Ηenkel: Κανονισμός για την ισότιμη ανατροφή των παιδιών των εργαζομένων

Η Henkel ανακοίνωσε τη θέσπιση νέου κανονισμού για πλήρως αμειβόμενη γονική άδεια ανεξαρτήτως φύλου για τους εργαζομένους της σε όλο τον κόσμο, με στόχο την προώθηση της ισότιμης ανατροφής των παιδιών. Το πρόγραμμα αφορά περίπου 50.000 εργαζομένους της σε όλο τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, ο νέος παγκόσμιος κανονισμός προσφέρει στους γονείς έως και 8 (οκτώ) επιπλέον εβδομάδες πλήρως αμειβόμενης γονικής άδειας, με βάση το ρόλο του γονέα ως φροντιστή και όχι το φύλο ή τη βιολογική του κατάσταση.

Ως εκ τούτου, όλα τα φύλα και τύποι οικογένειας, καθώς και οι θετοί, ανάδοχοι, παρένθετοι, μόνοι και LGBTQ+ γονείς συμπεριλαμβάνονται στον κανονισμό ως υπεύθυνοι ανατροφής και φροντίδας των παιδιών. Σύμφωνα με την Henkel, η πρωτοβουλία αυτή, «χρησιμεύει ως βασικό θεμέλιο για την προώθηση της φιλικότητας προς την οικογένεια και της μεγαλύτερης ισότητας των φύλων, ιδιαίτερα σε χώρες όπου δεν υπάρχουν επί του παρόντος ευκαιρίες γονικής άδειας».

Η Henkel Hellas έχει θέσει σε εφαρμογή το νέο κανονισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο βάσει των υπαρχόντων τοπικών πρακτικών και κανονισμών. Στην Ελλάδα, η εταιρεία θα καλύψει το υπόλοιπο 25% του μηνιαίου μισθού των 8 εβδομάδων της άδειας μητρότητας – το 75% καταβάλλεται από το κράτος ανάλογα με την κατηγορία μισθοδοσίας των εργαζομένων- και όλα τα έξοδα για 8 εβδομάδες της άδειας πατρότητας. Στην Κύπρο, η Henkel Hellas θα καλύψει πλήρως τις 8 εβδομάδες της άδειας πατρότητας, καθώς οι 9 εβδομάδες της άδειας μητρότητας καλύπτονται πλήρως από τη νομοθεσία. Η νέα γονική άδεια ισχύει για όλους τους εργαζομένους, ενώ σε περίπτωση που και οι δύο σύντροφοι εργάζονται στην εταιρεία, δικαιούνται την επιπλέον άδεια ακόμα και ταυτόχρονα εάν το επιθυμούν.

Η Karolina Markiewicz-Kuskowska, Πρόεδρος Henkel GR&CY και Γενική Διευθύντρια της Henkel Consumer Brands GR&CY, δήλωσε σχετικά: «Στη Henkel Hellas προσπαθούμε να διαμορφώσουμε ένα ουσιαστικό μέλλον, καλύτερο για τις επόμενες γενιές και αυτή η πρωτοβουλία αποδεικνύει τη σταθερή μας δέσμευση για μια κουλτούρα χωρίς αποκλεισμούς και περισσότερη ισότητα μεταξύ των φύλων που μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του μελλοντικού εργατικού δυναμικού. Στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους μας και τους δίνουμε τη δυνατότητα να αναπτυχθούν, επαγγελματικά και προσωπικά, μέσω της εργασίας τους στη Henkel, αναγνωρίζοντας τη σημασία της υποστήριξης όλων των γονέων και κηδεμόνων».

ΑΒ Βασιλόπουλος: Δράσεις ενίσχυσης της ποικιλομορφίας και της ισότητας στον χώρο εργασίας

Η ΑΒ Βασιλόπουλος γιόρτασε για μια ακόμη χρονιά τον Ευρωπαϊκό Μήνα Διαφορετικότητας (Μάιος) και τον Μήνα Υπερηφάνειας (Ιούνιος), υλοποιώντας δράσεις που προωθούν την ποικιλομορφία και την ενσωμάτωση.

