Diversity Day: Στο επίκεντρο η επικοινωνία και η εφαρμογή της συμπερίληψης

Diversity Day με θέμα «Best Practices για δράσεις Diversity & Inclusion στην εταιρεία σας, καθώς και για την αποδοτική επικοινωνία αυτών στην αγορά εργασίας!» πραγματοποίησε, την Πέμπτη 30 Μαΐου, το Diversity Charter Greece, σε συνεργασία με την Generation Y, με αφορμή τον Ευρωπαϊκό Μήνα Διαφορετικότητας.

Ειδικότερα, η εν λόγω ημέρα περιλάμβανε δύο παρουσιάσεις, οι οποίες αφορούσαν τόσο σε καλές πρακτικές και Case Studies από την Ελλάδα και -κυρίως- από το εξωτερικό, όσο και στους τρόπους επικοινωνίας των DEI δράσεων στην αγορά εργασίας.

Μέσα από τη διαδραστική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε, αναδείχθηκε η σημασία της επικοινωνίας των DEI πρωτοβουλιών, ενώ τονίστηκε ότι η εστίαση πλέον θα πρέπει να είναι στο πώς οι εταιρείες και τα άτομα θα είναι συμπεριληπτικά. Καθώς δηλαδή οι εταιρείες έχουν πλέον αναγνωρίσει τη διαφορετικότητα και έχουν κατανοήσει την έννοια και τη σημασία της συμπερίληψης, το επόμενο βήμα είναι η εφαρμογή της συμπερίληψης στην πράξη.

Σημειώνεται, τέλος, ότι στο Diversity Day συμμετείχαν και εξέφρασαν τις ιδέες και τις απόψεις τους, στελέχη από τις εταιρείες ΔΕΣΦΑ, Socialdoo, Indeavor, Oracle, G4S, Όμιλος Σφακιανάκη, BAT, CMA-Αργουδέλης, Mastercard, Sanofi, Toyota Hellas, Eurocert, Tack TMI και Principia.

ΠΑ.ΜΑΚ: Ιδρύει νέο ΠΜΣ για επανειδίκευση και ανακατεύθυνση

Ένα νέο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα ιδρύει το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με την υποστήριξη και χρηματοδότηση της Deloitte Ελλάδος, με στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα σε πτυχιούχους πανεπιστημιακών Τμημάτων, εκτός αυτών της Πληροφορικής, για επανειδίκευση και ανακατεύθυνση (reskilling/conversion) των προσόντων και των δεξιοτήτων τους, ώστε να δημιουργεί ευκαιρίες άμεσης απασχόλησης.

Τη συμφωνία για την ίδρυση του Επαγγελματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών, με τίτλο «Ανάπτυξη Επιχειρησιακών Συστημάτων Λογισμικού» (MSc in Enterprise Software Systems Development), υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Ελλάδος, Δημήτρης Κουτσόπουλος και ο Πρόεδρος του Deloitte Competence Center και Partner της Deloitte, Βασίλης Καφάτος, παρουσία του Γενικού Προξένου των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, Jerrier (Jerry) Ismail.

Επισημαίνεται πως, μέσω του εν λόγω ΠΜΣ, οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στις σύγχρονες μεθόδους και τεχνικές για την αξιοποίηση και ανάπτυξη συστημάτων λογισμικού σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα αλλά και ήπιες δεξιότητες (soft skills).

Υπ. Εργασίας: 25.000 νέες θέσεις εργασίας για ανέργους 18 έως 29 ετών

Την έναρξη ενός νέου προγράμματος απασχόλησης για 25.000 ανέργους 18 έως 29 ετών ανακοίνωσε από τη Ρόδο η Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου. «Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η αγορά εργασίας, όπως είναι η έλλειψη εργατικού δυναμικού, απαιτούν συντονισμένες και στοχευμένες παρεμβάσεις. Αυτό κάνουμε με το νέο πρόγραμμα για 25.000 άνεργους 18 έως 29 ετών που εκκινεί τις επόμενες ώρες.

Η νέα δράση του ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 200 εκατ. ευρώ, αποτελεί την απάντηση μας στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά η ίδια. Αναλυτικότερα, η Δόμνα Μιχαηλίδου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο νησί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες, εργαζόμενους και επιχειρηματίες της Ρόδου για την υποεκπροσώπηση των νέων και των γυναικών στην αγορά εργασίας και τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού.

