ΕΛΤΑ: Νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με τους εργαζόμενους

Υπεγράφησαν μεταξύ της διοίκησης των EΛΤΑ, την οποία εκπροσώπησε ο διευθύνων σύμβουλος, Γρηγόρης Σκλήκας και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών (ΠΟΣΤ) δύο Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εκ των οποίων, η μεν πρώτη αφορά κύρια στο μισθολογικό ζήτημα, η δε δεύτερη παρέτεινε τη διάρκεια και για την επόμενη τριετία του «Κανονισμού Εργασίας Προσωπικού ΕΛΤΑ», όπως μέχρι πρότινος ίσχυε.

Όπως αναφέρει η ΠΟΣΤ, «πρόκειται για ιστορική και κρίσιμη για τον χώρο των ταχυδρομικών εξέλιξη, καθότι μεσούσης της διαδικασίας μετασχηματισμού του Ομίλου και σε ένα δυσμενέστατο ευρύτερο περιβάλλον, κατοχυρώνονται κεκτημένα, κρατιέται “ζωντανός” ο θεσμός των συλλογικών διαπραγματεύσεων και επίσης, μετά από πολλά χρόνια υπάρχει συμφωνία που προβλέπει αυξήσεις μισθών». Επίσης, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, είναι εξαιρετικής σημασίας η συμφωνία διατήρησης του θεσμικού πλαισίου που προστατεύει την ωρίμανση (κλιμάκια -χρονοεπιδόματα), το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης ΕΛΤΑ (ΤΕΑ ΕΛΤΑ), την αξιοκρατία, τις άδειες, τις αργίες, τις διευκολύνσεις κ.α., θωρακίζοντας τον εργαζόμενο με σημαντικά δικαιώματα.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΤ, η νέα τριετής ΕΣΣΕ προβλέπει τη χορήγηση αύξησης 3,1% επί των καταβαλλόμενων μικτών τακτικών αποδοχών, με ημερομηνία ισχύος από 1/1/2024, τη χορήγηση αύξησης 3,2% επί των καταβαλλόμενων μικτών τακτικών αποδοχών, με ημερομηνία ισχύος από 1/1/2024, ότι καθορίζονται, από 1/1/2024, κατώτατες μικτές τακτικές αποδοχές, τα 1.000 ευρώ, ότι, από 1/1/2026, εφόσον η οικονομική θέση των ΕΛΤΑ έχει βελτιωθεί, θα επανεξεταστεί η χορήγηση επιπλέον αυξήσεων στο πλαίσιο της παρούσας, κατόπιν κοινής συμφωνίας των συμβαλλόμενων μερών και ότι ισχύουν οι μισθολογικοί όροι των προηγούμενων ΕΣΣΕ, εάν και εφόσον δεν αντίκεινται σε προβλέψεις της παρούσας. Επίσης, με τη δεύτερη ΕΣΣΕ, όπως τονίζει η ΠΟΣΤ, επιτεύχθηκε η επαναβεβαίωση του θεσμικού πλαισίου, με την αποδοχή από εργαζόμενους και εργοδότη, για τρία χρόνια του Κανονισμού Εργασίας, όπως αυτός ίσχυε.

Κωτσόβολος: Ολοκληρώθηκε το Apple Training Event 2024

Με το «Apple Training Event 2024» συνέχισε η Κωτσόβολος τις εκπαιδεύσεις των ανθρώπων της.

Πρόκειται για μία ξεχωριστή εκπαίδευση για τους Apple Champions και Champions plus των καταστημάτων της εταιρείας, αλλά και του τμήματος Telesales του Customer Care & Sales Center της.

Ειδικότερα, σε δύο events σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εκπρόσωποι της Apple ενημέρωσαν τους εργαζόμενους της Κωτσόβολος σχετικά με το οικοσύστημα της Apple, με σκοπό αφενός την εξοικείωσή τους με τη χρήση των Macbooks, μέσω practice scenarios, και αφετέρου την αναγνώριση των χαρακτηριστικών τους και των πλεονεκτημάτων τους, συγκριτικά με άλλες προϊοντικές λύσεις σε notebooks.

Ολοκληρώθηκε η απονομή των Health & Safety Awards 2024

Με μεγάλη συμμετοχή στελεχών πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 6 Ιουνίου, στο ΙnterContinental Athenaeum Athens, η τελετή απονομής των φετινών Health & Safety Awards 2024, τα οποία διοργανώθηκαν για 10η χρονιά από την Boussias Events, υπό την Αιγίδα του Ελληνικού Ινστιτούτου Υγιεινής και Ασφάλειας της Εργασίας.

Τα τρία κορυφαία βραβεία έλαβαν οι εταιρείες που συγκέντρωσαν την υψηλότερη συνολική βαθμολογία από τα βραβεία που απέσπασαν σε διαφορετικές κατηγορίες. Συγκεκριμένα, το βραβείο Occupational Health and Safety Team of the Year απονεμήθηκε στην Αttica Group, το βραβείο Distinguished Service of the Year στην Σαμαράς & Συνεργάτες και το βραβείο Wellbeing Champion of the Year στον Όμιλο ΟΤΕ.

