Kariera Group: Ανέδειξε τους 10 Εργοδότες Επιλογής στον Κλάδο της Τεχνολογίας

Τους 10 εργοδότες επιλογής στον κλάδο της Τεχνολογίας ανέδειξε η νέα κλαδική έρευνα που πραγματοποίησε το τμήμα Employer Branding Solutions του Kariera Group, συγκρίνοντας συνολικά 78 εταιρείες στον κλάδο της Τεχνολογίας, με τη συμμετοχή 1.975 επαγγελματιών και πιθανών υποψηφίων εργαζομένων. Συγκεκριμένα, οι πρώτοι δέκα εργοδότες που επέλεξαν οι υποψήφιοι εργαζόμενοι στον κλάδο της τεχνολογίας είναι οι Microsoft, Kaizen Gaming, Deloitte Ελλάδος, OTE Group of Companies (HTO), Alpha Bank, Skroutz, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Accenture και Eurobank.

Το 90,4% των υποψηφίων επιθυμεί την εξ αποστάσεως εργασία
Επιπρόσθετα, η εν λόγω έρευνα ανέδειξε τις προτιμήσεις των εργαζομένων και αντίστοιχα τις ενέργειες των εργοδοτών στον κλάδο της Τεχνολογίας για την προσέλκυση νέου προσωπικού. Έτσι, βάσει αυτής, το 90,4% των υποψήφιων εργαζομένων επιθυμεί να εργάζεται ορισμένες ημέρες απομακρυσμένα ή και αποκλειστικά εξ’ αποστάσεως, ενώ το 60,3% θα δήλωνε παραίτηση σε περίπτωση που το εργασιακό περιβάλλον δεν ήταν ικανοποιητικό. Παράλληλα, το 53,6% χαρακτήρισε ανεπαρκή την ενημέρωση που λαμβάνει για τα επόμενα στάδια αξιολόγησης όταν έχει προχωρήσει η διαδικασία της συνέντευξης με έναν υποψήφιο εργοδότη.

Ως προς τους εργοδότες, το 83,3% προβάλει μέσα στο Corporate/Career Site του την εργασιακή καθημερινότητα και κουλτούρα της εταιρείας, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του. Τέλος, το 44,9% αναφέρει ότι προσφέρει τη δυνατότητα για ευέλικτη εργασία – σε αντίθεση με την ιδιαίτερη προτίμηση των υποψήφιων εργαζομένων προς αυτό το μοντέλο εργασία, ενώ μόλις το 14,1% των εργοδοτών αναφέρει τη διαδικασία πρόσληψης στο career site του και προσφέρει συμβουλές για τη διαδικασία της συνέντευξης.

Four Seasons: Προαγωγή της Λίλιαν Λαμπροπούλου σε Regional Director of People and Culture

Στη θέση της Regional Director of People and Culture της Four Seasons προήχθη η Λίλιαν Λαμπροπούλου, η οποία βρίσκεται στην εταιρεία από τον Φεβρουάριο του 2021 και μέχρι πρότινος ήταν Senior Director of People and Culture.

H Λ. Λαμπροπούλου είναι απόφοιτη της Παντείου και κάτοχος MSc στο HR Management από το University of Surrey, ενώ διαθέτει εργασιακή εμπειρία σε πολλά πεδία, όπως οι τηλεπικοινωνίες και οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, έχοντας εργαστεί σε Λονδίνο, Παρίσι και Ρώμη.

Teleperformance: Χρυσό βραβείο για το πρόγραμμα εξ αποστάσεως εργασίας

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκε η Teleperformance στην Ελλάδα, σε μεγάλη διοργάνωση του Contact Center World, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ. Συγκεκριμένα, η εταιρεία έλαβε την ανώτατη διάκριση στην κατηγορία «Best Home/Remote Agent Program» για την περιοχή EMEA, γεγονός που αποτελεί αναγνώριση της στρατηγικής της επιλογής για τη στήριξη και την εξέλιξη του προσωπικού της που εργάζεται εξ αποστάσεως. Αυτό επιτυγχάνεται με πρωτοβουλίες και πρακτικές, όπως προγράμματα αναγνώρισης και επιβράβευσης, εικονικές δραστηριότητες και δράσεις για το ευ ζην, καθώς και με επενδύσεις στη διαρκή εκπαίδευση.

