Συνεργασία Ομίλου Ηρακλής και FlexLearn Business Solutions

Ο Όμιλος Ηρακλης, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού του, επέλεξε τη FlexLearn Business Solutions για την ευελιξία και τις εξατομικευμένες εκπαιδευτικές λύσεις που προσφέρει. Η FlexLearn Business Solutions, κατανοώντας σε βάθος την εταιρική κουλτούρα και τους στόχους του ομίλου Ηρακλη, συνέβαλε σημαντικά στον μετασχηματισμό και την ανάπτυξη του προσωπικού του, προσφέροντας τα κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Χάρη στο πρωτοποριακό εργαλείο FlexLearn Talent Explorer, δημιουργήθηκαν τα απαραίτητα skill matrix και εκπαιδευτικά μονοπάτια για κάθε τμήμα ξεχωριστά. Το LXP της FlexLearn, με την εξαιρετική του προσαρμοστικότητα, ενσωματώθηκε πλήρως στο brand και τους στόχους του ομίλου, προσφέροντας μία πλήρως εξατομικευμένη εμπειρία, ακόμα και σε επίπεδο business unit. Επιπλέον, με τη χρήση αναλυτικών δεδομένων και συγκεκριμένων δεικτών (KPIs), το Reporting και Analytics engine προσαρμόστηκε πλήρως, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη και ακριβή εικόνα των δραστηριοτήτων και της εκπαιδευτικής προόδου του οργανισμού.

Ο όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ, αξιοποιώντας το ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό υψηλής ποιότητας της FlexLearn, με προηγμένες μεθόδους ψηφιακής εκπαίδευσης (πραγματικά σενάρια, serious games κ.ά.), καθώς και καινοτόμες λειτουργίες interactivity, ενίσχυσε τη συμμετοχή του προσωπικού συμβάλλοντας άμεσα στην υιοθέτηση και την επίτευξη των μαθησιακών του στόχων.

Admine: Πειραματική εφαρμογή της 4ημερης εργασίας

Στην εφαρμογή 4ημερης εργασίας προχωρά πειραματικά για τον Ιούλιο η Admine.

«Το σκεφτόμασταν ίσως και 2 χρόνια, αφού μελετήσαμε πολύ την εφαρμογή του σε διάφορες εταιρείες παγκοσμίως» ανέφερε ο Τηλέμαχος Μαυράκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας και πρόσθεσε:

«Τώρα, μετά από ένα τόσο σημαντικό 6μηνο, αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε ένα μοντέλο που βασίζεται στη συμπυκνωμένη παραγωγικότητα και στην υπευθυνότητα των εργαζομένων, δύο στοιχεία που οι Adminers τα έχουν περίσσια».

«Μετά την ανεπτυγμένη remote εργασία, έφτασε η ώρα για το επόμενο βήμα» κατέληξε ο ίδιος.

Deputy CEO της Nexi Ελλάδος ο Νίκος Παπαδόγλου

Η Nexi Ελλάδος, θυγατρική του Ομίλου ψηφιακών πληρωμών Nexi, ανακοίνωσε την ανάληψη των καθηκόντων του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου από τον Νίκο Παπαδόγλου.

Ο Ν. Παπαδόγλου εντάχθηκε στο δυναμικό της Nexi Greece τον Ιούλιο του 2022 ως Chief Commercial Director – ρόλο που διατηρεί έως σήμερα.

«Ως νέος Αναπληρωτής CEO, διευρύνει περαιτέρω το εύρος των αρμοδιοτήτων του, ενισχύοντας την επίτευξη των στρατηγικών στόχων της. Με έμφαση στην επιχειρησιακή ανάπτυξη, αναμένεται να συνεισφέρει σημαντικά στην εδραίωση της δυναμικής της Nexi Ελλάδος στην εγχώρια αγορά», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

Εκδήλωση για την προώθηση της απασχολησιμότητας και της ένταξης των προσφύγων

Ουσιαστικούς διαλόγους σχετικά με τους τρόπους που οι επιχειρήσεις μπορούν να ενισχύσουν την κουλτούρα συμπερίληψης στους χώρους εργασίας και να προωθήσουν την ένταξη των προσφύγων μέσω πρωτοβουλιών απασχολησιμότητας, προς όφελος όλων, περιλάμβανε η εκδήλωση που πραγματοποίησαν, την Πέμπτη 27 Ιουνίου, στο Impact Hub Athens, η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και το UN Global Compact Network Greece (UNGCNG).

