--> 

Ελληνική Ένωση Τραπεζών: Άνω των 2,3 δις. ευρώ το κόστος των προγραμμάτων εθελουσίας εξόδου

Ολοκληρώνεται σήμερα Πέμπτη 1η Οκτωβρίου το πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου της Alpha Bank και οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα στεφθεί με επιτυχία, αφού αναμένεται να επιτευχθεί ο στόχος της τράπεζας για αποχωρήσεις περίπου 400 εργαζομένων. Σύμφωνα με παλαιότερη ανακοίνωση της Alpha Bank, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν στοχευμένο και σε πλήρη αρμονία με το εν εξελίξει σχέδιο μετασχηματισμού της.

«Ο μετασχηματισμός αυτός που έχει ως επίκεντρο την ψηφιοποίηση των εργασιών και των προσφερόμενων προϊόντων αναμένεται ότι θα οδηγήσει σε νέες προσλήψεις προσωπικού, ικανού να ανταποκριθεί στις σύγχρονες απαιτήσεις της τεχνολογίας» ανέφερε μεταξύ άλλων η τράπεζα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Workforce, η τράπεζα αναμένεται να προχωρήσει κλιμακωτά σε 200 νέες προσλήψεις. Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο των προγραμμάτων εθελουσίων εξόδων που ξεκίνησαν οι τράπεζες στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας, οι τελευταίες έχουν δώσει περισσότερα από 2,3 δις. ευρώ για να επιτύχουν συνολική μείωση του ανθρώπινου δυναμικού τους κατά 18.970 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, αλλά και των ισολογισμών των τραπεζών από το 2013, η Εθνική Τράπεζα και η Τράπεζα Πειραιώς έχουν εφαρμόσει μέχρι σήμερα τα γενναιότερα προγράμματα εθελούσιας εξόδου, με κόστος 650 εκατ. ευρώ η κάθε μία. Ακολουθούν η Alpha Bank και η Eurobank με κόστος περίπου 500 εκατ. ευρώ η κάθε μία. Το μέσο κόστος αποζημίωσης ήταν 60.000 – 70.000 ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει ασφαλιστικές και άλλες παροχές. Πέρα από την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος που προέκυψε ως ανάγκη μετά την μεγάλη οικονομική κρίση του 2010, η ψηφιοποίηση των συναλλαγών και ο ψηφιακός μετασχηματισμός των τραπεζών ήταν δύο ακόμη λόγοι σχεδιασμού και υλοποίησης ανάλογων προγραμμάτων.

Πηγή: Ελληνική Ένωση Τραπεζών

Interamerican: Μείωση διευθυντικών ρόλων κατά 39%

Ολοκληρώθηκε με το τέταρτο «κύμα» ο οργανωτικός μετασχηματισμός που σηματοδοτεί το νέο επιχειρηματικό μοντέλο της Interamerican, όπως ενημερώνει σχετικά η εταιρεία. Η νέα δομή αφορά στην αλλαγή από την πυραμιδική στην πιο επίπεδη οργάνωση και στον νέο τρόπο εργασίας, με την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου των ομάδων και της συμμετοχικότητας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με την Interamerican, το ανθρώπινο δυναμικό της ανέρχεται πλέον σε 825 εργαζομένους στις ασφαλιστικές εταιρείες, 190 στις μονάδες των υπηρεσιών υγείας και 224 στην εμπορική εταιρεία. Αποτέλεσμα του μετασχηματισμού είναι η μείωση διευθυντικών ρόλων κατά 39%. Σε ηγετικές θέσεις, το 33% είναι νέα πρόσωπα, ενώ βελτιωμένη είναι και η ποσόστωση της συμμετοχής γυναικών (45,5%) σε διευθυντικές θέσεις.

Στη σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία αναφέρει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο μετασχηματισμός αποτυπώνεται, ήδη, στη λειτουργική αποδοτικότητα του οργανισμού με θετικό οικονομικό αντίκτυπο και επένδυση σε νέους, ταλαντούχους εργαζομένους. Επίσης, αντανακλάται στην καλύτερη και ταχύτερη παράδοση έργων των ομάδων».

Nestlé: «Talent Games» για τη διεκδίκηση μιας θέσης πρακτικής άσκησης

Για το Nesternship, μια πρωτοβουλία του Nestlé Needs Youth, μέσω της οποίας νέοι που φοιτούν σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα μπορούν να διεκδικήσουν μια θέση πρακτικής άσκησης στη Nestlé μίλησε στο Workforce η Δήμητρα Χρυσικού, Talent Acquisition Assistant. «Στο πλαίσιο της νέας παγκόσμιας πραγματικότητας, η ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων που αναζητούν την πρώτη τους εργασιακή εμπειρία, είναι πιο σημαντική από ποτέ» εξήγησε η Δ. Χρυσικού και ανέφερε ότι το Nesternship αξιοποιεί τα οφέλη του gamification, προκειμένου να αξιολογήσει τους συμμετέχοντες και να διευρύνει το γνωστικό τους επίπεδο. Αυτό καθίσταται δυνατό μέσα από 7 διαδικτυακά παιχνίδια, με συνολική διάρκεια 30 λεπτών, καθένα από τα οποία αξιολογεί μια διαφορετική δεξιότητα.

«Τα “Talent Games” επιτρέπουν στους συμμετέχοντες να αναπτύξουν τις ψηφιακές τους δεξιότητες και να αναδείξουν τις προσωπικές τους ικανότητες, με εύκολο και διασκεδαστικό τρόπο, ενώ με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν ένα report, το οποίο αναλύει την απόδοση τους και αναδεικνύει τα ιδιαίτερα ταλέντα τους» σημείωσε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι η συγκεκριμένη παροχή προσδίδει επιπλέον αξία για τους ίδιους τους υποψηφίους, αλλά αποτελεί και ένα χρήσιμο εργαλείο για το τμήμα HR, καθώς προσφέρει μια ολοκληρωμένη εικόνα για τον κάθε συμμετέχοντα.

Επιπλέον, το γεγονός ότι κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει και να ολοκληρώσει μόνο μία φορά τη διαδικασία, προσφέρει ακόμα μεγαλύτερη αξιοπιστία, ενώ μέσω του Nesternship καλύπτονται όλες οι θέσεις πρακτικής άσκησης, ανεξαρτήτως εξειδίκευσης κ.ά. Τέλος, η κα. Χρυσικού υπογράμμισε ότι 200 άτομα έχουν ήδη κάνει αίτηση και έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα, το οποίο θα είναι ανοιχτό μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021, αν και υπάρχουν σκέψεις να δοθεί και κάποια επιπλέον παράταση. «Μέσα από τη δημιουργία προγραμμάτων όπως το Nesternship, η Nestlé Ελλάς αποδεικνύει εμπράκτως τη δέσμευση της να συμβάλει στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων, αλλά και να ψηφιοποιήσει όλο το φάσμα των επιχειρησιακών λειτουργιών της» κατέληξε η Talent Acquisition Assistant της εταιρείας.