Τράπεζα Πειραιώς: Ξεκινά ο 7ος κύκλος του Project Future

Τον 7ο κύκλο του προγράμματος εταιρικής υπευθυνότητας Project Future υλοποιεί φέτος η Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο διευρύνεται με νέες εκπαιδεύσεις σε τομείς αιχμής και με νέες συνεργασίες. Ειδικότερα, το εν λόγω πρόγραμμα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το ReGeneration και συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας, παρέχοντας σε νέους πτυχιούχους τις δεξιότητες που χρειάζονται στη σύγχρονη αγορά.

Στον 7ο κύκλο, ο οποίος πραγματοποιείται ψηφιακά, μπορούν να συμμετάσχουν νέοι πτυχιούχοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε ένα εκ των προγραμμάτων: Digital Marketing & eCommerce powered by EY, Sustainable Entrepreneurship and Sustainability Reports by UNIPI, Tourism – Front Office Certificate powered by BCA College, Tourism – Food & Beverages Certificate powered by BCA College, Java – Spring – Microservices powered by Code.Hub, Mobile Apps Development powered by Code.Hub και Financial Technology (Fintech) Academy powered by Code.Hub.

Επιπλέον, φέτος εγκαινιάζονται δύο νέες συνεργασίες για το πρώτο στάδιο εκπαίδευσης, το Digital Transformation Masterclass, σεμινάριο αφιερωμένο στον ψηφιακό κόσμο σε συνεργασία με την Code.Hub και το Financial Literacy, διάλεξη για την κατανόηση της σύγχρονης και μελλοντικής οικονομικής εγχώριας και παγκόσμιας πραγματικότητας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού. Σημειώνεται, τέλος, ότι συνεχίζεται και η στρατηγική σύμπραξη με το LinkedΙn Learning, ενώ οι αιτήσεις συμμετοχής υποβάλλονται έως την 1 Νοεμβρίου.

KPMG 2021 CEO Outlook: Νέες προτεραιότητες για τους CEOs στην μετά-πανδημίας εποχή

Η KPMG Ελλάδας παρουσίασε την 7η έρευνα CEO Outlook, η οποία περιλαμβάνει για 4η συνεχή φορά ελληνικά ευρήματα σχετικά με την οπτική των Ελλήνων Διευθυνόντων Συμβούλων (CEOs) για τις προκλήσεις που έχει επιφέρει η πανδημία, καθώς και τις προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει η επόμενη ημέρα. Η έρευνα 2021 CEO Outlook, είναι η μεγαλύτερη ετήσια έρευνα της εταιρείας, βασίζεται στις απόψεις για το μέλλον 1.325 CEOs από 11 σημαντικές αγορές και 50 CEOs από την ελληνική αγορά. Σύμφωνα με την έρευνα οι σημερινοί CEOs παγκοσμίως και στην Ελλάδα ενισχύουν τις ψηφιακές δυνατότητες, δίνουν προτεραιότητα στον άνθρωπο και εστιάζουν στον σκοπό ώστε να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους και να αναδυθούν ισχυρότεροι. Επιπλέον, φαίνεται να ενστερνίζονται και να ακολουθούν σε μεγάλο βαθμό τις απόψεις των CEOs παγκοσμίως για τις προκλήσεις, καθώς και για τις αναπτυξιακές προοπτικές που παρουσιάζει η επόμενη ημέρα.

Μερικά από τα βασικά ευρήματα της έρευνας που αφορούν στην Ελλάδα είναι τα εξής:

 1. To 82% των CEOs εκφράζουν βεβαιότητα για την προοπτική ανάπτυξης της χώρας τα επόμενα τρία χρόνια. Ποσοστό που παρουσιάζει αύξηση 16% σε σχέση με τις δηλώσεις τους προ της πανδημίας στο 2019 CEO Outlook (66%).
 2. Το 76% των CEOs εκφράζουν αυξημένη βεβαιότητα και για την προοπτική ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας τα επόμενα τρία χρόνια σε σύγκριση με τα προ της πανδημίας επίπεδα που το 58% δήλωνε σχετική βεβαιότητα.
 3. Οι CEOs επενδύουν στην «ηγεσία με σκοπό» με ποσοστό 82%.
 4. Σε υψηλά επίπεδα φαίνεται να βρίσκεται η αισιοδοξία των CEOs (80%) και για την προοπτική ανάπτυξης της δικής τους επιχείρησης σε βάθος τριετίας.
 5.  Οι Εξαγορές & Συγχωνεύσεις είναι κρίσιμες για την στήριξη της ανάπτυξης και την απόκτηση ψηφιακών δυνατοτήτων για το 84% των CEOs.
 6. Το 92% των CEOs αναφέρουν ότι θεωρούν ολοένα και περισσότερο προσωπικά υπεύθυνους τους εαυτούς τους και τις δράσεις τους για την εξέλιξη στην αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων.
 7. Η ταχύτατη αύξηση των προσδοκιών του κοινού, των επενδυτών και του κράτους για την ποικιλομορφία, την ισότητα και την ένταξη, αποτελούν κάποιες από τις προκλήσεις για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ζητημάτων, σύμφωνα με το 64% των CEOs.
 8. Το 46% των CEOs σχεδιάζουν επενδύσεις άνω του 10% των εσόδων τους με στόχο να κάνουν τις επιχειρήσεις τους πιο βιώσιμες.
 9. Το 84% των CEOs δηλώνει ότι οι παγκόσμιοι επικεφαλής χρειάζεται να εισάγουν τον χαρακτήρα του επείγοντος στην κλιματική τους ατζέντα στο συνέδριο COP26.
 10. Η σύναψη νέων συνεργασιών προκειμένου να διατηρηθεί ο ρυθμός του ψηφιακού μετασχηματισμού κρίνεται σημαντική από το 74% των CEOs.
 11. Ένα μέρος των CEOs (46%) συμφωνεί με την εξ αποστάσεως εργασία για την πλειοψηφία των εργαζομένων τους, δύο ημέρες την εβδομάδα, με το 56% να επιθυμεί να επενδύσει σε κοινούς χώρους γραφείων.
 12. Μόνο ένα ποσοστό 34% των CEOs υποστηρίζει την αύξηση επενδύσεων στις διαδικασίες εντοπισμού των ανατροπών και της καινοτομίας.

Intrum: Υπογραφή της πρώτης Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας

Την πρώτη Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) της Intrum Hellas ΑΕΔΑΔΠ, διετούς διάρκειας, υπέγραψε η Διοίκηση της εταιρείας με τον Σύλλογο των εργαζομένων μετά από εποικοδομητικό διάλογο, επιβεβαιώνοντας την πάγια στρατηγική προτεραιότητα της Intrum να επενδύει με συνέπεια στο ανθρώπινο δυναμικό της.

Αναλυτικότερα, η ΕΣΣΕ, εναρμονισμένη με τα πρότυπα του σύγχρονου εργασιακού περιβάλλοντος αλλά και τις αξίες του ομίλου, εστιάζει στη διαρκή βελτίωση της εργασιακής καθημερινότητας, στις ευκαιρίες και στα μέσα ανάπτυξης των δεξιοτήτων των εργαζομένων, καθώς και στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της εταιρείας. «Οι άνθρωποί μας είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της επιτυχίας μας και αποδεικνύουν καθημερινά τη δέσμευσή τους μέσω της σημαντικής προσπάθειας που καταβάλλουν αλλά και της θετικής διάθεσης που επιδεικνύουν σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον» δήλωσε με αφορμή την υπογραφή ο Γιώργος Γεωργακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Intrum Ελλάδος, και συμπλήρωσε:

«Είναι λοιπόν αυτονόητη προτεραιότητα για εμάς να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εργασιακή καθημερινότητα σε όλα τα επίπεδα και να προσφέρουμε τα εργαλεία ανάπτυξης ώστε να εξελισσόμαστε διαρκώς ακολουθώντας τις βέλτιστες πρακτικές και τη δυναμική της εποχής». Τέλος, ο Γ. Γεωργακόπουλος σημείωσε ότι «η ΕΣΣΕ αποτελεί ένα ακόμα δείγμα έμπρακτης αναγνώρισης της στρατηγικής αυτής προτεραιότητας. Ένα θετικό αποτέλεσμα γόνιμου διαλόγου με τον Σύλλογο των εργαζομένων, που επισφραγίζει την εποικοδομητική μεταξύ μας συνεργασία και ενισχύει τις βάσεις για συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της εταιρείας και της ανάπτυξης των εργαζομένων».