Έρευνα: Λιγότερο αναπτυγμένο το αίσθημα του ανήκειν στις γυναίκες εργαζόμενες

Διαφοροποίηση ως προς τα δύο φύλα στο αίσθημα του ανήκειν στην εργασία καταγράφει το The Achievers Workforce Institute 2021 Culture Report on Belonging at Work, με δείγμα πάνω από 3.500 εργαζόμενους παγκοσμίως. Συγκεκριμένα, παρότι το 26% των ερωτηθέντων απάντησε ότι νιώθει ένα ισχυρό αίσθημα ανήκειν στην εργασία του, τα ποσοστά διαφοροποιούνται σε σχέση με το φύλο και διαμορφώνονται στο 31% για τους άνδρες και στο 22% για τις γυναίκες.

Από το work-life balance και την ισότητα στις αμοιβές μέχρι το αίσθημα της αποδοχής και του ανήκειν, οι γυναίκες συστηματικά σημειώνουν χαμηλότερα ποσοστά από τους άνδρες συναδέλφους τους. Έτσι, οι γυναίκες ήταν 25% λιγότερο πιθανό να δηλώσουν ότι νιώθουν άνετα να εκφράσουν μια αντίθετη άποψη και 20% λιγότερο να σημειώσουν ότι το background τους εκτιμήθηκε από την εταιρεία τους. Επιπρόσθετα, βάσει του report, οι συμμετέχοντες από εταιρείες που χαρακτηρίζονται diverse είναι 2,4 φορές πιο πιθανό να αναπτύσσουν ένα ισχυρό αίσθημα του ανήκειν, ενώ οι γυναίκες είναι 23% λιγότερο πιθανό σε σχέση με τους άνδρες να αναφέρουν ότι οι ανάγκες τους καλύπτονται από τις DΕΙ προσπάθειες των εταιρειών τους.

Η σημασία της αίσθησης του ανήκειν
Το The Achievers Workforce Institute 2021 Culture Report on Belonging at Work εξηγεί ότι το αίσθημα του ανήκειν αποτελεί σημείο-κλειδί για την επιτυχία, αφού το 40% των ερωτηθέντων με ισχυρό αίσθημα ανήκειν σπάνια σκέφτεται να αναζητήσει αλλού εργασία, με το 45% να υποστήριζει ότι δίνει τον καλύτερό του εαυτό και το 51% να προτείνει την εταιρεία του ως ένα εξαιρετικό χώρο εργασίας. Επιπρόσθετα, το report επισημαίνει ότι τα άτομα που έλαβαν κάποια μορφή αναγνώρισης είναι σχεδόν 2 φορές πιο πιθανό να αναπτύξουν ένα ισχυρό αίσθημα του ανήκειν, ενώ το 41% τονίζει ότι ο manager του αναγνωρίζει τακτικά τη συμβολή του.

Ιταλία: Στην εργασία μόνο με πιστοποιητικό

Ένα από τα πιο αυστηρά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί παγκοσμίως στον εργασιακό χώρο στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 αναμένεται να εφαρμοστούν στην Ιταλία από τις 15 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η ιταλική κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι αποφάσισε να καταστήσει υποχρεωτική την κατοχή πιστοποιητικού που θα αποδεικνύει είτε τον εμβολιασμό, είτε τη νόσηση, είτε την διεξαγωγή πρόσφατου αρνητικού τεστ για όλους τους εργαζόμενους, τόσο του δημόσιου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Το συγκεκριμένο μέτρο έχει τη στήριξη των περισσότερων κοινοβουλευτικών κομμάτων της Ιταλίας, εκτός της Λίγκας του Βορρά και των Αδελφών της Ιταλίας. Από την άλλη πλευρά, και πάντα σύμφωνα με το Reuters, τα εργατικά συνδικάτα έχουν αποδεχθεί μάλλον ήρεμα το συγκεκριμένο μέτρο, χωρίς ιδιαίτερες διαμαρτυρίες, ζητώντας ωστόσο τα τεστ να παρέχονται δωρεάν.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα προβλέπει το νέο αυτό μέτρο, όποιος εργαζόμενος δεν διαθέτει το σχετικό πιστοποιητικό θα τίθεται σε αναστολή εργασίας, χωρίς να του καταβάλεται ο μισθός του, αλλά χωρίς παράλληλα να μπορεί να απολυθεί. Όσοι ωστόσο προσέρχονται στην εργασία τους χωρίς το απαραίτητο πιστοποιητικό, θα πρέπει να πληρώσουν αυστηρά πρόστιμα που ανέρχονται από 600 έως 1500 ευρώ.

Vodafone: Πάνω από 20.000 ωφελούμενοι μέσω του World of Difference

Περισσότεροι από 20.000 ήταν οι ωφελούμενοι στον 11ο κύκλο του World of Difference του Ιδρύματος Vodafone, που για 11η συνεχή χρονιά, έδωσε σε δέκα νέους την ευκαιρία να απασχοληθούν για έξι μήνες στον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό της επιλογής τους.

Αναλυτικότερα, οι θεματικές πάνω στις οποίες εργάστηκαν οι δέκα φετινοί νικητές ήταν η προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος, η βιώσιμη μόδα, η φροντίδα της τρίτης ηλικίας, η κοινωνική και η γυναικεία επιχειρηματικότητα, η ψηφιοποίηση των δεδομένων ενός οργανισμού, η κατάρριψη των στερεοτύπων γύρω από τα άτομα με αναπηρίες, η ισότιμη πρόσβαση στην ανάγνωση και η δημιουργία δικτύου εθελοντών. «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που παρά τις δυσκολίες της πανδημίας, ολοκληρώσαμε τον 11ο κύκλο του προγράμματος World of Difference.

Ανυπομονούμε να ξεκινήσει σύντομα ο νέος κύκλος του προγράμματος και να γνωρίσουμε τους νέους WoDers που θα κάνουν τις ιδέες τους πράξη» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Αλεξάνδρα Παπανικολάου, Υπεύθυνη του Ιδρύματος Vodafone. Σημειώνεται, τέλος, ότι στο πλαίσιο του εν λόγω προγράμματος, το Ίδρυμα Vodafone καλύπτει τον μισθό και τις εργοδοτικές εισφορές των νέων που επιλέγονται.