Παπαστράτος: Ελκυστικότερος εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024

Η Παπαστράτος αναδείχθηκε ελκυστικότερος εργοδότης στην Ελλάδα για το 2024, για 4η χρονιά σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα Employer Brand που διεξάγει η Randstad κάθε χρόνο. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν οι εταιρείες Βιανέξ Φαρμακευτική, η Aegean, για 2η χρονιά, η Βιομηχανία Παπαδοπούλου, που βρέθηκε από την ένατη στην τέταρτη θέση της κατάταξης και η Σκλαβενίτης. Οι 5 πιο ελκυστικές εταιρείες κατατάσσονται βάσει συγκεκριμένων κριτηρίων όπως η οικονομική ευρωστία και φήμη τους, η εργασιακή σταθερότητα και η ασφάλεια που προσφέρουν στους εργαζομένους τους.

Τη λίστα των 10 πιο ελκυστικών εργοδοτών συμπληρώνουν ο ΑΔΜΗΕ (Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας), η Elpen και, για πρώτη φορά, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, η Skroutz, καθώς και το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Σύμφωνα πάντα με την ίδια έρευνα, ο φαρμακευτικός κλάδος συνεχίζει να ξεχωρίζει ως ο πιο ελκυστικός κλάδος στην Ελλάδα για το τρέχον έτος, με το 56% των εργαζομένων να δηλώνει την προθυμία του να εργαστεί σε φαρμακευτικές, ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο κλάδος της ενέργειας και των καυσίμων (52%). Οι ισχυρότερες εταιρείες με τις καλύτερες επιδόσεις στους συγκεκριμένους κλάδους είναι η Βιανέξ, η οποία κατατάσσεται ως η πρώτη πιο ελκυστική εταιρεία στην Ελλάδα στον κλάδο της, μαζί με την Εlpen, η οποία κατέχει την έβδομη θέση, και η Demo.

ΑΔΜΗΕ: Πρώτη στον τομέα ενέργειας και καυσίμων
Στον τομέα της ενέργειας και καυσίμων, στην κορυφή βρίσκεται ο ΑΔΜΗΕ και ακολουθούν τα Ελληνικά Πετρέλαια και η Motor Oil, ενώ στον κλάδο των ταξιδιών και τουρισμού, οι πιο ελκυστικές εταιρείες είναι η Aegean, o Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η Lampsa Hotels. Όπως αναφέρει ωστόσο η Randstat, «οι διαφορές στην ελκυστικότητα μεταξύ των υπολοίπων κλάδων είναι μικρές, αποδεικνύοντας ότι οι εργοδότες ανταγωνίζονται όχι μόνο εντός του δικού τους κλάδου, αλλά και με πολλούς άλλους, προκειμένου να προσελκύσουν ταλέντα». Στην έρευνα, η οποία διεξάγεται για 7η χρονιά στην Ελλάδα, συμμετείχαν 3.500 άτομα, μεταξύ των οποίων Έλληνες φοιτητές, εργαζόμενοι και άνεργοι, ηλικίας από 18 έως 65 ετών, ενώ τα αναλυτικά αποτελέσματα θα παρουσιαστούν σε webinar, την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 11.0, με τους Γρηγόρη Αναστασιάδη, Commercial Director, και Ελένη Γαλοπούλου, Senior Key Account Manager, Randstad Ελλάδος.

Συνεργασία DS Smith και Ερυθρού Σταυρού

Ένα ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πρώτων βοηθειών στο ανθρώπινο δυναμικό της πραγματοποίησε τον Μάιο η DS Smith, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Με γνώμονα την Υγεία και την Ασφάλεια, το εν λόγω πρόγραμμα εμβάθυνε σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η παροχή πρώτων βοηθειών, η τεχνική ΚΑΡΠΑ, η τεχνική διάσωσης Heimlich, η θέση ανάνηψης, η χρήση απινιδωτή κ.ά. Ως εκ τούτου, η ομάδα της εταιρείας ενδυναμώθηκε με τις απαραίτητες δεξιότητες και γνώσεις, προκειμένου να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.

