--> 

Το 34% των Ελλήνων εργαζόμενων στο εξωτερικό επιθυμεί αρκετά να επιστρέψει

Σύμφωνα με έρευνα της πρωτοβουλίας BrainReGain, με δείγμα 841 Έλληνες εργαζόμενους στο εξωτερικό, το 34% δήλωσε ότι επιθυμεί αρκετά να επιστρέψει στη χώρα μας, με ένα 29,1% να απαντά «όχι και τόσο» και ένα 26,2% πάρα πολύ, ενώ το 10,7% δεν σκέφτεται καθόλου την επιστροφή του. Ως προς το πόσο σύντομα θα ήθελαν να επιστρέψουν, το 24,4% απάντησε σε 2-4 χρόνια, με ένα ίδιο ποσοστό να σημειώνει μετά τη συνταξιοδότηση, ενώ ακολούθησαν οι απαντήσεις σε περισσότερα από 5 χρόνια (20,1%) και άμεσα (16,5%).

Επιπλέον, το 38,8% εξήγησε ότι αν επέστρεφε θα ήθελε να εργαστεί σε μεγάλη πολυεθνική, το 22,1% σε δική του εταιρεία και το 13,2% σε μεγάλη ελληνική, ενώ ως προς το ποιο θεωρούν το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα, το 26% επισημαίνει τον χαμηλότερο μισθό, το 20,1% τις χειρότερες συνθήκες, το 15,7% την έλλειψη αντίστοιχης εργασίας και το 14,3% την απουσία αξιολόγησης.

Επιπρόσθετα, οι συμμετέχοντες ρωτήθηκαν αν θα δεχόντουσαν να επιστρέψουν στην Ελλάδα με μειωμένο μισθό, με το 28,1% να επισημαίνει ότι δεν δέχεται μείωση μισθού, το 26,3% μείωση έως 20% και το 19,3% μείωση έως 10%, αλλά και για τις προτιμήσεις τους ως προς την τηλεργασία. Έτσι, το 59,7% επιθυμεί να ζει στην Ελλάδα με τηλεργασία για το εξωτερικό, ενώ το 15,5% υποστήριξε ότι δεν του αρέσει η τηλεργασία και το 18,2% ότι η εργασία του δεν προσφέρεται για τηλεργασία. Τέλος, χαμηλά ποσοστά συγκεντρώνουν τα σενάρια διαβίωσης στην Ελλάδα με τηλεργασία για την χώρα (3,9%) και η διαβίωση στο εξωτερικό με τηλεργασία για την Ελλάδα (2,6%).

TUI: Λανσάρει τα καινοτόμα πακέτα «workation»

Πακέτα «workation» ξεκίνησε να προσφέρει η TUI, δίνοντας στους πελάτες της την ευκαιρία να συνδυάσουν την εργασία με τις διακοπές στο εξωτερικό. Αναλυτικότερα, τα εν λόγω πακέτα διατίθενται σε περισσότερα από 30 ξενοδοχεία all inclusive, τα οποία έχουν επιλεγεί με κριτήριο ότι προσφέρουν χώρο στο γραφείο, καλό Wi-Fi και μπαλκόνι ή βεράντα, με τις τιμές να ξεκινούν από 1.049£ για δεκαπενθήμερο, 1.349 £ για τρεις εβδομάδες και 1.799 για τέσσερις εβδομάδες, ενώ οι δραστηριότητες που προσφέρονται περιλαμβάνουν γιόγκα, κλαμπ τένις, τένις και περιποιήσεις σπα, αλλά και παιδικά κλαμπ.

Σημειώνεται ότι η κίνηση έρχεται μετά την έναρξη της πολιτικής της TUI για «εργασία από οπουδήποτε», προσφέροντας στους εργαζόμενους μια ευέλικτη προσέγγιση εργασίας. Σύμφωνα, πάντως, και με νέα έρευνα που διεξήγαγε η TUI, το 52% του συνόλου των εργαζομένων σε γραφεία θα καλωσόριζε την ευκαιρία για συνδυασμό διακοπών με εργασία, καθώς πιστεύει ότι ένα τέτοιο μοντέλο θα τους έκανε πιο ευτυχισμένους και καλύτερους στην εργασία τους.

Επισημαίνεται, τέλος, πως ο tour operator πραγματοποιεί διαγωνισμό που προσφέρει σε έναν νικητή την ευκαιρία να δοκιμάσει ένα workation και να μοιραστεί τις απόψεις του, με το έπαθλο να περιλαμβάνει διαμονή 7 διανυκτερεύσεων για 2 άτομα σε ξενοδοχείο του προγράμματος, σε all-inclusive βάση, με πτήσεις και μεταφορές. (Πηγή: Hotel & Restaurant)

Κρι Κρι: Νέες θέσεις εργασίας στο πλαίσιο νέων επενδύσεων

Η Κρι Κρι ολοκλήρωσε το τριετές επενδυτικό της πρόγραμμα ύψους 25 εκατ. ευρώ και σχεδιάζει ήδη νέες επενδύσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ για την επόμενη διετία, στοχεύοντας στην περαιτέρω αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων των μονάδων παραγωγής, ενισχύοντας παράλληλα την εφοδιαστική της αλυσίδα στη Νότια Ελλάδα.

Στο πλαίσιο των νέων αυτών επενδύσεων, η εταιρεία ανοίγει νέες θέσεις εργασίας, αναζητώντας συνεργάτες που θα στελεχώσουν τις Διευθύνσεις Εργοστασίου & Supply Chain Management. Οι νέοι συνεργάτες «θα στηρίξουν τις συγκεκριμένες επενδύσεις, θα εξελιχθούν, αναδεικνύοντας την προσπάθεια μας για τη δια βίου μάθηση και τη συνεχή τους ανάπτυξη up to the sky» αναφέρει μεταξύ άλλων σε σχετικό του σχόλιο στο Linkedin o Παύλος Μαυρίδης, HR Manager της Κρι Κρι.