Όμιλος Fourlis: «Μήνας Ευεξίας» για τους εργαζόμενους ο Μάιος

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο «Μήνας Ευεξίας», μία ακόμα δράση του προγράμματος «Ευ Ζην» που υλοποίησε η Διεύθυνση Βιώσιμης Ανάπτυξης και Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Ομίλου Fourlis για τους εργαζόμενους.

Πιο συγκεκριμένα, τον μήνα Μάιο, που χαρακτηρίστηκε ως «Μήνας Ευεξίας» για τον Όμιλο Fourlis, οι εργαζόμενοι είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε μία σειρά δράσεων που υλοποιήθηκαν σε εγκαταστάσεις των brands του Ομίλου σε ολόκληρη τη χώρα, και συγκεκριμένα στην έδρα του Ομίλου στην Κηφισιά, στα καταστήματα ΙΚΕΑ Κηφισός, ΙΚΕΑ Αεροδρόμιο, ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκη, ΙΚΕΑ Θεσσαλία και ΙΚΕΑ Ιωάννινα και στις εγκαταστάσεις της Trade Logistics στο Σχηματάρι και στα Οινόφυτα.

Ο «Μήνας Ευεξίας» περιλάμβανε συνεδρίες θεραπευτικού μασάζ από έμπειρους φυσικοθεραπευτές της Movebetter και της Workwell, εξετάσεις λιπομέτρησης σε συνεργασία με έμπειρους διατροφολόγους της The Health Lab, καθώς και συνεδρίες mindfulness που πραγματοποιήθηκαν από την Skema Projects και από την Workwell.

Σύμφωνα με την εταιρεία, στόχος του προγράμματος «Ευ Ζην» είναι τόσο η ενημέρωση των εργαζομένων για θέματα υγείας και ευεξίας, «όσο και η ουσιαστική συμμετοχή τους σε δράσεις που προωθούν τη σωματική και ψυχική τους ευημερία, παρακινώντας τους να υιοθετήσουν μια καθημερινότητα που εξισορροπεί τις ατομικές τους ανάγκες ως προς τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχική υγεία και ευρύτερα έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής».

Randstad Hellas: Webinar με θέμα «Employer Brand 2024»

Με αφορμή τη δημοσίευση της έρευνας Employer Brand για το 2024, η Randstad διοργανώνει webinar με θέμα «Employer Brand 2024: οι εταιρείες που ξεχώρισαν», στο οποίο τα εξειδικευμένα στελέχη της εταιρείας θα εξετάσουν τη σημασία του employer branding στη σύγχρονη αγορά εργασίας και θα αναλύσουν τον τρόπο που οι επιχειρήσεις μπορούν να διαμορφώσουν μια ισχυρή εικόνα εργοδότη, για να προσελκύσουν και να διατηρήσουν κορυφαία ταλέντα.

Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον Γρηγόρη Αναστασιάδη, Commercial Director, Randstad Ελλάδος, και την Ελένη Γαλοπούλου, Senior Key Account Manager, Randstad Ελλάδος, θα βρεθούν οι εργοδότες που διακρίθηκαν για την ελκυστικότητα και την αναγνωρισιμότητά τους στην ελληνική αγορά εργασίας, καθώς και οι κλάδοι που ξεχώρισαν το 2024.

Η διαδικτυακή συζήτηση, στην οποία η παρακολούθηση είναι δωρεάν, θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη 20 Ιουνίου. στις 11.00 π.μ., θα εστιάσει στα βασικά συμπεράσματα από τα ευρήματα της ετήσιας έρευνας για την Ελλάδα, την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης στην εργασία και τη σημασία της ισότητας στο επαγγελματικό περιβάλλον.

Apivita: Αποχωρεί η HR Manager, Λυδία Γκουζιώτη

Την αποχώρησή της από την Apivita μετά από 6,5 χρόνια ανακοίνωσε η Λυδία Γκουζιώτη, μέσα από ανάρτησή της στο LinkedIn. H Λ. Γκουζιώτη εργαζόταν στην εταιρεία αρχικά ως HR Generalist και από τον Απρίλιο του 2022 κατείχε τη θέση της HR Manager, ενώ είναι απόφοιτη του ΟΠΑ και κάτοχος Master στο HR Management από το ίδιο ίδρυμα.