Σημειώνεται, τέλος, ότι, με αφορμή την επέτειο των 10 χρόνων του θεσμού, στη φετινή εκδήλωση επιβραβεύτηκαν οι υποψηφιότητες των εταιρειών που απέσπασαν την υψηλότερη βαθμολογία κάθε χρονιάς, αναδεικνύοντας έτσι τις 10 καλύτερες πρακτικές της δεκαετίας. Τον πίνακα των νικητών και φωτογραφικό υλικό μπορείτε να βρείτε εδώ.

ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική: Αύξηση 16% στις δαπάνες εκπαίδευσης το 2023

Την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξής της για το 2022-2023 έδωσε στη δημοσιότητα η ΣΙΔΜΑ Μεταλλουργική. Σύμφωνα με αυτήν, η εταιρεία το 2023 απασχολούσε 164 εργαζόμενους, εκ των οποίων οι 136 ήταν άνδρες κα οι 28 γυναίκες, ενώ το 49% βρισκόταν στην Αθήνα, το 35% στη Θεσσαλονίκη και το 16% στη Λαμία. Επιπρόσθετα, η Έκθεση αναφέρει ότι το 100% των εργαζομένων απασχολείται με σύμβαση εργασίας αορίστου χρόνου και σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης, ενώ για το 2023 οι συνολικές προσλήψεις ανήλθαν σε 9 και οι αποχωρήσεις στις 10, από τις οποίες οι 8 ήταν οικειοθελείς (συνταξιοδοτήσεις, παραιτήσεις).

Από τις 9 προσλήψεις, οι 8 αφορούσαν άντρες, με τις 4 να σχετίζονται με εργαζόμενους κάτω των 30 ετών και τις άλλες 4 σε άτομα 30-50 ετών.

Επιπλέον, η Έκθεση εξηγεί ότι η εταιρεία προσφέρει μία σειρά από παροχές στους εργαζομένους της, όπως γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης, διατακτικές και δώρα στα παιδιά των εργαζομένων με την εισαγωγή τους στο Πανεπιστήμιο, ενώ μεριμνά και για την προσωπική και επαγγελματική τους ανάπτυξη. Έτσι, το 2023 παρείχε 1.725 ώρες εκπαίδευσης, διοργανώνοντας 61 εκπαιδευτικά σεμινάρια, καταγράφοντας αύξηση 20% στις ώρες εκπαίδευσης συγκριτικά με το 2022 και αύξηση 16% στις δαπάνες εκπαίδευσης, σε σχέση με το 2022, ενώ κάθε εργαζόμενος παρακολούθησε κατά μέσο όρο 10,5 ώρες εκπαίδευσης.

Για το 2023, το 36,3% των εκπαιδεύσεων αφορούσε στην Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία, το 27,4% το Induction, το 13,9% τα νέα συστήματα, διαδικασίες, πρότυπα και το 11,8% τις Πρώτες Βοήθειες. Τέλος, η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της ΣΙΔΜΑ υπογραμμίζει και τον εθελοντισμό των εργαζομένων, ενώ εστιάζει και στο Πρόγραμμα επιβράβευσης καινοτόμων και δημιουργικών ιδεών των εργαζομένων, με τίτλο «Add Value».

Alumil: Φιλοξένησε φοιτητές από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

«Μια μέρα στην Alumil» είχαν την ευκαιρία να περάσουν φοιτητές και φοιτήτριες από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, που επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Αθήνα. Η εν λόγω επίσκεψη οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Alumil και σε συνεργασία με τον φοιτητικό εθελοντικό οργανισμό Best Athens, μέσω του οποίου σπουδαστές πολυτεχνικών σχολών από όλη την Ευρώπη έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την αγορά εργασίας, να γνωρίσουν διαφορετικές εταιρείες και να λάβουν καθοδήγηση για τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

Συγκεκριμένα, δέκα στελέχη της εταιρείας από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν κοντά στους φοιτητές, με σκοπό να τους ενημερώσουν για τα διαφορετικά τμήματα, τις θέσεις εργασίας σε κάθε τμήμα και την εξέλιξη που μπορεί να έχει ένας νέος μηχανικός στην Alumil.

«Η εκδήλωση μας έφερε κοντά σε νέους και νέες μηχανικούς, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να ανταλλάξουμε ιδέες και απόψεις, να μοιραστούμε όνειρα και σχέδια, να αφουγκραστούμε ανησυχίες και προβληματισμούς.» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

BMS: Απομάκρυνση περίπου 863 εργαζομένων στο New Jersey

Στην απομάκρυνση περίπου 863 εργαζομένων στο Lawrenceville του New Jersey προχωρά η Briston Myers Squibb.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό δημοσίευμα του Fierce Pharma, η εν λόγω κίνηση αποτελεί μέρος της πολιτικής της εταιρείας για μείωση του κόστους, ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του 2025.

Υπενθυμίζεται πως, όταν η Briston Myers Squibb ανακοίνωσε τον σχεδιασμό της τον Απρίλιο, εκτιμούσε περικοπές περίπου 2.200 θέσεων εργασίας το 2024, κλείσιμο εγκαταστάσεων, «εξορθολογισμό του χαρτοφυλακίου της», καθώς και μείωση των εξόδων διαχείρισης και των δαπανών σε τρίτους.

