Stanton Chase: Νέα ΗR Manager η Γεωργία Κυρμιζάκη

Καθήκοντα HR Manager στην Stanton Chase ανέλαβε η Γεωργία Κυρμιζάκη, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Business Partner στην PeopleCert. H Γ. Κυρμιζάκη είναι κάτοχος Master από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει εργαστεί και ως HR Business Partner στην ΑΧΑ Partners.

«Η δέσμευση της Stanton Chase για τη διαχείριση της ηγεσίας και της οργανωτικής κουλτούρας, την ψηφιακή επιτάχυνση και τον μετασχηματισμό, τη βιωσιμότητα και την καινοτομία, ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το πάθος μου για την προώθηση της αριστείας και της ανάπτυξης. Ανυπομονώ να συνεργαστώ με μια τόσο ταλαντούχα ομάδα για την επίτευξη εξαιρετικών αποτελεσμάτων και τη διατήρηση της αξιοσέβαστης φήμης της Stanton Chase.

Μαζί, θα συνεχίσουμε να προωθούμε την καινοτομία και την επιτυχία στο διαρκώς εξελισσόμενο επιχειρηματικό τοπίο» ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

ΚPMG: «Προωθούμε την αίσθηση του ανήκειν στους εργαζόμενούς μας»

H ΚPMG έδωσε στη δημοσιότητα την τελευταία της έκθεση “Our Impact Plan,” που περιγράφει τις δεσμεύσεις και την πρόοδο της εταιρείας προς τη βιωσιμότητα. Όπως αναφέρεται σε αυτή, τέσσερις είναι οι βασικοί πυλώνες στους οποίους η εταιρεία προσπαθεί να έχει θετικό αντίκτυπο:

Πλανήτης: «Δεσμευόμαστε να επιτύχουμε μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα έως το 2030, μειώνοντας συνεχώς το ανθρακικό μας αποτύπωμα. Το νέο μας κτίριο, THE WAVE, έχει πιστοποίηση LEED Gold, υπογραμμίζοντας τη δέσμευσή μας για βιώσιμη ανάπτυξη» αναφέρει η εταιρεία.

Άνθρωποι: «Δίνουμε προτεραιότητα στη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, αντανακλώντας την κοινωνία της οποίας είμαστε αναπόσπαστα μέρη. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα συμπεριληπτικό εργασιακό περιβάλλον, προωθώντας την αίσθηση του ανήκειν μεταξύ των εργαζομένων μας».

Ευημερία: «Συνεργαζόμαστε με τις τοπικές κοινότητες και μαθαίνουμε να προσφέρουμε στη κοινωνία, προωθώντας στοχευμένες πρακτικές στην επιχειρηματική και καθημερινή ζωή ώστε να επιτυγχάνουμε ένα θετικό αντίκτυπο στο κοινωνικό μας περιβάλλον».

Διακυβέρνηση: «Η ισχυρή διακυβέρνηση και τα εσωτερικά συστήματα ελέγχου είναι αναπόσπαστα κομμάτια του DNA της KPMG. Λειτουργούμε με ακεραιότητα σε κάθε πτυχή της δραστηριότητάς μας, διασφαλίζοντας ότι οι διαδικασίες μας υπερβαίνουν τις νομικές απαιτήσεις και τις προσδοκίες των κοινωνικών εταίρων», καταλήγει η εταιρεία.

STR Power Group: Νέα Head of People & Culture η Χριστίνα Κατσένιου

Καθήκοντα Head of People & Culture στην STR Power Group ανέλαβε η Χριστίνα Κατσένιου, η οποία ήταν μέχρι πρότινος Head of HR στην Kleva Pharmaceuticals.

H Χ. Κατσένιου είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής του ΤΕΙ Πειραιά, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στο HR Management από το ΟΠΑ, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Head of People & Culture στην Sabo και HR Lead Greece, Cyprus & Malta στην Astellas Europe.

Πλαίσιο: Διοργάνωσε Workshops για τους εργαζόμενους γονείς της

Δύο Workshops στην Άτρακτο για τους εργαζομένους της που είναι γονείς διοργάνωσε, την Τετάρτη 12 και το Σάββατο 29 Ιουνίου η Πλαίσιο, με θέμα τη «Θετική Διαπαιδαγώγηση».

Ειδικότερα, οι εργαζόμενοι γονείς της εταιρείας, υπό την καθοδήγηση της parental coach, Δήμητρας Γούναρη, συζήτησαν σχετικά με βασικές αρχές της θετικής διαπαιδαγώγησης, προκειμένου να ανακαλύψουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να τις ενσωματώσουν στην καθημερινότητά τους με τα παιδιά.

Παράλληλα, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα και να συζητήσουν για τις πρακτικές που θα υποστηρίξουν την ανάπτυξη τους ως γονείς και κατ’ επέκταση, την ανάπτυξη της σχέσης τους με τα παιδιά τους.

