσδυση που παρουσιάζει ήδη η ΤΝ σε επιχειρήσεις, η οποία ωστόσο σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στους ιδίους τους εργαζόμενους. Ειδικότερα, σύμφωνα με την έρευνα Work Trend Index της Microsoft και του LinkedIn, οι 3 στους 4 εργαζόμενους στην οικονομία της γνώσης (knowledge workers) χρησιμοποιούν, πλέον, Τεχνητή Νοημοσύνη στην εργασία τους, προκειμένου να ενισχύσουν τη δημιουργικότητά τους και να εξοικονομήσουν χρόνο που θα τους επιτρέψει να επικεντρωθούν σε σημαντικά κομμάτια της εργασίας τους, τα οποία απαιτούν ανθρώπινη ευφυΐα.

Επιπρόσθετα, στην εκδήλωση συζητήθηκαν οι ευκαιρίες και οι δυνατότητες που δημιουργούν τα νέα δεδομένα στην Τεχνητή Νοημοσύνη, η επόμενη ημέρα του Copilot και το πώς η ΤΝ μπορεί να επιταχύνει τον μετασχηματισμό, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες και δυνατότητες για οργανισμούς και επιχειρήσεις, αλλά και νέες αναβαθμισμένες εμπειρίες για πελάτες και καταναλωτές.

Metro: Τα 208 εκατ. ευρώ ξεπέρασε το ύψος των αμοιβών και των παροχών των εργαζομένων το 2023

Θετική ήταν η αποτίμηση της Metro ΑΕΒΕ για το 2023, καθώς οι ενοποιημένες καθαρές πωλήσεις έφτασαν τα €1.590 δισ. (αύξηση 6%), τα κέρδη προ φόρων αποσβέσεων και τόκων (EBITDA) ανήλθαν σε €77,5 εκατ. (αύξηση 26,5%) και τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε €31 εκατ. (αύξηση 9,6%).

Σύμφωνα με την εταιρεία, η επίτευξη ικανοποιητικής κερδοφορίας σε σχέση με το 2022, απορρέει από τον στρατηγικό σχεδιασμό και τις επενδυτικές της κινήσεις στην ανάπτυξη του δικτύου, στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αξιοποίηση της τεχνολογίας.

Παράλληλα, η Metro καταγράφει σημαντικό κοινωνικό-οικονομικό αποτύπωμα στη χώρα, απασχολώντας πάνω από 11.000 εργαζόμενους, με το ύψος των αμοιβών και των παροχών για το 2023 να ξεπερνά τα €208 εκατ., ενώ για το 2024, το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί κατά €17 εκατ. Τέλος, το 2023, η συμβολή της εταιρείας στην εθνική οικονομία, μέσω άμεσων και έμμεσων φόρων, αντιστοιχεί σε €103,5 εκατ..

Agrifood Leadership: Εξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή

Ολοκληρώθηκε το 8ο τριήμερο του Agrifood Leadership, του πρώτου εξειδικευμένου προγράμματος Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή που υλοποιεί ο οργανισμός Νέα Γεωργία Νέα Γενιά. Το εκπαιδευτικό τριήμερο, το οποίο είναι και το τελευταίο του προγράμματος για την τρέχουσα χρονιά, διεξήχθη στην Αθήνα, στο Λουτράκι και τη Νεμέα από τις 24 έως τις 26 Μαΐου, με χορηγό την NuAqua.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στόχος του Agrifood Leadership είναι «να δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να γίνουν μέλη μιας κοινότητας ηγετών, να δικτυωθούν με καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου της Αγροδιατροφής και να συζητήσουν για τις νέες τάσεις στην παραγωγή, μεταποίηση και εφοδιαστική αλυσίδα». Βασικός εκπαιδευτής του τριημέρου ήταν ο Στάθης Κλωνάρης, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Αγροτικής Οικονομίας & Ανάπτυξης του Γ.Π.Α., του οποίου οι εισηγήσεις αφορούσαν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και το ελληνικό στρατηγικό σχέδιο. Αναλύθηκαν πτυχές της κοινής γεωργικής πολιτικής και οι δυνατότητες που αυτή προσφέρει σε όσους απασχολούνται στον τομέα της Αγροδιατροφής. Το Agrifood Leadership του οργανισμού Νέα Γεωργία Νέα Γενιά είναι το πρώτο εξειδικευμένο πρόγραμμα Ηγεσίας στην Αγροδιατροφή στην Ελλάδα.