Στην DS Smith Hellas, μέσα από συνεργασίες που κάνουν τη διαφορά, εφοδιάζουμε την ομάδα μας με δεξιότητες και επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την προώθηση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος» επισημαίνει χαρακτηριστικά η εταιρεία.

Groupama Ασφαλιστική- Biosafety: βραβείο για το πρόγραμμα «The Life Savers»

Το πρώτο βραβείο (Winner) στην κατηγορία «Ασφαλιστικές Υπηρεσίες/Insurance» των Health & Safety Awards 2024 κέρδισαν η η Groupama Ασφαλιστική και η Biosafety, για την υποψηφιότητά «The Life Savers: Ένα μοναδικό πρόγραμμα εκπαίδευσης & ευαισθητοποίησης στην Υγεία & Ασφάλεια».

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που στοχεύει στην εκπαίδευση 1.000.000 ανθρώπων παγκοσμίως στις Πρώτες Βοήθειες και που εφαρμόζεται στο σύνολο των θυγατρικών του Ομίλου.

Το πρόγραμμα διεξάγεται από το 2022 και έχει ήδη εκπαιδεύσει 100.000+ ανθρώπους.

ΟΤΕ: Νέο IT Hub στον Βόλο, ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας

Σε νέα επένδυση προχώρησε ο Όμιλος ΟΤΕ, δημιουργώντας IT Hub στον Βόλο, το οποίο έχει ξεκινήσει τη λειτουργία του και για τη στελέχωσή του επιλέχθηκαν απόφοιτοι του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καλύπτοντας τις ειδικότητες IT Business Systems Developer, Software Developer και IT Business Analyst.

Η κίνηση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας του Ομίλου ΟΤΕ με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Πολυτεχνική Σχολή -Βόλος, Τμήμα Ψηφιακών συστημάτων-Λάρισα, Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών-Λαμία), η οποία εκτείνεται σε τομείς έρευνας και καινοτομίας, απασχόλησης ανθρώπινου δυναμικού και ανταλλαγής τεχνογνωσίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το κέντρο θα καλύψει ανάγκες ΙΤ του ΟΤΕ, παρέχοντας υπηρεσίες πληροφορικής τόσο για τον ίδιο τον Όμιλο, όσο και για έργα Τεχνολογίας που αναλαμβάνει για τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα. Έως το τέλος του χρόνου το στελεχιακό δυναμικό του IT Hub θα ενισχυθεί, ενώ παράλληλα θα ενδυναμωθεί το κομμάτι της πρακτικής άσκησης.

Το IT Hub στεγάζεται σε σύγχρονα γραφεία, στο κέντρο της πόλης του Βόλου, τα οποία διαθέτουν εξοπλισμό και ψηφιακά εργαλεία τελευταίας τεχνολογίας, που εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες των εργαζομένων. Επιπλέον, για τους ανθρώπους του IT Hub έχει σχεδιαστεί ένα ειδικό πλάνο εξέλιξης και ανάπτυξης, μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα IT Next Gen Academy της Cοsmote. Τέλος, έχει προγραμματιστεί η επίσκεψή τους στο Διοικητικό Μέγαρο ΟΤΕ, με στόχο να υλοποιήσουν ένα μέρος της εκπαίδευσης τους, να γνωρίσουν καλύτερα τους συναδέλφους τους στην Αθήνα και κατ’ επέκταση τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Kαι η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: «Ο Όμιλος ΟΤΕ, αποτελεί εργοδότη επιλογής για τους ανθρώπους με ειδίκευση στις νέες τεχνολογίες, έχοντας προσλάβει τα τελευταία 2 χρόνια περισσότερους από 450 εργαζόμενους, με ψηφιακές και τεχνικές δεξιότητες. Το IT Hub στον Βόλο αναμένεται να δημιουργήσει αξία τόσο για την εταιρεία και τους ανθρώπους του, όσο και για την τοπική κοινωνία. Στόχος του Ομίλου είναι να δημιουργήσει κι άλλα κέντρα πληροφορικής στην ελληνική περιφέρεια, δίνοντας ευκαιρίες και σε άλλους ανθρώπους να απασχοληθούν στον τομέα της τεχνολογίας μένοντας στον τόπο τους».