ΑΣΕΠ: Επιτάχυνση των διορισμών, μείωση της γραφειοκρατίας

Tην περαιτέρω στήριξη και αναβάθμιση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου. Η εξέλιξη αυτή ουσιαστικά προκύπτει από την στρατηγική απόφαση της κυβέρνησης να επιταχύνει τους διορισμούς στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, περιορίζοντας τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που δημιουργούν καθυστερήσεις. «Αποφασίζουμε συχνά εμείς στο Υπουργικό Συμβούλιο, κάθε χρόνο, για την ετήσια κατανομή των διορισμών.

Στην πράξη, όμως, αυτή η απόφαση, την οποία όλοι μαζί παίρνουμε, υπονομεύεται τελικά από διαδικασίες περίπλοκες, γραφειοκρατικές, χειροκίνητες εν πολλοίς, που δεν αντιστοιχούν ούτε στις ανάγκες, ούτε στα επείγοντα χαρακτηριστικά τους» ανέφερε ο ίδιος χαρακτηριστικά.

«Οι υποψήφιοι -αναφέρω μόνο κάποια ενδεικτικά παραδείγματα των παρεμβάσεων που θα γίνουν- θα δηλώνουν εξ αρχής τη συγκεκριμένη θέση για την οποία ενδιαφέρονται, ώστε να μην την απορρίπτουν εκ των υστέρων. Δικαιολογητικά θα μπορούν να ελέγχονται ψηφιακά, μέσω εσωτερικών διασταυρώσεων και με την υποστήριξη του συναρμόδιου Υπουργείου, αρμόδιου για θέματα ψηφιακών μεταρρυθμίσεων», ενώ σύμφωνα με τον ίδιο, ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να κάνει τα χαρτιά του και να περνά τα σχετικά τεστ ανεξάρτητα από το αν εκείνο το διάστημα τρέχει κάποιος σχετικός διαγωνισμός.

Να σημειωθεί ότι η εξέλιξη αυτή κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική από τη στιγμή που νομοθετικά υπάρχει απόφαση να ακολουθηθεί μοντέλο προσλήψεων ιδιωτικού τομέα, εξέλιξη που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον στελεχών από τον ιδιωτικό τομέα για να στελεχώσουν υπηρεσίες και φορείς της δημόσιας διοίκησης.

Netcompany-Intrasoft: Μνημόνιο με το ΠΜΣ «Πληροφοριακά συστήματα & Υπηρεσίες» του ΠΑ. ΠΕΙ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η Netcompany-Intrasoft, μέλος του δανέζικου ομίλου Netcompany A/S, με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) «Πληροφοριακά Συστήματα & Υπηρεσίες» του Τμήματος Ψηφιακών Συστημάτων του Πανεπιστημίου Πειραιώς, με βασικούς στόχους την επιστημονική και ερευνητική συνεργασία, καθώς και την υποστήριξη των μεταπτυχιακών φοιτητών μέσω κοινών δράσεων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του εν λόγω μνημονίου προβλέπονται, μεταξύ άλλων, η προώθηση της εφαρμοσμένης επιστημονικής έρευνας, η μεταφορά τεχνογνωσίας και η εκπαίδευση των φοιτητών μέσω ανοιχτής επικοινωνίας με έμπειρα στελέχη της εταιρείας.

Ακόμη, προβλέπεται η από κοινού διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων και συνεδρίων, η ανάπτυξη κοινών ερευνητικών προγραμμάτων, αλλά και η δυνατότητα πρακτικής άσκησης στην εταιρεία.

Η συμφωνία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο του βραβευμένου Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, Netcompany-Intrasoft YOUTH, το οποίο στηρίζει όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, στοχεύοντας να ενθαρρύνει τη νέα γενιά και να την εμπνεύσει να οραματιστεί το μέλλον της στον κλάδο της Πληροφορικής.

Cardlink Worldline: Αποχωρεί η Δήμητρα Ντουμουλιάκου

Την αποχώρησή της από τη θέση της HR Manager της Cardlink Worldline ανακοίνωσε η Δήμητρα Ντουμουλιάκου, μέσα από σχετική ανάρτησή της στο LinkedIn.

H Δ. Ντουμουλιάκου είναι κάτοχος BA στο HR Management από το Staffordshire University και MSC στο HR Management από το Birmingham City University, ενώ εργαζόταν στην Cardlink Worldline από τον Νοέμβριο του 2015.

Το επόμενο επαγγελματικό της βήμα δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό.

Eurolife FFH: Επαγγελματική υποστήριξη και εμψύχωση στους νέους γονείς

Η Eurolife FFH συνεχίζει μέχρι και το τέλος του 2024 τη στήριξή της στο πρόγραμμα «ΜΑΜΑ», το οποίο υλοποιεί από το Δεκέμβριο του 2022 με το μη κερδοσκοπικό σωματείο SolidarityNow. Το πρόγραμμα υλοποιείται στη Θεσσαλονίκη και στοχεύει στην ενδυνάμωση νέων και μελλουσών μαμάδων από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ώστε να κάνουν με αυτοπεποίθηση τα πρώτα τους βήματα ως γονείς.