Έχει διάρκεια 90 ώρες και περιλαμβάνει 8 βιωματικά τριήμερα με εκπαιδεύσεις, συστηματικές δράσεις δικτύωσης, επιτόπιες επισκέψεις σε κέντρα λήψης αποφάσεων του αγροδιατροφικού κλάδου, δραστηριότητες ανάληψης ρόλων ηγεσίας, καθώς και 2 διαδικτυακές εκπαιδεύσεις.

Οι ενότητες του προγράμματος περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, βασικές έννοιες όπως, Ηγεσία, Αναλυτικές Ικανότητες, Αρχές Μάρκετινγκ, Διακυβέρνηση, Αγροτική Οικονομία και Πολιτική κ.α. Στόχος του προγράμματος είναι να ενδυναμώσει τις αυριανές Ηγέτιδες και τους αυριανούς Ηγέτες του Αγροδιατροφικού Τομέα, ώστε να δώσουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα, την τεχνολογία, τη συμμετοχικότητα, τον προσανατολισμό στην αγορά, τη συνεργασία, την προσαρμοστικότητα και την ανθεκτικότητα.

ANG Medicals: Συνεργασία με την HatziFilax Group

Η HatziFilax Group, Training, HR Consulting, Academy, ανέλαβε τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την εκπόνηση του έργου «ANG Medicals: Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» σε συνεργασία με την ANG Medicals, εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας και ιατρικού εξοπλισμού.

Όπως αναφέρει η εταιρεία σε σχετική της ανακοίνωση, στόχος του εν λόγω έργου είναι η ανάπτυξη και η εξέλιξη του ανθρώπινου δυναμικού και των διαδικασιών HR «σε ένα περιβάλλον συνεργασίας και ομαδικότητας».

«Μέσω της συνεργασίας της Hatzi Filax Group και της ANG Medicals θα καλλιεργηθεί μία ενιαία εταιρική κουλτούρα που θα ενσωματώσει το όραμα, τις αξίες και τους στόχους της ANG Medicals και προχωρήσει στο επόμενο κεφάλαιό της» αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση. Σημειώνεται, τέλος, ότι υπεύθυνη για την εκπόνηση του συγκεκριμένου προγράμματος ανάπτυξης είναι η Χάτζη Σκευοφύλακα, CEO και Founder της Hatzi Filax Group.

Ζέφη Δημαδάμα: Έως το 2026 υποχρεωτική η ποσόστωση 40% των γυναικών στα ΔΣ

Έως τα τέλη του 2026, τα διοικητικά συμβούλια των εισηγμένων εταιρειών της χώρας θα πρέπει να αποτελούνται από γυναίκες σε ποσοστό τουλάχιστον 40%. Αυτό ανακοίνωσε η Γενική Γραμματέας Ισότητας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ζέφη Δημαδάμα, στο πλαίσιο του 12ου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης, που διεξήχθη στην Πάτρα.

Ο σχετικός νόμος θα προβλέπει ότι τουλάχιστον το 40% των μελών των διοικητικών συμβουλίων πρέπει να είναι γυναίκες ή εναλλακτικά το 33% μεταξύ όλων των διευθυντικών θέσεων των εταιρειών.

«Όταν ήρθε η πρώτη Οδηγία για ποσοστό των γυναικών στο 25% υπήρχε μία αντίδραση, μας έλεγαν πού θα βρούμε τόσες γυναίκες; Μια χαρά πήγαν τα πράγματα και οι εξαιρέσεις ήταν λίγες. Τώρα είμαι πεπεισμένη ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο του 40%. Υπάρχουν σχετικές κυρώσεις σε περίπτωση που δεν ακολουθηθεί αυτή η υποχρέωση. Όπως επίσης θα πρέπει να εφαρμοστεί και η μισθολογική διαφάνεια. Έχουμε διαφορές στις αποδοχές αντρών- γυναικών για την ίδια εργασία που φτάνουν στο 15% σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην Ελλάδα είμαστε κοντά στο 14%. Είναι σαν οι γυναίκες να δουλεύουν μισό μήνα παραπάνω δωρεάν. Πρέπει να το δούμε αυτό» επισήμανε η Ζ. Δημαδάμα σε σχετικό πάνελ του συνεδρίου.

Melissa Kikizas: Πιστοποιήθηκε για 6η φορά ως Great Place to Work

Ως Great Place to Work πιστοποιήθηκε, για 6η φορά, η Melissa Kikizas. «Ευχαριστούμε τους ανθρώπους μας για την αφοσίωση και την πίστη τους στις εταιρικές μας αξίες.

