Ελληνικός Χρυσός: Αύξηση 30% του επιπέδου των αμοιβών των εργαζομένων

Στοιχεία σχετικά με τη συνεισφορά της στην τοπική απασχόληση και οικονομία του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική ανακοίνωσε η Ελληνικός Χρυσός. Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, οι εργασίες της εταιρείας απασχολούν σήμερα περισσότερους από 1.900 εργαζόμενους, αριθμός που μήνα με το μήνα αυξάνεται, ενώ αναμένεται να κορυφωθεί εντός του 2025, όταν στις θέσεις που σχετίζονται με την κατασκευή του έργου των Σκουριών, θα προστίθενται σταδιακά αυτές που θα αφορούν στη λειτουργία του νέο υπερσύγχρονου μεταλλείου.

Ταυτόχρονα, περίπου 600 νέοι εργαζόμενοι έχουν ήδη ενταχθεί στο δυναμικό της εταιρείας, αριθμός που πολύ σύντομα αναμένεται να διπλασιαστεί, με την κορύφωση των εργασιών, ενώ οι 9 στους 10 εργαζομένους της εταιρείας προέρχονται από την τοπική κοινωνία και περίπου το 50% των εργολαβικά απασχολούμενων στα Μεταλλεία Κασσάνδρας έχουν μετεγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή.

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει η ίδια η Ελληνικός Χρυσός, παρά την κρίση, αύξησε σταθερά το επίπεδο αμοιβών των εργαζομένων της, οι οποίες από το 2012 αυξήθηκαν 30% (2,4% ετήσιος ρυθμός αύξησης σε σχέση με την πτώση 3,7% του εθνικού εισοδήματος), ενώ καταβάλλει κάθε χρόνο στο προσωπικό της μπόνους παραγωγικότητας, το οποίο το 2023 ανήλθε σε 5,1 εκατ. ευρώ. Συνολικά, η πλήρης ανάπτυξη των Μεταλλείων Κασσάνδρας αναμένεται να δημιουργήσει 3.000 θέσεις εργασίας, προσφέροντας στους κατοίκους της περιοχής ευκαιρίες απασχόλησης σε διάφορες ειδικότητες.

Επιπλέον, το 2023 η εταιρεία προχώρησε σε πρόσθετες επενδύσεις εξοπλισμού και συστημάτων για την Υγεία και την Ασφάλεια, ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, καθώς και σε 26.449 συνολικά ώρες εκπαίδευσης. Τέλος, με στόχο να λειτουργήσει ένα πλήρως ψηφιακό μεταλλείο στις Σκουριές, η Ελληνικός Χρυσός δημιουργεί νέες θέσεις εργαζομένων που θα μπορούν να απασχοληθούν σε αυτό, είτε επανεκπαιδεύοντας μέρος του υφιστάμενου δυναμικού της στο Τεχνικό Κέντρο Εκπαίδευσης, είτε καλώντας νέες και νέους να ενταχθούν στην ομάδα της.

Συνεργασία Resolute και Krataion Consulting

Τη συνεργασία της με την Krataion Consulting εγκαινίασε ο Όμιλος Resolute, σε ένα πρόγραμμα Cultural Health check και Empowering Leadership. Το εν λόγω πρόγραμμα επιδιώκει να αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση ως προς την εταιρική κουλτούρα του ομίλου, σε συνέχεια των εξαγορών και των συγχωνεύσεων που πραγματοποιήθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια.

Βάσει των στοιχείων που θα προκύψουν, στόχος είναι η δημιουργία ενός πλάνου ενεργειών με σκοπό την ενίσχυση της κουλτούρας και της εμπειρίας των εργαζομένων. Παράλληλα, μέρος της συνεργασίας ανάμεσα σε Resolute Group και Krataion Consulting αποτελεί και η διαρκής ενδυνάμωση στελεχών της ομάδας ηγεσίας του ομίλου, μέσω τεχνικών coaching με εξατομικευμένες συναντήσεις.

Σκοπός της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι η ενίσχυση των δυνατοτήτων τους και η αποτελεσματική προσέγγιση ενός περιβάλλοντος που διαρκώς μεταβάλλεται.

Linkage: Nέος κύκλος της Ακαδημίας Purposeful Leadership

Στις 20 Ιουνίου θα ξεκινήσει ο νέος κύκλος της Ακαδημίας Purposeful Leadership της Linkage.

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ηγεσίας και Management, το οποίο αποτελείται από τέσσερις (4) ημερήσιες συναντήσεις, που επικεντρώνονται στις βέλτιστες τεχνικές Καθοδήγησης (Coaching), την Ανάθεση εργασιών, την Ανατροφοδότηση (Feedback) και την ανάπτυξη Ομάδων Υψηλής Απόδοσης, συνδυαστικά με ένα Mini Executive πρόγραμμα 1-to-1 συναντήσεων coaching και τη συμπλήρωση Προσωπικού πλάνου Ανάπτυξης. Στόχος του προγράμματος είναι να βοηθήσει κάθε συμμετέχοντα να γίνει ένας Purposeful Leader.