Πραγματοποιώντας ενημερωτικά webinars σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα της HR Psychology – Today, σε θεματικές όπως «Νευροδιαφορετικότητα & Συμπερίληψη στην Εργασία» και «LGBTQ+ κοινότητα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει στον χώρο εργασίας», οι άνθρωποι της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το ευρύ φάσμα της νευροδιαφορετικότητας, τα οφέλη της πρόσληψης ατόμων με νευρο-αναπτυξιακές διαφορές και τη σημασία της αποδοχής και της εξάλειψης των προκαταλήψεων και των στερεοτύπων.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι παρακολούθησαν σε ιδιωτική προβολή την ταινία «Λώξη», που παρουσιάζει την προσπάθεια της πρώτης επαγγελματίας ηθοποιού με σύνδρομο Down, της Λωξάνδρας Λούκας, να αυτονομηθεί από την οικογενειακή προστασία και να ενταχθεί στην επαγγελματική κανονικότητα.

Εξάλλου, θα πραγματοποιηθεί eLearning για τη χρήση συμπεριληπτικής γλώσσας και την αποφυγή λέξεων, στις οποίες μπορεί να αποδοθεί χαρακτήρας προκατάληψης, διάκρισης ή απαξίωσης. Να σημειωθεί, τέλος, ότι, για ακόμα μία χρονιά, διεξήχθη η Έρευνα Δέσμευσης Συνεργατών, στην οποία συμμετείχε το 97% του συνόλου των εργαζομένων. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, το 84% αισθάνεται υπερήφανο που εργάζεται στην ΑΒ Βασιλόπουλος, ενώ το 86% κρίνει ότι εργάζεται σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

ΚΕΦΙΜ: 175 ημέρες εργασίας τον χρόνο για εξόφληση φόρων και εισφορών

Το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦΙΜ) έδωσε στη δημοσιότητα μελέτη του για την φορολογική επιβάρυνση στην Ελλάδα, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στη χώρα μας θα πρέπει να εργάζονται 175 ημέρες το χρόνο, κοντά έξι μήνες ώστε να είναι σε θέση να πληρώνουν φόρους και εισφορές προς το κράτος. Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι φέτος έχουμε τη χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση των τελευταίων 10 ετών, από το 2014 όταν οι εργαζόμενοι είχαν εργαστεί 174 ημέρες για τον παραπάνω λόγο, ενώ το 2023 είχαν εργαστεί 178 μέρες.

Σύμφωνα με την ίδια μελέτη, από το 2019 μέχρι το 2024, η φορολογική επιβάρυνση έχει μειωθεί κατά 6 ημέρες, από τις 181 στις 175 ημέρες με την Ελλάδα να έχει την 11η μικρότερη φορολογική επιβάρυνση ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε., βελτιώνοντας την επίδοσή της κατά 10 θέσεις σε σχέση με το 2022, όταν βρισκόταν στην 21η θέση. Ειδικότερα με βάση τα κύρια ευρήματα της μελέτης του ΚΕΦΙΜ, από το 2019 μέχρι τις προβλέψεις για το 2024, η φορολογική επιβάρυνση έχει μειωθεί κατά 6 ημέρες, από τις 181 στις 175 ημέρες.

Το 2018 υπήρξε το έτος όπου οι ημέρες εργασίας για το κράτος έφτασαν τις 188 – υψηλότερες από ποτέ, ενώ από το 2020 καταγράφεται μία σταδιακή αποκλιμάκωση, φτάνοντας στο 2024 για το οποίο προβλέπονται 180 ημέρες εργασίας για το κράτος, επίδοση που είναι η χαμηλότερη φορολογική επιβάρυνση από το 2007 όταν το αντίστοιχο μέγεθος ήταν 177 ημέρες. Να σημειωθεί ότι ανάμεσα στα 27 κράτη μέλη της Ε.Ε., η Ελλάδα έχει την 11η μικρότερη φορολογική επιβάρυνση, συνυπολογίζοντας τα ελλείμματα, βελτιώνοντας την επίδοσή της κατά 10 θέσεις σε σχέση με το 2022, όταν βρισκόταν στην 21η θέση.

Public: Επέλεξε το «Softone myErgani LIVE»

Tη λύση «Softone myErgani LIVE» επέλεξε η Public για τη συμμόρφωσή της με την υποχρεωτική εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας στο λιανικό εμπόριο, ενόψει και της επικείμενης έναρξης των σχετικών ελέγχων από 1η Ιουλίου.

Ειδικότερα, η εν λόγω λύση συνεργάζεται με τις υφιστάμενες εφαρμογές HR και μισθοδοσίας της εταιρείας, αυτοματοποιώντας όλες τις προβλεπόμενες εργασίες υποβολής και διαβίβασης των στοιχείων απασχόλησης των εργαζομένων της επιχείρησης.

