ElvalHalcor: 102,1 εκατ. ευρώ για μισθούς και παροχές το 2023

Τον Απολογισμό Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2023 έδωσε στη δημοσιότητα η ElvalHalcor. Σύμφωνα με αυτόν, η εταιρεία το 2023 απασχολούσε 2.406 άμεσους και έμμεσους εργαζομένους, καταβάλλοντας 102,1 εκατ. ευρώ για τους μισθούς και τις παροχές των ανθρώπων της και υλοποιώντας 49.441 ώρες εκπαίδευσης. Αναλυτικότερα, το 2023 η εταιρεία απασχολούσε 1.864 άμεσους και 542 έμμεσους εργαζόμενους, με τις γυναίκες να αποτελούν το 11,5% του συνολικού ανθρώπινου δυναμικού.

Το 56,5% του ανθρώπινου δυναμικού ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 30-50 ετών, με τους εργαζόμενους κάτω των 30 ετών να αποτελούν το 9%, ενώ καταγράφηκαν 14,6% turnover και κ 351 αποχωρήσεις. Παράλληλα, οι γυναίκες καταλαμβάνουν το 8,9% των θέσεων ευθύνης και το 23% του ΔΣ. Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει ο Απολογισμός, η εταιρεία εφαρμόζει ένα σύστημα πολλαπλών παροχών προς το προσωπικό της, πέραν των προβλεπόμενων από το νομοθετικό πλαίσιο, όπως, μεταξύ άλλων, προγράμματα ιδιωτικής ασφάλισης και δωρεάν προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους, διατακτικές σίτισης, δωροκάρτα Χριστουγέννων για τα παιδιά, επίδομα παιδικού σταθμού και καλοκαιρινών κατασκηνώσεων, προγράμματα γονικής συμβουλευτικής και προγράμματα επαγγελματικού προσανατολισμού σε παιδιά.

Σε ό,τι αφορά την εκπαίδευση των εργαζομένων, το 2023 η ElvalHalcor σημείωσε αύξηση 50% των ωρών εκπαίδευσης σε θέματα υγείας και ασφάλειας, αλλά και αύξηση 21% των ωρών εκπαίδευσης στις γυναίκες. Ταυτόχρονα, ο μέσος όρος των ωρών εκπαίδευσης ανά εργαζόμενο καταγράφηκε στις 20,5 ώρες, ενώ για τους άντρες ήταν στις 19,2 και για τις γυναίκες στις 31,5. Τέλος, όπως τονίζεται, η επένδυση στην ανάπτυξη των εργαζομένων γίνεται μέσω των Ακαδημιών που διαθέτει η εταιρεία, η οποία το 2023 προχώρησε σε σειρά εκπαιδευτικών πρωτοβουλιών, όπως e-orientation για τους υπάλληλους γραφείου, εσωτερική εκπαίδευση εκπαιδευτών, πρόγραμμα ανατροφοδότησης και προγράμματα μαθητείας.

Jungheinrich Hellas: Προαγωγή της Σταυρούλας Πολυχρονοπούλου σε HR Manager

Στη θέση της HR Manager της Jungheinrich Hellas προήχθη η Σταυρούλα (Λίνα) Πολυχρονοπούλου, η οποία μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση της HR Specialist.

Η Σ. Πολυχρονοπούλου είναι απόφοιτη του Πανεπιστημίου Πειραιά και κάτοχος Master από το Πανεπιστήμιο Νεάπολης Πάφος, ενώ εργάζεται στην εταιρεία από τον Ιούνιο του 2020.

Interamerican: Υπέγραψε τη Χάρτα Διαφορετικότητας

Τον Μήνα Υπερηφάνειας γιόρτασε η Interamerican, στο πλαίσιο της στρατηγικής της για την ενίσχυση της διαφορετικότητας, της ισότητας και της συμπερίληψης.