MP Advisors: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Τη Χάρτα Διαφορετικότητας της πρωτοβουλίας Diversity in the Workplace υπέγραψε η MP Advisors.

Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία εισήχθη στο ελληνικό Δίκτυο για τη Διαφορετικότητα, που ιδρύθηκε το 2017 από το Generation 2.0 for Rights, Equality & Diversity με στόχο την ισότιμη συμπερίληψη ατόμων διαφορετικών πολιτισμικών καταβολών στην ελληνική αγορά εργασίας.

«Οι αντιδράσεις σε διαφορετικές κουλτούρες, θρησκείες, αντιλήψεις περί φυλών και “ανθρώπων διαφορετικών από εμάς”, που μπορεί πολλοί να τους βλέπουν ως “κατώτερους” και “ξένους”, δυστυχώς συναντώνται πολύ συχνά και σε όλα τα μέρη. Αυτό μας κάνει να προβληματιζόμαστε, να θυμώνουμε και να αντιδρούμε, με αποτέλεσμα και σαν άνθρωποι και σαν εργαζόμενοι να μην εκπληρώνουμε τον στόχο μας, που είναι να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά σεβόμενοι τους άλλους και το περιβάλλον μας. Η εταιρεία μας το έχει πλήρως ενστερνιστεί και το μεταδίδει σε όλους με τους οποίους συνεργαζόμαστε ώστε να επικρατεί στις δουλειές μας ο ανθρωπισμός και ο επαγγελματισμός» ανέφερε η Σοφία Σουλτάνα Πετρακάκη, Διαχειρίστρια της MP Advisors.

EKA Hellas: Χρυσός χορηγός των Best Workplaces Awards 2024

Η EKA Hellas ήταν υπερήφανος Χρυσός Χορηγός της εκδήλωσης Best Workplaces Awards, η οποία πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, στο ξενοδοχείο Intercontinental, ήταν η EKA Hellas.

Στην εν λόγω εκδήλωση βραβεύτηκαν οι εταιρείες με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον, όπως αναδείχθηκαν μέσα από την έρευνα του Great Place to Work Hellas, με την ακαδημαϊκή συνδρομή του ALBA Graduate Business School, The American College of Greece.

«Η εταιρεία μας στηρίζει διαχρονικά τον θεσμό του Best Workplaces, γιατί πιστεύουμε ότι μία εξαιρετική εταιρική κουλτούρα, συνδυαζόμενη με έναν εργασιακό χώρο που την εκφράζει και την αναδεικνύει, μπορεί να οδηγήσει σε μία απαράμιλλη εργασιακή εμπειρία για τους εργαζομένους, με πολλαπλασιαστικά οφέλη για την εταιρεία. Συγχαρητήρια στις εταιρείες που επενδύουν στους εργαζομένους τους και τους προσφέρουν ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

Συνεργασία Ιδρύματος Στέλιου Χατζηιωάννου και Ωmega Yachting Academy

Σε μια νέα χορηγία υποτροφιών προχωρά το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Στέλιος Χατζηιωάννου, σε συνεργασία με την Ωmega Yachting Academy.

Οι δύο φορείς παρουσιάζουν, την Τετάρτη 12 Ιουνίου, στις 19:00, στο Stelios Foundation Conference Hall, στην Πλάκα, την προκήρυξη επτά (7) υποτροφιών, αξίας 50.000 ευρώ, για την ειδικότητα των Κυβερνητών Σκαφών Αναψυχής, οι οποίες αφορούν στο ακαδημαϊκό έτος 2024-2025 και θα έχουν διάρκεια 4 εξάμηνα.

Οι υποτροφίες, ύψους 50.000€, θα καλύπτουν το σύνολο των διδάκτρων για τη διετή διάρκεια των σπουδών της ειδικότητας Κυβέρνησης Σκαφών Αναψυχής, ενώ μέρος των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί επί του ιστορικού σκάφους της οικογένειας Χατζηιωάννου, του «Κλέλια» στη Μαρίνα Ζέας.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι οι υποτροφίες είναι αφιερωμένες στη μνήμη του Λουκά Χατζηιωάννου και αφορούν σε υποψηφίους έως 25 ετών, που, μεταξύ άλλων, πρέπει να είναι απόφοιτοι από ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή Ναυτικού Λυκείου.

Επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στους εργαζόμενους δασικών υπηρεσιών

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας θα λάβει το σύνολο των εργαζομένων στις δασικές υπηρεσίες της χώρας, οι οποίοι απασχολούνται ενεργά με τα καθήκοντα της δασοπροστασίας.

Η αρμόδια Επιτροπή ενέκρινε το σχετικό αίτημα, το οποίο υποβλήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θόδωρου Σκυλακάκη.

Το επίδομα θα αφορά τόσο στους εργαζόμενους της Κεντρικής Δασικής Υπηρεσίας όσο και στους εργαζόμενους των Περιφερειακών Δασικών Υπηρεσιών.