Μέσω του ειδικού Mobile App (QR scanner) σάρωσης και καταγραφής των δεδομένων προσέλευσης και αποχώρησης των εργαζόμενων των Public, η λύση συλλέγει και διαβιβάζει καθημερινά περισσότερα από 4,000 έγκυρα «χτυπήματα» ψηφιακής κάρτας στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ, ενώ διεξάγει αυτόματους ελέγχους ορθότητας κατά τη στιγμή της συλλογής των δεδομένων και πριν τη διαβίβασή τους, αποτρέποντας λάθη, παραλείψεις και παραβάσεις.

Ωνάσειο: Στη λίστα με τους πιο ελκυστικούς εργοδότες στην Ελλάδα

Στη λίστα με τους δέκα πιο ελκυστικούς εργοδότες στη χώρα βρίσκεται, για πρώτη φορά, το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, βάσει της πρόσφατης έρευνας Employer Brand που πραγματοποίησε η Randstad στην Ελλάδα για το 2024.

«Είμαστε εξαιρετικά περήφανοι για αυτήν την αναγνώριση. Η δέσμευσή μας στη δημιουργία ενός υποστηρικτικού εργασιακού περιβάλλοντος προσανατολισμένου στην καινοτομία, τη συνεχή πρόοδο και την παραγωγή αξίας είναι ακλόνητη. Η ενσωμάτωση της μοναδικότητας του κάθε εργαζομένου σ’ ένα κοινό πλαίσιο κουλτούρας και αξιών είναι το δικό μας στοίχημα» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Παναγιώτης Μινογιάννης, Γενικός Διευθυντής του Ωνάσειου.

Μεβγάλ: Καθαρισμός παραλίας από τους ανθρώπους της

Μία ακόμα περιβαλλοντική εθελοντική δράση υλοποίησαν οι άνθρωποι της Μεβγάλ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αγάπης Έργα για το Περιβάλλουν».

Συγκεκριμένα, έχοντας τη στήριξη της εταιρείας και του Σωματείου Εργαζομένων, άνθρωποι της εταιρείας βρέθηκαν με τις οικογένειές τους στην παραλία Ποταμός, στην Επανομή Θεσσαλονίκης, όπου και συγκέντρωσαν σημαντική ποσότητα απορριμμάτων.

Τη διαχείριση των απορριμμάτων ανέλαβε ο Δήμος Θερμαϊκού, ο οποίος υποστήριξε τη δράση με προσωπικό και εξοπλισμό.

AVIS: Μνημόνιο συνεργασίας με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Μνημόνιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων ετών υπέγραψαν το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) και η AVIS, το οποίο διαμορφώνει το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου και της εταιρείας, με στόχο την ανάπτυξη κοινών πρωτοβουλιών για τη στήριξη των επιχειρήσεων/μελών, την επιχειρηματικότητα ευρύτερα, και την ενίσχυση της έρευνας και της διασύνδεσης των αποφοίτων του ΟΠΑ με την αγορά εργασίας.

Η συμφωνία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει την από κοινού ανάπτυξη εκπαιδευτικών προγραμμάτων ενίσχυσης των νέων ψηφιακών δεξιοτήτων που απαιτούνται στην αγορά εργασίας, καθώς και την ανάπτυξη εφαρμοσμένης ακαδημαϊκής έρευνας και υλοποίηση προγραμμάτων καινοτομίας, τη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, συνεδρίων και δράσεων Κοινωνικής Ευθύνης & Προσφοράς και την υποστήριξη της εφημερίδας του Πανεπιστημίου.

Το μνημόνιο συνεργασίας υπεγράφη από τον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη και από τον Ανδρέα Ταπραντζή, Διευθύνοντα Σύμβουλο της AVIS Greece.

Ε.Ε.: Σύσταση Ευρωπαϊκής Ηλιακής Ακαδημίας

Tη σύσταση της Ευρωπαϊκής Ηλιακής Ακαδημίας ανακοίνωσε η Κομισιόν. Πρόκειται για την πρώτη από μια σειρά Ακαδημιών της ΕΕ που δημιουργείται βάσει του νόμου Net-Zero Industry Act (NZIA), με στόχο να παρέχει τις απαραίτητες δεξιότητες κατά μήκος της αλυσίδας αξίας των καθαρών τεχνολογιών. Ειδικότερα, ο ρόλος των ακαδημιών NZIA είναι να αναπτύσσουν περιεχόμενο και προγράμματα μάθησης μαζί με τη βιομηχανία, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι υπάρχουν επαρκείς δεξιότητες και ανθρώπινο δυναμικό.