Ειδικότερα, η εταιρεία προέβη στην υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις, με τη Δροσιά Καρδάση, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού, να σημειώνει:

«Στην Interamerican, επιδιώκουμε και στηρίζουμε την έκφραση της μοναδικότητας του κάθε ανθρώπου, γιατί πιστεύουμε ότι μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών απόψεων και στάσεων προκύπτουν μεγάλες ιδέες και πράξεις. Σε αυτό το πλαίσιο, είναι με ιδιαίτερη χαρά που υπογράφουμε τη Χάρτα Διαφορετικότητας, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή μας να προωθήσουμε και να διαφυλάξουμε αυτές τις αξίες στην καθημερινή μας εργασία».

Παράλληλα, το κεντρικό κτίριο της Interamerican φωταγωγήθηκε στα χρώματα του ουράνιου τόξου, δίνοντας έτσι το εναρκτήριο λάκτισμα για τις εορταστικές εκδηλώσεις του φετινού Pride στην Ελλάδα. Επισημαίνεται ότι η Interamerican υλοποιεί σειρά πρωτοβουλιών προς αυτή την κατεύθυνση, όπως το Πρόγραμμα Reverse Mentoring, προάγοντας την αμοιβαία κατανόηση και γεφυρώνοντας το χάσμα γενεών και το Πρόγραμμα Mentoring για Γυναίκες σε Ηγετικές Θέσεις, το οποίο στοχεύει στην επίτευξη 45% γυναικείας εκπροσώπησης σε διοικητικές θέσεις έως το 2025.

Τράπεζα της Ελλάδος: Επιταχύνεται η μισθωτή απασχόληση το 2024

Η αύξηση των μέσων αμοιβών επιταχύνθηκε το 2023, ενώ η αύξηση των συνολικών αμοιβών των εργαζομένων ήταν περίπου όση και το 2022, λόγω της επιβράδυνσης της ανόδου της συνολικής και της μισθωτής απασχόλησης. Aυτό αναφέρει μεταξύ άλλων η έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη νομισματική πολιτική, για την περίοδο 2023-2024 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Ως αποτέλεσμα, περιορίστηκε η αύξηση της παραγωγικότητας και αυξήθηκε σημαντικά το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος. Το 2024 προβλέπεται ότι οι μέσες αποδοχές θα αυξηθούν ελαφρώς περισσότερο από ό,τι το 2023. Ωστόσο, η μισθωτή απασχόληση αναμένεται να εμφανίσει αξιόλογη επιτάχυνση, η οποία θα συμπαρασύρει και τις συνολικές αμοιβές των εργαζομένων. Καθώς ο ρυθμός ανόδου της παραγωγικότητας θα παραμείνει χαμηλός, το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος αναμένεται να εμφανίσει μικρή επιτάχυνση, σύμφωνα με την έκθεση.

Οι προβλέψεις αυτές επιβεβαιώνονται από την εξέλιξη των σχετικών μεγεθών το α’ τρίμηνο του 2024, αν συγκριθούν οι ρυθμοί μεταβολής με εκείνους του α’ τριμήνου του 2023. Θα πρέπει να σημειωθεί ωστόσο ότι η άνοδος των αποδοχών το 2024 επηρεάζεται τόσο από την αύξηση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, όσο και από τη λήξη της αναστολής των επιδομάτων προϋπηρεσίας (τριετιών) των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, η οποία είχε νομοθετηθεί κατά την περίοδο των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής.

Επιπλέον, χορηγήθηκε αύξηση 6,4% από την 1η Απριλίου στον κατώτατο μισθό. Ειδικότερα, στον επιχειρηματικό τομέα το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2024 υπογράφηκαν 87 νέες επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις, οι οποίες αφορούν 57.396 μισθωτούς. Από αυτές, 31 συμβάσεις προβλέπουν αυξήσεις μισθών, ενώ οι υπόλοιπες δεν περιλαμβάνουν μισθολογικές ρυθμίσεις. Τέλος, στον τομέα της γενικής κυβέρνησης, οι δαπάνες για αμοιβές υπαλλήλων αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 6,2% το τετράμηνο Ιανουαρίου-Απριλίου 2024.

