HHG: Αύξηση 140% της δαπάνης για την εκπαίδευση των εργαζομένων του

Τον 3o Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξής του έδωσε στη δημοσιότητα ο Hellenic Heathcare Group (HHG), ο οποίος αφορά σε δεδομένα για το 2022. Σύμφωνα με τον Απολογισμό, το 2022 και με την εισαγωγή δύο νέων εταιρειών, ο Όμιλος απασχολούσε συνολικά 5.297 εργαζόμενους, καταγράφοντας 5% αύξηση σε σχέση με το 2012, ενώ προσέλαβε συνολικά 880 εργαζόμενους, μειώνοντας συγκριτικά με το 2021 το ποσοστό κινητικότητας των εργαζομένων κατά 4% (19% το 2022). Από αυτούς, το 95% απασχολούνταν με συμβάσεις αορίστου χρόνου ή σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, ενώ το 71% των εργαζομένων πλήρους απασχόλησης ήταν γυναίκες. Παράλληλα, σημειώθηκε αύξηση 2% των εργαζομένων κάτω των 30 ετών, ενώ ο Όμιλος διατήρησε το ποσοστό των γυναικών σε υψηλά επίπεδα (57% το 2022), με το ποσοστό των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις να φτάνει το 53%.

Επιπλέον, το 70% των νέων προσλήψεων ήταν γυναίκες και το 42% νέοι κάτω των 30 ετών. Όσον αφορά στις αποχωρήσεις, αυτές καταγράφηκαν το 2022 σε 684, ήτοι 17% λιγότερες σε σύγκριση με το 2021. Επιπρόσθετα, βάσει του εν λόγω Απολογισμού, ο Όμιλος HGG υλοποίησε συνολικά 24.301 ώρες εκπαίδευσης, αυξάνοντας κατά 29% των αριθμό των εργαζομένων που εκπαιδεύτηκαν, αλλά και κατά 140% την δαπάνη για εκπαίδευση.

Έτσι, οι εργαζόμενοι του Ομίλου έλαβαν κατά μέσο όρο 5 ώρες εκπαίδευσης, ενώ το 2022 έλαβαν χώρα 70 εκπαιδεύσεις σε τεχνικά θέματα, 39 που είναι σχετικές με το περιβάλλον, υγεία και ασφάλεια, 11 σε θέματα GDPR καθώς και 24 εκπαιδεύσεις που αφορούν τις μεταπτυχιακές σπουδές. Συνολικά, για τις εκπαιδεύσεις των εργαζομένων προσφέρθηκαν 82.336 ευρώ. Τέλος, το 2022 ο Όμιλος προχώρησε στην αξιολόγηση του 92% των εργαζομένων, δίνοντάς τους περαιτέρω ευκαιρίες εξέλιξης και ενδυνάμωσης.

Konva: Νέα Wellness πρωτοβουλία για τους ανθρώπους της

Μία νέα πρωτοβουλία Wellness ξεκίνησε η Konva, προκειμένου να ενισχύσει την ευεξία και την υγεία των εργαζομένων της. Συγκεκριμένα, από την 1η Ιουνίου, η εταιρεία πρόσθεσε τις υπηρεσίες της Support Room στις παροχές που προσφέρει στους ανθρώπους της.

Ως εκ τούτου, όλοι οι εργαζόμενοι της εταιρείας θα έχουν πλέον δωρεάν πρόσβαση στην online πλατφόρμα της Support Room, η οποία παρέχει υποστήριξη και ενημέρωση για ζητήματα ψυχολογικής υγείας, επαγγελματικής επιτυχίας, διατροφής, σωματικής άσκησης, αλλά και συμβουλευτικής γονέων.

«Θέλουμε ο χώρος εργασίας μας να είναι ένα ψυχικά υγιές περιβάλλον, που μας βοηθά να γινόμαστε καλύτεροι!» επισημαίνει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

i-Storm – Αpple Premium Partner: Προαγωγή του Βασίλειου Βάρταλα σε HR Manager

Στη θέση του HR Manager της i-Storm – Αpple Premium Partner, του Ομίλου Quest, προήχθη ο Βασίλειος Βάρταλας, ο οποίος βρίσκεται στην εταιρεία από τον Ιανουάριο του 2023 και μέχρι πρότινος ήταν Talent Acquisition & HR Development Specialist.