Σημειώνεται ότι ο νέος κύκλος θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης στα γραφεία της Linkage, με εισηγητή τον Δημήτρη Ρήνα, Partner, Linkage Greece, ενώ τα τελευταία 12 χρόνια έχει βοηθήσει περισσότερα από 2000 στελέχη.

ΔΥΠΑ: 3.000+ θέσεις εργασίας στην πλατφόρμα «Hot Jobs»

Ξεπέρασαν τις 3.000 οι θέσεις εργασίας που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα «Hot Jobs» στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ.

Πρόκειται για την πλατφόρμα που είχε τεθεί σε λειτουργία τον περασμένο Νοέμβριο, με στόχο τη διασύνδεση των πολιτών που ψάχνουν δουλειά με τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό.

Μέχρι σήμερα, πάνω από 100 μεγάλες και μεσαίες κυρίως επιχειρήσεις έχουν αναρτήσει προσφερόμενες θέσεις εργασίας, ενώ έχουν ήδη υποβληθεί περισσότερα από 3.500 βιογραφικά υποψηφίων.

Διεθνής Διάσκεψη Εργασίας: Η Ελλάδα στον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Κοινωνική Δικαιοσύνη

«Η ένταξη της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Κοινωνική Δικαιοσύνη σηματοδοτεί ένα σημαντικό βήμα προς την περαιτέρω προώθηση της κοινωνικής δικαιοσύνης για όλους.

Η αποστολή του Παγκόσμιου Συνασπισμού ευθυγραμμίζεται με τις βασικές αξίες της Ελλάδας. Αυτό περιλαμβάνει τη δέσμευση μας σε θέματα εργασιακών δικαιωμάτων, αξιοπρεπούς εργασίας, δίκαιων μισθών, κοινωνικής ένταξης και προώθησης του διαλόγου με τους συμπολίτες μας». Αυτό δήλωσε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, από τη Γενεύη όπου βρίσκεται για τη 112η Σύνοδο της Διεθνούς Διάσκεψης Εργασίας, με αφορμή την προσχώρηση της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Κοινωνική Δικαιοσύνη (Global Coalition for Social Justice – GCSJ).

Ο Παγκόσμιος Συνασπισμός για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, στον οποίο η Ελλάδα προσχώρησε ως εταίρος, έχει ως βασικό στόχο να λειτουργήσει ως πλατφόρμα για την παραγωγή πολιτικών δεσμεύσεων, τη διαμόρφωση συγκεκριμένων δράσεων σε στήριξη των εθνικών προτεραιοτήτων προς την επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης και αξιοπρεπούς εργασίας και τη δημιουργία ενός φόρουμ ανταλλαγής και διαλόγου. Σκοπός του Συνασπισμού, στον οποίο μέχρι σήμερα έχουν προσχωρήσει 200 εταίροι, εκ των οποίων οι 48 είναι Κυβερνήσεις, μεταξύ των οποίων τα κράτη μέλη της Ε.Ε., η Αυστραλία, ο Καναδάς, κ.ά., είναι η ενίσχυση της πολυμερούς συνεργασίας και των συνεργειών, προκειμένου να επιδιωχθεί ο σκοπός της προώθησης της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αξιοπρεπούς εργασίας για όλους και παντού, επιταχύνοντας, με τον τρόπο αυτό, την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Απώτατος στόχος είναι η επίτευξη μεγαλύτερης ισορροπίας μεταξύ των οικονομικών, κοινωνικών και περιβαλλοντικών διαστάσεων της βιώσιμης ανάπτυξης. Προς την κατεύθυνση αυτή, μεταξύ άλλων, ο Συνασπισμός θα επιδιώξει να παίξει ρόλο κλειδί στην αναγνώριση της κοινωνικής δικαιοσύνης στην πολυμερή ατζέντα, ιδίως στην επερχόμενη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το Μέλλον (2024), αλλά και στην προταθείσα Παγκόσμια Κοινωνική Διάσκεψη, το 2025.

Sanofi: Διπλή διάκριση στα Health & Safety Awards 2024

Με την ύψιστη διάκριση (winner) στην κατηγορία «Φαρμακευτικές Εταιρείες» και το βραβείο Silver στην κατηγορία «Υγιής & Ευχάριστος Εργασιακός Χώρος» τιμήθηκε η Sanofi Ελλάδας στα Health and Safety Awards 2024.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, στις εν λόγω βραβεύσεις καθρεφτίζεται η ισχυρή δέσμευσή της για τη δημιουργία ενός ασφαλούς, υγιούς, βιώσιμου και χωρίς αποκλεισμούς εργασιακού περιβάλλοντος, που προστατεύει και προάγει τη συνολική ευημερία των εργαζομένων.