Φέτος συνεχίζεται για 2η χρονιά, με τον αριθμό των ωφελούμενων μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024 να έχει φτάσει τους 170. Συνολικά, στα δύο χρόνια υλοποίησης του προγράμματος, ο αριθμός των μοναδικών ωφελούμενων έχει ξεπεράσει τους 355. Το πρόγραμμα «ΜΑΜΑ» περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο υπηρεσιών και δραστηριοτήτων, που βοηθάει τους συμμετέχοντες να ανταποκριθούν καλύτερα στον νέο ρόλο της ζωής τους, αυτόν της γονεϊκότητας. Οι συμμετέχουσες μαμάδες, αλλά και οι σύντροφοί τους, έχουν τη δυνατότητα να λάβουν επιστημονική πληροφόρηση για σημαντικά θέματα, επαγγελματική υποστήριξη και εμψύχωση, δημιουργώντας παράλληλα μια κοινότητα γονέων και ένα δίκτυο στο οποίο μπορούν να βασιστούν.

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο της φετινής χρονιάς, έχει ήδη υλοποιηθεί μια σειρά από δράσεις, οι οποίες μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν 37 ατομικές και ομαδικές συναντήσεις, κατά τη διάρκεια των οποίων οι νέες μαμάδες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν ανοιχτά θέματα που τις απασχολούν και να λάβουν μέρος σε βιωματικές ασκήσεις.

Σαμαράς & Συνεργάτες: Πιστοποιήθηκε για 2η χρονιά ως Great Place to Work

Tην Πιστοποίηση του Great Place to Work απέκτησαν, για 2η συνεχή χρονιά, οι εταιρείες του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες», μετά από την αξιολόγηση του Great Place to Work® Hellas.

«Η Πιστοποίηση αυτή αποτελεί αναμφίβολα την επιβράβευση μιας μακροχρόνιας προσπάθειας για την εξασφάλιση ενός ασφαλούς, σύγχρονου και χαρούμενου εργασιακού περιβάλλοντος, για όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως της βαθμίδας, του φύλου και της ηλικία τους και είμαστε περήφανοι γι΄αυτό» ανέφερε, μεταξύ άλλων, η Έλενα Παπαδοπούλου, HR Manager της «Σαμαράς & Συνεργάτες ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί», ενώ από την πλευρά της η Κατερίνα Σδούγκου, HR Manager της «Delta Engineering ΑΕ – Σύμβουλοι Μηχανικοί» και της «Γεωμελετητικής ΕΤΕ – Γεωπληροφορική & Έργα Υποδομής» σημείωσε:

«Στόχος μας, να διαμορφώνουμε καθημερινά στην πράξη ένα εργασιακό περιβάλλον συνεργατικό, εξωστρεφές και σίγουρα δίκαιο για όλους τους εργαζομένους. Γιατί μόνο έτσι θα παραμείνουμε στην κορυφή. Φροντίζοντας τους συνεργάτες μας, όλοι μαζί μπορούμε να πάμε πιο ψηλά και να καταφέρουμε ακόμα πιο πολλά».

Σύμφωνο Συνεργασίας Ομίλου Σφακιανάκη και Mediterranean College

Στην υπογραφή Σύμφωνου Συνεργασίας προχώρησαν ο Όμιλος Σφακιανάκη και το Mediterranean College, προσφέροντας πολλαπλά οφέλη, τόσο στην εκπαιδευτική εμπειρία των φοιτητών, όσο και στις ευκαιρίες δικτύωσης και επιμόρφωσης των στελεχών.

Αναλυτικότερα, το πλάνο δράσης της συνεργασίας, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τη διεξαγωγή guest lectures από στελέχη της εταιρείας στους φοιτητές, τον προγραμματισμό εκπαιδευτικών επισκέψεων στις εγκαταστάσεις του ομίλου, συμμετοχή στο Employability Fair του κολλεγίου και της πρόσβασης των φοιτητών στα job openings της εταιρείας, τη δυνατότητα πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης στα επιμέρους τμήματα του ομίλου, τη δυνατότητα σχεδιασμού και υλοποίησης κοινών εκπαιδευτικών και επιστημονικών εκδηλώσεων, αλλά και την παροχή ειδικών επιδοτήσεων διδάκτρων στους εργαζόμενους και στους Α’ βαθμού συγγενείς αυτών.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την έναρξη της συνεργασίας μας με το Mediterranean College. Η σύνδεση της ακαδημαϊκής γνώσης με την επιχειρηματική πρακτική αποτελεί προτεραιότητά για τον Όμιλο Σφακιανάκη. Προσβλέπουμε σε μια συνεργασία με δυναμική και ουσία» δήλωσε η Ζέτα Ζιόβα, Chief HR Officer & Corporate Affairs.