Demo: Νέο πρόγραμμα εργασίας με πλήρεις μηνιαίες αποδοχές και 14 ημέρες εργασίας

Ένα νέο πρωτοποριακό πρόγραμμα εργασίας με κανονικές μηνιαίες αποδοχές, αλλά με 14 ημέρες εργασίας λανσάρει η Demo, η οποία γίνεται η πρώτη βιομηχανία στη χώρα που το εφαρμόζει.

Αυτό γίνεται με την ένταξη μιας νέας, πέμπτης βάρδιας στις παραγωγικές μονάδες της.

«Αφουγκραζόμενοι τις συνθήκες της απαιτητικής, σύγχρονης ζωής και τις ανάγκες των ανθρώπων για ισορροπία ανάμεσα σε εργασιακή και προσωπική ζωή, είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε την ευκαιρία να πρωτοπορήσουμε για ακόμη μια φορά», δήλωσε ο Δημήτρης Δέμος, Διευθύνων Σύμβουλος της Demo, ενώ τόνισε πως «η πρωτοπόρος φύση μιας εταιρείας ξεπερνά τις επενδύσεις και την αναπτυξιακή στρατηγική. Αποτυπώνεται έμπρακτα στις αποφάσεις που σχετίζονται με την επιχειρησιακή λειτουργία και την ποιότητα της εργασιακής εμπειρίας και, κατ’ επέκταση, της καθημερινότητας των εργαζομένων της».

Το μέτρο έρχεται να προστεθεί σε ένα πακέτο παροχών και αποδοχών που μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει μισθό αυξημένο κατά 30% σε σχέση με την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας, προσαυξήσεις υπολογιζόμενες στο καταβαλλόμενο ημερομίσθιο, μηνιαίο bonus ατομικής παραγωγικότητας και ιδιωτική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Να σημειωθεί εδώ ότι η Demo εμφανίζεται και πάλι στην πρώτη τριάδα των ισχυρότερων εργοδοτών με τις καλύτερες επιδόσεις στον κλάδο της Φαρμακοβιομηχανίας, στην προτίμηση των εργαζομένων, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα Employer Brand της Randstad.

Νέα Ιδιωτική Πρακτική στο Executive Coaching από την Τερέζα Βενετσάνου

Τη δική της ιδιωτική πρακτική στο Executive Coaching εγκαινιάζει η Τερέζα Βενετσάνου, φέρνοντας μια νέα εποχή στην ενδυνάμωση και στην ανάπτυξη των ατόμων. Με το μότο «Leadership Refined», η T.Βενετσάνου προσεγγίζει κάθε πελάτη με κατανόηση και ενσυναίσθηση, συνδυάζοντας επαγγελματικές φιλοδοξίες με προσωπική ανάπτυξη.

Παράλληλα με τη δραστηριότητά της στην Impact PCS και το Universal Coaching Alliance, η ιδιωτική της πρακτική επικεντρώνεται στην εξατομικευμένη καθοδήγηση και τα καινοτόμα προγράμματα, που στόχο έχουν να βοηθήσουν τους επαγγελματίες να επιτύχουν ισορροπία και εσωτερική ικανοποίηση, οδηγώντας τους σε αληθινή επιτυχία και ευτυχία (performance through meaning).

Τα προγράμματά της απευθύνονται σε άτομα, προσφέροντας λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες τους, είτε σε ατομικό είτε σε ομαδικό επίπεδο. Μέσα από αυτή την προσέγγιση, η T. Βενετσάνου βοηθά τους επαγγελματίες να εξελιχθούν και να βρουν νόημα και ικανοποίηση στην επαγγελματική και προσωπική τους ζωή, καλλιεργώντας μια βαθιά αίσθηση αυτογνωσίας και αυτοεκτίμησης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το www.terezavenetsanou.com.