Όμιλος Θεοδώρου: Open Days για την ενημέρωση των εκκολαπτόμενων τεχνικών

Open Days με θέμα «Ο ρόλος των νέων Τεχνικών στην Ανάπτυξη της ελληνικής Βιομηχανίας» διοργάνωσε ο Όμιλος Θεοδώρου, στις 4 και στις 5 Ιούνιου, με την υποστήριξη του ΣΕΒ και της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων ΣΑΕΚ.

Στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας ήταν να ενημερώσει τους εκκολαπτόμενους τεχνικούς για τον ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν στην ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων στον κλάδο της Βιομηχανίας, για τα καθήκοντα που έχουν τα Τεχνικά τμήματα των εταιρειών, αλλά και για τις δεξιότητες που απαιτούνται.

«Η στενή επαφή με την ακαδημαϊκή κοινό-τητα και τα μυαλά του μέλλοντος απο-τελεί προτεραιότητα και δέσμευσή μας. Πιστεύουμε ότι βοηθώντας τα νέα παιδιά να κατανοήσουν την αγορά εργασίας και το εργασιακό περιβάλλον, τα ενισχύουμε ώστε να πάρουν την καλύτερη απόφαση για το μέλλον τους. Παράλληλα κατανοούμε και εμείς καλύτερα τις ανάγκες και δυνατότητες της νέας γενιάς» σημείωσε ο Ευάγγελος Θεοδώρου, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου.

AB Βασιλόπουλος: 370.000 ώρες εκπαίδευσης το 2023

Ως ένας από τους 10 Εργοδότες Επιλογές στη λιανική στην Ελλάδα, αναδείχθηκε η AB Βασιλόπουλος, σύμφωνα με το kariera.gr. Όπως αναφέρει η ίδια η εταιρεία, έχοντας στο επίκεντρο κάθε δράσης τους ανθρώπους της, συνεχίζει να επενδύει συστηματικά στην προσωπική και στην επαγγελματική τους εξέλιξη, υλοποιώντας αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον και διασφαλίζοντας τις κατάλληλες συνθήκες εργασίας.

Επισημαίνεται ότι η AB Βασιλόπουλος έχει υπογράψει τη Χάρτα Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις από το 2020, με τις γυναίκες να αποτελούν το 64,59% του ανθρώπινου δυναμικού και το 50% της διοικητικής ομάδας, ενώ πραγματοποιεί ενημερωτικά webinars σχετικά με το φύλο και την αναπηρία, αναλαμβάνοντας και δράσεις για την υποστήριξη της υγείας και την πρόληψη για τον καρκίνο του μαστού.

Παράλληλα, η εταιρεία παρέχει στους ανθρώπους της προγράμματα ευεξίας και, μόνο το 2023, παρείχε πάνω από 375 χιλιάδες ώρες εκπαίδευσης, προχωρώντας στην κάλυψη του 73% των ανοικτών θέσεων εργασίας εσωτερικά, ενώ παρέχει ασφαλιστική κάλυψη σε όλους και προσφέρει σε όλους, επιπλέον, 50€ συνδυαστικά με 7% έκπτωση για τις αγορές στα καταστήματά της. Σημειώνεται, τέλος, ότι η ΑΒ Βασιλόπουλος απασχολεί περισσότερους από 13.650 εργαζόμενους.

