Blueground: Αυξάνει περαιτέρω το ανθρώπινο δυναμικό της

Τη συγκέντρωση 180 εκατομμυρίων δολαρίων σε χρηματοδότηση γύρου C ανακοίνωσε η Blueground, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στο χώρο του real estate και της τεχνολογίας (prop-tech).

Το ποσό αυτό προέρχεται από αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και δανειακή χρηματοδότηση, ενώ, μεταξύ άλλων, σηματοδοτεί την περαιτέρω αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, καθώς και την πρόθεση της να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα. Έτσι, στόχος της Blueground είναι να προσλάβει 300 νέα άτομα μέσα στους επόμενους 12 μήνες, οι μισοί εκ των οποίων θα έχουν ως βάση την Ελλάδα, ενώ αυτή τη στιγμή στη χώρα μας εργάζονται 200 άτομα και περισσότερα από 450 διεθνώς.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο νέος κύκλος χρηματοδότησης σημαίνει ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας και να καλωσορίσουμε στην ομάδα μας νέα μέλη παγκοσμίως» δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Blueground.

Womentors: Πρόγραμμα επαγγελματικής ενδυνάμωσης γυναικών 18-35 ετών

Το Ίδρυμα Λαμπράκη, στο πλαίσιο του προγράμματος Womentors, το οποίο υλοποιείται υπό τη σκέπη του ευρύτερου προγράμματος Active citizens fund διοργανώνει δωρεάν σεμινάρια ενδυνάμωσης γυναικών, τα οποία απευθύνονται σε γυναίκες 18-35 ετών. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μια σειρά 10 διαδικτυακών σεμιναρίων, διάρκειας 2-3 ωρών το καθένα, ξεκινώντας από τον ερχόμενο Νοέμβριο 2021. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, στην καλλιέργεια της ενσυναίσθησης, της παρρησίας και άλλων soft skills των γυναικών που είτε βρίσκονται στον εργασιακό στίβο ή ετοιμάζονται να εισέλθουν σε αυτόν. Τα σεμινάρια θα είναι διαδικτυακά και σε αυτά αναμένεται να συμμετάσχουν περί τις 10.000 γυναίκες.

«Το Womentors στοχεύει στην πολύπλευρη ενδυνάμωση νέων γυναικών μέσω εκπαίδευσης και ανάπτυξης ικανοτήτων για μεγαλύτερη συμμετοχή, λήψη αποφάσεων, δύναμη και δράση, ώστε να αναλάβουν τον πλήρη έλεγχο της ζωής τους σε σχέση με την οικονομική τους δραστηριότητα, το δημόσιο/πολιτικό χώρο που έχουν στη διάθεσή τους, την εναρμόνιση του επαγγελματικού με τον προσωπικό χρόνο, τη διασφάλιση των δικαιωμάτων τους στην εργασία και σε όλους τους τομείς της ζωής και την υγεία τους» αναφέρει ο φορέας στην σχετική ιστοσελίδα.

Στο πλαίσιο του Womentors, 177 νέες εκπαιδεύονται ως Leaders και αναλαμβάνουν τον Οκτώβριο του 2020 ηγετική δράση, οργανώνοντας μέσα σε 2 έτη σειρά σεμιναρίων ενδυνάμωσης για 50 νέες γυναίκες η καθεμία. Έτσι, δημιουργείται ένα πανελλαδικό δίκτυο 9.000 γυναικών 18-35 ετών, οι οποίες συμμετέχουν σε δράσεις ολιστικής ενδυνάμωσης οι οποίες κατά το έτος 2020-21 θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά, ενώ το 2021-22 θα γίνουν διά ζώσης σε 14 πόλεις της Ελλάδας. Συντονιστικό και συμβουλευτικό ρόλο σε τοπικό επίπεδο αναλαμβάνουν 23 γυναίκες με γνώσεις ενδυνάμωσης.

«Nomads & Remote Workers» το θέμα του 1ου Digital Mobilities Conference

Στις 8 και 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο Digital Mobilities Conference: Nomads & Remote Workers από το Παρατηρητήριο Ψηφιακών Νομάδων (Digital Nomads Observatory – DNO), με σκοπό να μελετήσει αλλά και να προωθήσει τον νέο αυτόν τρόπο ζωής.

Ειδικότερα, το εν λόγω συνέδριο έχει ως στόχο να εντρυφήσει στις ανάγκες των ψηφιακών νομάδων και των εξ αποστάσεως εργαζομένων, έτσι ώστε να προετοιμάσει καλύτερα και να μεταφέρει γνώση σε όλους όσοι θέλουν να προσελκύσουν αυτούς τους «επισκέπτες», ενώ θα παρουσιαστούν best practices, δράσεις από ελληνικούς προορισμούς, φορείς και οργανώσεις, το οικονομικό και κοινωνικό όφελος που προκύπτει, καθώς και το νέο νομικό πλαίσιο της χώρας μας.

Σημειώνεται ότι το 1ο Digital Mobilities Conference θα έχει την υποστήριξη, τη συνδρομή και την ενεργό συμμετοχή του Ελληνικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Καινοτομίας (ΕΕΚΚ), ιδρυτικού μέλους του εγκεκριμένου από την ΕΕ, Διακρατικού Σχήματος Κοινωνικής Καινοτομίας SEED, συντονιζόμενο από τη Γενική Διεύθυνση Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αλλά και την υποστήριξη και την αιγίδα της πρωτοβουλίας Rebrain Greece.