Ο Β. Βάρταλας είναι απόφοιτος της Παντείου και κάτοχος Master στο HR Management, Communication & Leadership από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, ενώ στην επαγγελματική του πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει και HR Officer στην Τράπεζα Πειραιώς. Ο ίδιος πρόσφατα είχε διακριθεί και στην Recruiters 50 Powerlist 2024.

Συνεργασία Κρι Κρι και Evalion-SHL

Δίπλα στα παιδιά των εργαζομένων της που είναι στην Γ’ Λυκείου στάθηκε η Κρι Κρι, μέσω της συνεργασίας της με την Evalion-SHL.

Για πρώτη φορά, η εταιρεία, αξιοποιώντας το εργαλείο της Evalion-SHL, παρέχει στα παιδιά των εργαζομένων της δωρεάν τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, ενώ πραγματοποίησε εσωτερικά συμβουλευτική καριέρας, εστιάζοντας σε στοιχεία προσωπικότητας, εργασιακών αξιών, ικανοτήτων και επαγγελματικών ενδιαφερόντων.

Great Place to Work Hellas: 400 + προσκεκλημένοι στην απονομή των «Best Workplaces Hellas 2024»

Tα βραβεία «Best Workplaces Hellas 2024» στις επιχειρήσεις με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στη χώρα μας για φέτος, απένειμε, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, το Great Place to Work Hellas.

Την έναρξη της εκδήλωσης, στην οποία συμμετείχαν 400 και πλέον προσκεκλημένοι, έκανε ο Δημήτρης Γκανούδης, Γενικός Διευθυντής του Great Place to Work Hellas, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Γεώργιος Δ. Μαύρος, Country Head του Great Place to Work Hellas, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Αυτή η βραδιά είναι αφιερωμένη στους οργανισμούς που όχι μόνο επιδιώκουν την επιχειρηματική αριστεία, αλλά επενδύουν στην ευημερία και την ανάπτυξη των ανθρώπων τους. Σε μια εποχή που οι εργασιακές συνθήκες μεταβάλλονται ταχύτατα, είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε και να επιβραβεύουμε τις προσπάθειες εκείνων που δημιουργούν χώρους εργασίας γεμάτους εμπιστοσύνη, σεβασμό και δίκαιη μεταχείριση».

Τα κορυφαία βραβεία της φετινής λίστας απένειμε ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ενώ, μεταξύ άλλων, βραβεία απένειμαν οι Στέλιος Αργυρός, Πρόεδρος Δ.Σ. ALBA Graduate Business School, The American College of Greece, Κωνσταντίνος Αξαρλόγλου, Πρύτανης ALBA Graduate Business School, The American College of Greece και Ντόρα Οικονόμου, Διευθύντρια Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού ΣΕΒ. Επισημαίνεται, τέλος, πως οι εταιρείες που βραβεύθηκαν στην εκδήλωση, είναι υποψήφιες για να μπουν στη λίστα των καλύτερων εταιρειών στην Ευρώπη, οι οποίες θα ανακοινωθούν το Φθινόπωρο.

Εκπαίδευση σε χώρους εργασίας: Αιτήσεις για 25 ειδικότητες σε όλη τη χώρα

Ξεκίνησε η διαδικασία ηλεκτρονικής καταχώρισης για διάθεση θέσεων μαθητείας από φορείς του Ιδιωτικού Τομέα για το Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας 2024-2025. Οι προσφερόμενες θέσεις αφορούν σε 25 ειδικότητες, στο σύνολο της χώρας και διαφοροποιούνται τοπικά ανάλογα με τη σχολική μονάδα.

Το Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας αφορά, κατά προτεραιότητα, σε αποφοίτους Επαγγελματικών Λυκείων και περιλαμβάνει αφενός μαθητεία, με εκπαίδευση σε χώρο εργασίας, και αφετέρου, εργαστηριακά μαθήματα ειδικότητας, τα οποία πραγματοποιούνται σε σχολικές μονάδες.