Εξάλλου, υπολογίζεται ότι, μόνο στον τομέα της κατασκευής ηλιακών φωτοβολταϊκών (ΦΒ), θα χρειαστούν περίπου 66.000 ειδικευμένοι εργαζόμενοι έως το 2030, ούτως ώστε η ΕΕ να επιτύχει τους στόχους της για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, διασφαλίζοντας παράλληλα τη βιομηχανική ανταγωνιστικότητα.

Επισημαίνεται ότι η Ευρωπαϊκή Ηλιακή Ακαδημία στοχεύει να εκπαιδεύσει 100.000 εργαζόμενους στην αλυσίδα αξίας των ηλιακών φωτοβολταϊκών μέσα στα επόμενα τρία χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσει το τρέχον κενό εργασίας και δεξιοτήτων στον κλάδο, ενώ θα εκδίδει και διαπιστευτήρια μάθησης, με την παροχή της επιμόρφωσης να γίνεται από τοπικούς εταίρους μέσω συμβάσεων.

LG: Ενισχύει τη ανάπτυξη των ανθρώπων της με την LG HVAC Academy

Την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της LG Electronics ενισχύει η Ακαδημία Θέρμανσης, Εξαερισμού και Κλιματισμού (HVAC), εκπαιδεύοντας πάνω από 30.000 επαγγελματίες κάθε χρόνο στον τομέα των HVAC συστημάτων.

Η εν λόγω ακαδημία βασίζεται σε ένα δίκτυο εξειδικευμένων μηχανικών εγκατάστασης και συντήρηση, διαδραματίζοντας σημαντικό ρόλο στην υλοποίηση της στρατηγικής επέκτασης της εταιρείας στον κλάδο Β2Β σε παγκόσμιο επίπεδο. Λειτουργεί σε 62 τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας συνεχή εκπαίδευση σχετικά με την εγκατάσταση και τη συντήρηση των οικιακών και εμπορικών συστημάτων HVAC και των ψυκτών υψηλής απόδοσης της LG.

Φέτος, η Ακαδημία αναμένεται να παράσχει τεχνική κατάρτιση σε περίπου 37.000 επαγγελματίες, ενώ μαζί με την εκπαίδευση εγκατάστασης και συντήρησης των προϊόντων, παρουσιάζει τις νέες λύσεις HVAC της εταιρείας και προσφέρει εξειδικευμένα προγράμματα κατάρτισης, διαλέξεις αφιερωμένες σε τεχνικά ζητήματα και εξατομικευμένη κατάρτιση στα γραφεία των πελατών της.

Σημειώνεται, τέλος, ότι η εταιρεία ενισχύει το δίκτυο της ακαδημίας, με το άνοιγμα ενός νέου υποκαταστήματος στην πόλη Λυών της Γαλλίας, μέχρι το τέλος του έτους, ενώ πρόσφατα ανοίχθηκαν υποκαταστήματα στη Βοστώνη (ΗΠΑ), στην Ταϊπέι (Ταϊβάν), στο Τσενάι (Ινδία) και στην Καλκούτα (Ινδία).

Εθνική Ασφαλιστική: Ταξίδι επιβράβευσης στη Βραζιλία για τους συνεργάτες της

Με ένα ταξίδι στη Βραζιλία, από τις 6 έως τις 13 Ιουνίου, επιβράβευσε η Εθνική Ασφαλιστική τους συνεργάτες του Εταιρικού Παραγωγικού Δικτύου της, με τις καλύτερες επιδόσεις τον χρόνο που πέρασε.

Μαζί με τον Γιώργο Ζερβουδάκη, Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων & Marketing και τον Άγγελο Μπάρδα, Διευθυντή Δικτύων Πωλήσεων Retail, οι 90 περίπου συμμετέχοντες, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το Ρίο ντε Τζανέιρο, να χαλαρώσουν και να περιηγηθούν σε πασίγνωστα αξιοθέατα.

Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πραγματοποιήθηκε και εταιρική συνάντηση, στην οποία οι συνεργάτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις προκλήσεις του ασφαλιστικού κλάδου, αλλά και τις προτεραιότητες του εταιρικού παραγωγικού δικτύου το προσεχές χρονικό διάστημα.