Η παρουσίαση της εν λόγω υποψηφιότητας έγινε από τον Δημήτρη Καζαζάκη, Senior Manager, Client Services, ο οποίος εστίασε στη δέσμευση της εταιρείας για ευέλικτες και αποτελεσματικές λύσεις απομακρυσμένης εργασίας, τονίζοντας ότι το 78% του ανθρώπινου δυναμικού της Teleperformance στην Ελλάδα εργάζεται εξ αποστάσεως.

«Η βράβευση αποτελεί αναγνώριση της αφοσίωσης και του καινοτόμου πνεύματος που διέπει ολόκληρη την ομάδα της Teleperformance στην Ελλάδα και καταδεικνύει την προσήλωσή μας σε λύσεις για εξ αποστάσεως εργασία, που αναβαθμίζουν την εμπειρία του πελάτη και προάγουν την επιχειρησιακή αριστεία. Είμαι πραγματικά υπερήφανος που εκπροσωπώ μια ομάδα η οποία συνεχώς επιδεικνύει σημαντικά επιτεύγματα και μπορεί να λειτουργήσει ως υπόδειγμα στον κλάδο» επισήμανε χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Δ. Καζαζάκης.

Υπ. Εργασίας: Έρχονται αλλαγές σε επίδομα ανεργίας και συλλογικές συμβάσεις

Νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες προετοιμάζει το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης, σύμφωνα με πληροφορίες που προέκυψαν από την πρόσφατη συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με την νέα Υπουργό Εργασίας, Νίκη Κεραμέως. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πρωτοβουλίες αυτές αναμένεται να ενταχθούν είτε σε ένα, είτε σε δύο επιμέρους νομοσχέδια, τα οποία θα προβλέπουν τα εξής:

  1. Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας: Θα συνδυαστεί με τον εργασιακό βίο του ανέργου και τις αποδοχές του. Για έξι μήνες ο άνεργος θα μπορεί να λαμβάνει έως 1.200 ευρώ. Θα επιμηκυνθεί ο χρόνος του, ενδεχόμενα σε 24 μήνες, και θα συνδυαστεί με voucher για τις περιπτώσεις που η ΔΥΠΑ βρίσκει εξατομικευμένη εργασία στον άνεργο.
  2. Νόμο για τις συλλογικές συμβάσεις, που θα περιλαμβάνει κίνητρα για αύξηση του ποσοστού των εργαζομένων, το οποίο καλύπτεται από συλλογική σύμβαση, ετοιμάζεται για το φθινόπωρο. Ο στόχος είναι να εξασφαλιστούν καλύτεροι μισθοί για τους χαμηλόμισθους, βάσει της κοινοτικής οδηγίας 2022/2041. Ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί με άρση των περιορισμών που ισχύουν στην υπογραφή κλαδικών συμβάσεων, την επέκτασή τους και την κήρυξή τους ως υποχρεωτικών, αλλά και με ενίσχυση του ρόλου των κοινωνικών εταίρων στη διαμόρφωση του εκάστοτε κατώτατου μισθού. Στην Ελλάδα το ποσοστό κάλυψης των εργαζομένων από συλλογικές διαπραγματεύσεις και συλλογικές συμβάσεις βρίσκεται μόλις στο 30%. Και κατά πλειονότητα αυτό το 30% των εργαζομένων καλύπτεται από επιχειρησιακές συμβάσεις. Ο στόχος για αύξηση των εργαζομένων που θα καλύπτονται από συλλογική σύμβαση στο 80% προϋποθέτει και αύξηση του βαθμού ελευθερίας που έχουν σήμερα οι κοινωνικοί εταίροι.
  3. Αλλαγές στις υπερωρίες: Θα αφορούν στον τρόπο έγκρισής τους, καθώς το σημερινό καθεστώς είναι χρονοβόρο και για πολλές επιχειρήσεις δαπανηρό,
    αν ληφθεί υπόψη ότι το ωρομίσθιο στις υπερωρίες πληρώνεται με προσαύξηση 40%, 60% και 120%.