Οι φορείς του ιδιωτικού τομέα αναλαμβάνουν να παρέχουν μάθηση στον χώρο εργασίας, σύμφωνα με καθορισμένο πρόγραμμα, το οποίο οδηγεί σε εξετάσεις του ΕΟΠΠΕΠ. Το ποσοστό αποζημίωσης των μαθητευόμενων ορίζεται στο 95% επί του νόμιμου, νομοθετημένου, κατώτατου ορίου του ημερομισθίου εργατοτεχνίτη, ήτοι 35,22 ευρώ και επιδοτείται εξ ολοκλήρου από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. (μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027), ενώ ο εργοδότης επιβαρύνεται με τις νόμιμες ασφαλιστικές εισφορές για το σύνολο των ημερών παρουσίας κάθε μαθητευόμενου στον εργασιακό χώρο και με το σύνολο της ημερήσιας αποζημίωσης για τις ημέρες κανονικής άδειας του μαθητευόμενου (12 ημέρες).

Η Μαθητεία έχει μέγιστη διάρκεια 172 ημερολογιακών ημερών (εντός του χρονικού διαστήματος, από την 1η Οκτωβρίου έως την 31η Αυγούστου κάθε έτους), περιλαμβάνει μαθήματα ειδικότητας, διάρκειας 7 ωρών την εβδομάδα (πραγματοποιούνται στη σχολική μονάδα), και, παράλληλα, «Πρόγραμμα μάθησης σε εργασιακό χώρο», διάρκειας 32 ωρών την εβδομάδα, επιμερισμένες ισομερώς σε 4 ημέρες στον εργοδότη. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η διαδικασία ηλεκτρονικής καταχώρισης θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου.

Π. Τσακλόγλου: 400.000 νέοι εργαζόμενοι εγγράφηκαν ήδη στο ΤΕΚΑ

Για τις συντάξεις με οφειλές, τις συντάξεις χηρείας, το ΤΕΚΑ, το επίδομα μητρότητας αλλά και την απασχόληση συνταξιούχων μίλησε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου καλεσμένος στην τηλεόραση του Σκάι και την εκπομπή «Καλημέρα».

Για τη σύνταξη με οφειλές επισήμανε ότι πρόκειται για ένα μέτρο που δεν αφορά τους μισθωτούς οι οποίοι λαμβάνουν κανονικά τη σύνταξή τους ανεξάρτητα από την καταβολή των εισφορών από τους εργοδότες τους. Σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία αυξάνεται από τις 20.000 ευρώ στις 30.000 ευρώ το όριο οφειλών προκειμένου κάποιος να μπορεί να δικαιούται να λάβει σύνταξη (από 6.000 ευρώ σε 10.000 ευρώ για τους ασφαλισμένους του πρώην ΟΓΑ).

Οι προϋποθέσεις για να ενταχθούν στην ευνοϊκή αυτή ρύθμιση είναι να μην έχουν καταθέσεις που να ξεπερνούν τις 12.000 ευρώ και να έχουν πληρώσει εισφορές για τουλάχιστον 20 χρόνια. Το 60% της σύνταξής τους θα παρακρατείται από τον ΕΦΚΑ μέχρι η οφειλή τους να φτάσει στα παλαιά όρια και, εν συνεχεία, θα μπαίνουν όπως και οι υπόλοιποι οφειλέτες στις 60 δόσεις. Όσον αφορά στο ΤΕΚΑ, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι πρόκειται στην ουσία για έναν προσωπικό κουμπαρά και αφορά όλα τα άτομα τα οποία ασφαλίστηκαν από τα τέλη του 2021 και μετά για τα οποία η συμμετοχή είναι υποχρεωτική ενώ, προαιρετικά μπορούν να το επιλέξουν και οι γεννημένοι μέχρι το 1987.

Αυτή τη στιγμή οι νέοι που έχουν εγγραφεί είναι κάτι λιγότερο από 400.000 και πάνω από 140.000 είναι οι εργοδότες. Στην παρούσα φάση ετοιμάζεται το βασικό χαρτοφυλάκιο το ΤΕΚΑ και μετά το 2026 θα υπάρχουν τρία χαρτοφυλάκια, ένα με λίγο μεγαλύτερο ρίσκο και ένα με πιο χαμηλό. Ο Υφυπουργός ξεκαθάρισε πως όσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο των επενδύσεων των αποθεματικών τόσο μεγαλύτερη και η απόδοση αλλά σε κάθε περίπτωση το κεφάλαιο είναι διασφαλισμένο, «καθώς το κράτος εγγυάται ότι η σύνταξη η οποία θα παρασχεθεί θα αντιστοιχεί τουλάχιστον στην πραγματική αξία των εισφορών που κατέβαλε ο ασφαλισμένος».