112η Σύνοδος Διεθνούς Διάσκεψης Εργασίας: Στο επίκεντρο η κλιματική αλλαγή

«Η ανανέωση του κοινωνικού συμβολαίου στην αγορά εργασίας αποτελεί καθήκον και υποχρέωσή μας. Μαζί μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μέλλον όπου κάθε εργαζόμενος θα απολαμβάνει τα δικαιώματα και την προστασία που του αξίζουν και όπου η κοινωνική δικαιοσύνη θα χρησιμεύει ως θεμέλιο για την ανάπτυξη και την ευημερία». Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της παρέμβασής της στην 112η Σύνοδο της Διεθνούς Διάσκεψης Εργασίας, η οποία πραγματοποιείται στη Γενεύη της Ελβετίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων Κυβερνήσεων, εργοδοτών και εργαζομένων από τα 187 κράτη μέλη της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO). Επισημαίνεται ότι στη φετινή ατζέντα της Διεθνούς Διάσκεψης Εργασίας περιλαμβάνεται ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η προστασία των εργαζομένων από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής και των βιολογικών κινδύνων, αλλά και οι θεμελιώδεις αρχές και τα δικαιώματα στην εργασία.

Κοινωνικό συμβόλαιο και ανθρώπινο δυναμικό
«Πρέπει να αναρωτηθούμε», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «ποια είναι τα στοιχεία του κοινωνικού συμβολαίου στο σημερινό ανθρώπινο δυναμικό. Είναι η επίτευξη ισορροπίας μεταξύ εργασίας και διαβίωσης; Η δυνατότητα μιας νέας μητέρας να εργάζεται με μερική απασχόληση από το σπίτι; Ο σεβασμός της διαφορετικότητας στον εργασιακό χώρο; Η απάντηση, είναι όλα τα παραπάνω και σίγουρα περισσότερα. Όλα εκείνα τα δικαιώματα που διασφαλίζουν και εξασφαλίζουν την κοινωνική δικαιοσύνη σήμερα», τόνισε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Επιπρόσθετα, η Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφερόμενη στην Ελλάδα, σημείωσε ότι παρά τη δεκαετή οικονομική ύφεση, η χώρα μας έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να αντιστρέψει την κατάσταση.

«Καταφέραμε» είπε χαρακτηριστικά «να μειώσουμε την ανεργία και να υλοποιήσουμε ενεργητικές πολιτικές ένταξης στην αγορά εργασίας, ώστε περισσότεροι συμπολίτες μας να μπορούν να επανέλθουν στο εργατικό δυναμικό, να αυξήσουν τα εισοδήματά τους και να αποκτήσουν ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες».

Στόχος η αξιοπρεπής εργασία
Την ίδια στιγμή, εκτενής ήταν και η αναφορά της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στις μεταρρυθμίσεις που έχει υλοποιήσει η Κυβέρνηση, στον πυρήνα των οποίων βρίσκεται η ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. Παράλληλα, η ίδια αναφέρθηκε και στη νομοθέτηση των δικαιωμάτων της συλλογικής διαπραγμάτευσης για τους εργαζόμενους στις πλατφόρμες και την υποχρεωτική παροχή εξοπλισμού ασφαλείας από τους εργοδότες. «Αναφέρομαι σε αυτές τις πολιτικές», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου, «γιατί θέλω να τονίσω ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην διασφαλίσουμε και να βελτιώσουμε την κοινωνική συνοχή». Τέλος, στον χαιρετισμό της, η Υπουργός Εργασίας, με αφορμή και την προσχώρηση της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Συνασπισμό για την Κοινωνική Δικαιοσύνη, είπε: «Η ελληνική κυβέρνηση προσβλέπει στην εμπλοκή της σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο σε αυτή την πολύ επίκαιρη και σημαντική πρωτοβουλία μέσω συλλογικών προσπαθειών υπέρ του κοινωνικού διαλόγου, προς την υλοποίηση της φιλοδοξίας της να προωθήσει την κοινωνική δικαιοσύνη και την αξιοπρεπή εργασία για όλους».