Σαμαράς & Συνεργάτες: Κατέκτησε τον τίτλο «Distinguished Service of the Year» στα Health & Safety Awards 2024

Τον τίτλο «Distinguished Service of the Year», αλλά και 13 επιπλέον διακρίσεις, κατέκτησε η Σαμαράς & Συνεργάτες στα Health & Safety Awards 2024. «Tόσο το Μεγάλο Βραβείο όσο και τα επιπλέον 13 Βραβεία αποτελούν μια μεγάλη τιμή, αλλά ταυτόχρονα και ευθύνη.

Ευθύνη απέναντι στους πάνω από 2000 πελάτες μας και τους περίπου 150.000 εργαζoμένους τους, να συνεχίσουμε να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλού επιπέδου.

Αντίστοιχα, οφείλουμε τα εύσημα στους βραβευμένους, σήμερα, συνεργάτες μας -επιχειρηματίες και εργαζομένους- αφού με απόλυτη επίγνωση, πρέπει να πω ότι καθημερινά καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να διασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες ασφάλειας και υγείας στους χώρους εργασίας τους, ενώ ταυτόχρονα παραμένουν ανοιχτοί και δεκτικοί σ’ ότι καινοτόμο έχει να παρουσιάσει ο κλάδος» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Χριστοφορίδης, Γενικός Διευθυντής της εταιρείας.

kariera.gr: Διεξήχθη το πρώτο event από τη σειρά “Xecutive Xperience”

Xecutive Xperience είναι ο τίτλος της νέας πρωτοβουλίας του kariera.gr, η οποία αφορά events που απευθύνονται σε C-Level στελέχη με στόχο να φέρουν σε επαφή επιδραστικούς ηγέτες της αγοράς ώστε να μοιραστούν στρατηγικές ηγεσίας, μυστικά επιχειρηματικής ανάπτυξης και μεθόδους ενδυνάμωσης του ανθρώπινου δυναμικού. Στην εκδήλωση του Xecutive Xperience που πραγματοποιήθηκε 20 Ιουνίου στο Σ.Α.Κ.Α. (Σύλλογο Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών), συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις στη χώρα μας στον τομέα της εργασίας. Εκπρόσωποι HR από εταιρείες του χώρου της εστίασης, των κατασκευών, της παροχής υπηρεσιών, της υγείας, της φιλοξενίας, των τροφίμων, αλλά και της οργάνωσης εταιρειών και αποθηκών συνομίλησαν με την πρώην υπουργό εργασίας και βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Δόμνα Μιχαηλίδου. Η Δ. Μιχαηλίδου στην αρχή της τοποθέτησής της είπε ότι στην Ελλάδα έχει αλλάξει η προτεραιοποίηση από την αντιμετώπιση της ανεργίας στην εξεύρεση εξειδικευμένου προσωπικού. «Η πρόκληση της κυβέρνησης είναι να δώσουμε άμεσα λύσεις σε προβλήματα εύρεσης προσωπικού», είπε χαρακτηριστικά.

H ανεργία υποχώρησε στο 10,2% τον Μάρτιο, μειωμένη κατά 4,7% από τον Φεβρουάριο, ενώ ερωτώμενη σχετικά, η Δ. Μιχαηλίδου απέδωσε τα υψηλά νούμερα της ανεργίας σε τέσσερις βασικούς λόγους:

 1. Σε άτομα που δεν μπορούν να δουλέψουν (structural unemployment), άτομα δηλαδή που θέλουν να βρουν δουλειά αλλά δεν βρίσκουν.
 2. Στην ύπαρξη ατόμων που δεν θέλουν επισήμως να δουλέψουν, οι οποίοι απασχολούνται στον κλάδο της αδήλωτης («μαύρης») εργασίας.
 3. Σε εποχικούς απασχολούμενους. «Η γεωγραφία της χώρας δεν βοηθά στην απασχόληση αυτών των ανθρώπων. Οι μετακινήσεις από περιοχή σε περιοχή της χώρας σημαίνει για αυτούς μεγάλο κόστος μετεγκατάστασης, αποτρεπτικό στοιχείο για την απασχόλησή τους σε άλλες περιφέρειες που έχουν εποχικές δουλειές» τόνισε.
 4. Σε mismatching δεξιοτήτων που διαθέτουν οι υποψήφιοι σε σχέση με τα «θέλω» των Εργοδοτών.

