GEP: «Bring your kids at work!», δράση για τους εργαζόμενους της εταιρείας

Η GEP, στο πλαίσιο της προώθησης πρωτοβουλιών που δημιουργούν ένα ευχάριστο και εμπνευσμένο περιβάλλον εργασίας, την Τρίτη 18 Ιουνίου, άνοιξε τις πόρτες της για δεύτερη συνεχή χρονιά και υποδέχτηκε τα παιδιά των εργαζομένων στα γραφεία της.

H δράση “Bring your Kids@work” περιλάμβανε διάφορες δραστηριότητες, όπως πειράματα και bubble show με παράσταση animateur, παιχνίδια και δώρα- έκπληξη, ενώ παράλληλα αποτέλεσε και μια εξαιρετική ευκαιρία για τους μικρούς επισκέπτες να εξερευνήσουν τους χώρους εργασίας των γονιών τους, να περιηγηθούν στις εγκαταστάσεις του ομίλου GEP «και να δημιουργήσουν νέες φιλίες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας.

Και καταλήγει: «Αυτή η πρωτοβουλία αποδεικνύει έμπρακτα την αφοσίωση αλλά και τη σημασία που αποδίδει η GEP στην εναρμόνιση επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, ενώ στοχεύει στην υλοποίηση περαιτέρω δράσεων που δημιουργούν ένα ευχάριστο κι εμπνευσμένο περιβάλλον εργασίας για όλους».

Ayvens: Η νέα εταιρεία κινητικότητας που δημιουργεί Mobility Centre στη Μαγούλα

Την Ayvens, τη νέα παγκόσμια μάρκα κινητικότητας, η οποία αποτελεί την ένωση των δύο εταιρειών κάτω από μία ενιαία ταυτότητα, παρουσιάζει στην Ελλάδα η ALD Automotive I LeasePlan. Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τη συγχώνευση των δύο εταιρειών τον Μάιο του 2023, ενώ κύριος μέτοχος της εταιρείας είναι ο γαλλικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός, Societe Generale.

Πρόκειται για μία εταιρεία που απασχολεί σήμερα πάνω από 270 εργαζόμενους και που διαθέτει περίπου 60.000 οχήματα στους ελληνικούς δρόμους, με αξία πάνω από 1,1 δισεκατομμύριο ευρώ.

Η Ayvens, μάλιστα, δημιουργεί το μεγαλύτερο κέντρο κινητικότητας (Mobility Centre) στην Ελλάδα, στη Μαγούλα Αττικής, σε μία έκταση 60 στρεμμάτων. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και το νεοσύστατο Board of Directors, το οποίο απαρτίζεται από τους: Κώστα Πετρούτσο, Managing Director, Γιούλη Καλογήρου, Finance Director, Μαρία Καμπανέλλου, Human Resources Director, Ελένη Μυρίση, Remarketing Director, Παναγιώτη Πετριανίδη, Services & Operations Director, Χρήστο Παπαγιαννόπουλο, Commerce Director, Γιώργο Κατσό, Risk & Compliance Director, Γιάννο Ζαφείρη, Marketing & Communications Director, Δέσποινα Καρακώστα, Strategy & Transformation Director και Γιώργο Μυτιληναίο, Digital & IT Director.

Boehringer Ingelheim: Νέα Senior HR BP Operations η Λυδία Γκουζιώτη

Καθήκοντα Senior HR BP Operations στην Boehringer Ingelheim αναλαμβάνει η Λυδία Γκουζιώτη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Manager στην Apivita.

Η Λ. Γκουζιώτη είναι απόφοιτη του ΟΠΑ και κάτοχος Master στο HR Management από το ίδιο ίδρυμα, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Recruiter στην Πλαίσιο και HR Intern στην Celestyal Cruises.

ΣΕΓΕ: Σύσταση του νέου Διοικητικου Συμβουλιου

Τη σύσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρηματιών Γυναικών Ελλάδος – Σ.Ε.Γ.Ε., το οποίο απαρτίζεται από μέλη από όλη την Ελλάδα.