Αναλυτικότερα, στόχος της εκδήλωσης ήταν να διερευνηθεί το πώς οι πρακτικές ποικιλομορφίας και συμπερίληψης των επιχειρήσεων διασταυρώνονται με την οικονομική και κοινωνική ένταξη των προσφύγων στην Ελλάδα και μπορούν να αποτελέσουν παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης για τη χώρα, ενώ παράλληλα, ευθυγραμμίζονται με την συμβολή τους στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Τοποθετήσεις πραγματοποίησαν οι Σόφη Δασκαλάκη-Μυτιληναίου, Πρόεδρος ΔΣ του UNGCNG, Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Maria Clara Martin, Αντιπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας στην Ελλάδα, ενώ οι επιχειρήσεις, που παρακολούθησαν την εκδήλωση, συμμετείχαν σε roundtable discussions, εστιάζοντας στη διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος χωρίς αποκλεισμούς, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων που σχετίζονται με την απασχολησιμότητα των προσφύγων στην Ελλάδα και στην ανταλλαγή καλών πρακτικών από δυο επιχειρήσεις-μέλη του UNGCNG, τον Όμιλο Sani/Ikos και τον Όμιλο Goody’s-Everest, που απασχολούν πρόσφυγες.

Educational Leaders Awards 2024: Πάνω από 250 καλεσμένοι στην τελετή απονομής

Περισσότερα από 250 υψηλόβαθμα στελέχη της εκπαίδευσης, εκπρόσωποι φορέων, πανεπιστημίων, επαγγελματίες, αλλά και εκπρόσωποι Τύπου βρέθηκαν, τη Δευτέρα 1 Ιουλίου, στο Συνεδριακό Κέντρο Εθνικής Ασφαλιστικής, για την τελετή απονομής των Education Leaders Awards 2024.

Τα εν λόγω βραβεία, διοργανώθηκαν, για 9η συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα από την Boussias events, με στόχο να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις εκπαιδευτικές μονάδες και δραστηριότητες, καθώς και τον Εκπαιδευτικό της Χρονιάς που ξεχώρισαν, με σκοπό την αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή.

Συνολικά, διακρίθηκαν 75 εκπαιδευτικές μονάδες και εκπαιδευτικοί στον Δημόσιο Εκπαιδευτικό Φορέα και 63 εκπαιδευτικές μονάδες, εκπαιδευτικοί και εταιρείες-επιχειρήσεις στον Ιδιωτικό Εκπαιδευτικό Φορέα από ένα ευρύ φάσμα υποψηφιοτήτων πάνω σε όλες τις κατηγορίες των βραβείων. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τους νικητές εδώ.

SingularLogic: Νέος Γενικός Διευθυντής ο Αλέξης Ρουσσίδης

Καθήκοντα Γενικού Διευθυντή στη SingularLogic, μέλος του Ομίλου Space Hellas, αναλαμβάνει ο Αλέξης Ρουσσίδης, διαδεχόμενος τον Δημήτρη Μπακάκο, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε.

O Α. Ρουσσίδης, διαθέτει περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας, έχοντας ηγηθεί στη διαμόρφωση της στρατηγικής και της υλοποίησης απαιτητικών και σύνθετων έργων στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό τομέα της Ελληνικής αγοράς, αλλά και των Βαλκανίων.