Όσον αφορά στα προγράμματα upskilling και reskilling που χρηματοδοτούνται από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα προγράμματα ΕΣΠΑ, επισημάνθηκε ότι πρόκειται για προγράμματα που λήγουν και δεν υπάρχει πρόνοια για συνέχισή τους. «Υπάρχουν αρκετοί περιορισμοί στον τρόπο με τον οποίο το κράτος χειρίζεται τα κονδύλια αυτά, και στο πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά απορροφώνται. Τα deadlines πιέζουν και δεν βοηθούν στη σωστή διαχείριση. Το reskilling δεν μπορεί να είναι υποκατάστατο της επίσημης εκπαίδευσης ανθρώπων, διότι αυτό γίνεται τόσο με χρηματοδότηση του ίδιου του δικαιούχου όσο και του παρόχου της υπηρεσίας reskilling, κάτι που μπορεί να φαντάζει έως και παράλογο», εξήγησε η Δ. Μιχαηλίδου, ενώ συμπλήρωσε ότι ακόμη και με τέτοια προγράμματα, η ανταπόκριση από ανέργους είναι μικρή.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε και σε θέματα όπως ο κατώτατος μισθός και το κατά πόσο αυτός επηρεάζει τις ιδιωτικές εταιρείες. «Δύσκολη εξίσωση με το τεράστιο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας και με ένα συνταξιοδοτικό πρόγραμμα που ίσα-ίσα ισορροπεί» υπογράμμισε η Δ. Μιχαηλίδου. «Η μείωση μίας ποσοστιαίας μονάδας σε ασφαλιστικές εισφορές δεν θα έχει μεγάλο “αποτύπωμα” στις τσέπες των εργαζομένων, ενώ αυξάνει πολύ το κόστος στον κρατικό προϋπολογισμό», κατέληξε.

Interlife: Εθελοντική Αιμοδοσία των ανθρώπων της

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποίησε, για 2η φορά φέτος, η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών της Interlife, στην έδρα της στη Θεσσαλονίκη.

Σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, οι εργαζόμενοι στην Interlife και στις συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες συγκέντρωσαν σημαντική ποσότητα αίματος, ενώ οι εργαζόμενοι της εταιρείας στην Αθήνα είχαν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στη δράση, αιμοδοτώντας στο Αρεταίειο Νοσοκομείο.

Εγκρίθηκε από την Ελλάδα η Σύμβαση της Λισαβόνας

Oλοκληρώθηκε στη Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η επεξεργασία της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών σχετικά με την τριτοβάθμια εκπαίδευση στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, σύμβαση που έχει γίνει γνωστή ως Σύμβαση της Λισαβόνας. Η Σύμβαση της Λισαβόνας για την Ακαδημαϊκή Αναγνώριση τέθηκε σε ισχύ το 1997 ως μια Σύμβαση των κρατών – μελών της γεωγραφικής «περιοχής» της Ευρώπης/Βόρειας Αμερικής της UNESCO, με σκοπό να διευκολύνει την κινητικότητα των πολιτών μεταξύ κρατών για συνέχιση των σπουδών τους μέσω της αναγνώρισης των ακαδημαϊκών προσόντων και της βελτίωσης παροχής πληροφόρησης για τα εκπαιδευτικά συστήματα των κρατών μελών. 46 από τις 47 χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης έχουν κυρώσει τη Σύμβαση, ενώ η χώρα μας ήταν η μόνη χώρα του Συμβουλίου της Ευρώπης που δεν είχε κυρώσει τη σύμβαση.

