Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Δημιούργησε χώρο άθλησης και ευεξίας για τους εργαζομένους του

To Wellness Gate, έναν χώρο άθλησης και ευεξίας, δημιούργησε στις εγκαταστάσεις του ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, μεριμνώντας για την υγεία των εργαζομένων του. Ο εν λόγω χώρος ξεκίνησε τη λειτουργία του στο τέλος Ιουνίου, υπό την επίβλεψη γυμναστή, και προσφέρει δωρεάν ομαδικά, αλλά και εξατομικευμένα προγράμματα σε όλους τους εργαζόμενους του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών.

Επιπρόσθετα, στο Wellness Gate προσφέρονται και άλλες υπηρεσίες, όπως διατροφολόγου, μυοσκελετικής αποφόρτισης κ.ά., και έχει ληφθεί μέριμνα ούτως ώστε το ωράριο του χώρου να εξυπηρετεί και όσους εργάζονται σε καθεστώς βάρδιας.

Επισημαίνεται ότι ο νέος αυτός χώρος έρχεται να ενισχύσει την ολιστική προσέγγιση του προγράμματος «Life in balance» του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, στο πλαίσιο του οποίου οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση, μεταξύ άλλων, σε υπηρεσίες Προγράμματος Υποστήριξης Εργαζομένων 24/7, συμβουλευτικής σε νομικά και οικονομικά θέματα, webcasts ψυχικής και σωματικής υγείας, συμμετοχή σε αθλητικά γεγονότα κ.ά..

EY Ελλάδος: Νέος Εταίρος ο Γιώργος Τετζαλόγλου

Tην ένταξη του Γιώργου Τετζαλόγλου ως Εταίρου στο Τμήμα Συμβουλευτικών Υπηρεσιών, με έμφαση στα Core Banking συστήματα, ανακοίνωσε η ΕΥ Ελλάδος.

Ο Γ. Τετζαλόγλου είναι κάτοχος πτυχίου Διοίκησης Επιχειρήσεων, με ειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα, από το American University of Southeastern Europe, καθώς και διαφόρων επαγγελματικών πιστοποιήσεων, όπως Harvard ManageMentor, Lean Six Sigma και project management, ενώ διαθέτει σχεδόν 35 χρόνια εμπειρίας στον τραπεζικό τομέα και στον κλάδο λογισμικού και υπηρεσιών πληροφορικής.

«Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τον Γιώργο Τετζαλόγλου στη διοικητική ομάδα της EY στην Ελλάδα. Είμαι βέβαιος πως με τη μακρόχρονη εμπειρία του στην υποστήριξη διοικήσεων στη διαχείριση σύνθετων έργων, ιδιαίτερα στον τραπεζικό τομέα, και τις εξειδικευμένες τεχνολογικές του γνώσεις, θα ενισχύσει περαιτέρω την ανάπτυξη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της ΕΥ» ανέφερε ο Γιώργος Παπαδημητρίου, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας.

Toyota: Προαγωγή της Μαρίας Όλγας Καλογεροπούλου

Στη θέση της People Director της Toyota Hellas προήχθη τον τρέχοντα μήνα η Μαρία Όλγα Καλογεροπούλου, η οποία βρίσκεται στην εταιρεία από τον Νοέμβριο του 2017 και μέχρι πρότινος ήταν Head of People.

H M.O. Καλογεροπούλου είναι κάτοχος MS στο Strategic HR Management από το Alba, ενώ στην επαγγελματική της πορεία έχει, μεταξύ άλλων, διατελέσει Commercial HR Business Partner, Greece & Cyprus στην Coca-Cola HBC και HR Generalist στην Interamerican.

Έναρξη Λειτουργίας για την Wellbeing Corporate Fitness

Τη λειτουργία της ξεκίνησε η Wellbeing Corporate Fitness, μια εταιρεία που προσφέρει ολοκληρωμένα προγράμματα ευεξίας και φυσικής κατάστασης για επιχειρήσεις.

