ΗΠΑ: Το 49% των εργαζόμενων πιστεύει ότι πληρώνεται λιγότερο σε σχέση με αυτά που αξίζει

Σύμφωνα με το 2022 Salary Guide της Robert Half, οι εργαζόμενοι στις ΗΠΑ νιώθουν ότι αξίζουν μια αύξηση μισθού, με τις εταιρείες να είναι αναγκαίο να εμπλουτίσουν την πολιτική τους, αν δεν θέλουν να ρισκάρουν να χάσουν τα κορυφαία ταλέντα τους. Αναλυτικότερα, το 49% των εργαζόμενων πιστεύει ότι πληρώνεται λιγότερο σε σχέση με αυτά που αξίζει, με τα άτομα της Gen Z (57%) και τις γυναίκες (52%) να είναι πιθανότερο να νιώθουν ότι αδικούνται, ενώ το 31% των εργαζόμενων θα σκεφτόταν να παραιτηθεί αν δεν πάρει αύξηση μέχρι το τέλος του έτους, με την τάση αυτή να είναι μεγαλύτερη για τους εργαζόμενους γονείς (36%) και τους εργαζόμενους 18-24 ετών (48%).

Επιπρόσθετα, όπως αναφέρει η Robert Half, οι αρχικές απολαβές των εργαζόμενων στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν συνολικά κατά 3,8% το 2022, με θέσεις που έχουν υψηλή ζήτηση, όπως αυτή του database administrator, να καταγράφουν ακόμα μεγαλύτερη άνοδο, ενώ το 48% των εργοδοτών θα προσφέρει μπόνους για να προσελκύσει νέους εργαζόμενους. Επιπλέον, το guide δείχνει ότι, όταν θέλουν να καλύψουν μια ανοιχτή θέση, οι 6 στους 10 managers θα κοιτάξουν πρώτα σε τοπικό επίπεδο και, εφόσον υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ανεύρεση κατάλληλα καταρτισμένων υποψηφίων, θα στραφούν και εκτός της πόλης που βρίσκεται η έδρα τους, αν και ένα 18% τόνισε ότι εξαρχής ψάχνει γενικά λόγω της έλλειψης ταλέντου.

Αναφορικά με τις απολαβές των εξ αποστάσεως εργαζομένων, το 62% των εταιρειών υπογράμμισε ότι αυτές διαμορφώνονται βάσει της τοποθεσίας των εταιρικών γραφείων και ένα 38% βάσει του μέρους που βρίσκεται ο εργαζόμενος. Τέλος, ως προς την αποδοχή ή όχι μιας πρότασης συνεργασίας, το 66% των εργαζόμενων εξετάζει το αν παρέχονται προγράμματα ευέλικτης εργασίας, το 56% αν υπάρχει η επιλογή της εξ αποστάσεως εργασίας και το 37% αν υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις για τους εργαζόμενους.

Kαταστήματα IQOS: Με πιστοποιημένη ασφάλεια για εργαζόμενους και πελάτες

Τα καταστήματα ΙQOS πιστοποιήθηκαν ως «Covid-Shield» από τον ανεξάρτητο διαπιστευμένο φορέα πιστοποίησης TÜV Austria για δεύτερη συνεχή χρονιά επιβεβαιώνοντας την ασφαλή  εξυπηρέτηση των καταναλωτών κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων τους.

Το Ιδιωτικό Σχήμα Πιστοποίησης «Covid-Shield» αναπτύχθηκε από την TÜV Austria με γνώμονα την Υγεία, την Ασφάλεια και την Επιχειρηματική Συνέχεια. Σε δήλωσή της, η Επικεφαλής Δικτύου Καταστημάτων ΙQOS, Βάγια Σιμόγλου, ανέφερε: «H ασφάλεια των καταναλωτών και των εργαζομένων είναι για εμάς απόλυτη προτεραιότητα.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την πιστοποίηση που έλαβαν τα καταστήματα IQOS, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, καθώς επιβεβαιώνεται η ασφάλεια που εισπράττουν οι καταναλωτές από την πρώτη στιγμή που εισέρχονται στα καταστήματα. Πιο περήφανοι από όλα, όμως, είμαστε για την γρήγορη προσαρμογή των υπηρεσιών μας στα καταστήματα IQOS, καταφέρνοντας να παρέχουμε εν μέσω πανδημίας ασύγκριτη εμπειρία εξυπηρέτησης μέσα σε συνθήκες απόλυτης και πιστοποιημένης ασφάλειας για όλους».