«Συνεργαζόμενοι», είπε, «μπορούμε να δημιουργήσουμε μια πιο ζωντανή και ανθεκτική αγορά εργασίας στη Ρόδο και σε όλη την Ελλάδα. Ένα καλά εκπαιδευμένο και καταρτισμένο εργατικό δυναμικό είναι το θεμέλιο μιας ισχυρής οικονομίας και ενός ευημερούντος μέλλοντος για όλους».

Η Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης παράλληλα τόνισε την ανάγκη να ενθαρρυνθούν οι νέοι και οι γυναίκες να συμμετέχουν πιο ενεργά στην αγορά εργασίας. «Πρέπει να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της εκπαίδευσης και των αναγκών της αγοράς εργασίας. Η επένδυση σε προγράμματα ανάπτυξης δεξιοτήτων προσαρμοσμένα στις ανάγκες της αγοράς είναι ζωτικής σημασίας» κατέληξε.

HR Awards 2024: Ο Καθηγητής Ιωάννης Νικολάου Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής

Ο Ιωάννης Νικολάου, Καθηγητής Οργανωσιακής Συμπεριφοράς & Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, Τμήμα Διοικητικής Επιστήμης & Τεχνολογίας, Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών θα είναι ο Πρόεδρος της Κριτικής Επιτροπής των HR Awards 2024, τα οποία φέτος γιορτάζουν τα τους χρόνια. «10 χρόνια HR Awards! Θέλω να εκφράσω τη χαρά και την ικανοποίησή μου που μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε διστακτικά το 2015 έχει μια τόσο επιτυχημένη εξέλιξη!

Είναι επίσης μεγάλη η τιμή για μένα να είμαι πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής, 10 χρόνια μετά την πρώτη μου συμμετοχή ως μέλος της, με πρώτο πρόεδρο τον Καθηγητή Richard Boyatzis» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ι. Νικολάου και πρόσθεσε: «Τα HR Awards μας δίνουν την ευκαιρία να αναγνωρίσουμε και να τιμήσουμε τις προσπάθειες των στελεχών που εξειδικεύονται στον τομέα των ανθρώπινων πόρων, αλλά και των οργανισμών που επενδύουν στο ανθρώπινο δυναμικό, όχι πάντοτε κάτω από ιδανικές οικονομικές συνθήκες. Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να εμπνευστούμε από τις καλές πρακτικές και τις καινοτομίες που έχουν σχεδιάσει και υλοποιήσει συνάδελφοι στον κλάδο του HR».

«Με τα HR Awards αναγνωρίζουμε και αναδεικνύουμε την αξία της προσπάθειάς μας και συμβάλλουμε στην προώθηση της καινοτομίας και της αριστείας στον τομέα των ανθρωπίνων πόρων. Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή και την προσφορά σας στην ανάπτυξη του κλάδου της ΔΑΔ στην Ελλάδα. Όλα τα μέλη της ανανεωμένης φέτος κριτικής επιτροπής ανυπομονούμε να μελετήσουμε προσεκτικά και να αξιολογήσουμε τις υποψηφιότητές σας» κατέληξε ο ίδιος. Επισημαίνεται ότι η υποβολή υποψηφιοτήτων πραγματοποιείται μέχρι τις 12 Ιουλίου, ενώ περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες μπορείτε να βρείτε εδώ.

Aegean: Νέος κύκλος υποτροφιών με άμεση επαγγελματική αποκατάσταση

Η Aegean ανακοίνωσε την έναρξη νέου κύκλου του Προγράμματος Υποτροφιών Μηχανικών Αεροσκαφών που υλοποιεί. Ειδικότερα, η Aegean σε συνεργασία με τη διεθνώς αναγνωρισμένη και πιστοποιημένη σχολή μηχανικών της Olympic Air (Olympic Air Maintenance Training Organization), δίνει τη δυνατότητα εκπαίδευσης, για 4η φορά τα τελευταία 2 χρόνια, σε 20 υποψήφιους φοιτητές και φοιτήτριες που επιθυμούν να αποκτήσουν πτυχίο μηχανικού συντήρησης αεροσκαφών.