Η Wellbeing Corporate Fitness ιδρύθηκε με την αποστολή να παρέχει εξειδικευμένες λύσεις ευεξίας και φυσικής κατάστασης στους χώρους εργασίας και, μεταξύ άλλων, προσφέρει εξατομικευμένα προγράμματα γυμναστικής και ομαδικές συνεδρίες, εξειδικευμένες υπηρεσίες μασάζ, καθοδήγηση από διατροφολόγους, υπηρεσίες ψυχολογικής υποστήριξης, αλλά και σεμινάρια και εργαστήρια για θέματα υγείας, ευεξίας και προσωπικής ανάπτυξης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που φέρνουμε τις καινοτόμες λύσεις μας στην ελληνική αγορά. Πιστεύουμε ότι η επένδυση στην υγεία και στην ευεξία των εργαζομένων είναι το κλειδί για την επιτυχία κάθε επιχείρησης» δήλωσαν οι Σάντυ Κανιού και Άρης Αναστασιάδης, founders της εταιρείας.

Π. Τσακλόγλου: Επεξεργαζόμαστε ένα νέο, αξιόπιστο δείκτη μισθών

«Σε χώρες όπου υπάρχει υψηλή ανεργία, όταν η οικονομία αρχίζει να παίρνει μπρος εκείνο το οποίο μειώνεται πρώτα είναι το ποσοστό ανεργίας, ενώ οι μισθοί δεν μεταβάλλονται ουσιωδώς. Δηλαδή, οι εργοδότες μπορούν να βρουν με τον επικρατούντα μισθό πολλούς εργαζόμενους στην αγορά εργασίας».

Αυτό επισήμανε μιλώντας χθες στο One Channel ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Πάνος Τσακλόγλου, τονίζοντας ότι η αύξηση μισθών στην περίπτωση αυτή έρχεται στη δεύτερη φάση, όταν εμφανίζονται στενότητες στην αγορά εργασίας.

Εντοπίζοντας δε μια νέα τάση στην αγορά εργασίας σημείωσε ότι «βλέπουμε σε πολλούς κλάδους ότι δίνονται αυξημένοι μισθοί για να μπορέσουν να προσελκύσουν εργαζομένους από άλλους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας». Σχολιάζοντας δε, την εξέλιξη των μισθών στη χώρα μας και εστιάζοντας στον κατώτατο μισθό, τόνισε ότι η σωρευτική ποσοστιαία αύξησή του από το 2019 μέχρι σήμερα «είναι σημαντικά υψηλότερη από την αντίστοιχη αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή».

Και κατέληξε: «Στην παρούσα φάση βρισκόμαστε σε διαδικασία κατασκευής ενός αξιόπιστου δείκτη μισθών. Ωστόσο, από όλους τους υπόλοιπους συναφείς δείκτες που έχουμε στη διάθεσή μας, φαίνεται ότι μπορεί η αύξησή τους να μην ήταν τόσο μεγάλη όσο αυτή του κατώτατου μισθού, αλλά και αυτοί καταγράφουν αξιόλογη αύξηση κατά το αντίστοιχο διάστημα».

Μιχαήλ Αραμπατζής ΑΒΕΕ- Ελληνική Ζύμη: Ο Ιούνιος Μήνας Ενημέρωσης & Πρόληψης για την Ασφάλεια και Υγιεινή των εργαζομένων

Τη δράση «Μήνας Ενημέρωσης & Πρόληψης για την Ασφάλεια και Υγιεινή όλων μας» ολοκλήρωσε τον Ιούνιο η Μιχαήλ Αραμπατζής ΑΒΕΕ- Ελληνική Ζύμη, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αυτό σημαίνει Φροντίδα».

Συγκεκριμένα, στις εγκαταστάσεις της εταιρείας πραγματοποιήθηκαν 721 ιατρικές εξετάσεις καθώς και σεμινάριο παροχής Πρώτων Βοηθειών, διάρκειας 112 ωρών. Επιπλέον, έλαβαν χώρα σεμινάρια σε θέματα Ασφάλειας & Υγιεινής εργαζομένων, Ασφάλειας & Ποιότητας προϊόντων, καθώς και σεμινάρια για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τη Βία και την Παρενόχληση.