Αγγελάκης: Νέα HR & CSR Director η Ξένια Γιαννάκη

Τη θέση της HR & CSR Director στην Αγγελάκης αναλαμβάνει η Ξένια Γιαννάκη, η οποία υπήρξε Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού πολυεθνικών εταιρειών σε διαφορετικούς κλάδους, τόσο της Ελλάδας όσο και του εξωτερικού, κυρίως στην περιοχή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Στην Ελλάδα, έχει εργαστεί σε ανάλογη θέση στην Paliria και επανέρχεται στο χώρο του FMCG με τη νέα της θέση. Η Ξένια Γιαννάκη έχει βασικές σπουδές Bachelor σε εκπαίδευση και ψυχολογία, δίπλωμα εξειδίκευσης στο personal & executive coaching και αποτελεί ιδρυτικό μέλος του ICF Greece chapter, ενώ είναι κάτοχος Master στην Ηγεσία – Διοίκηση και MBA.

Η ίδια είναι και υποψήφια Διδάκτωρ στην Οργανωσιακή Ψυχολογία.

Lidl Ελλάς: Στη λίστα των «Τhe Most Sustainable Companies in Greece»

Στη λίστα των «Sustainable Companies», αλλά και των «The 50 Most Sustainable Companies in Greece» για το 2024 αναδείχθηκε η Lidl Ελλάς, σύμφωνα με τον Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης «The ESG Index in Greece», του QualityNet Foundation.

«Η βιωσιμότητα και η υπευθυνότητα διατρέχουν οριζόντια το εταιρικό μας οικοσύστημα. Η ένταξή μας στις “The Most Sustainable Companies in Greece” μας καθιστά πρεσβευτές σύγχρονων αντιλήψεων και ορθών πρακτικών που βελτιώνουν τις βιώσιμες προοπτικές της χώρας, διάκριση που μας τιμάει ιδιαίτερα» δήλωσε σχετικά η Βασιλική Αδαμίδου, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων και Βιωσιμότητας της Lidl Ελλάς.

Δημόσιο: Ανοίγει ο δρόμος για managers από τον ιδιωτικό τομέα, με όρους αγοράς

«Μοντέλο-ΔΕΗ» με στόχο τον εκσυγχρονισμό και την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, εισάγεται στις 8 θυγατρικές εταιρείες της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο). Οι αλλαγές αυτές ουσιαστικά ανοίγουν τον δρόμο για είσοδο στο management των νέων φορέων διοικητικών και άλλων στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα, με όρους αγοράς. Πιο συγκεκριμένα, με σχέδιο νόμου που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Υπουργικό Συμβούλιο από τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η υιοθέτηση «μοντέλου ΔΕΗ» στις θυγατρικές του Υπερταμείου με στόχο περισσότερη ευελιξία σε θέματα στελέχωσης, προσλήψεων και προμηθειών. Οι θυγατρικές εταιρείες είναι οι εξής: Όμιλος ΟΑΣΑ Συγκοινωνίες Αθηνών (ΟΑΣΑ και οι 100% θυγατρικές του: Οδικές Συγκοινωνίες – ΟΣΥ και Σταθερές Συγκοινωνίες – ΣΤΑΣΥ, Ελληνικά Ταχυδρομεία (και η 100% θυγατρική τους: ΕΛΤΑ Courier), ΔΕΘ-Helexpo, Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ), Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (ΚΑΘ), ΓΑΙΑΟΣΕ, Ελληνικές Αλυκές, Ανώνυμος Εταιρεία Διώρυγας Κορίνθου (ΑΕΔΙΚ).