ΕΛΓΑ: Εγκρίθηκε η νέα Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από τους εκπροσώπους του ΕΛΓΑ και εστάλη προς υπογραφή στο Υπουργείο Οικονομικών, η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) των ετών 2024, 2025 και 2026, με την οποία καθορίζονται οι μη μισθολογικές παροχές, όροι εργασίας και λοιπά θέματα των τακτικών υπαλλήλων, της Νομικής Συμβούλου και δικηγόρων του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΕΛΓΑ).

Συνολικά προβλέπονται μη μισθολογικές παροχές για βρεφονηπιακούς σταθμούς, επιβράβευση αριστούχων τέκνων υπαλλήλων, δαπάνες σίτισης και καταβολή έκτακτης παροχής με τη μορφή δωροεπιταγής, που φθάνουν στα 769.800 ευρώ ανά έτος.

Οι ρυθμίσεις της υπογραφείσας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (Ε.Σ.Σ.Ε.) έχουν αναδρομική ισχύ από 1-1-2024 και ισχύουν για τρία χρόνια, μέχρι τις 31.12.2026.

Oracle: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας προέβη η Oracle Hellas, με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Μήνα Διαφορετικότητας. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία έγινε μέλος και του Diversity Charter Greece.

«Με πάνω από 40 χρόνια διεθνούς παρουσίας στην αγορά της πληροφορικής, η Oracle έχει ήδη σημαντική εμπειρία στη διαχείριση της διαφορετικότητας και στη δημιουργία κουλτούρας ενσωμάτωσης, καθιστώντας την έτσι ένα πολύτιμο μέλος για τις προσπάθειες του Charter» επισημαίνει η ανακοίνωση του Diversity Charter Greece.

Beiersdorf Hellas: Σειρά εθελοντικών δράσεων στο πλαίσιο του «Care Beyond Skin»

Το πρόγραμμα «Care Beyond Skin» πραγματοποίησε, για δεύτερη χρονιά, η Beiersdorf Hellas, δίνοντας συνέχεια στην παγκόσμια πρωτοβουλία εθελοντισμού για τους εργαζομένους της εταιρείας, η οποία φέτος εστιάζει στην υποστήριξη ατόμων με οπτική βλάβη.

Ειδικότερα, την Πέμπτη 30 Μαΐου, η εταιρεία συνεργάστηκε με τον Σ.Κ.Ε.Π. (Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους) και το Διαβάζω για τους Άλλους, υλοποιώντας σειρά δράσεων. Αρχικά, η ομάδα της Beiersdorf συμμετείχε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ενημέρωσης και Εξοικείωσης με την Αναπηρία του Σ.Κ.Ε.Π., κάνοντας εισαγωγή στις έννοιες της συμπερίληψης και της προσβασιμότητας, με στόχο την αλλαγή νοοτροπίας ως προς τη διαφορετικότητα.

Επιπρόσθετα, πραγματοποιήθηκαν βιωματικά εργαστήρια εξοικείωσης με την οπτική βλάβη που υλοποιήσαν η Liberty Guide Dogs, η ΑμΚΕ KINITRO και ο εκπαιδευτής κινητικότητας και προσανατολισμού, Μενέλαος Τσαούσης. Τέλος, το Διαβάζω για τους Άλλους εκπαίδευσε τους 80 εργαζόμενους πάνω σε τεχνικές ορθοφωνίας και βέλτιστης απόδοσης ενός λογοτεχνικού κειμένου και έπειτα, μέσα σε θαλάμους ηχογράφησης και παρουσία ηχοληπτών, δάνεισαν τη φωνή τους, προκειμένου να ηχογραφήσουν αποσπάσματα από μια συλλογή λογοτεχνικών έργων για τα άτομα με οπτική βλάβη.