Ως πρόεδρος επανεκλέχθηκε η Αποστολίνα Τσαλταμπάση, από τη Θεσσαλονίκη για τρίτη συνεχόμενη θητεία. Α’ Αντιπρόεδρος ορίστηκε η Αναστασία Σαββίδου από το Κιλκίς, Β΄ Αντιπρόεδρος η Χρυσούλα Κονιάκου από τον Πειραιά, Γενική Γραμματέας η Τριανταφυλλία (Φελίνα) Καζάκου από την Κομοτηνή και Οικονομική Επόπτης η Χριστίνα Βρακά από τη Θεσσαλονίκη, ενώ ως Μέλη ορίστηκα οι Πολύμνεια Αλεξιάδου από τη Θεσσαλονίκη, Ιωάννα Σταβάρα από τη Λάρισα, Χριστίνα Στριμπάκου από την Καλαμάτα και η Ευρυδίκη Χριστοπούλου από την Αθήνα.

Τιτάν: 22.702 ανθρωποώρες εκπαίδευσης το 2023

Την Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης της για το 2023 εξέδωσε η Τιτάν. Σύμφωνα με αυτήν, η εταιρεία κατέγραψε λειτουργικά κέρδη EBITDA 64,7 εκατ. ευρώ και κύκλο εργασιών 407,8 εκατ. ευρώ, ενώ απασχολεί 1.324 εργαζομένους, εκ των οποίων το 97,6% προέρχεται από την τοπική κοινωνία. Παράλληλα, το ποσοστό των γυναικών σε διοικητικούς ρόλους ανέρχεται στο 23%, ενώ η συμμετοχή των γυναικών σε διοικητικούς ρόλους σημείωσε αύξηση 31,4% σε σχέση με τα επίπεδα του 2020.

Επιπρόσθετα, η έκθεση αναφέρει ότι το συνολικό ποσό για μισθούς, συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα, συμπεριλαμβανομένων και πέρα αυτών που ορίζει η νομοθεσία, ανήλθε στα 91,8 εκατ. ευρώ, με την Τιτάν να προσφέρει το 2023 συνολικά 125 θέσεις πρακτικής άσκησης και να μεριμνά για την ευημερία των ανθρώπων της με συνολικά 35 πρωτοβουλίες, σε τέσσερις περιοχές εστίασης: σωματική, ψυχική, κοινωνική και οικονομική.

Όπως τονίζεται, η εταιρεία εστιάζει στη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς, με πάνω από 450 εργαζόμενους να συμμετέχουν το 2023 σε διαδραστικά workshops, με στόχο την ευαισθητοποίηση σε θέματα συμπερίληψης ανεξαρτήτως φύλου, ηλικιακής ομάδας, φυλής, καταγωγής κ.ά. Επιπλέον, στο πλαίσιο ενδυνάμωσης των γυναικών στον χώρο της εργασίας, οι οποίες αποτελούν το 17,7% του ανθρώπινου δυναμικού, η εταιρεία υποστηρίξαμε τη δημιουργία δύο κύκλων Lean In, υπό την καθοδήγηση των εργαζομένων, στα κεντρικά γραφεία και στο εργοστάσιο του Τιτάνα στο Καμάρι. Ταυτόχρονα, το 20,1% των νέων προσλήψεων ήταν γυναίκες.

Η Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης υπογραμμίζει ακόμα τη δέσμευση της Τιτάν για την καλλιέργεια μιας κουλτούρας συνεχούς εξέλιξης και αναβάθμισης δεξιοτήτων. Έτσι, το 2023 έλαβαν χώρα 22.702 ανθρωποώρες εκπαίδευσης, με το 89% των εργαζομένων να συμμετέχει σε εκπαιδευτικά προγράμματα. Τέλος, το 2023 δημιουργήθηκε η «TITAN Technical Library», η οποία περιλαμβάνει 7 διαδραστικά e-learning μαθήματα σχεδιασμένα από την εσωτερική ομάδα τεχνικής εκπαίδευσης, ενώ οι εργαζόμενοι από όλα τα εργοστάσια του Τιτάνα στην Ελλάδα, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να πιστοποιηθούν με το Διεθνές Γενικό Πιστοποιητικό Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, Nebosh Certification.

Eurostat: Γυναίκες το 52% του ευρωπαϊκού ανθρώπινου δυναμικού τεχνολογίας

Στάσιμο παρέμεινε το ποσοστό των γυναικών που απασχολείται στους τομείς της επιστήμης και της τεχνολογίας στην Ευρώπη, βάσει των επίσημων στοιχείων της Eurostat. Συγκεκριμένα, το 2023, περίπου 78,3 εκατ. Ευρωπαίοι, ηλικίας 15 έως 74 ετών, απασχολούνταν στην επιστήμη και στην τεχνολογία, αριθμός αυξημένος κατά 2,9% σε σύγκριση με το 2022, με το 52% εξ αυτών να είναι γυναίκες.

