Deloitte: Στηρίζει τη στροφή στελεχών σε επαγγέλματα πληροφορικής

Από το εαρινό ακαδημαϊκό εξάμηνο 2024-2025 ξεκινά o α΄ κύκλος του Επαγγελματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ανάπτυξη Επιχειρησιακών Συστημάτων Λογισμικού» (MSc in Enterprise Software Systems Development), έχοντας ολοκληρώσει τον κύκλο των επίσημων πιστοποιήσεών του.

Πρόκειται για ένα αναγνωρισμένο από το κράτος μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών το οποίο παρέχεται από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής, της Σχολής Επιστημών Πληροφορίας, του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με τη σύμπραξη και χρηματοδότηση της Deloitte.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα προσφέρει στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν τις δεξιότητές τους και να κάνουν στροφή στην καριέρα τους σε επαγγέλματα πληροφορικής, αποκτώντας σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και άμεση πρόσβαση στην παγκόσμια αγορά εργασίας. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως τις 10 Ιανουαρίου, με τη διαδικασία εισαγωγής να ακολουθεί.

Η KPMG στα Bravo Sustainabilty Dialogue & Awards 2024

Βραβείο για την πρωτοβουλία της «AdvantAge: Πλεονέκτημα σε κάθε ηλικία» απέσπασε η KPMG, στο πλαίσιο της ετήσιας απονομής των βραβείων Bravo Sustainability Dialogue & Awards, τη Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου, στο Ίδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή, υπό τη διοργάνωση του QualityNet Foundation.

Η εταιρεία διακρίθηκε στον πυλώνα «Κοινωνία», στη θεματική «Diversity & Inclusion», για την πρωτοβουλία της, η οποία έχει στόχο την ευαισθητοποίηση στο θέμα της ηλικιακής διάκρισης (ageism), στον χώρο εργασίας, με επίκεντρο, στην παρούσα φάση, τις ώριμες ηλικιακά ομάδες.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού Ελλάδας (ΣΔΑΔΕ) και την υποστήριξη του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Εθελοντική δράση από την Beverage World

Μια νέα εθελοντική δράση διοργάνωσε και φέτος η Beverage World, ενόψει των φετινών γιορτών των Χριστουγέννων.

Συγκεκριμένα, στις 9 Δεκεμβρίου, τα στελέχη της εταιρείας συγκεντρώθηκαν στο Training Center για να τελέσουν χρέη Αγίου Βασίλη για 30 παιδιά τα οποία υποστηρίζονται από τους οργανισμούς «Φίλοι του Παιδιού» και «Χαρά», μέλη του δικτύου «Μαζί για το Παιδί».

Στο πλαίσιο αυτό, έφτιαξαν τα χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά, συνοδεύοντάς τα με χειρόγραφες ευχετήριες κάρτες. Αντίστοιχα, στις 12 Δεκεμβρίου, στελέχη της Beverage World επισκέφθηκαν και φέτος τους άστεγους οι οποίοι φιλοξενούνται στην Εστία των Αθηνών για να μοιράσουν γλυκά και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα εδέσματα στους ενοίκους.

Η Ελληνικός Χρυσός υποστήριξε 1.738 άμεσες και έμμεσες θέσεις το 2023

Συνολικά 1.738 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, προερχόμενες στην πλειονότητά τους από τις τοπικές κοινωνίες στις οποίες δραστηριοποιείται, υποστήριξε, το 2023, η Ελληνικός Χρυσός, σύμφωνα με την Έκθεση Επίδοσης Κοινωνικής Υπευθυνότητας την οποία εξέδωσε για το συγκεκριμένο έτος. Μάλιστα, ποσοστό 12,3% αυτών κατέχεται από γυναίκες.

Επιπλέον, συνέχισε να επενδύει στη διατήρηση ενός ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, πραγματοποιώντας επενδύσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ σε εξοπλισμό και συστήματα υγείας και ασφάλειας, ενώ οι ενέργειες ψηφιακού μετασχηματισμού και βελτιστοποίησης του λειτουργικού μοντέλου της συνετέλεσαν στην απόδοση 5,1 εκατ. ευρώ bonus παραγωγικότητας στους εργαζόμενους για το 2023.