Επισημαίνεται ότι η εταιρεία προχώρησε στην πλήρη αναδιαμόρφωση των εργασιακών χώρων στα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα, αντικαθιστώντας τις συμβατικές θέσεις εργασίας με πλήθος πολυλειτουργικών και εργονομικών χώρων, καθώς και με ζώνες διαβαθμισμένης «έντασης» εργασίας, όπου κάθε εργαζόμενος μπορεί να εργαστεί, να συγκεντρωθεί, να ξεκουραστεί, να συζητήσει ή να συμμετάσχει σε εκδηλώσεις και πρωτοβουλίες.

CQS: Καθαρισμός του Υμηττού από τους εργαζομένους της

Στον καθαρισμό περιοχών του Υμηττού προέβη η εθελοντική ομάδα των Team Changers της CQS, σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ.).

«Είμαστε περήφανοι που η ομάδα μας ανταποκρίθηκε με τόσο ενθουσιασμό στην πρωτοβουλία του Σ.Π.Α.Υ.. Στη CQS, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε και να συμμετέχουμε σε δράσεις, που προάγουν την αειφορία και την ευημερία της κοινωνίας μας» ανέφερε χαρακτηριστικά η Πάολα Τσέλο, Marketing & Communications Executive της εταιρείας.

ManpowerGroup: Αμετάβλητες διεθνώς οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης

Aμετάβλητες παραμένουν σε παγκόσμια κλίμακα οι Συνολικές Προοπτικές Απασχόλησης για το τρίτο τρίμηνο του 2024, σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με την τελευταία Έρευνα Προοπτικών Προσλήψεων του ομίλου ManpowerGroup.

Όπως αναφέρεται στην έρευνα, το 42% των εργοδοτών αναμένουν αύξηση των προσλήψεων, το 20% προβλέπουν μείωση ενώ το 35% καμία αλλαγή. Υψηλότερες προθέσεις προσλήψεων εντοπίζονται στην Κόστα Ρίκα (35%) και πιο αδύναμες σε Ρουμανία και Αργεντινή (3%).

Στις ΗΠΑ (30%) οι προσδοκίες για την απασχόληση μειώθηκαν κατά 4 μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, σημειώνοντας πτώση για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο. Ομοίως, ο ρυθμός προσλήψεων της Κίνας (28%) επιβραδύνεται για άλλο ένα τρίμηνο (-4), ενώ η Ινδία (30%) «βλέπει» την πρώτη σημαντική πτώση (-6) από πέρυσι. Συγκριτικά, η περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (18%) και η Νότια και Κεντρική Αμερική (22%) αναφέρουν βελτίωση των προσδοκιών απασχόλησης από το προηγούμενο τρίμηνο.

Siemens Healthineers Ελλάδος: Διακρίθηκε για το εργασιακό της περιβάλλον

Tην Πιστοποίηση Best Workplaces του οργανισμού Great Place to Work Hellas έλαβε, για δεύτερη φορά, η Siemens Healthineers, η οποία συγκαταλέγεται μεταξύ των 15 κορυφαίων εταιρειών που απασχολούν από 50 έως 250 εργαζόμενους στην Ελλάδα για το 2024.

«Η διάκριση της Siemens Healthineers Ελλάδος ως Best Workplace αποτελεί μία σημαντική επιβράβευση των προσπαθειών μας στο πλαίσιο διαμόρφωσης ενός υγιούς και συμπεριληπτικού εργασιακού περιβάλλοντος, όπου επενδύουμε διαρκώς στο ανθρώπινο δυναμικό μας, που αποτελεί κινητήριο δύναμη των δραστηριοτήτων μας» δήλωσε σχετικά ο Δημοσθένης Τζιόλιας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

EY: Ο Vellayan Subbiah από την Ινδία αναδείχθηκε World Entrepreneur Of The Year 2024

O Vellayan Subbiah, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Tube Investments of India (TII) και Πρόεδρος της Cholamandalam (Chola) Investment and Finance Co. Ltd., αναδείχθηκε EY World Entrepreneur Of The Year 2024, στην Τελετή Απονομής του διαγωνισμού που έλαβε χώρα στο Salle des Etoiles του Μονακό.

Ο V. Subbiah επιλέχθηκε ανάμεσα από σχεδόν 5.000 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες, συμπεριλαμβανομένων και των 51 νικητών και νικητριών των επιμέρους εθνικών προγραμμάτων από 47 χώρες και δικαιοδοσίες, ενώ πρόκειται για τον τέταρτο νικητή από την Ινδία, στα 24 χρόνια του παγκόσμιου διαγωνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι την Ελλάδα εκπροσώπησε ο Ευτύχιος Βασιλάκης, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Βασιλάκη και Έλληνας «Επιχειρηματίας της Χρονιάς» 2023.