Από το 2021, ανήκει στο ανώτατο διευθυντικό στελεχιακό δυναμικό της SingularLogic, έχοντας συμβάλει καθοριστικά από τις θέσεις του Τεχνικού Διευθυντή και του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή.

Ελλάδα: Στην πρώτη τριάδα της Ε.Ε. ως προς τη χρηματοδότηση δράσεων για το ανθρώπινο δυναμικό

Τις εργασίες της Ετήσιας Συνάντησης του Προγράμματος «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή» του ΕΣΠΑ 2021-2027, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα, άνοιξε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, παρουσία αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και στελεχών των συναρμόδιων Υπουργείων και των Ειδικών Υπηρεσιών του ΕΣΠΑ.

Το Πρόγραμμα «Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή», το μεγαλύτερο σε προϋπολογισμό Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ 2021-2027, με συνολικό προϋπολογισμό 4,16 δισ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και εγκρίθηκε από τα πρώτα ανάλογα προγράμματα στην Ε.Ε. Σκοπό έχει την ενίσχυση της απασχόλησης, δίνοντας έμφαση σε νέες και νέους έως 29 ετών, τη βελτίωση των συστημάτων εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης χωρίς αποκλεισμούς, την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, την αντιμετώπιση της υλικής στέρησης, την προώθηση της κοινωνικής καινοτομίας, κ.α. Σύμφωνα με το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, το Πρόγραμμα σημειώνει σημαντική πρόοδο ως προς την υλοποίησή του κι έχουν ήδη εκδοθεί προσκλήσεις χρηματοδότησης προς τους φορείς υλοποίησης ύψους σχεδόν 2 δισ. ευρώ, επιτυγχάνοντας ήδη τον στόχο που είχε τεθεί για το τέλος του 2024, ενώ έχουν ενταχθεί έργα με κοινωνικό αποτύπωμα άνω του 1 δισ. ευρώ.

Νίκος Παπαθανάσης: Η χώρα απορρόφησε το σύνολο των πόρων του ΕΣΠΑ 2021-2027
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Η Ελλάδα ολοκλήρωσε το ΕΣΠΑ 2014-2020, απορροφώντας το σύνολο των πόρων, ενώ, στο νέο ΕΣΠΑ 2021-2027, και ειδικότερα στους δείκτες για το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, βρίσκεται ήδη στην πρώτη τριάδα της απορρόφησης μεταξύ των κρατών-μελών. Μέσα από το Πρόγραμμα “Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή 2021-2027”, αναμένεται να βοηθηθούν χιλιάδες άνθρωποι ώστε να βρουν εργασία και να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία και νέες δεξιότητες. Όπως επίσης, αναμένεται να ενισχυθούν χιλιάδες μαθητές και φοιτητές αλλά και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Με πρωτοβουλίες όπως τα προγράμματα ένταξης των ανέργων στην αγορά εργασίας, η συμπεριληπτική εκπαίδευση στα σχολεία, οι συστημικές παρεμβάσεις στην υγεία την ισότητα των φύλων και την κοινωνική ένταξη, συνεχίζουμε την υλοποίηση των δεσμεύσεών μας, απαντούμε εμπράκτως στις αιτιάσεις περί δήθεν διοχέτευσης των ευρωπαϊκών πόρων σε “λίγους και ισχυρούς”, χρησιμοποιώντας κάθε διαθέσιμο ευρώ με γνώμονα την βιώσιμη ανάπτυξη με κοινωνική συνοχή».

Seagull Maritime: Νέος Director of HR o Γιάννης Βόμβας

Καθήκοντα Director of HR στην Seagull Maritime ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα ο Γιάννης Βόμβας.

Ο Γ. Βόμβας είναι κάτοχος MSc στο Strategic HR Management από το Alba και MSc στην Οργανωσιακή Ψυχολογία από το University of Central Lancashire, ενώ στην επαγγελματική του πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει HR Director στην Empiria Group και HR Development Manager στην Elinoil.

