WEDOO Digital Agency: Συνεργασία με την Hatzi Filax Group

Η Hatzi Filax Group ανέλαβε το έργο “WEDOO Executive Mentoring: Our Next Steps” για λογαριασμό της εταιρείας WEDOO Digital Agency. Στόχος του έργου, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η εξέλιξη του Ανθρώπινου Δυναμικού μέσα από στοχευμένες δράσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν στην ευθυγράμμιση και την εξέλιξη της εταιρείας.

Το πρόγραμμα “WEDOO Executive Mentoring: Our Next Steps” έχει στόχο την ενιαία εταιρική ευθυγράμμιση Customer Experience, ενώ υπεύθυνες για την εκπόνηση του έργου είναι η Σοφία Σκευοφύλακα Co-Founder & CCO και η Χάτζη Σκευοφύλακα CEO της Hatzi Filax Group, oι οποίες σχολιάζοντας τη νέα συνεργασία τόνισαν τα εξής:

«’Είμαστε βέβαιοι ότι μέσω της συνεργασίας μας, το πρόγραμμα “WEDOO Executive Mentoring: Our Next Steps” θα οδηγήσει σε μια νέα εποχή για την WEDOO Digital Agency».

Sunlight Group: Νέα Chief of Staff η Κωνσταντίνα Καρατοπούζη

Την ανάληψη της θέσης της Chief of Staff (COS) από την Κωνσταντίνα Καρατοπούζη ανακοίνωσε η Sunlight Group, μέλος του Ομίλου Olympia.

H K. Καρατοπούζη διαθέτει εμπειρία στα οικονομικά, στον επιχειρηματικό σχεδιασμό, στη διαχείριση ακίνητης περιουσίας, καθώς και στην εταιρική διακυβέρνηση ως μέλος του Δ.Σ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, εργαστεί ως Chief Operating Officer στη Lamda Development, σε audit θέσεις στην PWC στο Λονδίνο και στο Οικονομικό Τμήμα της EFG Bank στο Λονδίνο.

Είναι μέλος του Chartered Association of Certified Accountants και κάτοχος πτυχίου Οικονομικών Επιστημών από το Τμήμα Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την ένταξη μου στο δυναμικό της Sunlight Group, μίας εταιρείας με υψηλούς στόχους και απεριόριστες δυνατότητες, η οποία αναγνωρίζει τη σημαντική συμβολή των ανθρώπων της στην επιτυχημένη της διαδρομή. Ανυπομονώ να ενώσω τις δυνάμεις μου με την έμπειρη και ικανή ομάδα της Sunlight για να πετύχουμε μαζί ακόμη περισσότερα και να δημιουργήσουμε ένα μακροπρόθεσμο θετικό αντίκτυπο» δήλωσε χαρακτηριστικά η ίδια.

Συνεργασία Four Seasons και Firstaider.gr

Σε μία νέα συνεργασία με την Firstaider.gr προέβη η Four Seasons, προκειμένου να εκπαιδεύσει τους ανθρώπους της με χρήσιμες δεξιότητες.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, οι εργαζόμενοι της Four Seasons είχαν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στην Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση (ΚΑΡ.ΠΑ.), στη βασική υποστήριξη ζωής, αλλά και στη διαχείριση έκτακτων περιστατικών, όπως σπασμένα κόκκαλα, πνιγμός, εγκαύματα, δάγκωμα από ζώο κ.ά.

Skywalker.gr: Η Γενια Ζ στο επίκεντρο του HR Community Conference & Awards 2024

Η Γενιά Ζ βρέθηκε στο επίκεντρο του 8ου HR Community Conference & Awards 2024, το οποίο είχε τίτλο «Delulu» και διοργανώθηκε, την Πέμπτη 23 Μαΐου από το skywalker.gr ταυτόχρονα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πάνω από 400 στελέχη έδωσαν το παρών και συζήτησαν σχετικά με οχτώ θεματικές ενότητες. Όπως αναφέρθηκε, προκειμένου να προσελκύσουν και να διατηρήσουν τους εργαζομένους της Γενιάς Ζ, οι επιχειρήσεις καλούνται να λάβουν υπόψη ότι η εν λόγω γενιά εισέρχεται στην αγορά εργασίας με μοναδικά χαρακτηριστικά σε σχέση με τις προηγούμενες γενιές.

Μεταξύ αυτών, είναι η ψηφιακή τους επιδεξιότητα, η επιθυμία για αυτονομία και τηλεργασία, ο σεβασμός του ελεύθερου χρόνου και των μετακινήσεων, η ακόμη μεγαλύτερη αξία στο Work-life Balance, η συνεχής κοινωνική δικτύωση, η ανάγκη για ανοιχτή επικοινωνία και η δυνατότητα συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων.