«Ως HR Manager, είχα το προνόμιο να συνεργάζομαι με μια αφοσιωμένη και ταλαντούχα ομάδα. Μαζί αντιμετωπίσαμε τις προκλήσεις, γιορτάσαμε τις επιτυχίες και δημιουργήσαμε μια εργασιακή κουλτούρα για την οποία είμαι πάρα πολύ περήφανη. Σας ευχαριστώ όλους για την υποστήριξη, τη συνεργασία και τη φιλία σας» επισημαίνει η ίδια στην ανάρτησή της.

Το επόμενο επαγγελματικό της βήμα δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό.

Μεβγάλ: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Tη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις υπέγραψε η Μεβγάλ, προχωρώντας ένα ακόμη βήμα τη δέσμευσή της να διατηρήσει ένα φιλικό εργασιακό περιβάλλον, που αντιμετωπίζει υπεύθυνα και με σεβασμό όλους τους ανθρώπους της, χωρίς διαχωρισμούς λόγω χρώματος, φύλου, εθνικότητας, θρησκευτικών πεποιθήσεων, αναπηρίας, οικογενειακής ή κοινωνικής κατάστασης, σεξουαλικού προσανατολισμού, ταυτότητας ή χαρακτηριστικών φύλου.

Η υπογραφή πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, παρουσία της Προέδρου της εταιρείας, Μαίρης Χατζάκου, του Διευθύνοντος Συμβούλου, Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου Χατζάκου, του προέδρου του ΚΕΑΝ, Σταύρου Μηλιώνη και του Χάρη Καχρίλα, Communication Coordinator, Diversity Charter Greece.

«Με την υπογραφή της Χάρτας η Μεβγάλ δίνει μία υπόσχεση, ότι σέβεται τη διαφορετικότητα και τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά κάθε εργαζόμενου και δείχνει μηδενική ανοχή σε κάθε μορφής διάκριση. Η αποδοχή της διαφορετικότητας λειτουργεί θετικά στο εργασιακό περιβάλλον, γιατί ενσωματώνει δημιουργικά διαφορετικές κουλτούρες και δεξιότητες προς όφελος των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους» δήλωσε η Μ. Χατζάκου, ενώ ο Σ. Μηλιώνης, μεταξύ άλλων, ανέφερε: «Είμαστε σίγουροι ότι η προσθήκη τους στο μεγάλο δίκτυο των Μελών στη Χάρτα θα λειτουργήσει θετικά για την προώθηση των αρχών της διαφορετικότητας και ένταξης τόσο στις επιχειρήσεις, όσο και ευρύτερα στην κοινωνία. Τους καλωσορίζουμε».

«Work Trend Index»: Το 78% των εργαζομένων φέρνει τα δικά του ΑΙ εργαλεία στο χώρο εργασίας

Την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον χώρο εργασίας αναδεικνύει η νέα έρευνα «Work Trend Index» της Microsoft, σε συνεργασία με το LinkedIn. Σύμφωνα με αυτήν, η χρήση των AI εργαλείων έχει σχεδόν διπλασιαστεί κατά τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Παράλληλα, το 75% των εργαζομένων δηλώνει πως χρησιμοποιεί ήδη εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητά του, ενώ ως βασικότερα οφέλη αναφέρονται η ενίσχυση της δημιουργικότητας, η εξοικονόμηση χρόνου και η αύξηση της παραγωγικότητας.

Επιπρόσθετα, η έρευνα δείχνει πως το 78% των χρηστών της τεχνητής νοημοσύνης φέρνει τα δικά του εργαλεία στη δουλειά -Bring Your Own AI (BYOAI), με το ποσοστό αυτό να είναι ακόμα μεγαλύτερο στις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, αγγίζοντας το 80% και να αφορά σε όλες τις γενιές. Ταυτόχρονα, από τα τέλη του περασμένου έτους, έχει παρατηρηθεί πως ο αριθμός των μελών του LinkedIn που προσθέτει δεξιότητες Τεχνητής Νοημοσύνης στα εργασιακά προφίλ του έχει αυξηθεί κατά 142 φορές, ενώ σημειώνεται αύξηση κατά 160% των μη τεχνικών επαγγελματιών που χρησιμοποιούν τα μαθήματα του LinkedIn Learning για να αναπτύξουν τις ικανότητές τους στην τεχνητή νοημοσύνη.