Έρευνα ΕΥ: Ενισχύεται η κουλτούρα ακεραιότητας στις ελληνικές επιχειρήσεις

Τα πρότυπα εταιρικής ακεραιότητας σε όλον τον κόσμο, αλλά και στην Ελλάδα, ενισχύονται χάρη στην καθοδήγηση από τις ηγεσίες των επιχειρήσεων και την αυστηροποίηση του ρυθμιστικού περιβάλλοντος. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν σημαντικές εσωτερικές και εξωτερικές πιέσεις για την ανοχή συμπεριφορών που παραβιάζουν την ακεραιότητα. Αυτά είναι μερικά από τα βασικά συμπεράσματα της παγκόσμιας έρευνας της ΕΥ, 2024 Global Integrity Report, η οποία κατέγραψε τις απόψεις 5.464 εργαζομένων από 53 χώρες, συμπεριλαμβανομένης της χώρας μας. Σύμφωνα με αυτήν, το 19% των ερωτηθέντων από την Ελλάδα δηλώνει ότι ο οργανισμός του έχει αντιμετωπίσει ένα σημαντικό περιστατικό ακεραιότητας τα τελευταία δύο χρόνια. Τα πιο διαδεδομένα περιστατικά αφορούσαν συγκρούσεις συμφερόντων (32%), ζητήματα απορρήτου και ασφάλειας δεδομένων (26%), διαφθορά και δωροδοκία (21%), πρότυπα ESG (21%), δημόσιες γνωστοποιήσεις και οικονομικές αναφορές (21%), καθώς και απάτη και υπεξαίρεση (21%), ενώ στο 68% των περιστατικών αυτών στην Ελλάδα, εμπλεκόταν τρίτο μέρος. Επιπρόσθετα, το 44% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα πιστεύει ότι η συμμόρφωση με τα πρότυπα ακεραιότητας του οργανισμού του έχει βελτιωθεί τα τελευταία δύο χρόνια, με βασικές αιτίες την καθοδήγηση από τη διοίκηση ή την ηγεσία (73%) και τους αυστηρότερους κανόνες και την πίεση από τις ρυθμιστικές αρχές και τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου (41%). Επιπλέον, το 34% των Ελλήνων θα ήταν διατεθειμένο να παρακάμψει τους κανόνες για να βελτιώσει τις αποδοχές του ή την καριέρα του, με το 39% να ήταν διατεθειμένο να παραβιάσει την ακεραιότητα ή να διαπράξει απάτη, εφόσον του το ζητούσε η ανώτερη διοίκηση, ενώ το 43% θεωρεί ότι υπάρχουν managers που θα θυσίαζαν την ακέραιη συμπεριφορά, υπέρ του βραχυπρόθεσμου οφέλους του οργανισμού και 51% για βραχυπρόθεσμο προσωπικό οικονομικό του όφελος.

Το 52% στην Ελλάδα ένιωσε πίεση για να μην αναφέρει περιστατικά μη συμμόρφωσης
Η έρευνα της EY έδειξε ακόμα ότι το 29% των Ελλήνων εργαζόμενων έχει αναφέρει, στη διάρκεια των τελευταίων δυο ετών, περιστατικά παραβίασης των κανόνων, ενώ το 52% υποστήριξε ότι, σε περιπτώσεις που ανέφερε περιστατικά μη συμμόρφωσης, ένιωσε πίεση να μην το πράξει. Εντούτοις, το 38% είχε ανησυχίες για παραβατικές συμπεριφορές, τις οποίες τελικά δεν ανέφερε σε κάποιον αρμόδιο ή στη διοίκηση. Ως κύριοι λόγοι αναδεικνύονται η πεποίθηση ότι οι προβληματισμοί τους δεν θα έβρισκαν ανταπόκριση από την εταιρεία (47%), ή ότι δεν ήταν δική τους ευθύνη να αντιμετωπίσουν το περιστατικό (32%), καθώς και οι ανησυχίες για τη μελλοντική τους επαγγελματική εξέλιξη (26%) και η πίεση από τη διοίκηση να μην αναφέρουν τέτοια περιστατικά (24%). Την ίδια στιγμή, η ενσωμάτωση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για το whistleblowing στην ελληνική νομοθεσία φαίνεται να έχει βελτιώσει την εικόνα, χωρίς, ωστόσο, να επιφέρει ακόμη τα επιθυμητά αποτελέσματα. Έτσι, το 37% των Ελλήνων συμμετεχόντων επισημαίνει ότι έχει γίνει ευκολότερο για τους εργαζόμενους να αναφέρουν τις ανησυχίες τους, ενώ το 24% στην Ελλάδα δηλώνει ότι στον οργανισμό του προσφέρεται, πλέον, περισσότερη προστασία από αντίποινα.

