Adecco: Η τεχνητή νοημοσύνη δημιουργεί επαγγελματικές ευκαιρίες

H Adecco έδωσε στη δημοσιότητα την έρευνα Global Workforce of the Future 2023, η οποία αποκαλύπτει ότι οι εργαζόμενοι πιστεύουν ότι η προστιθέμενη αξία της τεχνητής νοημοσύνης έγκειται στο να τους βοηθήσει να εντοπίσουν καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες και να αντιστοιχίσει πιο αποτελεσματικά τις δεξιότητές τους με τους κατάλληλους εργοδότες και την κατάλληλη θέση εργασίας.

Σχεδόν τα δύο τρίτα (64%) των εργαζομένων έχουν κάποια ή πλήρη εμπιστοσύνη στην τεχνητή νοημοσύνη για να τους ταιριάξουν με διαθέσιμες θέσεις εργασίας, αλλά ο αριθμός αυτός μειώνεται σημαντικά όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί η AI προκειμένου να αξιολογηθεί η απόδοση σε μία συνέντευξη. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί το ίδιο ποσοστό εργαζομένων – 64% – εκτιμούν ως σημαντική την εμπειρία και την εξειδίκευσης ενός επαγγελματία ώστε να εκτιμήσει τις δυνατότητες, συνολικά, πέρα από τις δεξιότητές τους και την προηγούμενη εργασιακή τους εμπειρία.

Αξιόπιστη η ΤΝ σε αντιστοίχιση υποψηφίων με θέσεις εργασίας
Από την άλλη πλευρά, η έρευνα καταδεικνύει ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι πιο αξιόπιστη όταν πρόκειται για την αντιστοίχιση υποψηφίων με επαγγελματικούς ρόλους και θέσεις εργασίας, την ανάδειξη των πιο κατάλληλων επαγγελματικών ευκαιριών για όσους αναζητούν εργασία και τη δημιουργία περιγραφών θέσεων εργασίας, ώστε να είναι πιο σαφείς και ελκυστικές για τους κατάλληλους υποψηφίους. Ωστόσο, η τεχνητή νοημοσύνη δεν θεωρείται ως το καταλληλότερο εργαλείο για την απόδοση ενός υποψηφίου κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης ή την αξιολόγηση της συνάφειας των συνολικών ικανοτήτων ενός υποψηφίου, πέρα από την εργασιακή του εμπειρία.

Όπως λέει η Adecco, το 24% των ερωτηθέντων έχουν ελάχιστη ή καθόλου εμπιστοσύνη στην τεχνητή νοημοσύνη για την αξιολόγηση της απόδοσης των συνεντεύξεών τους. Όταν ρωτήθηκαν γιατί, το 42% δήλωσε ότι αμφιβάλλει για την ικανότητα της τεχνητής νοημοσύνης να αντιλαμβάνεται μη λεκτικές ενδείξεις και δεδομένα. Ένα άλλο 32% δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα τους αναγνωρίσει ως καλούς υποψηφίους για έναν συγκεκριμένο ρόλο. Η έκθεση Global Workforce of the Future 2023 της Adecco εξέτασε 30.000 εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων περισσότερους από 12.000 εργαζόμενους σε εταιρείες HR, σε 23 χώρες.

Στην Qualco Group ο Θάνος Χαρχαντής

Καθήκοντα Head of Remuneration, Rewards & HR Operations στην Qualco Group ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα ο Θάνος Χαρχαντής, ο οποίος μέχρι πρότινος ήταν GR/CY Total Rewards & People Operations Manager στην Leroy Merlin.

Ο Θ. Χαρχαντής είναι απόφοιτος του ΟΠΑ και κάτοχος MBA από το ΟΠΑ, ενώ στην επαγγελματική του πορεία, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει Compensation & Benefits Supervisor Greece & Cyprus στην Coca-Cola Hellenic Bottling Company και HR Generalist στην British American Tobacco.

BNP Paribas: 86.000 εργαζόμενοι εκπαιδεύτηκαν το 2023

To 2023 Integrated Report της δημοσίευσε η BNP Paribas. Σύμφωνα με αυτό, το 2023 η εταιρεία απασχολούσε παγκοσμίως 182.656 εργαζομένους σε 63 χώρες, εκ των οποίων οι 58.127 στην Ευρώπη, εκτός της Γαλλίας, του Λουξεμβούργου, του Βελγίου και της Ιταλίας, ενώ τόσο το 2022 όσο και το 2023 οι εργαζόμενοι αφιέρωσαν 1.268.515 ώρες σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης.