Παρόλα αυτά, το 55% των ηγετών ανησυχεί για το αν θα έχει αρκετό ταλέντο για να καλύψει θέσεις εργασίας φέτος, με τους ηγέτες στην κυβερνοασφάλεια, στην μηχανική και στον δημιουργικό σχεδιασμό να βιώνουν τη μεγαλύτερη πίεση.

Επιπλέον, το 66% των ηγετών δεν θα προσλάμβανε κάποιον χωρίς δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης, αν και μόνο το 39% των χρηστών έχει λάβει εκπαίδευση στην τεχνητή νοημοσύνη από την εταιρεία του, ενώ μόλις το 25% των εταιρειών αναμένεται να την προσφέρει φέτος. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 31.000 επαγγελματιών από διαφορετικούς κλάδους και ειδικότητες, σε 31 διαφορετικές χώρες.

Ν. Κεραμέως: 9 μεταρρυθμίσεις στον τομέα του ανθρώπινου δυναμικού

Με ειδικό ενημερωτικό της σημείωμα, η νέα Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως καταγράφει ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις που προώθησε από την θητεία της στο Υπουργείο Εσωτερικών, εννέα από τις οποίες αφορούν και στο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού.

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις εξής:

  • Θέσπιση του «ΑΣΕΠ Ανώτερων Στελεχών», θεσμοθέτηση του νέου πλαισίου επιλογής και αξιολόγησης διοικήσεων φορέων του Δημοσίου με αυξημένες απαιτήσεις για περισσότερες από 600 θέσεις ευθύνης, με οριζόντιο τεστ δεξιοτήτων για όλους τους υποψηφίους για πρώτη φορά στο Δημόσιο, με συμβόλαια απόδοσης για τους επιλεγέντες. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί υπό το ΑΣΕΠ τα πρώτα τεστ δεξιοτήτων και έχει ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων για τις διοικήσεις του 60% των φορέων.
  • Εφαρμογή ψηφιακών εργαλείων αξιολόγησης δεξιοτήτων για τις θέσεις Υπηρεσιακών Γραμματέων Υπουργείων. Έχει διεξαχθεί το τεστ δεξιοτήτων και η διαδικασία επιλογής βαίνει προς ολοκλήρωση.
  • Παρουσίαση του νέου συστήματος κινήτρων και ανταμοιβής (bonus παραγωγικότητας) για την ενίσχυση της παραγωγικότητας των δημοσίων υπαλλήλων και την παροχή καλύτερων υπηρεσιών στον πολίτη.
  • Ανάδειξη της καινοτομίας στον Δημόσιο Τομέα με ενεργοποίηση των Εργαστηρίων Καινοτομίας για δημοσίους υπαλλήλους.
  • Τοποθέτηση, για πρώτη φορά, 122 Επιτελικών Στελεχών για την ενίσχυση του στρατηγικού σχεδιασμού και τη διασφάλιση της θεσμικής μνήμης στη Δημόσια Διοίκηση.
  • ⁠Εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης (AI) στη στοχοθεσία των Προϊσταμένων στον Δημόσιο Τομέα – επεξεργασία 111.000 στόχων για το έτος 2023 και διατύπωση προτάσεων βελτίωσης.
  • ⁠Συμμετοχή στο πρόγραμμα ανταλλαγής στελεχών της δημόσιας διοίκησης PACE («Erasmus του Δημοσίου») της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για μεταφορά τεχνογνωσίας και καλών πρακτικών μεταξύ κρατών-μελών – επίκειται η συμμετοχή 50 στελεχών από 10 Υπουργεία.
  • Έγκριση 16.521 προσλήψεων στο Δημόσιο στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού προσλήψεων για το 2024 – με ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.
  • Έκδοση προκήρυξης για 1.213 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία – για πρώτη φορά μετά από 14 χρόνια.