Εξάλλου, η Έκθεση αναφέρει ότι, μέσα στο 2024, συνεχίστηκε η αύξηση στην απασχόληση στο υπό ανάπτυξη έργο των Σκουριών, το οποίο δημιουργεί διαρκώς νέες θέσεις εργασίας. Ας σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την Έκθεση, το 2023, η Ελληνικός Χρυσός δημιούργησε συνολική οικονομική αξία 343,9 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 236,4 εκατ. ευρώ διατέθηκαν σε εργολάβους και παρόχους υπηρεσιών, ενώ 24,8 εκατ. ευρώ αποδόθηκαν στο ελληνικό κράτος.

Hatzi Filax Group: Νέα συνεργασία με τη The Hotelier

Η Hatzi Filax Group ξεκίνησε συνεργασία με τη The Hotelier για τη διοργάνωση της ετήσιας στρατηγικής συνάντησης και των δραστηριοτήτων team building και team alignment.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Say Hotel, στην Κηφισιά, σε συντονισμό της Χάτζης Σκευοφύλακα και Σοφίας Σκευοφύλακα και «αποτέλεσε έναν σημαντικό σταθμό για την ενίσχυση της ομαδικότητας και την ευθυγράμμιση με το στρατηγικό όραμα της εταιρείας The Hotelier», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενδυνάμωση της συνεργασίας, η εδραίωση κοινών στόχων και η δημιουργία ενός υποστηρικτικού περιβάλλοντος το οποίο προάγει τη δυναμική ανάπτυξη.

Το πρόγραμμα VIPE της Visa ολοκλήρωσε έναν ακόμα κύκλο του

Το Visa Innovation Program Europe (VIPE) της Visa ολοκλήρωσε άλλον έναν κύκλο του, με το ετήσιο Summit το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η εξέλιξη των fintechs οι οποίες αποφοίτησαν από τον κύκλο του προγράμματος για την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα το 2024. Στον φετινό κύκλο του VIPE, υποβλήθηκαν συνολικά 275 αιτήσεις από 39 χώρες.

Από αυτές, οι 54 αιτήσεις προήλθαν από την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Μάλτα. Δώδεκα προτάσεις πέρασαν στην τελική φάση και τελικά έξι επιλέχθηκαν προκειμένου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα. Φέτος, οι συμμετέχοντες διερεύνησαν θέματα, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η προώθηση εμπειριών πληρωμών νέας γενιάς, το embedded finance και η ενδυνάμωση του εμπορίου, η κίνηση κεφαλαίων και το βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον.

Το VIPE λειτουργεί ως πλατφόρμα για αναδυόμενα ταλέντα στον χώρο του fintech, επιταχύνοντας, όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση, την ανάπτυξή τους μέσω του παγκόσμιου δικτύου συνεργατών της Visa. Διεξάγεται δε σε επτά ευρωπαϊκές χώρες: Ελλάδα, Κύπρο, Μάλτα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και Τουρκία. Σε Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα το πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Eleven Ventures και την Endeavor Greece.

Μέγα: Αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού κατα 6,79% τη διετία 2022-2023

Κατά 6,79% αυξήθηκε το ανθρώπινο δυναμικό της Μέγα, κατά τη διετία 2022-2023, σε σχέση με τη διετία 2020-2021, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο νέος Απολογισμός Βιώσιμης Ανάπτυξης, τον οποίο ολοκλήρωσε η εταιρεία για τα δύο αυτά χρόνια.

Την ίδια στιγμή, οι ώρες εκπαίδευσης αυξήθηκαν το 2023 κατά 35% σε σχέση με το 2022, ενώ το ποσοστό γυναικών στα ανώτερα στελέχη, το 2023, διαμορφώθηκε στο 50% (το αντίστοιχο ποσοστό, το 2022, ανερχόταν σε 41%).