Τι προβλέπει η Σύμβαση
Σκοπός της Σύμβασης είναι να διασφαλίσει ότι οι κάτοχοι ακαδημαϊκών προσόντων από ένα κράτος μέλος έχουν το δικαίωμα της αναγνώρισης αυτών των προσόντων σε άλλο κράτος μέλος. Βασικές πρόνοιες της Σύμβασης της Λισαβόνας για την Αναγνώριση είναι:

 • Οι κάτοχοι ακαδημαϊκών προσόντων που αποκτήθηκαν σε ένα κράτος μέλος θα έχουν επαρκή πρόσβαση για την αξιολόγηση αυτών των προσόντων σε κάθε άλλο κράτος μέλος.
 • Για τον σκοπό αυτό δεν θα υπάρχει καμία διάκριση των ενδιαφερομένων με βάση το φύλο, τη φυλή, το χρώμα, την αναπηρία, τη γλώσσα, τη θρησκεία, τις πολιτικές απόψεις, την εθνική, εθνοτική ή κοινωνική προέλευση.
 • Η ευθύνη της απόδειξης ότι ένας ενδιαφερόμενος δεν πληροί τις σχετικές προϋποθέσεις βαρύνει το μέρος που δέχεται την αίτηση προς αξιολόγηση.
 • Κάθε χώρα θα αναγνωρίζει προσόντα, είτε πρόκειται για πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, είτε για περιόδους σπουδών, είτε για συνέχιση σπουδών προς απόκτηση μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, ως αντίστοιχα των προσόντων στο δικό της εκπαιδευτικό σύστημα, εκτός αν μπορεί να αποδείξει ότι υπάρχουν ουσιώδεις διαφορές ανάμεσα στα δικά της προσόντα και στα προσόντα όσων αιτούνται αναγνώρισης.
 • Η αναγνώριση προσόντων ανώτατης εκπαίδευσης που έχουν αποκτηθεί σε ένα κράτος μέλος θα έχει μία ή περισσότερες από τις ακόλουθες συνέπειες:
  Α) Πρόσβαση σε περαιτέρω σπουδές ανώτατης εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένων των διδακτορικών σπουδών, με τις ίδιες απαιτήσεις που ισχύουν για υποψήφιους του κράτους μέλους στην οποία ζητείται η αναγνώριση.
  Β) Χρήση ακαδημαϊκών τίτλων που υπόκεινται σε νόμους και κανόνες του κράτους μέλους στην οποία ζητείται η αναγνώριση.
  Γ) Διευκόλυνση στην πρόσβαση στην αγορά εργασίας.

Τι έχει ήδη νομοθετηθεί
Με τον νόμο 3328/2005 και τον νόμο 4957/2022, η Ελλάδα ενσωμάτωσε στην εσωτερική έννομη τάξη μεγάλος μέρος των προβλέψεων που αφορούν στη Σύμβαση της Λισαβόνας. Ο τελευταίος νόμος 5094/2024 για την τριτοβάθμια εκπαίδευση προσφέρει πλήρες και συμπαγές πλαίσιο για την περαιτέρω διεθνοποίηση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη χώρα μας. Με βάση τον νόμο αυτόν και τη Σύμβαση της Λισαβόνας, τόσο τα δημόσια πανεπιστήμια όσο και τα μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων πανεπιστημίων θα αποτελέσουν χώρους συνέχισης σπουδών για φοιτητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το βασικότερο όφελος από την προσχώρηση και επικύρωση της Σύμβασης είναι ότι η Ελλάδα (δηλαδή, οι απόφοιτοι των ελληνικών ΑΕΙ που θέλουν να συνεχίσουν σπουδές σε οποιαδήποτε χώρα της Σύμβασης της Λισαβόνας) θα μπορέσει να συμμετάσχει στη διαδικασία της «αυτόματης αναγνώρισης» που προωθεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με τη σύσταση (recommendation) που εγκρίθηκε τον Νοέμβριο του 2018. Επιπλέον οφέλη από την κύρωση της Σύμβασης είναι η προώθηση του δικαιώματος στην εκπαίδευση και, ιδιαίτερα στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η οποία αποτελεί ένα εξαιρετικά πλούσιο πολιτιστικό και επιστημονικό αγαθό τόσο για τα άτομα όσο και για την κοινωνία, η αυξημένη παραγωγή και διακίνηση γνώσης, η βελτίωση της θέσης της Ελλάδα ανάμεσα στους κύριους προορισμούς για τους διεθνώς μετακινούμενους φοιτητές με πολιτικά, οικονομικά και πολιτιστικά οφέλη, η περαιτέρω διεθνοποίηση των πανεπιστημίων, αλλά και η επέκταση της διεθνούς συνεργασίας σε ευρύ φάσμα θεμάτων σχετικών με την ενδυνάμωση της ακαδημαϊκής και επαγγελματικής κινητικότητας.