Επιπρόσθετα, όπως σημειώνεται, το 2023 το ποσοστό των γυναικών σε ηγετικές θέσεις ήταν στο 37,1%, με στόχο το 2025 να φτάσει το 40%, ενώ το 98,2% των εργαζομένων ολοκλήρωσε τουλάχιστον τέσσερα εκπαιδευτικά προγράμματα κατά τη διάρκεια του έτους, με πάνω από 86.000 εργαζόμενους να έχουν εκπαιδευτεί το 2023.

Ν. Κεραμέως: Προτεραιότητα η επανεκπαίδευση και η ανάπτυξη δεξιοτήτων

Τον σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η κυκλική οικονομία στην τόνωση της ανταγωνιστικότητας, ανέπτυξε η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως στο πάνελ που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του του 28ου Ετήσιου Συνεδρίου Economist Government Roundtable, με θέμα: «Κυκλική Οικονομία: προοπτικές και προκλήσεις για νέες επενδύσεις & νέες θέσεις εργασίας» με συμμετέχοντες τον Υπουργό Ανάπτυξης Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας «TEXAN Environmental Management» Παναγιώτη Μούργο και συντονιστή τον συντάκτη του Economist, Alasdair Ross.

Η Υπουργός, αναδεικνύοντας την αλλαγή νοοτροπίας και μετατόπισης του επιχειρηματικού μοντέλου που συντελείται, πρόταξε τη διττή πρόκληση που αντιμετωπίζουμε: «Αφενός όλοι θέλουμε την οικονομική ανάπτυξη αλλά ταυτοχρόνως θέλουμε και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Δεν συνεπάγεται η επίτευξη περιβαλλοντικής βιωσιμότητας οποιαδήποτε πτώση ανταγωνιστικότητας. Τουναντίον» εκτίμησε. Παράλληλα, εξήρε τη σημασία της επένδυσης στον άνθρωπο, «στο πολύτιμο ανθρώπινο δυναμικό μέσω επανεκπαίδευσης και αναβάθμισης των δεξιοτήτων τους», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ αναφέρθηκε στην εξίσου μεγάλη σημασία που έχει η επένδυση σε πράσινες δεξιότητες και δεξιότητες, «που είναι απαραίτητες να συνοδεύσουν αυτό το μεγάλο μετασχηματισμό της οικονομίας και την μεγαλύτερη έμφαση στην κυκλική οικονομία».

«Θέλουμε νέες θέσεις εργασίας σε τομείς αιχμής»
Η Ν. Κεραμέως χαρακτήρισε την κυκλική οικονομία μία μεγάλη ευκαιρία για την οικονομική ανάπτυξη, για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σε τομείς αιχμής, «εκεί που έχουμε πραγματικά ανάγκη, και για εξοικονομήσεις σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις», ενώ συνεχίζοντας ανέφερε ότι τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «είναι καταλυτικά για την πολύ σημαντική εξοικονόμηση που μπορούμε να πετύχουμε, μιλάμε για μία καθαρή εξοικονόμηση σε επίπεδο Ε.Ε. που υπερβαίνει τα 600 δισεκατομμύρια».

Τέλος, ερωτηθείσα σχετικά, η Υπουργός αναφέρθηκε στην άρρηκτη σύνδεση του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Παιδείας, στο οποίο είχε θητεύσει, υπογραμμίζοντας ότι: «Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει η συνεργασία του Υπουργείου Εργασίας και του Υπουργείου Παιδείας προκειμένου να ανιχνεύονται οι ανάγκες στην αγορά εργασίας πολύ νωρίς και να προσανατολίζεται το εκπαιδευτικό σύστημα προκειμένου να δίνει τη σωστή πληροφόρηση στις νέες και τους νέους» και παρέθεσε δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα: προσφερόμενες ειδικότητες στα Δημόσια ΙΕΚ με ζήτηση στην αγορά εργασίας (π.χ. προγραμματιστές, τεχνικοί ΑΠΕ, σεφ) και επαγγελματικά μεταπτυχιακά προγράμματα τα οποία γίνονται σε συνεργασία με εταιρείες και είναι προσαρμοσμένα σε συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν Πανεπιστήμιο Πειραιά και Purdue University, Indiana

Μνημόνιο συνεργασίας, διάρκειας πέντε ετών, σύναψαν το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το Purdue University, Indiana, U.S.A, με στόχο την ανάπτυξη κοινών μεταπτυχιακών προγραμμάτων με τη μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, αλλά και με φυσική παρουσία φοιτητών, καθώς και την από κοινού ανάπτυξη εκπαιδευτικών και ερευνητικών προγραμμάτων, στη βάση συμφωνημένων στόχων και αποτελεσμάτων.

Το εν λόγω μνημόνιο υπέγραψαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Καθηγητής Μιχαήλ Σφακιανάκης και ο Πρόεδρος του Purdue University Mung Chiang, Roscoe H. George Distinguished Professor of Electrical and Computer Engineering.