Το πρόγραμμα, διάρκειας δύο ετών, προσφέρει την εκπαίδευση που απαιτείται για την απόκτηση του επαγγελματικού πτυχίου κατηγορίας Β1.1 (Part-66 Aircraft Maintenance License), καθώς και 50% χρηματοδοτούμενη υποτροφία, διασφαλίζοντας παράλληλα άμεση επαγγελματική αποκατάσταση. Οι τρεις αριστούχοι απόφοιτοι θα λάβουν επιπλέον επιβράβευση με επιστροφή 100%, 75% και 50% αντίστοιχα επί της συμμετοχής τους στα δίδακτρα, με βάση τις ακαδημαϊκές τους επιδόσεις.

Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει γραπτές εξετάσεις και προφορική αξιολόγηση με το πρόγραμμα να ξεκινά τον Οκτώβριο του 2024. Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει και θα παραμείνουν ανοιχτές έως τις 7 Ιουλίου 2024 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέσω της ειδικής φόρμας στην ιστοσελίδα της Aegean. Αμέσως μετά την επιτυχή φοίτηση και απόκτηση του πτυχίου τους, οι απόφοιτοι θα ξεκινήσουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία στην Τεχνική Βάση της εταιρείας.

Συνεργασία Alumil και Γιατρών του Κόσμου

Ημερίδα με θέμα το άγχος πραγματοποίησε η Alumil, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με την οργάνωση Γιατροί του Κόσμου, μεριμνώντας για την υγεία και την ευεξία των εργαζομένων της.

Η εν λόγω ημερίδα αφορούσε στο άγχος, στις διαταραχές ύπνου και στις καλές πρακτικές αυτοβοήθειας, ενώ, όπως επισημαίνει η εταιρεία, η έγκυρη ενημέρωση είναι η καλύτερη πρόληψη.

ΣΕΒ: Έλλειψη 8 εκατ. εξειδικευμένων στελεχών στην Ευρώπη έως το 2030

«Άνθρωποι και Επιχειρήσεις την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» ήταν ο τίτλος εκδήλωσης που διοργάνωσε ο ΣΕΒ, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του «R U AI?», με προσκεκλημένο τον Δρ. Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής για την Τεχνητή Νοημοσύνη, και διακεκριμένους επιστήμονες και στελέχη της αγοράς.

Όπως αποτυπώθηκε στην εκδήλωση και σύμφωνα με διεθνείς εκτιμήσεις, οι επιχειρήσεις που εισάγουν λύσεις Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) αξιοποιούν μόνο το 30% των δυνατοτήτων που τους παρέχουν, ενώ μία στις δύο εγκαταλείπει την προσπάθεια έπειτα από 3 χρόνια.

Οι λόγοι συνδέονται με τα κόστη του εγχειρήματος, την πρόσβαση σε υπολογιστική ισχύ, τεχνογνωσία και δεξιότητες, την προϋπάρχουσα ψηφιακή και τεχνολογική ωριμότητα της επιχείρησης, την επάρκεια και καταλληλότητα των δεδομένων που έχει στη διάθεσή της, αλλά και το ρυθμιστικό πλαίσιο που συνδέεται με την ανάπτυξη και εφαρμογή ΑΙ από τις επιχειρήσεις. Μεταξύ των βασικών συμπερασμάτων είναι και τα εξής:

  1. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ σημαντική για να μη ρυθμιστεί αλλά και πολύ σημαντική για να ρυθμιστεί με κακό τρόπο. Σωστά προσπαθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση να θέσει πλαίσιο για την ΤΝ. Η αποτελεσματικότητα του ΑΙ Act θα κριθεί στην εφαρμογή του.
  2. Σημαντικά είναι τα οφέλη για τις επιχειρήσεις, ωστόσο υπάρχουν και σημαντικές ανάγκες προσαρμογής σε κάθε διάσταση της ΤΝ. Για παράδειγμα, στην Ευρώπη του 2030 θα υπάρχει έλλειμα περίπου 8 εκατ. εξειδικευμένων ανθρώπων στις τεχνολογίες αιχμής, αν συνεχιστούν οι σημερινοί ρυθμοί παραγωγής ταλέντου.
  3. Η Ελλάδα μπορεί να πρωτοπορήσει στην ΤΝ εφόσον κινηθεί γρήγορα και αναπτυχθούν ερευνητικά προγράμματα και υποδομές υψηλού επιπέδου, σε συνεργασία και με ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού, και αξιοποιηθεί η αριστεία των Ελλήνων επιστημόνων σε ολόκληρο τον κόσμο. Ετήσιες δημόσιες επενδύσεις 50 εκατ. ευρώ στην έρευνα και ανάπτυξη για την τεχνητή νοημοσύνη μπορούν να στηρίξουν τη μετάβαση της χώρας στη νέα εποχή.