Παρότι το ποσοστό των γυναικών είναι σημαντικό, παραμένει στάσιμο σε σχέση με το 2021 και το 2022. Επιπρόσθετα, η πλειονότητα των γυναικών στον χώρο της επιστήμης και της τεχνολογίας, εργάζεται κυρίως σε δραστηριότητες παροχής υπηρεσιών (57% γυναίκες έναντι 43% άνδρες), με εξαίρεση τη Μάλτα (48%).

Παράλληλα, τα υψηλότερα ποσοστά γυναικών που απασχολούνται στην επιστήμη και την τεχνολογία το 2023, παρατηρήθηκαν στη Λιθουανία και στη Λετονία (63%), ενώ ακολουθεί η γερμανική περιφέρεια Sachsen-Anhalt (62%).

Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Μάλτα (45%) και σε 4 ιταλικές περιφέρειες: Βορειοδυτική, Νότια (46%), στη Βορειοανατολική και Κέντρο (47%). Σημειώνεται, τέλος, ότι το 2023, η Γερμανία απασχολούσε τον μεγαλύτερο αριθμό επιστημόνων και μηχανικών σε όλες τις χώρες της Ε.Ε., με πάνω από 3,9 εκατ. επιστήμονες και μηχανικούς ηλικίας 15-74 ετών.

Printec: Πραγματοποίησε εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποίησε, την Παρασκευή 14 Ιουνίου, η Printec στα γραφεία της, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη.

Οι εργαζόμενοι της εταιρείας κατάφεραν να συγκεντρώσουν 18 φιάλες αίματος, ενώ η αιμοδοσία έλαβε χώρα σε συνεργασία με το Λαϊκό Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι η φετινή πρωτοβουλία ήταν ξεχωριστή για την εταιρεία, αφού αποτέλεσε τη 10η αιμοδοσία που πραγματοποιήθηκε συνολικά για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος της Printec.

Ε.Ε. – Συμβούλιο Απασχόλησης (EPSCO): Η έκθεση Letta στο προσκήνιο

Ε.Ε. – Συμβούλιο Απασχόλησης (EPSCO): Η έκθεση Letta στο προσκήνιο
Η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Νίκη Κεραμέως και ο Υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου συμμετείχαν στο Συμβούλιο Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών (EPSCO) της Ευρωπαϊκής Ένωσης που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο. Η Ν. Κεραμέως με ομιλία της επί ζητημάτων της Ενιαίας Αγοράς, τοποθετήθηκε επί των προτάσεων της έκθεσης Letta. Η έκθεση Letta παρουσιάστηκε τον περασμένο Απρίλιο στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, από τον πρώην Πρωθυπουργό της Ιταλίας Enrico Letta με θέμα «Πολύ περισσότερα από μια αγορά – Ταχύτητα, Ασφάλεια, Αλληλεγγύη – Ενδυνάμωση της Ενιαίας Αγοράς ώστε να προσφέρει βιώσιμο μέλλον και ευημερία σε όλους τους πολίτες της Ε.Ε.».

Ν. Κεραμέως: 4 σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί έμφαση
Η νέα Υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι οι προτάσεις της έκθεσης Letta για τη βελτίωση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και τη μείωση των ανισοτήτων είναι πολύ σημαντικές για τη διασφάλιση της κοινωνικής δικαιοσύνης και σταθερότητας και εστίασε επιπλέον σε τέσσερα σημεία της έκθεσης που αφορούν:

Πρώτον, στην ανάγκη δημιουργίας θέσεων εργασίας σε προηγμένους τομείς όπως η τεχνολογία και οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Η Υπουργός ανέφερε ότι «αυτοί οι τομείς υψηλής ανάπτυξης προσφέρουν ποιοτικές θέσεις εργασίας, ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και προωθούν περαιτέρω τη δημιουργία θέσεων εργασίας».