Zone01 Athens: Μέχρι τις 25/8 οι εγγραφές για το τρίτο Selection Piscine

Την έναρξη των εγγραφών για το τρίτο πρόγραμμα Selection Piscine ανακοίνωσε το Zone01 Athens. Το Piscine θα ξεκινήσει στις 2/9 και προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν σε μια εντατική, πρακτική εκπαίδευση προγραμματισμού, 4 εβδομάδων.

Οι υπόψηφιοι δεν χρειάζεται να έχουν προηγούμενη εμπειρία, ενώ θα μπορέσουν να αναπτύξουν δεξιότητες που απαιτούνται στην αγορά εργασίας και να αποδείξουν ότι μπορούν να εξελιχθούν σε πλήρως καταρτισμένους προγραμματιστές. Οι εγγραφές είναι ανοιχτές μέχρι τις 25 Αυγούστου.

Altair: Αύξηση 140% του ανθρώπινου δυναμικού της μέσα σε 4 χρόνια

Στην ενίσχυση της παρουσίας της στην Ελλάδα προχωρά η Altair, πραγματοποιώντας τα εγκαίνια του νέου γραφείου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Σχολιάζοντας την συγκεκριμένη κίνηση, ο Λάζαρος Τσιορακλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Altair Hellenic, τόνισε ότι: «Η Altair στην Ελλάδα αναπτύσσεται συνεχώς και η επέκταση της παρουσίας μας στη Θεσσαλονίκη με ένα δεύτερο γραφείο αποτελεί απόδειξη ότι η δουλειά μας έχει θετικό αντίκτυπο στους πελάτες μας, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και στην Ευρώπη» σχολίασε ο Λάζαρος Τσιορακλίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Altair Hellenic και εξήγησε: «Το ανθρώπινο δυναμικό μας στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά 140% μέσα σε τέσσερα χρόνια. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε αυτή την ανοδική πορεία, προσελκύοντας δυναμικά νέα ταλέντα και παρέχοντας βελτιωμένες υπηρεσίες στους πελάτες μας».

Το εν λόγω τρίτο γραφείο συμπληρώνει τις άλλες δύο παρουσίες της εταιρείας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ενισχύει τις ισχυρές πανεπιστημιακές συνεργασίες της Altair, ιδιαίτερα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Επισημαίνεται, τέλος, ότι το 90% της τεχνικής ομάδας EMEA της Altair εδρεύει στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένου του 80% του υπάρχοντος προσωπικού στη Θεσσαλονίκη.

KPMG: Έρχεται το 22ο CFO Forum

Η KPMG διοργανώνει την Τετάρτη 19 Ιουνίου το 22ο CFO Forum, με κεντρικό μήνυμα “Modern CFO – Strategy, Innovation, Leadership”, με στόχο να αναδείξει τη διαρκώς αυξανόμενη και μεταβαλλόμενη σημασία του ρόλου του CFO και να παρουσιάσει τις βέλτιστες πρακτικές για την προώθηση της ανάπτυξης, μέσω της διαχείρισης των επιχειρηματικών κινδύνων, την αύξηση της παραγωγικότητας και την υιοθέτηση του ψηφιακού μετασχηματισμού.

Ξεχωριστή θέση στο πρόγραμμα του συνεδρίου θα έχει η συζήτηση πάνελ με θέμα “ESG & CSRD Reporting. Challenges & Opportunities”. 4 κορυφαία στελέχη μεγάλων οργανισμών – η Σταυρούλα Αγγελοπούλου, Sustainability & Corporate Responsibility Director, OTE Group, η Κατερίνα Βασιλάκη, CFO & Member of BoD, Πλαίσιο Computers ΑΕΒΕ, η Μαρία Θεοδουλίδου, Group Procurement & Corporate Governance Director & BoD Secretary, EXECO Member, Fourlis Group of Companies και ο Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας, Group Environment, Social & Governance (ESG) Performance Director, Titan Cement Group, θα μοιραστούν με το κοινό του συνεδρίου τη γνώση και τις εμπειρίες τους σχετικά με το ESG & CSRD Reporting.