Project Connect: Σύνδεση της εκπαίδευσης με τη ναυτιλία και την αγορά εργασίας

Την εκπαίδευση με τη ναυτιλία και την αγορά εργασίας στοχεύει να συνδέσει η Project Connect, με την άδεια του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού και την έγκριση του Υπουργείου Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ειδικότερα, η ΜΚΟ προσφέρει πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα CV Platform, δίνοντας τη δυνατότητα για online ανάρτηση βιογραφικών σημειωμάτων και συνδέοντας προπτυχιακούς φοιτητές και πτυχιούχους πανεπιστημίων και ναυτιλιακών ακαδημιών με περισσότερες από ογδόντα ναυτιλιακές εταιρείες μέλη της.

Παράλληλα, η πλατφόρμα προσφέρει την εμπειρία μιας τρισδιάστατης εικονικής περιήγησης σε μια ναυτιλιακή εταιρεία και ένα εξατομικευμένο φάκελο ενημέρωσης για επαγγελματική σταδιοδρομία (Shipping Career Office Support Kit). Επιπρόσθετα, η Project Connect υλοποιεί και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Adopt a Ship «Υιοθεσία Πλοίου».

Στόχος είναι η εκπαίδευση σε θέματα που αφορούν στη ναυτιλία σε θάλασσα και ξηρά, η ενίσχυση απασχολησιμότητας των νέων και η βιωσιμότητα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 14.000 μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Λυκείου και ΕΠΑΛ) – από δημόσια και ιδιωτικά ιδρύματα – σε όλη την Ελλάδα έχουν επωφεληθεί από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Όμιλος Σαρακάκη: Ιδιωτική ξενάγηση στο Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού του Μουσείου Μπενάκη

Ιδιωτική ξενάγηση στο Μουσείο Ελληνικού Πολιτισμού του Μουσείου Μπενάκη οργάνωσε για τους εργαζομένους του, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη.

Οι άνθρωποι της εταιρείας είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν θησαυρούς και ιστορικά κειμήλια, μέσα από την παραστατική εξιστόρηση και παρουσίαση του Επιστημονικού Διευθυντή του μουσείου και αρχαιολόγου, Γιώργη Μαγγίνη. Η εν λόγω πρωτοβουλία, η οποία συνδυάστηκε με την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, εντάσσεται στον πυλώνα της προβολής και της ανάδειξης της τέχνης και του πολιτισμού και της συμβολής τους στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

«Επιδίωξή μας στον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη, είναι να εξασφαλίζουμε στους ανθρώπους μας πρόσβαση σε αναγνωρισμένα σημεία πολιτιστικού και επιστημονικού ενδιαφέροντος όπου μπορούν να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους καλλιεργώντας ένα πνεύμα γόνιμου διαλόγου και διαρκούς αναζήτησης» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.