Δεύτερον, στην ανάγκη κατάρτισης των ανέργων και εργαζομένων σε ψηφιακές δεξιότητες, οι οποίες είναι απαραίτητες για την προετοιμασία του εργατικού δυναμικού για τις εξελισσόμενες ανάγκες της αγοράς εργασίας. Η Ν. Κεραμέως ανέδειξε ως παράδειγμα, τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), υπογραμμίζοντας ότι «η ΔΥΠΑ εφαρμόζει προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και έχει ήδη εκπαιδεύσει πάνω από 260.000 ανέργους και εργαζόμενους».

Τρίτον, στη δημιουργία συνθηκών για επαγγελματική ευημερία. Η Υπουργός τόνισε ότι «εκτός από τη δημιουργία θέσεων εργασίας υψηλής ειδίκευσης, πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες στο εργασιακό περιβάλλον, να διευκολύνουμε την πρόσβαση στη χρηματοδότηση για υλοποίηση επιχειρηματικών ιδεών».

Τέταρτον, στην αξιοποίηση και επέκταση της χρήσης μηχανισμών της Ε.Ε. όπως η Τεχνική Υποστήριξη (TSI), ενός εργαλείου που ενισχύει την ικανότητα ενός κράτους μέλους της Ε.Ε. να πραγματοποιεί μεταρρυθμίσεις. Η Ν. Κεραμέως επεσήμανε ότι «στην Ελλάδα υλοποιούμε ένα έργο που αφορά στον σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός νέου στατιστικού εργαλείου κατάρτισης προφίλ των αιτούντων εργασία για την αντιστοίχισή τους με τις ανάγκες της αγοράς».

Π. Τσακλόγου: Να ενισχυθεί η ευελιξία της αγοράς εργασίας
Ο Υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου κατά την τοποθέτησή του τόνισε ότι η βιομηχανική πολιτική θα πρέπει να σχεδιάζεται και να εφαρμόζεται προσεκτικά ώστε αφενός, να μην βλάπτει την Ενιαία Αγορά και αφετέρου, να λειτουργεί συμπληρωματικά στους στόχους της Ένωσης για την Απασχόληση και την Κοινωνική Πολιτική. Σε αυτή την κατεύθυνση, επεσήμανε ο Π. Τσακλόγλου, χρειάζονται τα εξής:

  • Βελτίωση της ποιότητας του ανθρώπινου κεφαλαίου με πρωτοβουλίες αναβάθμισης δεξιοτήτων και δια βίου κατάρτισης, εστιάζοντας κυρίως στις ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες.
  • Εφαρμογή ενεργών πολιτικών, χωρίς αποκλεισμούς, στην αγορά εργασίας, με ιδιαίτερη έμφαση στα άτομα που δεν βρίσκονται σε απασχόληση, εκπαίδευση ή κατάρτιση.
  • Υιοθέτηση πολιτικών για την αύξηση της συμμετοχής στο ανθρώπινο δυναμικό, ιδίως των νέων, των γυναικών, των ατόμων με αναπηρίες και των ηλικιωμένων, ώστε να ανασχεθούν οι αρνητικές συνέπειες της δημογραφικής γήρανσης στην αγορά εργασίας.
  • Ενίσχυση της ευελιξίας της αγοράς εργασίας για να διευκολυνθεί η ομαλή μετάβαση μεταξύ θέσεων εργασίας και τομέων οικονομικής δραστηριότητας.
  • Προσαρμογή του νομικού πλαισίου για τις ευέλικτες μορφές απασχόλησης, διασφαλίζοντας επαρκή κοινωνική προστασία.
  • Αύξηση της χρηματοδότησης για έρευνα και ανάπτυξη για την προώθηση της τεχνολογικής προόδου
  • Ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ κυβερνήσεων, βιομηχανιών και ακαδημαϊκών ιδρυμάτων για την προώθηση της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης.

Κλείνοντας, ο Π. Τσακλόγλου επεσήμανε πως η Ελλάδα έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο σε όλους τους παραπάνω τομείς τα τελευταία πέντε χρόνια. H Υπουργός και ο Υφυπουργός πραγματοποίησαν συνάντηση με τον Επίτροπο Εργασίας, Nicolas Schmit και τον Γενικό Διευθυντή Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Ένταξης, Mario Nava. Η Υπουργός πραγματοποίησε επιπλέον διμερείς συναντήσεις με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Ολλανδίας, Karien van Gennip και τον Υπουργό Εργασίας και Ένταξης Σουηδίας, Johan Pehrson.

Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων: Διευκρινήσεις για την 6ήμερη εργασία

Με ενημερωτική εγκύκλιο που εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Εργασιακών Σχέσεων διευκρινίζει θέματα που σχετίζονται με την εφαρμογή 6ήμερης εργασίας σε επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας και σε όσες ήδη λειτουργούν επί 24ωρης βάσης 5 ή 6 ημέρες την εβδομάδα.

Η δυνατότητα 6ήμερης εργασίας θεσπίστηκε με τα άρθρα 25 και 26 του Ν.5053/2023 με στόχο την καταπολέμηση φαινομένων αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας αλλά και την αύξηση του εισοδήματος των εργαζομένων, αφού το ημερομίσθιό τους για την 6η ημέρα θα είναι προσαυξημένο κατά 40%. Σε περίπτωση που η 6η ημέρα συμπίπτει με Κυριακή ή επίσημη αργία, ο εργαζόμενος δικαιούται το ημερομίσθιό του προσαυξημένο κατά 115% (40% από την προσαύξηση της 6ης ημέρας συν 75% για την απασχόλησή του την Κυριακή/αργία), προσαύξηση η οποία δυνητικά μπορεί να ξεπεράσει και το 115% σε περίπτωση εργασίας σε νυχτερινές ώρες για τις οποίες ισχύει επιπρόσθετη προσαύξηση 25%. Η δυνατότητα εξαήμερης εργασίας αφορά αποκλειστικά:

  • Επιχειρήσεις συνεχούς λειτουργίας από τη φύση τους, που λειτουργούν όλες τις ημέρες της εβδομάδας επί 24ωρου βάσεως με σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών και εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας για τους εργαζομένους τους, καθώς και
  • Επιχειρήσεις μη συνεχούς λειτουργίας που λειτουργούν 5 ή 6 ημέρες την εβδομάδα επί 24ωρου βάσεως με σύστημα εναλλασσόμενων βαρδιών και εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας για τους εργαζομένους τους, σε περίπτωση αυξημένου φόρτου εργασίας, με υποχρέωση σχετικής δήλωσης στο Π.Σ. Εργάνη.

Η απασχόληση σε αυτή την περίπτωση δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις 8 ώρες ημερησίως, ενώ διατηρούνται στο ακέραιο τα όρια προστασίας των εργαζομένων που αφορούν στην 11ωρη υποχρεωτική ημερήσια ανάπαυση, την υποχρεωτική 24ωρη εβδομαδιαία ανάπαυση (1 ρεπό) και τη διατήρηση του μέσου όρου εβδομαδιαίας εργασίας των 48 ωρών (συμπεριλαμβανομένων των υπερωριών) σε περίοδο αναφοράς 4 μηνών. Το Υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει τέλος, ότι η εισαγωγή των συγκεκριμένων διατάξεων δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση την κατάργηση του θεσμοθετημένου και εφαρμοζόμενου στην εκάστοτε επιχείρηση 5νθήμερου συστήματος εργασίας.

ΔΥΠΑ: 794.752 οι άνεργοι τον Μάιο

Σε 794.752 άτομα ανήλθε, για τον Μάιο του 2024, το σύνολο των εγγεγραμμένων στο μητρώο της ΔΥΠΑ ανέργων, εκ των οποίων τα 453.696 άτομα (57,1%) είναι εγγεγραμμένα για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και τα 341.056 άτομα (42,9%) για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών, με τους άνδρες να αποτελούν το 33,5% (266.469) και τις γυναίκες το 66,5% (528.283).

Ως προς το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, δηλαδή των δικαιούχων που πληρώθηκαν εντός του Μαΐου, ανέρχεται σε 81.455 άτομα, από τα οποία τα 70.574 (86,6%) είναι κοινοί άνεργοι και λοιπές κατηγορίες επιδοτούμενων ανέργων και τα 10.881 (13,4%) είναι εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, με τους άνδρες να αποτελούν το 44,9% (36.580) και τις γυναίκες το 55,1% (44.875).

Τέλος, από το σύνολο των επιδοτούμενων ανέργων, το 82,6% (67.263) είναι κοινοί, το 2,1% (1.732) οικοδόμοι, το 13,4% (10.881) εποχικοί τουριστικών επαγγελμάτων, το 1,6% (1.268) εποχικοί λοιποί (αγροτικά), το 0,3% (250) εκπαιδευτικοί και το 0,1% (61) λοιποί.