Elpen: Φιλοξένησε σπουδαστές από το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα»

Σπουδαστές-ωφελούμενους από το Εργαστήρι Ειδικής Αγωγής «Μαργαρίτα» φιλοξένησε στις εγκαταστάσεις της στο Πικέρμι η Elpen, οι οποίοι απασχολήθηκαν σε θέσεις του τμήματος Συσκευασίας Στερεών Μορφών και του τμήματος Διανομής.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, οι πέντε ωφελούμενοι γνώρισαν στελέχη της εταιρείας, συμμετείχαν σε job-shadow και απέδειξαν έμπρακτα ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν και να είναι παραγωγικά μέλη της εταιρείας. Ακολούθησε ελεύθερη συζήτηση, στην οποία ο κάθε σπουδαστής μοιράστηκε σε όλη την ομάδα την εμπειρία του από τη θέση με την οποία ασχολήθηκε.

«Στην Elpen πιστεύουμε στην αξία της διαφορετικότητας και της συμπερίληψης. Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε δράσεις που προάγουν την ισότητα, τη διαφορετικότητα και την ενσωμάτωση, ευαισθητοποιώντας τα μέλη μας γύρω από τέτοια σημαντικά θέματα» αναφέρει χαρακτηριστικά η σχετική ανακοίνωση.

ΕΥ Ελλάδος: Ενίσχυση της διοικητικής ομάδας με 19 νέες και νέους Εταίρους

Tην περαιτέρω ενίσχυση της διοικητικής της ομάδας με 19 νέες και νέους Εταίρους ανακοίνωσε η EY Ελλάδος. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη διεύρυνση της διοικητικής ομάδας της εταιρείας, μετά τους 20 νέους εταίρους που ανακοινώθηκαν το 2023, ενώ οι 9 από τους 19 νέους Εταίρους (47%) είναι γυναίκες. Αναλυτικότερα, οι νέες και νέοι Εταίροι είναι:

  • Ελεγκτικές Υπηρεσίες: Χριστίνα Λαλάκη, Μανούσος Μελαδάκης
  • Συμβουλευτικές Υπηρεσίες: Mark Lindop, Νατάσσα Ηλιάδου, Βίκυ Κούρα, Κωνσταντίνος Μπλούτσος, Ηλίας Οικονομάκος, Γιώργος Παναγιωτόπουλος, Βασίλης Παπακώστας, Βασίλης Πιερράκος, Λίλα Σκουφάκη, Δημήτρης Τασιάς, Βίκυ Τσαμαδιά, Δημοσθένης Τσουκαλάς, Κωστής Χλουβεράκης
  • Φορολογικές Υπηρεσίες: Tatiana Dandis, Φρόσω Παπαδοπούλου, Στέλλα Σαριτζόγλου, Ελίνα Χρονοπούλου

«Εκ μέρους όλης της οικογένειας της ΕΥ, θέλω να συγχαρώ τις νέες και τους νέους Εταίρους μας, για το σημαντικό αυτό βήμα στη σταδιοδρομία τους και να τους καλωσορίσω στη διοικητική μας ομάδα. Είναι όλοι εξαιρετικοί επαγγελματίες με πολύτιμες γνώσεις, δεξιότητες, ενθουσιασμό και εμπειρία, που θα συμβάλλουν μέσα από τις νέες τους αρμοδιότητες, στον σκοπό που έχουμε θέσει, για τη δημιουργία ενός καλύτερου εργασιακού κόσμου!» δήλωσε σχετικά ο Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της EY Ελλάδος.

35ο Συνέδριο Ηγεσίας ΕΑΣΕ: Η εστίαση παραμένει ανθρωποκεντρική

Τη δυναμική της Τεχνητής Νοημοσύνης ως δρομολογητή εξελίξεων στην κοινωνία, την οικονομία και την επιχειρηματικότητα ανέδειξε το εφετινό διήμερο Συνέδριο Ηγεσίας της ΕΑΣΕ. Πιο συγκεκριμένα, τη σημασία ανάδειξης της ανθρωποκεντρικής ηγεσίας σε βασική παράμετρο της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή έδωσε ο Πρόεδρος της ΕΑΣΕ και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Antenna Γιάννης Παπαχρήστου στην εναρκτήρια ομιλία του, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «ο ηγέτης επιβάλλεται να έχει στραμμένη την προσοχή του στους ανθρώπους. Έχω επανειλημένα τοποθετηθεί υπέρ της ανθρωποκεντρικής ηγεσίας. Σήμερα, με τον ραγδαίο ρυθμό με τον οποίο εξελίσσονται οι τεχνολογίες, πιστεύω ότι μόνο εφ’ όσον εμείς εστιάσουμε την προσοχή μας στους ανθρώπους, μπορούν οι επιχειρήσεις να έχουν βιώσιμη και αυτοτροφοδοτούμενη ανάπτυξη».

Η δύναμη της ανθρώπινης παρέμβασης
Στη συζήτηση πάνελ με θέμα «Εργασία, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, και λήψη αποφάσεων στην ψηφιακή επιχείρηση», ακούστηκαν ενδιαφέρουσες απόψεις σχετικά με τον αντίκτυπο της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εργασία. Η Δρ. Ντένια Κανελλοπούλου, Επικεφαλής Ψηφιακής Καινοτομίας στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών “Δημόκριτος”, ειδική σε θέματα Τεχνητής Νοημοσύνης και συνιδρύτρια του ahedd Digital Innovation Hub τόνισε ότι «οι ελληνικές εταιρείες δείχνουν μεγάλη προθυμία στην υιοθέτηση νέων τεχνολογιών, ωστόσο χρειάζεται και ανθρώπινη παρέμβαση για να τεθεί ένα πρόβλημα στη σωστή του βάση».

Από την πλευρά της, η Δρ. Μαρίλη Νίκα, AI Product Lead της Google και ιδρύτρια της AI Product Academy ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρακτικά δεν θα αντικαταστήσει η Τεχνητή Νοημοσύνη κάποιες θέσεις εργασίας, αλλά τα άτομα που τη χειρίζονται». «Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν λειτουργεί ως καθρέπτης αλλά ως μεγεθυντικός φακός» επεσήμανε στη συνέχεια η Sasha Rubel, Επικεφαλής AI/Machine Learning, Public Policy για την περιοχή EMEA της Amazon Web Services, ενώ ο Αλέξανδρος Λαμνίδης, Managing Partner Boyden Greece & Cyprus προσέθεσε μία ακόμη διάσταση που αφορά στην εργασία, λέγοντας ότι «η Τεχνητή Νοημοσύνη μπορεί να διασφαλίσει χρόνο και ακρίβεια. Αλλά δεν είμαστε ακόμη σε αυτό το σημείο». Τέλος, στην ομιλία από το «Βήμα Του Ηγέτη» – την ειδική ενότητα του συνεδρίου για τις εμπειρίες και τα διδάγματα ηγεσίας από διακεκριμένες προσωπικότητες – ο Μάρκος Βερέμης, Partner Big Pi Ventures, έδωσε έμφαση στην αξία της ομαδικότητας και της αυτογνωσίας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων: «Έχουν γραφτεί πολλά για τους ηγέτες και λιγότερα για τις ομάδες. Η ηγεσία είναι μεν προνόμιο αλλά ταυτόχρονα περιλαμβάνει και την υποχρέωση να βελτιώνεις συνεχώς τον εαυτό σου. Κάθε ηγέτης θα είναι σοφό να βαδίζει πάνω στις αξίες του Αριστοτέλη: τόλμη, ενσυναίσθηση, δικαιοσύνη, μέτρο».