Covid-19: Καταργείται το ελάχιστο ποσοστό εργαζομένων σε τηλεργασία

Νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας φέρνει η ΚΥΑ με νέα μέτρα κατά της Covid-19, τα οποία ισχύουν από την Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου, μέτρα που σύμφωνα με πληροφορίες του Workforce θα εξακολουθήσουν να ισχύουν και τις προσεχείς εβδομάδες.

Η κυριότερη αλλαγή είναι ότι πλέον καταργείται το ελάχιστο ποσοστό εργαζομένων που πρέπει να τηλεργάζεται. Οι εργαζόμενοι σε τηλεργασία καθορίζονται με απόφαση του κάθε εργοδότη, ώστε να τηρούνται αυστηρά τα υπόλοιπα απαιτούμενα μέτρα στον εργασιακό χώρο (λειτουργία με το αναγκαίο προσωπικό, αποστάσεις τουλάχιστον 1,5 μέτρο, τηλεργασία ατόμων ευπαθών ομάδων ή η εργασία τους να είναι σε χώρο εκτός επαφής με κοινό, κ.λπ.).

Κατά τα άλλα, παραμένει για τους εργαζόμενους που δεν έχουν εμβολιασθεί η υποχρέωση εβδομαδιαίου ελέγχου (rapid ή PCR με δική τους δαπάνη), εκτός από εκείνους που εργάζονται στον τουρισμό, τις μεταφορές, τις τηλεοπτικές / κινηματογραφικές / θεατρικές / μουσικές / χορευτικές παραγωγές, όπως και τους εκπαιδευτικούς και πανεπιστημιακούς, που υποχρεώνονται σε έλεγχο δύο φορές την εβδομάδα.

Eπίσημα εγκαίνια για τη Σχολή Ηγετικής Πρακτικής από το CEO Clubs Greece

Εγκαινιάστηκε και επισήμως στις 22 Σεπτεμβρίου η έναρξη της λειτουργίας της Σχολής Ηγετικής Πρακτικής (School of Leadership Practice) του CEO Clubs Greece. Τη νέα αυτή πρωτοβουλία ανέπτυξαν οι δύο εμπνευστές του προγράμματος, Γεωργία Καρτσάνη, Ιδρυτής και Πρόεδρος του CEO Clubs Greece, και Πολυδεύκης Λουκόπουλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Signify Hellas και Vice President, Education & Learning του CEO Clubs Greece.

Μαζί τους ήταν και ο Διευθυντής του Board Practice and Directorship Development program Andrew Kakabadse, καθηγητής διακυβέρνησης και ηγεσίας στο Henley Business School, Πρόεδρος του Heney Directors’ Forum, και επίτιμος καθηγητής στο Cranfield University, και ο Μιχάλης Οικονομάκης, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Πέτρος Πετρόπουλος και Practitioner Chairman στο Board Practice and Directorship Development Program. Όπως αναφέρθηκε, το School of Leadership Practice είναι μία εκπαιδευτική πλατφόρμα που σκοπό έχει τη δημιουργία σειράς προγραμμάτων ειδικά προσαρμοσμένα στις ανάγκες των Ελλήνων CEOs.

Τα προγράμματα αυτά θα προσφέρονται με πιστοποίηση, αποκλειστικά στα μέλη του Club, και θα κινούνται γύρω από την ευρύτερη θεματική της πρακτικής της ηγεσίας, ενώ θα στηρίζονται στη φιλοσοφία της δια βίου μάθησης και στην ανάμειξη ενός εκπαιδευτικού curriculum με στοιχεία τόσο θεωρίας όσο και πράξης. Τέλος, παρουσιάστηκε το περιεχόμενο του πρώτου προγράμματος, το οποίο θα ξεκινήσει στις 3 Οκτωβρίου και θα εστιάζει στις πρακτικές και τις ικανότητες που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία ενός διοικητικού συμβουλίου.

Η PwC Ελλάδας δημιουργεί Technology Innovation Hub στην Πάτρα

Η PwC Ελλάδας επεκτείνει τη δραστηριότητα της στην Πάτρα με τη δημιουργία ενός Technology Innovation Hub, στόχος του οποίου είναι η αξιοποίηση του τοπικού οικοσυστήματος τεχνολογίας για την ανάπτυξη καινοτόμων εργαλείων και το σχεδιασμό δράσεων που προωθούν και ενισχύουν την ένταξη των πλέον εξελιγμένων λύσεων τεχνολογίας στην κοινωνική και επιχειρηματική δραστηριότητα.

Στο πλαίσιο της εξέλιξη αυτής δε, υπεγράφη Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών και της PwC Ελλάδας, ενώ είναι προς υλοποίηση πλάνο ανάπτυξης ισχυρών συμμαχιών με τους τοπικούς φορείς. Η σχετική ανακοίνωση της PwC αναφέρει: «Η ανάπτυξη καινοτομίας μέσω του Technology Innovation Hub δημιουργεί ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική κοινωνία καθώς αφενός δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας ενισχύοντας τον κύκλο της οικονομίας και αφετέρου συνεισφέρει στην ενίσχυση του τεχνολογικού προφίλ της περιοχής, αναδεικνύοντας τη σε ελκυστικό επενδυτικό προορισμό. Σημειώνεται ότι τα νέα γραφεία της PwC στην Πάτρα είναι υπό διαμόρφωση ενώ έχει ξεκινήσει η διαδικασία στελέχωσής τους».

Ο Γιώργος Κολλιδάς, Partner, Technology Leader, PwC Ελλάδας τονίζει σχετικά: «Η επέκτασή μας στην Πάτρα στοχεύει στην αξιοποίηση τόσο του ισχυρού ακαδημαϊκού επιπέδου της περιοχής, όσο και των δυνατοτήτων της επιχειρηματικής κοινότητας της Δυτικής Ελλάδας. Μέσα από τη σύμπλευση και τη δημιουργία ισχυρών συμμαχιών, την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και ιδεών, τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και την ανάπτυξη καινοτομίας, στοχεύουμε στη διαμόρφωση μιας κοινότητας που θα συμβάλλει στην αντιμετώπιση των προκλήσεων του ψηφιακού μετασχηματισμού τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο μέσω του παγκόσμιου δικτύου της PwC».