Τεχνητή νοημοσύνη και Συμμόρφωση ESG
Παράλληλα, η έρευνα επιβεβαιώνει ότι η διείσδυση της τεχνητής νοημοσύνης για την ενίσχυση των μηχανισμών ελέγχου και της ακεραιότητας, παραμένει χαμηλότερη στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο, αν και οι οργανισμοί στην Ελλάδα αντιλαμβάνονται τη σημαντικότητα των ελεγκτικών μηχανισμών και των μέτρων διαχείρισης των κινδύνων που απορρέουν από την ανάπτυξη και τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, παρά το γεγονός ότι φαίνεται να λαμβάνουν λιγότερα μέτρα σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο. Τέλος, παρά το γεγονός ότι το κανονιστικό πλαίσιο για το ESG αυστηροποιείται, το ποσοστό των ερωτηθέντων στην Ελλάδα που είναι εξοικειωμένοι με τους κανονισμούς ESG και τον αντίκτυπό τους στον οργανισμό τους όσον αφορά τα θέματα ακεραιότητας, παραμένει εξαιρετικά χαμηλό. Συγκεκριμένα, μόλις το 14% γνωρίζει πολλά ή αρκετά σχετικά με το θέμα, έναντι 30% στην Ευρώπη, 33% στις ανεπτυγμένες αγορές και 40% παγκοσμίως. Από την άλλη πλευρά, σχεδόν έξι στους 10 (59%) θεωρούν ότι ο οργανισμός τους είναι καλά προετοιμασμένος να ανταποκριθεί στις εξελισσόμενες απαιτήσεις για τις αναφορές και γνωστοποιήσεις ESG, όπως η Οδηγία CSRD.

LG: Λανσάρει βιβλίο με ιστορίες από τους εργαζομένους της

Το πρώτο της βιβλίο ετοιμάζεται να λανσάρει η LG Electronics. Πρόκειται για μία συλλογή από συναρπαστικές ιστορίες νυν και πρώην εργαζομένων της εταιρείας, η οποία αποτελείται από 28 κεφάλαια που χωρίζονται σε τέσσερις ενότητες, οι τρεις εκ των οποίων βασίζονται στις τρεις βασικές αξίες της εταιρείας.

Το εν λόγω βιβλίο περιλαμβάνει επίσης καθοριστικές στιγμές στην ιστορία της LG, από την είσοδο της εταιρείας στην αγορά των ΗΠΑ μέχρι την ανάπτυξη διαφόρων πρωτοποριακών προϊόντων, αλλά και συνέντευξη του σημερινού Διευθύνοντα Συμβούλου, William Cho.

«Το νέο μας βιβλίο γιορτάζει τη μοναδική ταυτότητα της εταιρείας μας, μοιράζοντας τις ιστορίες των εργαζομένων μας και τις προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε και ξεπεράσαμε μαζί με γενναία αισιοδοξία και αμείλικτη αποφασιστικότητα», δήλωσε ο Kim Hyo-eun, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος Brand Management της LG. Σημειώνεται, τέλος, ότι τα δικαιώματα από τις πωλήσεις θα στηρίξουν έργα κοινωνικής συνεισφοράς.