Υπ. Εργασίας: Πρόγραμμα στήριξης εργαζόμενων γονέων

Τη δημιουργία νέου κοινωνικού προγράμματος για εργαζόμενους γονείς με την επωνυμία «Νταντάδες της γειτονιάς» ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα που ήδη ισχύει σε χώρες-μέλη της Ε.Ε, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ και θα εφαρμοστεί πιλοτικά από τις αρχές του επόμενου έτους.

Το πρόγραμμα παρουσίασε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης σε δημοσιογράφους που ασχολούνται με θέματα οικογένειας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Free Thinking Zone, μαζί με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα και τη Γενική Γραμματέα Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, Γιάννα Χορμόβα.

Το πρόγραμμα προβλέπει την επιδότηση των εργαζόμενων γονέων για τη φύλαξη παιδιών ηλικίας από δυο μηνών έως 2,5 ετών. Η Μ. Συρεγγέλα ανέφερε σχετικά: «Με τις “νταντάδες της γειτονιάς” στηρίζουμε τις μητέρες που θέλουν να εργαστούν και να ακολουθήσουν τα επαγγελματικά τους όνειρα, αλλά δυσκολεύονται να το πράξουν καθώς δεν έχουν βοήθεια στη φύλαξη των παιδιών τους. Οι εργαζόμενες μητέρες θα λαμβάνουν σε μηνιαία βάση οικονομική ενίσχυση από το κράτος και θα μπορούν να επιλέξουν “νταντά” για τα παιδιά τους από το μητρώο επιμελητών που θα δημιουργήσουμε. Με το νέο αυτό πρόγραμμα και άλλες δράσεις μας προωθούμε τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής. Βοηθάμε τις γυναίκες να ξεπερνούν όλα όσα αποτελούν “φρένο” στην επαγγελματική τους ανέλιξη, καθώς δεν θέλουμε να φθάνουν στο σημείο να επιλέγουν καριέρα ή οικογένεια».

Papaki: Λανσάρει νέα πολιτική για την τηλεργασία

Το Papaki, καταχωρητής domain και digital enabler, λανσάρει το ανανεωμένο «Remote Work Policy», μέσω του οποίου, οι εργαζόμενοι της εταιρείας, «έχουν πλέον μια ξεκάθαρη εικόνα και σαφείς οδηγίες σχετικά με την τηλεργασία», σύμφωνα με σχετική της ανακοίνωση. Όπως αναφέρει η εταιρεία, η συγκεκριμένη πολιτική βασίστηκε σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, την αύξηση της αποδοτικότητας /παραγωγικότητας, την μείωση του στρες, την ευελιξία και τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας. Στο πλαίσιο αυτό, με πρωτοβουλία του Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού της εταιρείας, όλοι οι εργαζόμενοι έχουν πρόσβαση σε έναν νέο αναλυτικό οδηγό, στον οποίο θα μπορούν να πλοηγηθούν στους κανόνες, στα απαραίτητα εργαλεία και τις ενέργειες που θα πρέπει να έχουν υπόψη τους για να εργαστούν αποτελεσματικά από όπου κι αν βρίσκονται.

Η νέα Πολιτική τηλεργασίας παρέχει πληροφορίες και χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορούν οι εργαζόμενοι του Papaki να αυξήσουν την παραγωγικότητά τους, να μειώσουν το στρες και πώς να διαμορφώσουν τον εργασιακό τους χώρο και περιβάλλον, ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα της εργασίας και της ζωής τους. Επιπλέον, αναγράφονται και αναλύονται όλα εκείνα τα εργαλεία που προτείνει και χρησιμοποιεί η εταιρεία, ώστε η εργασία εξ αποστάσεως να γίνεται ευκολότερη και αποδοτικότερη. «Βασικές αξίες που εμπεριέχονται στον οδηγό και θα πρέπει να υιοθετεί ο κάθε εργαζόμενος, είναι το work-life balance, η ουσιαστική επικοινωνία με τους συναδέλφους του, ο επαγγελματισμός, η αφοσίωση στους στόχους, ο σωστός προγραμματισμός στη διαχείριση των εργασιών κ.α. Συχνά, στο μοντέλο της τηλεργασίας, παρατηρείται το φαινόμενο “burnout”, γι΄αυτό μικρά διαλείμματα μετά το πέρας του κάθε task είναι ζωτικής σημασίας» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση. Παράλληλα, η εταιρεία επισημαίνει ότι έχει εξασφαλίσει τα κατάλληλα εργαλεία που θα διατηρήσουν ασφαλή τα προσωπικά δεδομένα τόσο της εταιρείας όσο και των πελατών της.

Αγγέλα Ανθουλάκη: «Ευελιξία για καλύτερη αποδοτικότητα και ποιότητα ζωής»
Η Αγγέλα Ανθουλάκη, Co-Founder & Chief People and Culture Officer, δήλωσε σχετικά, «Ήδη από το 2016, το Papaki είχε συμπεριλάβει την τηλεργασία και τα ευέλικτα ωράρια στη λειτουργία του. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που είμαστε από τις πρώτες εταιρείες που θεσπίζουν δομημένη πολιτική για την εργασία εξ αποστάσεως. Έτσι, δώσαμε στον κάθε εργαζόμενο μας την ελευθερία να εργαστεί από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου επιθυμεί, όπως μια ήσυχη καφετέρια στη γειτονιά του ή μια πανέμορφη εξωτική παραλία, αλλά και να προσαρμόσει το πρόγραμμά του με τον τρόπο που εξυπηρετεί καλύτερα τις απαιτήσεις της καθημερινότητας και της δουλειάς του. Για παράδειγμα, οι γονείς εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα, να κάνουν έως δύο ώρες διάλειμμα στο μέσον της ημέρας, ώστε να ασχοληθούν με τα παιδιά τους και να αναπληρώσουν την δουλειά τους αργότερα μέσα στην ημέρα. Παράλληλα, με την τηλεργασία ενισχύεται η σημασία που δίνει η εταιρεία στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού μειώνονται οι  μετακινήσεις από και προς το χώρο εργασίας και επιτυγχάνεται μεγαλύτερη εξοικονόμηση πόρων και ενέργειας, κάτι που είναι ιδιαίτερα σημαντικό στις μέρες μας».