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν Thess Intec και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν, την Πέμπτη 4 Ιουλίου, το Thess Intec και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Εκ μέρους του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, το μνημόνιο υπέγραψε ο Πρύτανης, καθηγητής Στυλιανός Δ. Κατρανίδης, ενώ από την πλευρά του Thess Intec, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Νίκος Ευθυμιάδης.

Ειδικότερα, τα δύο μέρη θα συνεργαστούν προκειμένου να συμβάλλουν από κοινού στον σχεδιασμό, στην ανάπτυξη και στην υλοποίηση καινοτόμων δράσεων προς όφελος της τοπικής και περιφερειακής ανάπτυξης, στην αποτελεσματικότερη και ταχύτερη μεταφορά τεχνολογίας και προώθηση της έρευνας προς όφελος του ΠΑ.ΜΑΚ, στην ενίσχυση και προαγωγή της καινοτόμου επιχειρηματικότητας μέσω ανάπτυξης μηχανισμών υποστήριξης, στη βελτίωση των γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της βιομηχανίας και του ελληνικού δημοσίου, μέσω δράσεων εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και στην απόκτηση εργασιακής και ερευνητικής εμπειρίας από τους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου.

Στο ίδιο πλαίσιο διατυπώθηκε και η -ήδη εγκριθείσα από την Σύγκλητο- πρόθεση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για ενοικίαση χώρου στις εγκαταστάσεις του «Thess Intec», προκειμένου να στεγαστεί εκεί η Μονάδα Μεταφοράς Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό από την άλλη πλευρά.

Wοτ: Καμπάνια crowdfunding για τη δημιουργία hub ενδυνάμωσης γυναικών

Καμπάνια crowdfunding ξεκίνησε το Women On Top, με στόχο τη δημιουργία ενός hub όπου όλες οι γυναίκες θα μπορούν να ενδυναμωθούν.

Το εν λόγω hub θα περιλαμβάνει 30 θέσεις coworking, κλειστά γραφεία για μικρές ομάδες και οργανισμούς, χώρους συναντήσεων, εκδηλώσεων και σεμιναρίων, κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους για φύλαξη και δημιουργική απασχόληση παιδιών, χώρους μητέρας και μωρού και δική του βιβλιοθήκη, ενώ θα είναι πλήρως προσβάσιμο για ΑμεΑ.

ManpowerGroup: Η τεχνολογία αυξάνει τη δέσμευση και την παραγωγικότητα

Τα βελτιωμένα τεχνολογικά εργαλεία (73%) αποτελούν την πιο αποτελεσματική στρατηγική για την αύξηση της δέσμευσης και της παραγωγικότητας των νεότερων εργαζομένων (>10 χρόνια εργασίας) και ακολουθεί η έμφαση στη συνολική ευημερία (67%). Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα της τριμηνιαίας καθιερωμένης Έρευνας Προοπτικών Απασχόλησης, που διεξήγαγε ο όμιλος ManpowerGroup σε 525 εργοδότες στην Ελλάδα, σχετικά με την υιοθέτηση και τις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης (AI) στον χώρο εργασίας.

Σύμφωνα με αυτή, έως το 2030, η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) θα διαμορφώσει το παγκόσμιο ανθρώπινο δυναμικό, «καθιερώνοντας δημοκρατικότερες διαδικασίες στη λήψη αποφάσεων και βοηθώντας εργαζόμενους και εργοδότες να αποκτούν νέες δεξιότητες στη χρήση εργαλείων AI». Οι εταιρείες θα αξιοποιούν την ΤΝ για αντικειμενική αξιολόγηση της απόδοσης μέσω “έξυπνων” σαρωτών και φορητών συσκευών, με τη διαφάνεια και την εμπιστοσύνη να είναι κρίσιμες, ενώ η ΤΝ θα εντοπίζει κενά δεξιοτήτων και θα προτείνει προγράμματα αναβάθμισης και επανειδίκευσης. Η επιτυχής ενσωμάτωση της ΤΝ θα απαιτεί εκπαίδευση, υποστήριξη από ηγέτες, και συμμόρφωση με νέους νόμους για την προστασία της ιδιωτικότητας.