Παράλληλα, το συνέδριο ανέδειξε τη σημασία της συνεχούς ανατροφοδότησης και της δυνατότητας εκπαίδευσης και διά βίου μάθησης σε όλους τους εργαζομένους, την ανθρωποκεντρικότητα και την αναγκαιότητα για διαφάνεια. Την ολοκλήρωση του συνεδρίου, ακολούθησε η τελετή απονομής των HR Community Awards 2024.

Δ. Μιχαηλίδου: Σταθερή αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο ναυτικό επάγγελμα

«Η ναυτιλία είναι κομμάτι της ταυτότητας μας και ένας από τους ισχυρότερους πυλώνες στήριξης της εθνικής οικονομίας και της αγοράς εργασίας. Αυτό τον πυλώνα, που μας έχει κάνει υπερήφανους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου και έχει σηκώσει ψηλά την σημαία της χώρας μας, θα συνεχίσουμε να τον στηρίζουμε προς όφελος όλων μας και πρωτίστως των ναυτικών μας». Αυτό ανέφερε, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, στην εκδήλωση παρουσίασης της δεύτερης μελέτης για τη ναυτική απασχόληση του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (Ν.Α.Τ.), που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης «Ποσειδώνια 2024».

Η Υπουργός στον χαιρετισμό της, εστίασε στη συμβολή του Ν.Α.Τ. στην ανάπτυξη του ναυτικού επαγγέλματος, στη στήριξη των ναυτικών και στην ενίσχυση της ναυτικής απασχόλησης στην Ελλάδα. Εκτενής αναφορά έκανε στις πρωτοβουλίες εκσυγχρονισμού του Ν.Α.Τ., όπως είναι η πλήρης ψηφιοποίηση του νηολογίου, η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα myΝat, η συστηματική καταγραφή και αξιολόγηση των δεδομένων απασχόλησης και η ενημέρωση των ενδιαφερόμενων. «Το Ν.Α.Τ.» είπε, «υλοποιεί σημαντικές δράσεις για την υποστήριξη των ναυτικών μας, όπως είναι η πρωτοβουλία για τη σύσταση Παρατηρητηρίου Ναυτικής Απασχόλησης, στα πρότυπα του Παρατηρητηρίου της ΕΕ για τη Γαλάζια Οικονομία».

Εστιάζοντας στα ευρήματα της δεύτερης έκθεσης του ΝΑΤ για την Ναυτική Απασχόληση, η Δόμνα Μιχαηλίδου, είπε: «Διάβασα με πολύ ενδιαφέρον τα ευρήματα της έκθεσης, που παρουσιάζεται σήμερα, και διαπίστωσα με ικανοποίηση ότι παρά τις παραδοσιακές αντιλήψεις, καταγράφεται σταθερή αύξηση της συμμετοχής των γυναικών στο ναυτικό επάγγελμα, το ποσοστό των οποίων έχει ξεπεράσει το 7%, αλλά και αύξηση 4% των νέων ηλικίας 18-30». «Παρά τα βήματα όμως που έχουν γίνει», ανέφερε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «η συμμετοχή των νέων δεν έχει φτάσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό και οι γυναίκες εξακολουθούν να υποεκπροσωπούνται στο ναυτικό επάγγελμα». «Για να αλλάξει αυτό», σημείωσε: «χρειάζεται η συμβολή όλων μας και κυρίως του επιχειρηματικού κόσμου στο χώρο της ναυτιλίας. Πρέπει να δοθούν περισσότερες ευκαιρίες και κίνητρα σε νέους και γυναίκες για να ‘βουτήξουν’ στο ναυτικό επάγγελμα που έχει σημαντικές προοπτικές».

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του βιβλίου του Γεώργιου Καραδήμα στον Ιανό

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση της παρουσίασης των βιβλίων «Μετασχηματισμός Επιχειρήσεων: Στρατηγική Διαδικασία» του Γεωργίου Καραδήμα και της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου «Managing Corporate Lifecycles» του Ichak Kalderon Adizes, στο κεντρικό κατάστημα της Αλυσίδας Πολιτισμού Ιανός, την Τρίτη 28 Μαΐου.

Τόσο οι ομιλητές του panel όσο και οι συμμετέχοντες, στη συντριπτική τους πλειοψηφία επιχειρηματίες, CEOs και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, δήλωσαν απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτήν, καθώς έλαβε χώρα μία ουσιαστική συζήτηση γύρω από την επιχειρηματικότητα και τις επιχειρήσεις γενικότερα.