Με την υποστήριξή τους, συνεχίζουμε να κάνουμε τη διαφορά και να προωθούμε την αξία της ελληνικής κουλτούρας σε παγκόσμιο επίπεδο, καθώς επίσης και να συντροφεύουμε με τα ποιοτικά προϊόντα μας όμορφες οικογενειακές στιγμές!» δήλωσε σχετικά η Βασιλική Φούσκα, People & Culture Director, της εταιρείας.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι η εταιρεία προσφέρει σειρά παροχών στους ανθρώπους της, όπως Βonus απόδοσης, επιδόματα, well-being δραστηριότητες και παροχές, υποτροφίες σπουδών σε παιδιά εργαζομένων, μαθήματα ξένων γλωσσών, ταξιδιωτικές επιταγές και εορταστικά καλάθια.

Lamda Development: Στη λίστα με τις 100 πιο επιδραστικές εταιρείες του κόσμου

Στη φετινή λίστα «TIME100 Most Influential Companies» κατέταξε, το περιοδικό ΤΙΜΕ, την Lamda Development. H λίστα αναδεικνύει τις 100 πιο επιδραστικές επιχειρήσεις παγκοσμίως, σε όλους τους κλάδους, ξεχωρίζοντας την καινοτομία, την ηγεσία και τη συμβολή στην κοινωνία.

«Η ιδιαίτερα τιμητική ένταξη της Lamda Development, μίας ελληνικής εταιρείας, στη συγκεκριμένη λίστα, επιβεβαιώνει τη συνεχή προσήλωσή της στη δημιουργία πρότυπων, καινοτόμων έργων, προς όφελος της χώρας και των πολιτών» επισημαίνει η ανακοίνωση.

Δ. Μιχαηλίδου: Τα διευθυντικά στελέχη θα εξαιρούνται από την ψηφιακή κάρτα εργασίας

«Σε ανοικτή επικοινωνία με τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις, προωθούμε την αναβάθμιση της ψηφιακής κάρτας εργασίας που τίθεται σε πλήρη εφαρμογή την 1η Ιουλίου σε βιομηχανία και λιανεμπόριο. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι ενημερωτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούμε, απ’ άκρου εις άκρον της χώρας, όπως και η σημερινή εδώ στην Θήβα, όπου στελέχη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, δίνουν απαντήσεις και λύσεις όπου απαιτείται».

Αυτό δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, που έδωσε το “παρών” στην ενημερωτική εκδήλωση για την εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας στη βιομηχανία που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας (ΣΒΣΕ).

«Ήρθαμε σήμερα στην Στερεά Ελλάδα, που αντιπροσωπεύει το 14% της Ακαθάριστης Προστιθέμενης Αξίας (ΑΠΑ) της βιομηχανίας της χώρας, για να δώσουμε απαντήσεις και τεχνικές λύσεις σε ζητήματα που μπορεί να προκύψουν από την εφαρμογή του μέτρου. Όπως κι εσείς, θέλουμε ένα λειτουργικό πλαίσιο που θα διευκολύνει τους εργοδότες και θα διασφαλίζει τους εργαζόμενους. Είμαστε ανοιχτοί σε βελτιωτικές παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την εφαρμογή της χωρίς να αλλοιώνουν τον σκοπό της θεσμοθέτησής της».

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού της, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έκανε γνωστό πως οι εργαζόμενοι που κατέχουν θέση εποπτείας, ή διεύθυνσης θα εξαιρούνται από την υποχρέωση σήμανσης της ψηφιακής κάρτας, εφόσον αυτό προβλέπεται στην ατομική σύμβαση εργασίας τους και στον τρόπο που είναι δηλωμένοι στο Π.Σ. Εργάνη. «Αυτή η αλλαγή που προωθούμε», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «είναι αποτέλεσμα του ανοικτού και ειλικρινούς διαλόγου που έχουμε με τους εμπλεκομένους. Στόχος μας και βασικό μας μέλημα είναι η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας να λειτουργήσει προς όφελος όλων των εμπλεκομένων».

«Είμαστε αισιόδοξοι» ανέφερε η Υπουργός Εργασίας, «πως μέσα στις επόμενες ημέρες σε συνδυασμό με την έναρξη λειτουργίας του Εργάνη ΙΙ θα έχουμε επιλύσει τα περισσότερα προβλήματα που μας έχουν επισημανθεί, καθώς θα είναι δυνατή και η απολογιστική καταχώριση στο σύστημα τυχόν τροποποιήσεων του ωραρίου και των υπερωριών».