Εξάλλου, στην ενότητα «Κοινωνία», περιγράφονται όλες οι δράσεις τις οποίεςυλοποίησε η εταιρεία στο πλαίσιο του προγράμματος «Πράξεις Φροντίδας» και αφορούν στην τοπική κοινωνία, την εκπαίδευση, την υγεία και το περιβάλλον, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων αλλά και των κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιείται. Σημειώνεται δε ότι η εταιρεία, κατά το 2023, διέθεσε πάνω από εννέα εκατ. προϊόντα σε δωρεές.

Η RSM Greece υλοποίησε 35 δράσεις εθελοντισμού

Μία σειρά από 35 δράσεις ΕΚΕ, τις «35 Πράξεις Αγάπης», όπως τις ονομάζει, πραγματοποίησε η RSM Greece, στο πλαίσιο της διεθνούς δράσης RSM World Day, η οποία φέτος συνέπεσε με την παγκόσμια ημέρα εθελοντισμού, σε συνδυασμό με τα 35 έτη λειτουργίας της RSM στην Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, η ομάδα εθελοντών εργαζομένων της RSM Greece χωρίστηκε σε πέντε ομάδες, με την καθεμία από αυτές να αναλαμβάνει μια σειρά πρωτοβουλιών.

Η πρώτη ομάδα εστίασε στην υποστήριξη του οργανισμού «The Home Project», καλύπτοντας το κόστος συμμετοχής στις εργασίες επισκευής και βαψίματος ξενώνα ο οποίος είχε υποστεί ζημιές και προσέφερε ρούχα για παιδιά και εφήβους και γραφειακό εξοπλισμό για τον οργανισμό. Η δεύτερη συνεργάστηκε με τη «Φλόγα», στολίζοντας Ξενώνα Εφήβων της Φλόγας και προσφέροντας παιχνίδια και βιβλία.

Η τρίτη ομάδα υποστήριξε τους οργανισμούς «Why Not» και «Humanity Greece», συνεργαζόμενη με τον πρώτο σε μία δράση καθαρισμού στο δάσος του Υμηττού και με τον δεύτερο για την προσφορά τροφίμων μακράς διαρκείας. Αντίστοιχα, η τέταρτη ομάδα συνεργάστηκε με τον οργανισμό «Μπορούμε» στο πλαίσιο δράσης διάσωσης τροφίμων σε λαϊκή αγορά και προσφέροντάς τα επί τόπου στον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και Φίλων Αυτιστικών Ατόμων «Άγιος Νικόλαος».

Η δε πέμπτη συνεργάστηκε με το «Σπιτικό της Αγάπης», περνώντας χρόνο με τους φιλοξενούμενους, στολίζοντας τον ξενώνα και προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη που της είχαν ζητηθεί από τον οργανισμό.

Soft skills, AI και networking στο επίκεντρο του Leadership Forum

Εκπαιδευτική εκδήλωση, με τίτλο «Συζητώντας με τους νέους για επαγγελματικές ευκαιρίες και επιχειρηματικότητα», διοργάνωσε το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με την υποστήριξη της SAP Hellas, στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης SAP Innovation Day | 30 years Shaping Tomorrow Together.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των νέων ηλικίας 19-28 ετών για τις επαγγελματικές ευκαιρίες και προκλήσεις του μέλλοντος, καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στο κλάδο της τεχνολογίας.

Ενδεικτικά, διευθυντικά στελέχη και μέλη του Leadership Committee αναφέρθηκαν στα χαρακτηριστικά της νέας γενιάς, τις επαγγελματικές ευκαιρίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, τα σημαντικότερα soft skills για την αγορά εργασίας και τη χρήση εργαλείων TN, όπως ChatGPT, Copilot και Gemini.

Επιπλέον, συζήτησαν για τους τρόπους επιλογής επαγγελματικής καριέρας, ενώ υπογράμμισαν τη σημασία του networking, της ισορροπημένης εργασιακής και προσωπικής ζωής και την αξία της εκπαίδευσης για τη μετέπειτα επαγγελματική εργασία των νέων.