Η έρευνα προτείνει την ανάπτυξη στρατηγικής AI με προτεραιότητα τον άνθρωπο, ξεκινώντας με πιλοτικά προγράμματα όπως chatbots, και συνεργασία με προμηθευτές και συμβούλους τεχνολογίας. Καθοριστική είναι η κλιμάκωση πρωτοβουλιών αναβάθμισης δεξιοτήτων, η νόμιμη και ηθική διαχείριση δεδομένων και η αντιμετώπιση προβλημάτων, όπως η ασυνείδητη προκατάληψη, μέσω «Συμβουλίου AI».

Ε.Ε.: Οι ΜμΕ δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας

Σύμφωνα με την έκθεση, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτέλεσαν μοχλό δημιουργίας θέσεων εργασίας, ξεπερνώντας τις μεγάλες επιχειρήσεις όσον αφορά στην αύξηση της απασχόλησης σε 11 από τα 14 βιομηχανικά οικοσυστήματα. Τα υψηλότερα ποσοστά ανάπτυξης παρατηρήθηκαν στο οικοσύστημα του τουρισμού και στο ψηφιακό οικοσύστημα (4,5% και 3,8% αντίστοιχα).

Το 2024 αναμένεται να συνεχιστεί η αύξηση της απασχόλησης για τρίτη συνεχή χρονιά, με προβλεπόμενη αύξηση της τάξης του 0,8%. Ωστόσο, αυτή η ταχεία αύξηση της απασχόλησης οδήγησε σε απότομη αύξηση των ελλείψεων δεξιοτήτων για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως έχει καταδειχθεί στην τελευταία έρευνα της Επιτροπής σχετικά με την πρόσβαση στη χρηματοδότηση.

Οι πολύ μικρές επιχειρήσεις με λιγότερους από 10 εργαζομένους, παρουσίασαν καλές επιδόσεις, με μικρότερη μείωση της πραγματικής ανάπτυξης (-0,4%) και αύξηση της απασχόλησης κατά 2,3%. Αυτό επιβεβαιώνει την τάση που παρατηρήθηκε σε προηγούμενες επισκοπήσεις επιδόσεων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μεσοπρόθεσμα, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης.

Μεταξύ του 2021 και του 2023, στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις καταγράφηκε αύξηση της πραγματικής προστιθέμενης αξίας κατά 4,5%, της απασχόλησης κατά 4,8% και του αριθμού των επιχειρήσεων κατά 5,4%.

Εκπαιδευτήρια Δούκα: Τριπλή Διάκριση στα Education Leaders Awards

Τρεις διακρίσεις στα Education Leaders Awards 2024 απέσπασαν τα Εκπαιδευτήρια Δούκα. Συγκεκριμένα, τα Εκπαιδευτήρια Δούκα, απέσπασαν Χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Ψηφιακή Εκπαίδευση, Ρομποτική & ΑΙ στην Ιδιωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», Αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Αντιμετώπιση Σχολικού Εκφοβισμού στην Ιδιωτική Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» και Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία «Καλλιέργεια Περιβαλλοντικής Συνείδησης & Κλιματική Αλλαγή στην Ιδιωτική Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση».

MSD: Στις 50 κορυφαίες εταιρείες πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης στην Ελλάδα

Στη λίστα με τις 50 κορυφαίες εταιρείες που αποτελούν πρότυπα Βιώσιμης Ανάπτυξης στη χώρα μας περιλαμβάνεται η MSD Ελλάδος, βάσει του Δείκτη Βιώσιμης Ανάπτυξης (“The ESG Index in Greece”) που ανακοινώθηκε πρόσφατα, για έβδομη συνεχή χρονιά, από το QualityNet Foundation.

«Η στρατηγική ESG στοχεύει στη δημιουργία βιώσιμης αξίας τόσο προς όφελος της εταιρείας μας όσο και προς όφελος της κοινωνίας, στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Η αξιοποίηση των πόρων και η ανάπτυξη των επενδύσεών μας καθορίζεται σύμφωνα με τους εξής τέσσερις τομείς προτεραιότητας: Πρόσβαση στην υγεία, Εργαζόμενοι, Περιβάλλον καθώς και Ηθική και αξίες.

Η Υπεύθυνη και Επιχειρηματική μας λειτουργία με ηθική, ακεραιότητα και σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι αποφασιστικής σημασίας για την επιτυχία μας» ανέφερε σχετικά η Agata Jakoncic, Managing Director MSD Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.