«Στη Μιχαήλ Αραμπατζής ΑΒΕΕ οραματιζόμαστε έναν κόσμο όπου οι επιχειρήσεις αποτελούν δύναμη θετικής αλλαγής και δημιουργούν αξία στους εργαζόμενους με ουσιαστικές δράσεις. Συνεχίζουμε να αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες στήριξής τους και να επενδύουμε σε ένα βιώσιμο εργασιακό περιβάλλον» επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Uber: Ο Global Head of DEI στο EuroPride 2024

Στο Human Rights Conference έλαβε μέρος η Uber, στο πλαίσιο του EuroPride 2024, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από τις 21 έως τις 29 Ιουνίου.

Στο εν λόγω συνέδριο, το οποίο αποτέλεσε μια πλατφόρμα για συζητήσεις γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα, την εταιρεία εκπροσώπησε ο Chris Folwell, Global Head of Diversity, Equality, and Inclusion (DEI) της Uber.

Επιπρόσθετα, η εταιρεία δημιούργησε τα Uber Τaxi Τalks, μια mini σειρά video που έδωσαν βήμα στους διοργανωτές του EuroPride να μιλήσουν για το pride, την αξία του για αυτούς, αλλά και να μοιραστούν προσωπικές τους ιστορίες με το κοινό.

Ν. Κεραμέως: Προανήγγειλε επέκταση λειτουργίας της πλατφόρμας JobMatch

Την πρώτη της επίσκεψη ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στα γραφεία της ΔΥΠΑ πραγματοποίησε η Νίκη Κεραμέως, η οποία ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης των δράσεων της Υπηρεσίας από τον Διοικητή Σπύρο Πρωτοψάλτη και συνομίλησε με στελέχη της ΔΥΠΑ και με τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Η Υπουργός Εργασίας έθεσε ορισμένες επισημάνσεις, αρχής γενομένης από την πλατφόρμα JobMatch η οποία, όπως είπε, θα μπορούσε να επεκτείνει τη λειτουργία της και να αποτελέσει ένα κεντρικό σημείο σύζευξης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για την κάλυψη των αναγκών προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας.

«Αισθάνομαι ότι αυτό είναι κάτι που λείπει από τη χώρα, ένας κεντρικός μηχανισμός που θα “παντρεύει” προσφορά και ζήτηση εργασίας» δήλωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον, έθεσε ψηλά στους στόχους της ΔΥΠΑ, την τόνωση της απασχόλησης με επίκεντρο τις γυναίκες και προανήγγειλε πολιτικές για την καταπολέμηση της υποαπασχόλησης των γυναικών, μέσω της παροχής κινήτρων, παρατηρώντας ότι υπάρχει ευρύ πεδίο βελτίωσης στο συγκεκριμένο ζήτημα. «Αντιστοίχως στους νέους που είναι εκτός εκπαίδευσης, εκτός κατάρτισης, εκτός απασχόλησης και εκεί υπάρχουν πάρα πολύ σημαντικά περιθώρια βελτίωσης» είπε. Επιπλέον, εντόπισε ευρύ πεδίο βελτίωσης και για τα άτομα με αναπηρία, ενώ μιλώντας για τους εργαζόμενους συνταξιούχους χαρακτήρισε πολύ σημαντικό βήμα τη ρύθμιση που θεσπίστηκε για τη μη περικοπή σύνταξης.

Ποιοτική αναβάθμιση των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης
Αναφερόμενη στα προγράμματα κατάρτισης, ανέδειξε την ανάγκη να υπάρξει ποιοτική αναβάθμισή τους καθώς και θέσπιση αυστηρών φίλτρων πιστοποίησης, προκειμένου τα οφέλη των ενεργών πολιτικών απασχόλησης να είναι μακροπρόθεσμα. Τέλος, με αφορμή τη θητεία της στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και την παρούσα ιδιότητά της ως Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, χαρακτήρισε τα δύο Υπουργεία, συγκοινωνούντα δοχεία και παρατήρησε ότι υπάρχει ευρύ πεδίο συναρμογής.