Απόλυτη ευελιξία στις αμοιβές των στελεχών
Προβλέπεται δε η υιοθέτηση του μοντέλου εξυγίανσης και εκσυγχρονισμού της ΔΕΗ αναφορικά με ζητήματα στελέχωσης και αμοιβών των διοικήσεων, προσλήψεων προσωπικού και προμηθειών των δημόσιων επιχειρήσεων που αποτελούν θυγατρικές επιχειρήσεις του Υπερταμείου. Στο πλαίσιο αυτό δίνεται η δυνατότητα πρόσληψης στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα με απλή διαδικασία, με βάση αποφάσεις του διευθύνοντος συμβούλου της κάθε εταιρείας. Μέχρι σήμερα η διαδικασία που προβλέπεται είναι πολλών βημάτων που απαιτεί πολύ χρόνο και στην πράξη καθιστά την εν λόγω διαδικασία εξαιρετικά γραφειοκρατική. H θητεία των στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα θα είναι 4ετής, από 3ετής που είναι σήμερα, με δυνατότητα ανανέωσης άπαξ. Την ίδια στιγμή παρέχεται απόλυτη ευελιξία στις αμοιβές των στελεχών των ΕΛΤΑ και των υπολοίπων φορέων εκτός Γενικής Κυβέρνησης, ενώ στις θυγατρικές εντός Γενικής Κυβέρνησης (π.χ. συγκοινωνίες) οι αμοιβές θα είναι σύμφωνα με το πρότυπο του ΕΦΚΑ. Παράλληλα, οι διαδικασίες προσλήψεων του προσωπικού τους γίνονται πιο ευέλικτες, με έλεγχο νομιμότητας της προκήρυξης από το ΑΣΕΠ εντός 10 ημερών και συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών για την πιο αποτελεσματική διεξαγωγή της διαδικασίας. Τέλος, ιδιαίτερα σημαντικό είναι και το γεγονός ότι τα πειθαρχικά συμβούλια θα λειτουργούν χωρίς τη συμμετοχή συνδικαλιστών.

G4S: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις προέβη η G4S, τιμώντας τον Ευρωπαϊκό Μήνα Διαφορετικότητας του Μαΐου. Η υπογραφή της Χάρτας πραγματοποιήθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της G4S, Νίκο Μπαρμπία, και τον Πρόεδρο του ΚΕΑΝ και Ιδρυτή της Χάρτας Διαφορετικότητας, Σταύρο Μηλιώνη. «Στην G4S, η διαφορετικότητα και η μοναδικότητα των ανθρώπων, είναι αξίες που καθοδηγούν την καθημερινή μας λειτουργία.

Είμαστε αφοσιωμένοι στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος όπου όλοι οι εργαζόμενοι νιώθουν ότι γίνονται αποδεκτοί και εκτιμώνται για τη μοναδικότητά τους» δήλωσε σχετικά ο Ν. Μπαρμπίας, ενώ από την πλευρά του ο Σ. Μηλιώνης ανέφερε:

«Η εταιρεία έχει πλήρη αντίληψη των ωφελειών που δημιουργούνται από την ενσωμάτωση της διαφορετικότητας και παράλληλα η φιλοσοφία των ανθρώπων της είναι απόλυτα ανοιχτή και αγκαλιάζει το διαφορετικό. Είμαστε σίγουροι ότι η προσθήκη τους στα Μέλη της Χάρτας θα έχει πολλαπλά αμφίδρομα οφέλη και τους υποδεχόμαστε με χαρά».

EΛΤΑ: Προκήρυξη δύο οργανικών θέσεων

Tα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛΤΑ) στο πλαίσιο της διαρκούς αναβάθμισης και στελέχωσης του ανθρώπινου δυναμικού τους, δημοσιεύουν δύο προκηρύξεις για την πλήρωση των οργανικών θέσεων του Διευθυντή Πωλήσεων και του Διευθυντή Marketing, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου διάρκειας τριών ετών.

Η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων ξεκίνησε χθες, Τετάρτη 19 Ιουνίου και λήγει την Τετάρτη 3 Ιουλίου.

Η προκήρυξη, με όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τα καθήκοντα, τα κριτήρια πρόσληψης και τη διαδικασία αξιολόγησης καθώς και η αίτηση υποψηφιότητας έχουν αναρτηθεί στο elta.gr.

Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού: Αλλαγές διαδικασιών με αιχμή την ψηφιοποίηση

Σύσκεψη με θέμα την επιτάχυνση των διαδικασιών προσλήψεων στον δημόσιο τομέα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο Υπουργός Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος και η Υφυπουργός Εσωτερικών Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη παρουσίασαν προτάσεις για την απλοποίηση των διαδικασιών που προβλέπονται για τις νέες αιτήσεις που εξετάζονται από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ).

Συζητήθηκε η ψηφιοποίηση των διαδικασιών που ακολουθούνται σήμερα, με σκοπό τον ταχύτερο έλεγχο των αιτήσεων μέσω της άντλησης δεδομένων από υπηρεσίες όπως το Ptyxia.gov.gr και το Taxisnet. Με τον τρόπο αυτόν, τα πιστοποιημένα προσόντα των υποψηφίων θα επικαιροποιούνται άμεσα, περιορίζοντας έτσι τους ελέγχους που γίνονται από το ΑΣΕΠ και συμβάλλοντας στη μείωση του χρόνου εξέτασης των αιτήσεων.

Επιπλέον, συζητήθηκε η ανάπτυξη της διαλειτουργικότητας του ΑΣΕΠ με κρατικούς φορείς που εμπλέκονται στις διαδικασίες πρόσληψης στον δημόσιο τομέα, ώστε να αντιμετωπιστούν περιττά γραφειοκρατικά εμπόδια που σήμερα καθυστερούν την πλήρωση θέσεων και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το κύρος του ΑΣΕΠ.

ΣΕΓΕ: Εκλέχθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο

Ολοκληρώθηκαν, τη Δευτέρα 17 Ιουνίου, οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του νέου Δ.Σ. του Συνδέσμου Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – ΣΕΓΕ, καθώς και για την Εξελεγκτική Επιτροπή και τις Αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία για την Ε.Σ.Ε.Ε..

Ως εκ τούτου, για το Διοικητικό Συμβούλιο εκλέχθηκαν οι Τσαλταμπάση Αποστολίνα, Σαββίδου Αναστασία, Βρακά Χριστίνα, Καζάκου Τριανταφυλλιά (Φελίνα), Κονιάκου Χρυσούλα, Αλεξιάδου Πολύμνεια (Πόλυ), Σταβαρά Ιωάννα, Χριστοπούλου Ευριδίκη και Στριμπάκου Χριστίνα, ενώ για την εξελεγκτική επιτροπή εκλέχθηκαν οι Ιωαννίδου Αννέτα, Θωμαΐδου Αλεξάνδρα και Καραγιάννη Ευγενία.

Τέλος, ως προς τις εκλεγόμενες αντιπροσώπους στην ομοσπονδία, αυτές είναι οι Τσαλταμπάση Αποστολίνα, Σαββίδου Αναστασία, Βρακά Χριστίνα, Ιωαννίδου Αννέτα, Αλεξιάδου Πολύμνεια (Πόλυ) και Κονιάκου Χρυσούλα. Επισημαίνεται, τέλος, ότι, για ακόμα μια φορά, η νέα διοίκηση του ΣΕΓΕ περιλαμβάνει μέλη από ολόκληρη την επικράτεια της χώρας.

ΔΥΠΑ: Στις 29/6 το Open Day στην Ελευσίνα

Tην εκδήλωση «Open Day – Γνώρισε τις Σχολές της ΔΥΠΑ» διοργανώνει, το Σάββατο 29 Ιουνίου, από τις 11:00 έως τις 20:00, η ΔΥΠΑ, στον κεντρικό πεζόδρομο της Ελευσίνας.

Η 6η φετινή εκδήλωση «Open Day» έχει ως στόχο την ενημέρωση των νέων και των γονιών της Ελευσίνας, αλλά και των γύρω περιοχών, σχετικά με τις δυνατότητες δωρεάν επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης σε ειδικότητες υψηλής ζήτησης που προσφέρουν οι 50 ΕΠΑΣ Μαθητείας και οι 30 ΣΑΕΚ της ΔΥΠΑ.

Επισημαίνεται, τέλος, ότι οι συμμετέχοντες στην εν λόγω εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με απόφοιτους, εκπαιδευτικούς, καθώς επίσης και με στελέχη του ομίλου ONEX Shipyards and Technologies, με τη συνεργασία του οποίου η ΕΠΑΣ Ελευσίνας προσφέρει την ειδικότητα Τεχνίτης Ναυπηγικής Βιομηχανίας, ενώ πραγματοποιείται μαθητεία στις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Ελευσίνας.