Μπάρμπα Στάθης: Στις «Most Sustainable Companies in Greece 2024»

Στη λίστα των «Most Sustainable Companies in Greece 2024» κατατάχθηκε η Μπάρμπα Στάθης, σύμφωνα με τον δείκτη βιώσιμης ανάπτυξης «The ESG Index in Greece».

«Η συγκεκριμένη βράβευση έρχεται να συμπληρώσει την πρόσφατη αξιολόγηση από τον οργανισμό EcoVadis με τη βαθμίδα Platinum σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης, η οποία μας κατατάσσει στο 1% των αξιολογούμενων εταιρειών παγκοσμίως. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε υποδειγματικά, προσφέροντας ασφαλή και ποιοτικά προϊόντα, υποστηρίζοντας τους ανθρώπους μας και την κοινωνία, και παράλληλα σχεδιάζοντας και υλοποιώντας πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας» δήλωσε η Κατερίνα Μακρίδου-Ωραιοπούλου, ESG & Corporate Communication Director της εταιρείας.

Όμιλος Marine Tours: Πιστοποιήθηκε ως Great Place to Work

Την Πιστοποίησης του Great Place to Work έλαβε ο Όμιλος της Marine Tours, κατόπιν μεθοδικής και διεξοδικής αξιολόγησης από το Great Place to Work Hellas.

«Η πιστοποίηση αυτή είναι μια ακόμη επισφράγιση ότι ο Οργανισμός μας δεν είναι απλά ένας χώρος εργασίας. Είναι ένα περιβάλλον σεβασμού, ανάπτυξης και ίσων ευκαιριών όπου όλοι οι άνθρωποί μας βλέπουν το έργο τους να αναγνωρίζεται. Έτσι, προοδεύουμε τόσο ο καθένας χωριστά, όσο και συλλογικά, παράγοντας Αξία για τους ανθρώπους μας, τους πελάτες μας, τον Οργανισμό μας και την Κοινωνία ως σύνολο» δήλωσε ο Κωνσταντίνος Οικονόμου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

Check Point: Κλείδι το Gamification για την εκπαίδευση της Gen Z στην κυβερνασφάλεια

Το Gamification αποτελεί, σύμφωνα με την Check Point, το κλειδί για την εκπαίδευση της Gen Z, δηλαδή των νέων εργαζομένων, στην κυβερνασφάλεια.

«Η Generation Z μπορεί να είναι τεχνολογικά ικανή, αλλά η ψηφιακή τους ευχέρεια καλύπτει μια επικίνδυνη αμέλεια προς την κυβερνοασφάλεια. Για να διασφαλίσουμε το μέλλον μας, πρέπει να επανεξετάσουμε την εκπαίδευση με τη χρήση Gamification και την προσομοίωση πραγματικών απειλών που αντιμετωπίζονται μέσα και έξω από τον χώρο εργασίας» επισημαίνει η Κωνσταντίνα Κούκου, Account Manager και Cyber Security Evangelist – Office of the CTO στην Check Point.

«Για να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση απέναντι σε απειλές όπως το phishing, είναι σημαντικό όλοι οι εργαζόμενοι, από τους Boomers έως τους Generation Z, να μάθουν να επαληθεύουν τους αποστολείς, να εξετάζουν προσεκτικά τις λίστες παραληπτών, να είναι προσεκτικοί με ασυνήθιστα θέματα ή χρονισμούς, να αποφεύγουν άγνωστα συνημμένα ή συνδέσμους και να προσέχουν μηνύματα που απαιτούν άμεση δράση» κατέληξε η ίδια.