--> 

Lidl Ελλάς: Υλοποιεί το Lidl UP: Learn & Work

Tο Lidl UP: Learn & Work, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εκπαίδευσης και εργασίας υλοποιεί η Lidl Ελλάς σε συνεργασία με το δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Πρόκειται για το πρώτο πειραματικό τμήμα της νέας ειδικότητας «Στέλεχος Λιανικού Εμπορίου»., στο οποίο τα άτομα θα λαμβάνουν τη θεωρητική κατάρτιση στο δημόσιο Πειραματικό Ι.Ε.Κ. Γλυφάδας και ταυτόχρονα θα εκπαιδεύονται στην πράξη σε ένα από τα καταστήματα της Lidl Ελλάς στην Αττική, από πιστοποιημένους εκπαιδευτές Διευθυντές Καταστημάτων. Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα συνδυάζει σπουδές με σταθερό μηνιαίο μισθό, εκπαίδευση στην πράξη, πιστοποιημένο πτυχίο από τον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π) και μια θέση Υποδιευθυντή/-τριας Καταστήματος να περιμένει τους/τις αποφοίτους του.

«Με το Lidl UP: Learn & Work, δείχνουμε έμπρακτα τη στήριξή μας στη νέα γενιά, δημιουργώντας αξία για την Ελλάδα του αύριο. Στηρίζουμε και δίνουμε ευκαιρίες σε νέους και νέες, ώστε να προετοιμάσουμε τα Στελέχη Λιανικού Εμπορίου του αύριο, σήμερα» δήλωσε, μεταξύ άλλων, η Νικολέττα Κολομπούρδα, HR Director & Member of the Board της εταιρείας. Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις κλείνουν στις 27 Οκτωβρίου, με το πρώτο τμήμα να ανοίγει τις πόρτες του τον Δεκέμβριο.

CEO Initiative 2021: Στο επίκεντρο η νέα εργασιακή κουλτούρα

Την Τρίτη 23 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία το CEO Initiative 2021, το οποίο διοργανώνεται στην Ελλάδα για 3η συνεχή χρονιά από το Fortune Greece. Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων που θα συζητηθούν είναι και η ενότητα με τίτλο «Redesigning the Workplace», η οποία θα εστιάσει στον επαναπροσδιορισμό της εργασιακής κουλτούρας, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται πλέον η επανεκπαίδευση των εργαζομένων με στόχο τη δημιουργία ενός εργατικού δυναμικού χωρίς αποκλεισμούς, με ευελιξία και οικονομική ασφάλεια.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να έχουν και άλλες θεματικές ενότητες, όπως η ενότητα με τίτλο «CEO Activism: Balancing moral and corporate agendas», η οποία θα εστιάσει στις αλλαγές που έχει επιφέρει η πανδημία στον τρόπο σκέψης των CEOs, οι οποίοι έχουν αρχίσει να τοποθετούνται στη δημόσια σφαίρα, από την κλιματική αλλαγή έως τον ρόλο των γυναικών στον εργασιακό χώρο. Η ενότητα θα απαντήσει σε ερωτήματα όπως το τι αντίκτυπο μπορεί να έχει στην κερδοφορία και τα συμφέροντα των μετόχων το να μιλάει κανείς δημοσίως, αλλά και το πώς μπορούν οι CEOs να προσαρμόσουν τις τακτικές τους, για να πετύχουν τους στόχους τους στη σημερινή πολωμένη εποχή.

Το CEO Initiative είναι ένα φόρουμ για εταιρικούς ηγέτες που έχουν δεσμευτεί στην αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών ζητημάτων ως μέρος της κεντρικής εταιρικής τους στρατηγικής. Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το Fortune στην Αμερική, μετά από μια ιστορική συνάντηση 100 CEOs με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό, τον Δεκέμβριο του 2016 ενώ στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2019.

Amplus: Νέος Head of HR ο Σπυρίδων Χονδρογιάννης

Τη θέση του Head of HR στην Amplus ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα ο Σπυρίδων Χονδρογιάννης, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε αντίστοιχη θέση στην N.A. Andrikopoulos & Associates Law Firm. Ο Σ. Χονδρογιάννης είναι κάτοχος ΒΒΑ στο Financial and Banking Management από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και μεταπτυχιακού τίτλου στο HR Management and Services από το ΟΠΑ, ενώ διαθέτει προϋπηρεσία σε εταιρείες όπως η Teleperformance Greece (ως HR Development Manager), το Great Place to Work (ως evaluation consultant) και την Αρτοβιομηχανία Καραμολέγκος (ως Senior HR Officer).