--> 

Προσχέδιο Προϋπολογισμού: Κατατέθηκε με 4 παρεμβάσεις στα εργασιακά

Τέσσερις σημαντικές παρεμβάσεις στον εργασιακό τομέα περιλαμβάνει το Προσχέδιο του Προϋπολογισμού που κατατέθηκε χθες στη Βουλή. Πρόκειται για παρεμβάσεις που είχε προαναγγείλει ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 85η ΔΕΘ και αφορούν:

  1. Στο «πρώτο ένσημο» που αφορά νεοπροσλαμβανόμενους ηλικίας 18-24 ετών, με το οποίο θα δίνεται εφάπαξ παροχή 1200 ευρώ για όλες τις περιπτώσεις νέων προσλήψεων πλήρους απασχόλησης που θα προκύψουν. Το δημοσιονομικό κόστος του μέτρου εκτιμάται σε 42 εκατ. ευρώ και θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2022.
  2. Στη διατήρηση του μέτρου της ελάφρυνσης του μισθολογικού κόστους για εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Το κόστος του ανέρχεται στα 816 εκατ. ευρώ.
  3. Στο πρόγραμμα απασχόλησης που προσφέρει 150.000 θέσεις εργασίας με επιδότηση εισφορών, 50.000 επιπλέον από τις 100.000 που είχαν εξαγγελθεί στην αρχή. Το κόστος του ανέρχεται στα 169 εκατ. ευρώ.
  4. Στη διπλή δόση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος,  με δημοσιονομικό κόστος 50 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το Προσχέδιο, για το 2021 οι δαπάνες στην κατηγορία παροχών προς εργαζόμενους θα ανέλθουν στα 13.444 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 32 εκατ. ευρώ σε σχέση με τον στόχο του Μεσοπρόθεσμου ΠΔΣ 2022-2025. Η μεταβολή αυτή οφείλεται κυρίως στις αυξημένες αποχωρήσεις λόγω συνταξιοδότησης, σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση, των εργαζομένων των οποίων η μισθοδοσία καλύπτεται από τον τακτικό προϋπολογισμό. Από την άλλη πλευρά, λόγω των έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών που δημιουργούνται στους φορείς, οι πρόσθετες αποδοχές ενισχύονται κατά 24 εκατ. ευρώ. Τέλος, για το 2022 οι δαπάνες της κατηγορίας αυτής προβλέπεται να ανέλθουν στα 13.474 εκατ. ευρώ, αυξημένες μόλις κατά 6 εκατ. ευρώ σε σύγκριση με τον στόχο του Μεσοπρόθεσμου ΠΔΣ 2022-2025.

Roche: Ο Βαγγέλης Γκιόκας Global People & Culture Business Partner

Στη θέση του Global People & Culture Business Partner στην Roche προήχθη ο Βαγγέλης Γκιόκας, ο οποίος μέχρι πρότινος κατείχε τη θέση του HR Director στην εταιρεία. Ο Β. Γκιόκας είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας του ΕΚΠΑ, ενώ είναι κάτοχος MBA από το ΟΠΑ και MSc στο Industrial Relations and Personnel Management από το LSE.

Ο κ. Γκιόκας βρίσκεται 9 χρόνια στην Roche εκτελώντας χρέη Recuitment Manager, HR Business Partner και HR Director, αλλά έχει εργαστεί και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, στη θέση του Regional HR Business Partner – Group International HR, του HR Business Partner – Retail Banking, καθώς και ως HR Recruitment & Selection Specialist.

H Γιώτα Λιάκου νέα HR Manager στην DS Smith

Τη θέση της HR Manager στη DS Smith ανέλαβε από τον τρέχοντα μήνα η Γιώτα Λιάκου, η οποία μέχρι πρότινος ήταν HR Advisor στην εταιρεία.

Η Γ. Λιάκου είναι απόφοιτη του τμήματος Διεθνών, Ευρωπαϊκών και Περιφερειακών Σπουδών από το Πάντειο Πανεπιστήμιο και κάτοχος Professional Diploma in HR από την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων, ενώ έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, HR Generalist, EMP facilitator, OWN IT! Ambassador στην DS Smith και Compensation & Benefits Specialist στην ΓΕΚ Τέρνα. Σημειώνεται ότι η εν λόγω μετακίνηση έρχεται σε συνέχεια της προαγωγής του Γιάννη Αγραφιώτη από HR Manager σε HR Director South East.

H Polis Park Α.Ε επιλέγει το OPTISHIFT της PRIMARY

Η Polis Park Α.Ε., εταιρεία οργάνωσης και λειτουργίας χώρων στάθμευσης, επέλεξε το OPTISHIFT για τον προγραμματισμό βαρδιών των εργαζομένων της. Με 16 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, έξι μεγάλους σταθμούς στάθμευσης και ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις σε προσωπικό, η Polis Park A.E.αξιοποιεί τις δυνατότητες του OPTISHIFT για δημιουργία, προσαρμογή και ανάθεση ειδικών μοτίβων βαρδιών στους εργαζομένους της, σε συνδυασμό με την τεχνογνωσία και τις σχετικές συμβουλευτικές υπηρεσίες από την ομάδα της PRIMARY.

Παράλληλα, μέσω των λειτουργιών του ολοκληρωμένου συστήματος προγραμματισμού βαρδιών OPTISHIFT, η Polis Park A.E εξασφαλίζει τη συμμόρφωση του προγράμματος των εργαζομένων της με την Εργατική Νομοθεσία, προσαρμόζεται στον εκάστοτε φόρτο εργασίας και επιτυγχάνει την κάλυψη των λειτουργικών της απαιτήσεων και του επιπέδου εξυπηρέτησης χωρίς σπατάλη ανθρωποχρόνου.

Τέλος, η Polis Park A.E εκμεταλλευόμενη την προηγμένη λειτουργικότητα του OPTISHIFT, παράγει αυτοματοποιημένες αναφορές αρχικού και τροποποιητικών προγραμμάτων εργασίας για το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, καθώς και πλούσιες αναφορές σχετικά με τον απολογισμό του βαρδιολογίου, την κατανομή των ωρών εργασίας, τις άδειες του προσωπικού κ.ά.