--> 

Τηλεργασία: Θεσμοθετείται ως μόνιμη στον δημόσιο τομέα

Από τον δημόσιο τομέα αναμένεται να ξεκινήσει η θεσμοθέτηση και η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου μόνιμης τηλεργασίας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τον Οκτώβριο θα εκδοθεί πόρισμα της Αρχής Προστασίας Δεδομένων προκειμένου να διασφαλιστεί, μέσω της εφαρμογής της τηλεργασίας στο Δημόσιο, το κατάλληλο επίπεδο ασφαλείας έναντι των κινδύνων για τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, το οποίο θα περιλαμβάνει την εφαρμογή των κατάλληλων τεχνικών και οργανωτικών μέτρων. Στη συνέχεια η διαδικασία προβλέπει την έκδοση προεδρικού διατάγματος για την εφαρμογή του νόμου στη βάση αυτού του πορίσματος.

Εάν οι διαδικασίες κινηθούν βάσει του σχεδιασμού, τον ερχόμενο Νοέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου πλαισίου, το οποίο θα μετατρέπει την τηλεργασία σε μια μόνιμη και θεσμοθετημένη εργασιακή λειτουργία. Μιλώντας στο Workforce παράγοντες του Υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι η εφαρμογή του εν λόγω θεσμικού πλαισίου στον δημόσιο τομέα θα αποτελέσει προάγγελο ανάλογων ρυθμίσεων και προσαρμογών και στον ιδιωτικό τομέα, σε μόνιμη βάση. Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, απώτερος στόχος των σχετικών διατάξεων είναι «η ρύθμιση του πλαισίου οργάνωσης και αποτελεσματικής εφαρμογής της τηλεργασίας στον Δημόσιο Τομέα, τόσο σε κανονικές όσο και σε έκτακτες συνθήκες».

Σύμφωνα αυτές, προβλέπεται πως ο χαρακτήρας της τηλεργασίας είναι οικειοθελής για τον τηλεργαζόμενο, ενώ η τηλεργασία δεν μπορεί να υπερβαίνει συνολικά τις 44 εργάσιμες ημέρες ανά έτος. Οι παραπάνω ημέρες λαμβάνονται υποχρεωτικά εντός χρονικού διαστήματος τριών μηνών, ενώ δεν επιτρέπεται η παροχή τηλεργασίας κατά το χρονικό διάστημα από 15 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου εκάστου ημερολογιακού έτους. Οι ίδιες διατάξεις προβλέπουν ότι το μέγιστο ποσοστό των υπαλλήλων ανά Διεύθυνση του φορέα που δύναται να απασχολείται μέσω τηλεργασίας, δεν μπορεί να υπερβαίνει ποσοστό 25% επί του συνόλου των υπαλλήλων της εν λόγω Διεύθυνσης των οποίων η φύση των καθηκόντων καθιστά εφικτή την εκτέλεσή τους μέσω τηλεργασίας. Τέλος, οι τηλεργαζόμενοι απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα και υπέχουν τις ίδιες υποχρεώσεις με τους υπαλλήλους που εκτελούν τα καθήκοντά τους με φυσική παρουσία στις εγκαταστάσεις του φορέα, σύμφωνα πάντα με το νομοσχέδιο.

British American Tobacco Hellas: Ενίσχυση επενδύσεων με αιχμή νέες θέσεις εργασίας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό πλάνο της BAT, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ενίσχυση της απασχόλησης με 200 νέες θέσεις εργασίας και σημαντικές επενδύσεις στη χώρα, οι οποίες συνδέονται με τον τομέα της τεχνολογίας και της καινοτομίας που το προϊόν θέρμανσης καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vuse φέρνουν στην ελληνική αγορά. Παράλληλα περιλαμβάνει σημαντικά οφέλη για πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις της χώρας, τον κλάδο λιανικής και τους χιλιάδες εργαζομένους που απασχολούν.

Τα τελευταία χρόνια, η εταιρεία έχει συμβάλει με 3,2 δις ευρώ στα δημόσια έσοδα, στηρίζοντας σημαντικά την ελληνική οικονομία εν μέσω κρίσης. Σε σχετική της ανακοίνωση η εταιρεία επισημαίνει ότι «η επιλογή του Πειραιά ως Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο, όπου διακινούνται ετησίως προϊόντα αξίας 1,1 δις ευρώ και 2,5 εκατ. εμπορευματοκιβώτια, με σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης, έχει συμβάλει σημαντικά στην απασχόληση και την εμπορευματική κίνηση στο λιμάνι».

Παράλληλα, η εταιρεία στηρίζει περίπου 30.000 εργαζόμενους στο δίκτυο λιανοπωλητών και διανομέων, καθώς και περίπου 10.000 εργαζόμενους στην καπνοπαραγωγή, με τουλάχιστον 10 εκατ. ευρώ ετησίως στους Έλληνες αγρότες για την αγορά καπνού σε σταθερή βάση.  Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas, Vitalii Kochenko, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Στην ΒΑΤ αναγνωρίσαμε την ανάγκη μετασχηματισμού που δημιουργήθηκε μέσα από την εξέλιξη στον τομέα της τεχνολογίας, σε συνδυασμό με τις κοινωνικές αλλαγές και την αυξανόμενη ευαισθητοποίηση για τη δημόσια υγεία, και πραγματοποιούμε ένα σημαντικό άλμα προς αυτή την κατεύθυνση. Οι νέες επενδύσεις μας και η έμφαση στη μικρή λιανική ενισχύονται».

Ο Γιάννης Αγραφιώτης HR Director South East στην DS Smith

Καθήκοντα HR Director South East (Greece, Bulgaria, Romania) στην DS Smith ανέλαβε από την 1η Οκτωβρίου ο Γιάννης Αγραφιώτης, o οποίος από το 2018 κατείχε τη θέση του HR Manager στην εταιρεία. Παράλληλα, από τον Ιούνιο του 2020 εκτελεί χρέη Employees Relation Lead for Eastern Europe Region.

Σημειώνεται ότι η εργασιακή εμπειρία του Γ. Αγραφιώτη περιλαμβάνει θέσεις σε εταιρείες όπως η AGET HERACLES – LafargeHolcim (ως Country Industrial Relations & HR Services Manager) και η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).