Alumil: Στη λίστα με τις «The Most Sustainable Companies in Greece 2024»

Στη λίστα με τις «The Most Sustainable Companies in Greece 2024», συμπεριλήφθηκε, για 4η συνεχόμενη χρονιά, η Alumil, βάσει του «Τhe ESG Index in Greece», από το QualityNet Foundation.

«Συνεχίζουμε με την ίδια δέσμευση και τον ίδιο ενθουσιασμό, να επιδιώκουμε συνεχώς την αριστεία στη βιωσιμότητα και να καινοτομούμε με απόλυτο σεβασμό απέναντι στο περιβάλλον και στην κοινωνία» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γεώργιος Φυτιάνος, Sustainability Manager του Ομίλου Alumil.

Κ. Μητσοτάκης: Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός στο τέλος της 4ετίας

Τη δουλειά που έγινε στο Υπουργείο Εργασίας την τελευταία 5ετία επισήμανε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο εν λόγω Υπουργείο, στο πλαίσιο συζήτησης με τη νέα Υπουργό Εργασίας Νίκη Κεραμέως. Όπως είπε, «η δουλειά αυτή αποτυπώνεται καταρχάς στην εντυπωσιακή μείωση της ανεργίας, στη δημιουργία εκατοντάδων χιλιάδων νέων θέσεων εργασίας αλλά και στη βελτίωση του εργασιακού περιβάλλοντος, έχοντας πάντα ως πρώτο στόχο την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζόμενων».

Ο Πρωθυπουργός στάθηκε στην εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, «η οποία αποτελεί πράγματι μια πολύ τολμηρή μεταρρύθμιση, η οποία έχει έναν και βασικό σκοπό: να καταγράφεται και κατά συνέπεια να αμείβεται ο πραγματικός χρόνος εργασίας». Όπως είπε δε, «είναι ένα μέτρο το οποίο έχει κάποιες δυσκολίες στην εφαρμογή, ωστόσο λαμβάνουμε πάντα υπόψη τα ειδικά αιτήματα όλων των κλάδων γι’ αυτό και είμαστε σε μία ανοιχτή συνεργασία καθ’ όλη την διάρκεια της επέκτασης αυτού του πολύ σημαντικού εργαλείου σε όλους τους κλάδους της οικονομίας».

Παράλληλα επισήμανε την ότι όσον αφορά στον κατώτατο μισθό, «εξακολουθεί να ισχύει στο ακέραιο η δέσμευσή μας ο κατώτατος μισθός να φτάσει τα 950 ευρώ στο τέλος της τετραετίας».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Πρωθυπουργός και στην προσπάθεια βελτίωσης της συμμετοχής στην αγορά εργασίας, πρωτίστως των γυναικών, των νέων, των ατόμων με αναπηρία, αλλά και των συνταξιούχων. Τέλος, εξήρε τη δουλειά που γίνεται στη ΔΥΠΑ, με πολλά νέα προγράμματα τα οποία βγαίνουν συνέχεια “στον αέρα”, χρηματοδοτούμενα από ευρωπαϊκούς πόρους.

EY Ελλάδος: Μνημόνιο συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Μνημόνιο συνεργασίας, ορίζοντα πέντε ετών, υπέγραψαν η ΕΥ Ελλάδος και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, με στόχο τον συντονισμό δράσεων σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Η εν λόγω συνεργασία επισημοποιήθηκε στη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Ιουλίου, στη Θεσσαλονίκη, ενώ το Πανεπιστήμιο εκπροσώπησε ο Πρύτανης, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, και την ΕΥ Ελλάδος, ο Διευθύνων Σύμβουλός της, Γιώργος Παπαδημητρίου.

Ειδικότερα, το πλαίσιο της συνεργασίας προβλέπει, μεταξύ άλλων, την υλοποίηση κοινών δράσεων για την ενίσχυση των επαγγελματικών δεξιοτήτων και τη δημιουργία ευκαιριών εργασίας για τους νέους επιστήμονες, την παροχή καθοδήγησης και συμβουλευτικής υποστήριξης από την ΕΥ, τη δυνατότητα πραγματοποίησης πρακτικής άσκησης των φοιτητριών και φοιτητών του Πανεπιστημίου στην EY Ελλάδος, τη δυνατότητα συμμετοχής των φοιτητριών και φοιτητών σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα της EY και την παροχή υποτροφιών σε φοιτήτριες και φοιτητές ή μέλη του Πανεπιστημίου για την εκπόνηση μεταπτυχιακών, διδακτορικών και μεταδιδακτορικών εργασιών ή οποιωνδήποτε άλλων εργασιών συναφών με τα αντικείμενα κοινού ενδιαφέροντος των δύο μερών.

«Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, που αναμένουμε να δώσει την ευκαιρία σε νέους επιστήμονες από τη Βόρεια Ελλάδα – και όχι μόνο – να συνδεθούν με την αγορά εργασίας, να αποκτήσουν πρακτικές γνώσεις στο αντικείμενο των σπουδών τους και να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους, δίνοντάς τους, έτσι, τα εφόδια να πραγματώσουν τους επαγγελματικούς τους στόχους στο απαιτητικό σημερινό περιβάλλον» δήλωσε σχετικά ο Γ. Παπαδημητρίου, ενώ από την πλευρά του ο Σ.Δ. Κατρανίδης ανέφερε:

«Είμαι βέβαιος ότι πέρα από το αμοιβαίο όφελος το οποίο θα προκύψει για τους δύο φορείς, θα υπάρξει και ουσιαστική συνεισφορά τόσο στην επιστημονική έρευνα στους κλάδους κοινού ενδιαφέροντος όσο και την ελληνική κοινωνία, στο σύνολό της».

Συνεργασία AbbVie και We4All

Σε εθελοντικές δράσεις συμμετείχαν, για 9η συνεχή χρονιά, οι άνθρωποι της AbbVie στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του παγκόσμιου προγράμματος «Week of Possibilities». Αναλυτικότερα, από τις 25 έως τις 28 Ιουνίου, η ομάδα #AbbVieGivesBack Ελλάδας, αποτελούμενη από 135 εθελοντές συμμετείχε σε τέσσερις διαφορετικές εθελοντικές δράσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με την We4All.

Έτσι, την Τρίτη 25 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε καθαρισμός και συλλογή απορριμμάτων στη Λίμνη Μπελέτσι στην Πάρνηθα, ενώ οι εθελοντές της εταιρείας συμμετείχαν και σε συνεδρία γιόγκα, με εκπαιδευτή τον Πάνο Κοντογιώργο. Την Τετάρτη 26 Ιουνίου, οι εθελοντές της AbbVie επισκέφθηκαν τη Μονάδα Προστασίας Παιδιού Πεντέλης (πρώην Π.Ι.Κ.Π.Α, δημιουργώντας φυσικές ταΐστρες από κουκουνάρια για τα πουλιά και καθαρίζοντας τη δασική περιοχή πέριξ του κτηρίου και τη φροντίδα των δέντρων στον περιβάλλοντα χώρο.

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου, οι εθελοντές της AbbVie και τα ασυνόδευτα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή «Φοίβος» του Οργανισμού «Ζεύξις», παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα της We4All σχετικά με τη σπουδαιότητα των επικονιαστών εντόμων και φύτεψαν ειδικά φυτά για τους επικονιαστές. Τέλος, την Παρασκευή 28 Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα της εταιρείας καθάρισε και συνέλεξε απορρίμματα από τον υδροβιότοπο στο Δέλτα του Γαλλικού ποταμού, στο Καλοχώρι. Σημειώνεται πως, επιπρόσθετα των εθελοντικών δράσεων, η AbbVie προχώρησε σε δωρεά προς τον Οργανισμό We4All, προσφέροντας 300 καρποφόρα δέντρα για φύτευση, τα οποία θα αξιοποιηθούν στην επόμενη δεντροφυτευτική περίοδο στη Βόρεια Εύβοια.

Vodafone Campus Lab: Η ελληνική ομάδα Mylasis στην πρώτη θέση

Την πρώτη θέση στο διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης και καθοδήγησης νέων Vodafone Campus Lab, κατέκτησε η ελληνική ομάδα φοιτητών Mylasis, παρουσιάζοντας μία εφαρμογή ανταπόκρισης έκτακτης ανάγκης.

«Η σημαντική αυτή διάκριση αποδεικνύει τη δέσμευση της Vodafone να επενδύει στους νέους και να προωθεί την καινοτομία και την τεχνολογία για το καλό της κοινωνίας. Συγχαίρουμε θερμά την ομάδα για την εξαιρετική της επίδοση και προσβλέπουμε σε ακόμα περισσότερες επιτυχίες στο μέλλον» δήλωσε σχετική η Ηρώ Μέλλιου, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Vodafone Ελλάδας.

Επισημαίνεται ότι το Vodafone Campus Lab προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης δεξιοτήτων σε ένα πολυεθνικό περιβάλλον καινοτομίας, συνεργασίας και συμπερίληψης για νέους και νέες, προσελκύοντας φέτος περισσότερους από 1.000 συμμετέχοντες, εκ των οποίων οι 250 φοιτούν σε πανεπιστήμια στην Ελλάδα.