Επισημαίνεται ότι οι ομιλητές του panel που συντόνισε η εκδότρια, Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, ήταν οι Στέλιος Αργυρός, Πρόεδρος, ALBA Graduate Business School, Πάρης Κυριακόπουλος, Πρόεδρος & CEO, Μοτοδυναμική, Κρίτων Αναβλαβής, Corporate Advisor ex Group CEO, S&B Industrial Minerals, Κώστας Μακρής, Strategy Consultant – CFO, Όμιλος Ξυνή, Αλέξης Κιτρομιλίδης, CEO, Boussias και Κώστας Πετρόπουλος, Επίτιμος Πρόεδρος, Πέτρος Πετρόπουλος.

Access Fashion: Εθελοντικός καθαρισμός παραλίας στη Θεσσαλονίκη

Στον καθαρισμό της παραλίας Περαίας Θεσσαλονίκης, προέβη, την Τρίτη 4 Ιουνίου η Access Fashion, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου και την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στις 8 Ιουνίου.

Οι συμμετέχοντες – εθελοντές ενημερώθηκαν από τους ειδικούς της «iSea» σχετικά με τις επιπτώσεις της ρύπανσης από μικροπλαστικά, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση, ενώ στη συνέχεια συνεισέφεραν στην περιβαλλοντική αναβάθμιση της παραλίας.

ΔΥΠΑ: Νέος κύκλος κατάρτισης σε πράσινες δεξιότητες για 25.000 ανέργους

Ξεκίνησε από χθες, Πέμπτη 6 Ιουνίου, η υποβολή αιτήσεων των ανέργων για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα απόκτησης και αναβάθμισης πράσινων δεξιοτήτων της ΔΥΠΑ, με τη διαδικασία υποβολής να παραμένει ενεργή έως τη συμπλήρωση των διαθέσιμων 25.000 θέσεων.

Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU και έχει ως στόχο τη διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους, στο πλαίσιο της ψηφιακής και πράσινης μετάβασης της οικονομίας.

Ο κάθε καταρτιζόμενος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης, συνολικής διάρκειας 80 ωρών και στη συνέχεια οι ωφελούμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων από ανεξάρτητους φορείς, ενώ όσοι επιτύχουν θα λάβουν το σύνολο του εκπαιδευτικού επιδόματος που ανέρχεται σε έως 400 ευρώ (5 ευρώ ανά ώρα κατάρτισης).

Επισημαίνεται, τέλος, πως όσοι πληρούν τις προϋποθέσεις συμμετοχής θα ενταχθούν στο Μητρώο Ωφελουμένων και θα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα κατάρτισης που επιθυμούν να παρακολουθήσουν από τη λίστα των προσφερόμενων προγραμμάτων.

2ος κύκλος του Cosmote Grow Your Business – Certification Program

Ολοκληρώθηκε ο 2ος κύκλος δωρεάν εκπαίδευσης για επιχειρήσεις του Cosmote Grow Your Business – Certification Program.

Πρόκειται για ένα online εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το οποίο σχεδιάστηκε από το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε συνεργασία με την Cosmote, και παρέχει δωρεάν, πιστοποιημένη εκπαίδευση σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους εργαζομένους τους, καθώς και σε ελεύθερους επαγγελματίες, πάνω σε σύγχρονα ψηφιακά εργαλεία.

Ειδικότερα, στους δύο κύκλους του προγράμματος, οι οποίοι αποτελούνται από 10 θεματικές ενότητες ο κάθε ένας, συμμετείχαν 2.800 επαγγελματίες από διάφορους κλάδους και περιοχές της Ελλάδας, ενώ συνολικά δόθηκαν -κατόπιν διαδικασίας online αξιολόγησης- πάνω από 16.000 βεβαιώσεις παρακολούθησης επιμέρους μαθημάτων και 1.000 πιστοποιητικά κατάρτισης από το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης (ΚΕΔΙΒΙΜ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για όσους ολοκλήρωσαν επιτυχώς όλα τα μαθήματα.

Powerade B2Run Aθens 2024: Τελευταία ημέρα των δηλώσεων συμμετοχής

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα για τις δηλώσεις συμμετοχής στο Powerade B2Run Aθens 2024, το Corporate Running Party που επιστρέφει στις 18 Ιουνίου στο ΟΑΚΑ, για 4η χρονιά, από την ΕΥ ΖΗΝ Greece.

Εκτός από τον αθλητικό του χαρακτήρα, το event περιλαμβάνει προθέρμανση, αποθεραπεία και pre-party dance on stage από την Holmes Place, Street food festival, Live μουσική από την μπάντα 48 Ώρες, ατομικές και ομαδικές βραβεύσεις, διαγωνισμό για τα πιο ευφάνταστα εταιρικά μπλουζάκια, αλλά και παιχνίδι ποδηλατικής δεξιότητας, ποδοσφαιρικού στόχου κ.ά..