«Στο Υπουργείο Εργασίας θεσπίζουμε, και θέλουμε να το ενισχύσουμε αυτό, έναν μηχανισμό διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας. Τα συμπεράσματα αυτού του μηχανισμού θα πρέπει να τροφοδοτούνται στο εκπαιδευτικό σύστημα, ήδη από το δημοτικό σχολείο. Να μπαίνουν στις πρωτοβουλίες επαγγελματικού προσανατολισμού των μαθητών» ανέφερε και προανήγγειλε πρωτοβουλίες, από κοινού με τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Κυριάκο Πιερρακάκη για στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο Υπουργείων σε αυτή την κατεύθυνση. Ο Διοικητής της ΔΥΠΑ Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε μεταξύ άλλων, από την πλευρά του: «Έχοντας συνεισφέρει καθοριστικά στη μείωση της ανεργίας κατά 40% στο 10,6%, που αποτελεί χαμηλό 15ετίας, όλοι μαζί – διοίκηση και εργαζόμενοι – στη ΔΥΠΑ προχωράμε μεθοδικά στην υλοποίηση του μεγαλύτερου “πακέτου” ενεργητικών πολιτικών απασχόλησης και κατάρτισης που έχει γίνει ποτέ στη χώρα για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τη διεύρυνση και αναβάθμιση των δεξιοτήτων του εργατικού δυναμικού. Στόχος, η αποτελεσματική στήριξη όλων των πολιτών που αναζητούν δουλειά και των επιχειρήσεων που ψάχνουν για κατάλληλο προσωπικό. Η ΔΥΠΑ, μετά από μια περίοδο αναδιοργάνωσης, ψηφιοποίησης και βελτίωσης των υπηρεσιών που παρέχει, περνάει σε μια εποχή μεταρρυθμίσεων, συμπράξεων και καινοτομιών».

KPMG: Διπλή βράβευση στα Hellenic Responsible Business Awards 2024

Με δύο βραβεία τιμήθηκε στα Hellenic Responsible Business Awards 2024 η KPMG στην Ελλάδα.

H εταιρεία έλαβε το Χρυσό βραβείο για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «AdvantAge» στην κατηγορία «Διαφορετικότητα, Ένταξη, Ίσες Ευκαιρίες» της Ενότητας «Ισότιμη Συμμετοχή» καθώς και το Χάλκινο βραβείο για την πρωτοβουλία Κοινωνικής Υπευθυνότητας «Εμπλουτισμός Σχολικών Βιβλιοθηκών σε συνεργασία με την Ελληνική Λέσχη Βιβλίου (ΕΛΒΙ)» στην κατηγορία «Ποιοτική Εκπαίδευση» της Ενότητας «ESG & SDGS».

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Ιουλίου, στο Μουσείο Οίνου, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ, καθώς και με ευρεία θεσμική και τιμητική υποστήριξη.

ΑΒ Βασιλόπουλος: Kids Day με θέμα «Future Hackers»

Δραστηριότητες, νέες γνώσεις και πολλές εκπλήξεις περιλάμβανε το φετινό Kids Day της ΑΒ Βασιλόπουλος, με θέμα «Future Hackers». Η εταιρεία υποδέχθηκε στα κεντρικά της γραφεία στον Γέρακα τα παιδιά των εργαζομένων της, τα οποία συζήτησαν με εργαζόμενους στο Τμήμα Κυβερνοασφάλειας και με στελέχη της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, για τις προκλήσεις, τις ς ευκαιρίες και τους κινδύνους του διαδικτύου, των νέων τεχνολογιών και των video games.

H ημέρα συνεχίστηκε με διαδραστικά παιχνίδια, δραστηριότητες mindfulness από τη fitbreak.gr, δώρα και παγωτά.

«Ο ενθουσιασμός, η δημιουργικότητα και τα παιδικά γέλια που “πλημμύρισαν” τα Κεντρικά μας Γραφεία στον Γέρακα μάς έδωσαν ακόμα περισσότερο κίνητρο να συνεχίσουμε να δημιουργούμε καινοτόμα προγράμματα για τους ανθρώπους μας και τις οικογένειές τους!» αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία.